Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία
  • Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών
  • Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…
  • Σαν σήμερα 16 Ιούνη
  • Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Fast track και ο δεύτερος προκαταρκτικός μνημονιακός νόμος
Πολιτική

Fast track και ο δεύτερος προκαταρκτικός μνημονιακός νόμος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούλ 2015, 00:00

Ο εξευτελισμός του ελληνικού κοινοβουλίου συνετελέσθη και κατά τη διαδικασία ψήφισης του δεύτερου προκαταρκτικού νόμου του Μνημόνιου-3. Μέσα σε ένα δεκαπεντάωρο, η Βουλή ψήφισε σε ένα άρθρο έναν Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με περισσότερα από χίλια άρθρα και μια τεράστια ευρωπαϊκή Oδηγία 129 άρθρων, που καθορίζει τη διαδικασία του περιβόητου bail in (διαδικασία χρεοκοπίας και εκκαθάρισης τραπεζών). Για να εφαρμοστεί η fast track διαδικασία, ολόκληρος ο ΚΠολΔ των 1050 άρθρων ψηφίστηκε σαν ένα άρθρο και ολόκληρη η Οδηγία των 129 άρθρων επίσης σαν ένα άρθρο, οπότε είχαμε ένα νομοσχέδιο 718 σελίδων σε δύο άρθρα!

Με δεδομένους τους συσχετισμούς, η συζήτηση περιορίστηκε σε άνευ ουσίας διαξιφισμούς. Η αντιπολίτευση βρήκε την ευκαιρία να δικαιωθεί. Την έπεσε άγρια στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που έκανε και τις οποίες αυτή (η αντιπολίτευση) είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Οι της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν αυτά που είχαν πει και την προηγούμενη εβδομάδα και η πρόεδρος της Βουλής έδωσε το δικό της σόου. Εκτός από την πύρινη ομιλία της στην πρωινή συνεδρίαση των Επιτροπών, έστειλε και επιστολή στους Παυλόπουλο και Τσίπρα, με την οποία καταγγέλλει ότι «υπό καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού  ο οποίος απευθύνεται από ξένες Κυβερνήσεις- μέλη της ΕΕ προς την Κυβέρνηση και τους βουλευτές, εισάγεται και, μάλιστα, με “έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε τροποποίησης’’ ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα Συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης» και τους ζήτησε «να ενημερώσετε τους ομολόγους σας για την παρούσα επιστολή μου, την οποία θα κοινοποιήσω στη συνέχεια στους ομολόγους μου σε όλη την Ευρώπη, σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεών μου». Πέταξε, δηλαδή, ευθέως το γάντι στον Τσίπρα, ζητώντας του εμμέσως πλην σαφώς να της κάνει πρόταση μομφής.

Ολ’ αυτά, όμως, αφορούν το εξουσιαστικό παιχνίδι ανάμεσα στα αστικά κόμματα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αφορούν την ουσία του δεύτερου προκαταρκτικού νόμου του Μνημόνιου-3. Σε ό,τι αφορά την κύρωση της Οδηγίας για το bail in, εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι πως η προβλεπόμενη διαδικασία (πρώτα πληρώνουν οι μέτοχοι, μετά οι ομολογιούχοι και μετά οι έχοντες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ) δεν είναι υποχρεωτική, αλλά πολλά αφήνονται στη διακριτική ευχέρεια του κράτους μέλους που προχωρά στην εκκαθάριση μιας τράπεζας. Κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένοι, λοιπόν, είναι οι μικροκαταθέτες στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που είναι ο ίδιος που ετοιμάστηκε επί υπουργίας Αθανασίου, προκαλώντας μια πολυήμερη αποχή των δικηγόρων και πύρινες καταγγελίες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, η προσοχή εστιάστηκε κυρίως στις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι ο Κώδικας θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Γενάρη του 2016 και «μέχρι την έναρξη ισχύος του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτιώσεις και τροποποιήσεις»! Παράλληλα, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, οι τραπεζίτες ανακοίνωσαν μέσω της Ενωσής τους, ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με βάση το προϊσχύον καθεστώς. Πέρα από τη δυνατότητα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, ο νέος ΚΠολΔ προβλέπει να βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα στις «σκοτωμένες» αγοραίες τιμές. Ηταν μια απαίτηση των τραπεζιτών που ικανοποιείται, γιατί μέχρι τώρα οι πλειστηριασμοί γίνονται στις αντικειμενικές τιμές, γι’ αυτό εννιά στους δέκα κηρύσσονται άγονοι.

Ακόμη πιο σημαντική, όμως, είναι η αλλαγή στη σειρά κατάταξης των προνομιούχων πιστωτών σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης μετά από πτώχευση επιχείρησης. Οι τράπεζες πλέον θα προηγούνται των εργαζόμενων, των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου! Αν μια επιχείρηση πτωχεύσει και εκποιηθούν περιουσιακά της στοιχεία, το ποσοστό ικανοποίησης των τραπεζών αυξάνεται στο 65%, των εργαζόμενων μειώνεται στο 25%, ενώ οι λεγόμενοι μη προνομιούχοι πιστωτές θα πάρουν το 10%.

Να μην παραλείψουμε να πούμε δυο λόγια για τη μη συμπερίληψη στο δεύτερο προκαταρκτικό νόμο των ρυθμίσεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση καθώς και για το φορολογικό καθεστώς των αγροτών. Ποιος είπε ότι η τρόικα και τα αφεντικά της σκέφτονται τυφλά τεχνοκρατικά και όχι πολιτικά; Με τη συμφωνία «δεμένη», με τις διαβεβαιώσεις του Τσίπρα ότι θα την εφαρμόσει μέχρι κεραίας και με τη στήριξη που προσφέρουν ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν κανένα λόγο να μην επιτρέψουν κάποια ευελιξία, όταν μάλιστα τη ζητούσαν όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η μνημονιακή αντιπολίτευση που αντιμετώπισε εσωτερικά προβλήματα από βουλευτές της επαρχίας. Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για την κλιμακωτή κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο ότι ήταν τόσο προχειρογραμμένες που χρειάζονταν καλύτερη νομοτεχνική επεξεργασία. Δεν αποκλείεται να τις δούμε σ’ ένα χωριστό νομοσχέδιο σύντομα.

Σε ό,τι αφορά, όμως, τις ρυθμίσεις για το φορολογικό καθεστώς των αγροτών πρυτάνευσε η πολιτική σκοπιμότητα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου ήταν εκείνος που του ξέφυγε η αλήθεια. Η φορολογική εξομοίωση των αγροτών με τους επαγγελματίες ξεκινά από την 1.1.2016, είπε, οπότε αν η σχετική διάταξη θα ψηφιστεί τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβρη ή αργότερα είναι θέμα που εξαρτάται από τις συζητήσεις ενόψει της πρώτης αξιολόγησης. Για να γίνει η πρώτη αξιολόγηση, βέβαια, θα πρέπει πρώτα να έχει υπογραφεί το Μνημόνιο-3, η ολοκλήρωση του οποίου τοποθετείται περί τις 20 Αυγούστου. Αρα, πρώτα θα καταλήξουν στο Μνημόνιο-3, με το οποίο θα καθορίσουν ξανά την έννοια του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη» και μετά θα ψηφίσουν το φορολογικό, που θα είναι «οδυνηρό», όπως είπε ο Αποστόλου, για να ισχύσει από το φορολογικό έτος 2016.

Προς το παρόν, όπως γράφουμε αναλυτικά στη διπλανή στήλη, επέφεραν ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα στους φτωχούς αγρότες, με το πέρασμα της πλειοψηφίας των αγροτικών εφοδίων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (23%).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ πιο αντιλαϊκός φόρος
Επόμενο άρθρο Ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής

Σχετικά Αρθρα

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 19:25

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 08:49
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
Αθλητισμός

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

15 Ιούν 2026, 20:01
Διεθνή

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

15 Ιούν 2026, 19:35
Διεθνή

Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

15 Ιούν 2026, 19:09
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

1929: Απεργία λιμενεργατών στον Πειραιά, αιματηρά επεισόδια και συλλήψεις.

1945: Θάνατος Αρη Βελουχιώτη.

1955: Αποτυχημένο πραξικόπημα στην Αργεντινή, 160 νεκροί.

1956: Βόμβα Κυπρίων σε εστιατόριο της Λευκωσίας σκοτώνει τον υποπρόξενο των ΗΠΑ.

1958: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρώην πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Ιμρε Νάγκι και ο στρατηγός Μαλέτερ.

1960: Είκοσι χιλιάδες αριστεροί καταλαμβάνουν με έφοδο την ιαπωνική βουλή, 870 τραυματίες.

1986: Η φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου ανοίγει πυρ εναντίον τριών νεαρών σε Ι.Χ. τραυματίζοντας τον ένα, επειδή «κινούνταν ύποπτα» (αποδείχτηκε ότι ήταν μεθυσμένοι).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo