Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μπράβο Ντoριά!
  • Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι
  • Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη
  • Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος
  • Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή
  • Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο πάτος δεν είναι το τέλος της απαξίωσης
Αθλητισμός

Στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο πάτος δεν είναι το τέλος της απαξίωσης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Σεπ 2014, 00:00

Η αθλητική επικαιρότητα τη βδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη από ειδήσεις, όμως οι κυριότερες από αυτές καταδεικνύουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα ξεκινήσουμε από το σοβαρό τραυματισμό του 46χρονου οπαδού του Εθνικού, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έγινε στον αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όταν μια ομάδα οπαδών του Ηρόδοτου επιτέθηκε στους οπαδούς του Εθνικού. Εκτός από αυτό καθαυτό το συμβάν που πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας, γιατί ενισχύει το αίσθημα απαξίωσης που έχει η πλειοψηφία των φιλάθλων για το ελληνικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία που σχετίζονται με το περιστατικό, που αποδεικνύουν ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ΄ όσο μπορούμε να φανταστούμε. Θα ξεκινήσουμε από το διαιτητή, ο οποίος αντί να διακόψει τον αγώνα, όπως έπρεπε, πίεζε το γιατρό να ξαναμπεί στο γήπεδο για να συνεχιστεί κανονικά η αναμέτρηση, αφήνοντας τον τραυματία να περιμένει μόνος του το ασθενοφόρο! Ο λόγος προφανής. Επρεπε να συνεχιστεί ο αγώνας για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η τιμωρία του Ηρόδοτου.

Μετά το διαιτητή, τη σκυτάλη πήραν οι γιατροί στο νοσοκομείο Ηρακλείου, οι οποίοι δε διέγνωσαν εμφανείς κακώσεις και ανέφεραν ότι ο 46χρονος οπαδός του Εθνικού νοσηλεύεται με «βαριά εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος». Εκτός από τους αυτόπτες μάρτυρες που τους διαψεύδουν, περιγράφοντας καρέ-καρέ την επίθεση που δέχτηκαν οι οπαδοί του Εθνικού και ειδικότερα ο 46χρονος τραυματίας, υπάρχει και γνωμάτευση των γιατρών της ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, οι οποίοι για να διερευνήσουν τα αίτια της εγκεφαλικής αιμορραγίας έκαναν ψηφιακή αγγειογραφία, από την οποία δεν πρόεκυψε παθολογική αιτία ή ανεύρυσμα, οπότε κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αιμορραγία προήλθε από εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή από τα χτυπήματα που δέχτηκε σύμφωνα με όσους ήταν στο γήπεδο. Είναι φανερό ότι αυτή η διχογνωμία των γιατρών θα αποτελέσει ένα από τα βασικά σημεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όταν κάποια στιγμή φτάσει στις δικαστικές αίθουσες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες νομικές γνώσεις για να καταλάβουμε ότι άλλη βαρύτητα έχει η υπόθεση αν η εγκεφαλική αιμορραγία προήλθε από χτυπήματα και άλλη αν αιτία είναι κάποιο ανεύρυσμα.

Κλείνουμε με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), η οποία εξέφρασε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για το θλιβερό περιστατικό και δήλωσε τη συμπαράσταση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου προς τους οικείους του άτυχου οπαδού και την οικογένεια του Εθνικού. Κρατώντας το καλύτερο για το τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος και ότι η ΕΠΟ θα προστατεύσει το ποδόσφαιρο που είναι ζωή και όχι θάνατος. Περιττεύει να πούμε ότι, παρά το τραγικό γεγονός, οι αγώνες του Σαββατοκύριακου έγιναν κανονικά. Εχουμε πολλές φορές τονίσει στο παρελθόν, ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανεξέλεγκτη και εκφράζαμε την ελπίδα κάτι να αλλάξει πριν θρηνήσουμε θύματα. Τελικά, τα όσα διαδραματίστηκαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο του Ηρόδοτου δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι ακόμα και ένας βαρύτατος τραυματισμός οπαδού στην εξέδρα δεν μπορεί να βγάλει από τη «νιρβάνα» και τη λογική της αρπαχτής και του εύκολου κέρδους τους ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, οπότε μάλλον έχει χαθεί κάθε ελπίδα.

Και από τη Γ’ Εθνική κατηγορία περνάμε στη Β’ Εθνική ή αλλιώς Football League, η πρεμιέρα της οποίας αναβλήθηκε επ’ αόριστο, εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες. Το ΔΣ της Football League πήρε αυτή την απόφαση, προκειμένου να λυθεί το θέμα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ΠΑΕ με τη φορολογική ενημερότητα και τις εγγυητικές επιταγές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι περισσότερες ομάδες δεν πληρούν τα κριτήρια για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Το οικονομικό πρόβλημα ήταν έντονο και τα προηγούμενα χρόνια, όμως όπως όλα δείχνουν φέτος η κατάσταση «χτύπησε κόκκινο», αφού η χορηγία από τον ΟΠΑΠ είναι μειωμένη κατά 1.000.000 ευρώ (από τα 5.500.000 έπεσε στα 4.500.000 ευρώ), η Super League δεν έχει αποδώσει τα χρήματα που οφείλει, ενώ και τα έσοδα από τρίτους εκτός της κρατικής επιχορήγησης μειώνονται συνεχώς, αφού η οικονομική κρίση έχει «στεγνώσει» την αγορά από ρευστό. Και επειδή οι ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στην πλειοψηφία τους, βάζουν το χέρι στην τσέπη μόνο τις κρύες μέρες του χειμώνα για να μην κρυώνουν, η αναβολή του πρωταθλήματος ήταν απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη.

Για να αντιμετωπιστεί το θέμα, εκτός από την αναβολή της πρεμιέρας αποφασίστηκε και η σύσταση μιας επιτροπής, η οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επίσης, μέσω της ανακοίνωσης γνωστοποιείται ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού, όπως επίσης με τον ΟΠΑΠ, τη Σούπερ Λιγκ και τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο, Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη. Φως στο τούνελ δεν φαίνεται να υπάρχει, αφού από αυτούς που θα συναντήσει η επιτροπή μόνο από τον ΟΠΑΠ μπορούν να περιμένουν ένα ευχάριστο νέο. Από τον Σαμαρά, τον Τσίπρα και τα υπόλοιπα κόμματα μπορούν να ελπίζουν μόνο σε αγκαλιές και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το οικοδόμημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι στημένο σε σαθρό έδαφος και πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση των στημένων αγώνων και άπαντες περιμένουν την απόφαση του αθλητικού δικαστή Αριστείδη Κορέα. Από την περασμένη Δεύτερα, ο Κορέας έχει στα χέρια του τις ανωμοτί καταθέσεις των 11 αρχικών υπόπτων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο (ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θεόδωρος Κουρίδης, το μέλος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος, το μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕΔ Γιώργος Δούρος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου και οι διαιτητές της Super League Αμπάρκιολης, Καμπαξής και Ιωαννίδης). Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το πρώτο 15ημερο του Οκτώβρη θα έχουμε την απόφαση του Κορέα σχετικά με το αν θα πάει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες ή θα μπει στο αρχείο. Προσεχώς περισσότερα, αν και οι πιθανότητες να φτάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες με την παρουσία στο εδώλιο των πρωτοκλασάτων ονομάτων είναι, κατά την ταπεινή άποψη της στήλης, πολύ λίγες.

ΥΓ2: Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου να μπλοκάρει ως παράνομη την επιχορήγηση των 7.000.000 ευρώ, που είχε εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαΐδης», επισημαίνοντας ότι η επίμαχη επιχορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας, εκτός από τους πράσινους έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στον Μελισσανίδη. Παρά την προσπάθεια που κάνουν τα κιτρινόμαυρα «παπαγαλάκια» για να πείσουν τον κόσμο της ΑΕΚ ότι όλα πάνε καλά και η «Αγιά Σοφιά» θα κατασκευαστεί, η πραγματικότητα τα διαψεύδει συνεχώς και οι μουρμούρες στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ συνεχώς αυξάνονται. Εκτός από τον Μελισσανίδη, ζόρια έχουν η Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού δυσκολεύουν και γι’ αυτούς τα πράγματα. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου δυσκολεύει παρά πολύ τα κομπρεμί με τους διάφορους καπιταλιστές και κάνει μονόδρομο την άρνησή τους να δοθούν χρήματα της Περιφέρειας για να ανακατασκευάσουν ή να φτιάξουν οι ΠΑΕ ιδιωτικά γήπεδα. Βεβαίως, οι ΣΥΡΙΖΑίοι μας έχουν συνηθίσει σε κωλοτούμπες και αν χρειαστεί όλο και κάτι θα βρουν για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤοποθέτηση του Κ.Παπαδόπουλου επί της κατηγορίας για συμμετοχή στη ΣΠΦ
Επόμενο άρθρο 4η δίκη ΣΠΦ – 44η συνεδρίαση, Δευτέρα 22.9.14

Σχετικά Αρθρα

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21

Η ζωώδης υπεράσπιση του No Politica, ακόμα και μπροστά σε μια γενοκτονία

Αθλητισμός 7 Σεπ 2025, 13:48

Ενας κινέζος υπερ-δρομέας ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Mont Blanc

Αθλητισμός 5 Σεπ 2025, 13:44

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 30 Αυγ 2025, 15:49

Οι παλιές «αμαρτωλές ιστορίες» θολώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Αθλητισμός 27 Αυγ 2025, 08:41

Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωνιστές

Αθλητισμός 24 Αυγ 2025, 13:03
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Διεθνή

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

10 Σεπ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2025, 00:01
Κόντρες

Οταν η διερμηνεία γίνεται επάγγελμα βαρύ και ανθυγιεινό

9 Σεπ 2025, 21:02
Διεθνή

Δυο παιδικά μάτια καθρεφτίζουν τη Γάζα, την Παλαιστίνη

9 Σεπ 2025, 19:59
Διεθνή

Ντόχα (Κατάρ): Οι σιωναζιστές προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές, ηγετικά στελέχη της Χαμάς

9 Σεπ 2025, 18:19
Διεθνή

Η Ιερουσαλήμ στη Τζαμπάλια στέλνει περήφανο χαιρετισμό

9 Σεπ 2025, 12:21
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκτέλεσε έξι δωσίλογους στην Πόλη της Γάζας

Δολοφονία μετά από προδοσία στελέχους του Λαϊκού Μετώπου και της ένοπλης πτέρυγάς του

9 Σεπ 2025, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΗΠΑ και σιωναζιστές ψάχνουν αλλά δε θα βρουν κορόιδα ή ηττοπαθείς στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

8 Σεπ 2025, 18:21
Παιδεία

Παραρτήματα-«αρπαχτές» ελληνικών πανεπιστημίων στην Κύπρο

8 Σεπ 2025, 17:23
Κόντρες

Μπουμπούκος ή μπουχέσας;

8 Σεπ 2025, 13:01
Διεθνή

Λονδίνο: Συλλήψεις 890 διαδηλωτών ενάντια στην απαγόρευση της Palestine Action

8 Σεπ 2025, 10:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Υεμενίτικο drone έπληξε το αεροδρόμιο Ραμόν στο Εϊλάτ

7 Σεπ 2025, 19:59
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

1926: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, τραυματίες οκτώ περαστικοί.

1929: Συγκρούσεις καπνεργατών – Χωροφυλακής στο Αγρίνιο.

1944: Η Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα γίνεται η πρώτη ελληνίδα δήμαρχος (Αμαλιάδα).

1967: Επτά διαδηλωτές καταδικάζονται από το στρατοδικείο Χανίων.

1972: Ανατινάζεται πυλώνας της ΔΕΗ στην Κηφισιά («Ομάδα Αρης»).

1973: Σκοτώνεται ο πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε στη διάρκεια πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοσέτ.

1976: Βόμβα στα γραφεία του Σκαλιστήρη (ΕΛΑ).

1986: Πεθαίνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

2001: Χτύπημα των δίδυμων πύργων (Νέα Υόρκη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo