«Η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει από μηδενική βάση, γιατί θέλουμε να συγκρουστούμε με τις παθογένειες, την ευνοιοκρατία και τις σπατάλες του παρελθόντος. Οι διευρυμένες μισθολογικές διαφοροποιήσεις και οι έντονοι μισθολογικοί κατακερματισμοί της πρώην ΕΡΤ δεν είναι στα σχέδιά μας».
Τάδε έφη ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς (συνέντευξη στην ΕφΣυν). Η ομοιότητα με δηλώσεις που έκαναν στο παρελθόν όλοι οι πρωθυπουργοί και οι αρμόδιοι υπουργοί, στρώνοντας το δρόμο στο λουκέτο που έβαλαν οι Σαμαράς-Στουρνάρας το καλοκαίρι του 2013, είναι καταπληκτική. Αλλωστε, όλες οι κυβερνήσεις επικαλούνται «προνόμια», «αδικίες», «διαφορές», κάθε φορά που θέλουν να χτυπήσουν εργατικά δικαιώματα. Την ψαλίδα την κλείνουν πάντοτε προς τα κάτω, ποτέ προς τα πάνω.
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την επανασύσταση της ΕΡΤ, αλλά ακόμη δεν έχει πει πόσα κανάλια και πόσα ραδιόφωνα θα έχει, πόσους εργαζόμενους και με τι συμβάσεις. Η πρόταση νόμου που θα καταθέσει ο Παππάς σίγουρα δε θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους που απολύθηκαν και δεν επαναπροσλήφθηκαν στη ΝΕΡΙΤ. Θα ικανοποιήσει, όμως, σίγουρα κάποια λαμόγια που περιμένουν τη νέα ευκαιρία. Γιατί κάθε κυβέρνηση θέλει να ελέγχει το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο και για να το κάνει αυτό πρέπει να βρει τα σωστά λαμόγια, αδιαφορώντας για την τιμή (μήπως θα πληρώσει από την τσέπη της;).








