Μπορείτε να φανταστείτε ένα λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο κατά το τελευταίο τριήμερο ανεβάζει διασκευή της Λυσιστράτης στο ίδρυμα Κακογιάννη για να… «ρίξει γέφυρες μεταξύ των λαών»; Διαβάστε τη συνοπτική παρουσίαση του καταστατικού χάρτη του πανεπιστημίου[1] και θα διαπιστώσετε ότι ο πρώτος λόγος ίδρυσής του δεν είναι παρά η «επιδίωξη της σιωνιστικής φιλοδοξίας του εβραϊκού λαού»!
Οι άνθρωποι είναι τόσο ξετσίπωτοι που δε ντρέπονται να χρησιμοποιούν τον όρο «σιωνισμός». Εναν όρο που είναι παγκοσμίως στιγματισμένος, αφού έχει ταυτιστεί με το ρατσισμό και τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστίνιων δεκαετίες τώρα. Ομως, ο πιο διάσημος επιστήμονας που συμμετείχε στην διοίκηση του πανεπιστημίου κατά την ίδρυσή του (1925), ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, το όνομα του οποίου επικαλούνται οι σημερινοί διοικούντες για να νομιμοποιηθούν στους λαούς, ήταν πολέμιος του σιωνιστικού ρατσισμού. Ο Αϊνστάιν όχι μόνο είχε καταγγείλει τις σφαγές των Παλαιστίνιων, που έγιναν κατά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ αλλά ήταν αντίθετος εξαρχής στη δημιουργία ξεχωριστού εβραϊκού κράτους[2].
Η πίστη του πανεπιστημίου στο σιωνισμό δεν μένει μόνο στα χαρτιά. Η δράση του συγκεκριμένου πανεπιστημίου όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει τη συνενοχή του στην ισραηλινή βαρβαρότητα. Συνενοχή που τεκμηριώνεται από πληθώρα στοιχείων. Ο περιορισμένος χώρος της εφημερίδας δεν επιτρέπει την αναλυτική τους παρουσίαση. Θα επισημάνουμε τα σημαντικότερα, παραπέμποντας για περισσότερες πληροφορίες στην ανοιχτή επιστολή της Παλαιστινιακής Καμπάνιας για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ, προς το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης[3].
Ακόμα και η γη στην οποία έχουν κατασκευαστεί ορισμένα από τα κτίρια του πανεπιστημίου είναι καταπατημένη παλαιστινιακή γη. Αυτό όμως αποτελεί το μικρότερο από τα «αμαρτήματα» του πανεπιστημίου αυτού. Οπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μαθήματα στα αραβικά, ακόμα κι αν το 10% των φοιτητών είναι Παλαιστίνιοι με ισραηλινή υπηκοότητα (πολιτογραφημένοι σαν «ισραηλινοί άραβες»). Το σημαντικότερο είναι η αγαστή συνεργασία του με τον ισραηλινό στρατό. Αυτοί που σήμερα στην Ελλάδα ανεβάζουν ένα έργο πλασάροντάς το σα να στρέφεται «κατά του φανατισμού και των ακραίων συναισθημάτων», λίγες βδομάδες πριν μάζευαν αγαθά για τους στρατιώτες που εισέβαλαν στη Γάζα, καθ' υπόδειξη του ισραηλινού στρατού![4] Ο δε πρόεδρος του πανεπιστημίου Μεναχέμ Μπεν-Σασόν ανακοίνωσε μέσα στον Αύγουστο τη θέσπιση οικονομικού βοηθήματος για τους φοιτητές που κλήθηκαν να πολεμήσουν στη Γάζα ως έφεδροι και κάλεσε τους φίλους του πανεπιστημίου να γίνουν δωρητές για το σκοπό αυτό![5,6]
Το πανεπιστήμιο υποσχέθηκε και άλλα οφέλη στους φοιτητές που κλήθηκαν να πολεμήσουν, όπως έκπτωση στα πανεπιστημιακά δίδακτρα, ενισχυτική διδασκαλία πριν τις ακαδημαϊκές εξετάσεις, δωρεάν είσοδο στα γυμναστήρια των πανεπιστημίων, ειδική πρόσβαση στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες σε εκτός λειτουργίας ώρες, έκπτωση 50% στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, κλπ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο είναι ο εμπνευστής του προγράμματος Ταλπιότ, που αποτελεί φυτώριο επιστημονικών στελεχών του ισραηλινού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού κράτους. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, επιλεγμένοι απόφοιτοι του λυκείου, αντί να καταταγούν κατευθείαν στο στρατό, υποβάλλονται σε τουλάχιστον τρία χρόνια εντατικών σπουδών στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο[7]. Οπως αναφέρει παλαιότερο (από το 2007) άρθρο της Wall Street Journal[8], ο στόχος του προγράμματος αυτού είναι «να δημιουργήσει ηγέτες καινοτόμους και γνώστες της τεχνολογίας, ικανούς να μεταμορφώσουν τον ισραηλινό στρατό».
Τα κατάλληλα προγράμματα θέλουν, όμως, και τους κατάλληλους ανθρώπους. Οπως ο Κάρμι Γκίλον, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος εξωτερικών σχέσεων του πανεπιστημίου. Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Γκίλον ήταν πρώην Διευθυντής των Υπηρεσιών Γενικής Ασφάλειας (της κακόφημης Σαμπάκ ή Σιν Μπετ), που είναι στιγματισμένες από τα βασανιστήρια και το διωγμό των Παλαιστίνιων;[9,10] Ο δε σημερινός πρόεδρος του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ Μεναχέμ Μπεν-Σασόν[11], ήταν βουλευτής του κόμματος «Καντίμα» την περίοδο που το κόμμα αυτό ηγούνταν του κυβερνητικού συνασπισμού που κυβέρνησε το Ισραήλ από το 2006 μέχρι το 2009, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε τον πρώτο μεγάλο πόλεμο κατά της Λωρίδας της Γάζας, με την κωδική ονομασία «Χυτό Μολύβι» (Δεκέμβρης 2008), στη διάρκεια του οποίου διέπραξε φρικτά εγκλήματα πολέμου, χρησιμοποιώντας ακόμη και τις απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου ενάντια στον άμαχο πληθυσμό.
Ο μύθος της «ανεξαρτησίας» του Εβραϊκού Πανεπιστημίου από τους «πολιτικούς» δε μπορεί να σταθεί ούτε ως… ανέκδοτο. Διαπλεκόμενοι με το σιωνιστικό κατεστημένο είναι οι άνθρωποι και το υπηρετούν πιστά εδώ και δεκαετίες! Αξιος ο μισθός τους!
Δεν είναι όμως μόνο το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ που στηρίζει τη σιωνιστική προπαγάνδα, προωθώντας τη σιωνιστική ατζέντα διεθνώς, για να ξεπλύνει το Ισραήλ από τα εγκλήματα κατά των Παλαιστίνιων που το βαραίνουν. Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιστοσελίδας electronic intifada[12], δεν είναι λίγα τα ανώτατα ιδρύματα του Ισραήλ που στήριξαν το σιωνιστικό στρατό στην τελευταία του τρομοκρατική επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας. Οπως αυτό της Χάιφα, το οποίο πραγματοποίησε έρανο ανάμεσα στους φοιτητές και το προσωπικό, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για τους φοιτητές του που συμμετείχαν στην εισβολή στη Γάζα, ενώ παράλληλα δημοσίευσε βίντεο στο YouTube με λεζάντες που καλούσαν ανοιχτά στη στήριξη της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα!
Το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν στη Νεγκέβ ανακοίνωσε ότι οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εισβολή θα τύχουν προνομιακής μεταχείρισης από το πανεπιστήμιο. Από τη λίστα των πανεπιστημίων που στήριξαν την εισβολή δε θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγαλύτερα ιδιωτικά, όπως το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χερζλίγια, ένα από τα πιο γνωστά στο Ισραήλ, το οποίο εκτός από τις οικονομικές ελαφρύνσεις που παρέχει στους φοιτητές που συμμετείχαν στον πόλεμο έστησε προπαγανδιστικό κέντρο, το οποίο είχε ως πεδίο παρέμβασης τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, και είχε σαν στόχο να υποστηρίξει την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα και να δημιουργήσει κύμα συμπαράστασης προς το Ισραήλ.
Με τη δράση τους, τα πανεπιστήμια αυτά διεκδικούν τον τίτλο του στυλοβάτη του ναζιστικού κράτους των σιωνιστών, το οποίο προσπαθούν να εξωραΐσουν. Αλλοι πολεμούν με σφαίρες και άλλοι με προπαγάνδα και με στήριξη των μετόπισθεν.
Παραπομπές:
[1] https://new.huji.ac.il/en/page/472
[2] https://dissidentvoice.org/2010/ 01/einstein-on-palestine-and-zionism/
[3] https://intifadagr.wordpress.com /2014/09/04/ανοιχτή-επιστολή-προς-το-ίδρυμα-μιχάλ/
[4] https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid= 679515738789869&id=115169235224525
[6] https://alumni.huji.ac.il/news. php?cat=24&read=244 και https://support.huji.ac.il/donate/ (στο οποίο υπάρχει επιλογή για δωρεές υπέρ της τελευταίας επίθεσης στη Γάζα (Protective Edge).
[7] https://intifadagr.wordpress.com /2014/09/08/ταλπιότ-το-διαβαθμισμένο-πρόγραμμα-τ/
[8] https://online.wsj.com/news/articles/SB118368825920758806
[9] https://intifadagr.wordpress.com /2014/08/29/ε-όχι-και-τη-λυσιστράτη-η-λυσιστράτη-θα/
[10] https://en.wikipedia.org/wiki/Carmi_Gillon