Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση
  • Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…
  • Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε
  • Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση
  • Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Απανωτά χαστούκια στους σιωνιστές από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Διεθνή

Απανωτά χαστούκια στους σιωνιστές από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούλ 2014, 00:00

Μπορεί οι σιωνιστές να εξαπολύουν λυσσώδεις επιθέσεις με αεροπορικούς βομβαρδισμούς, στοχεύοντας πλέον τα σπίτια των στελεχών της Παλαιστινιακής Αντίστασης, όπως του Μαχμούντ Ζαχάρ, ηγέτη της Χαμάς, και των συγγενών τους, «παραδόξως» όμως οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης όχι μόνο δεν υποχωρούν σ’αυτή τη σύγκρουση, αποδεχόμενες την εξευτελιστική ανακωχή που πρότεινε η αιγυπτιακή στρατιωτική χούντα στις δυο πλευρές, αλλά βγαίνουν ενισχυμένες, απορρίπτοντάς την και απαιτώντας όρους για την κατάπαυση του πυρός που είναι πιο προωθημένοι από τη συμφωνία του 2012.

Πώς έχει καταφέρει η Παλαιστινιακή Αντίσταση να βρίσκεται σε θέση ισχύος σε σχέση με τους σιωνιστές, παρά το γεγονός ότι η υπεροπλία των τελευταίων είναι συντριπτική;

Οι ρουκέτες που έχουν εκτοξεύσει οι ένοπλες ομάδες της Παλαιστινιακής Αντίστασης έχουν ήδη φτάσει τις 1.200, χτυπώντας στόχους σε απόσταση ακόμα και 140 χιλιομέτρων από τη Γάζα. Μέσα στη ζώνη πυρός της Αντίστασης βρίσκονται οι μεγαλύτερες ισραηλινές πόλεις, όπως η πρωτεύουσα Τελ Αβίβ, η Ντιμόνα με το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, που τροφοδοτεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του Ισραήλ, η Χάιφα, όπου είναι συγκεντρωμένη η χημική βιομηχανία του Ισραήλ, και άλλες μεγάλες πόλεις και λιμάνια της Μεσογείου. Οι σιωνιστές μπορεί να βομβαρδίζουν τη Γάζα, όμως ελάχιστα μειώνουν τις επιχειρησιακές ικανότητες της Αντίστασης σε ανθρώπινο δυναμικό και οπλισμό, κάτι το οποίο γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι.

Χαρακτηριστική είναι η στατιστική των νεκρών Παλαιστίνιων, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τους 220. Μόλις το 11%, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν τα Ηνωμένα Εθνη, είναι μαχητές των οργανώσεων της Αντίστασης. Γι’ αυτό οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στρέφονται πλέον ενάντια στις πολιτικές υποδομές της Γάζας, το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας, βυθίζοντας τον παλαιστινιακό λαό εκτός από το θάνατο και στην εξαθλίωση μετά την παύση του πολέμου, αφού απαιτούνται δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων δικτύων.

Απόπειρες των σιωνιστών να αποβιβάσουν κομάντο από τη θάλασσα στα βόρεια της Γάζας και από τα ανατολικά συνάντησαν καταιγισμό πυρών από ένοπλα τμήματα των οργανώσεων της Αντίστασης, προκαλώντας απώλειες στους ισραηλινούς κομάντο και τρέποντάς τους σε φυγή, δίνοντας στους σιωνιστές έτσι μια γεύση του τι τους περιμένει αν τολμήσουν χερσαία επίθεση στη Γάζα. Τα συγκεκριμένα γεγονότα επιβεβαιώθηκαν και από το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel Two, το οποίο προσπάθησε να υποβαθμίσει τα δύο περιστατικά.

Παράλληλα, η Χαμάς, σύμφωνα με φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα, έχει στη διάθεσή της μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), γεγονός που επιβεβαιώθηκε μετά την κατάρριψη ενός στην περιοχή του Ασντόντ από ισραηλινό πύραυλο Patriot. Τα drones της Χαμάς έχουν προκαλέσει παροξυσμό στα ισραηλινά μίντια, γιατί δείχνουν ότι η Αντίσταση δεν παλεύει πλέον σαν ένας αντάρτικος στρατός μόνο με Καλάσνικοφ, όπως έκανε τις δεκαετίες του '70 και του '80, αλλά έχει εξελιχθεί τεχνολογικά και πολεμά πλέον σαν τακτικός στρατός, χρησιμοποιώντας τακτικές ασύμμετρου πολέμου, χωρίς το Ισραήλ να μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό, παρά μόνο να βομβαρδίζει αμάχους.

Συν τοις άλλοις, η Παλαιστινιακή Αντίσταση παίζει με αξιώσεις το παιχνίδι της προπαγάνδας, προκαλώντας ρίγη φόβου στους Ισραηλινούς. Σε τηλεοπτικό μήνυμα που έστειλε στα ισραηλινά μίντια ο Αμπού Ομπέιντα, επικεφαλής των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ της Χαμάς, το Σάββατο 12 Ιούλη, ανήγγειλε την εκτόξευση ρουκετών μεσαίου βεληνεκούς εναντίον του Τελ Αβίβ, που θα χτυπούσαν την πόλη λίγα λεπτά μετά τις 9.00 την ίδια μέρα! Η εξαγγελία υλοποιήθηκε στέλνοντας στα καταφύγια χιλιάδες Ισραηλινούς και κάνοντας αφιονισμένους τηλεοπτικούς παρουσιαστές να ξιφουλκούν εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου που δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε χερσαία επέμβαση στη Γάζα.

Τα ερείπια ανήκουν στο σπίτι του Μαχμούντ Ζαχάρ. Ο Ζαχάρ είναι ένας από τους πιο επιφανείς ηγέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που έχασε και τα δύο του παιδιά από τις ισραηλινές επιθέσεις πριν από την πρώτη εισβολή στη Γάζα, από τις αρχές του 2008. Στρατιωτικός στόχος; Προφανώς όχι. Εκδικητική πολιτική ενός κράτους που έχει χάσει κάθε έννοια «δικαίου» και έχει μετατραπεί σε δολοφονική πολεμική μηχανή. Ομως ο Ζαχάρ δεν είναι μόνος του. Δίπλα του στέκεται όλος ο παλαιστινιακός λαός και ηγέτες της Φατάχ, όπως ο φυλακισμένος Μαρουάν Μπαργκούθι, που για μία ακόμη φορά στήριξε την αντίσταση στη Γάζα μέσα από τις φυλακές, κάνοντας έκκληση για γενικευμένη λαϊκή αντίσταση και στη Δυτική Οχθη.

Πώς όμως έφτασε η Παλαιστινιακή Αντίσταση σε τέτοιο επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας;

Αυτό οφείλεται πρωτίστως στον Αχμέτ Τζαμπάρι, ανώτατο στέλεχος των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ της Χαμάς, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους σιωνιστές το 2012 στη Γάζα. Οι γνώσεις του ως μηχανικού αλλά και η οξύνοιά του τον βοήθησαν να εξελίξει τις μέχρι τότε «πρωτόγονες» ρουκέτες της Παλαιστινιακής Αντίστασης σε ένα όπλο που άλλαξε τους συσχετισμούς στην περιοχή, οδηγώντας το Ισραήλ στην εξευτελιστική ήττα του Νοέμβρη του 2012. Τα σχέδια του Τζαμπάρι έδωσαν τη δυνατότητα στη Χαμάς να κατασκευάζει «χειροποίητες» ρουκέτες στη Γάζα, προκειμένου να ανανεώνει το οπλοστάσιό της, οι οποίες φτάνουν πλέον στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα, χωρίς να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εισαγωγές όπλων μέσω της Χερσονήσου του Σινά.

Αυτές οι ρουκέτες δε δοκιμάστηκαν σε πεδία ασκήσεων και βολών. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής ένοπλης ομάδας στην αραβική εφημερίδα Αλ Ακμπαρ, «αυτό που βλέπετε σήμερα δεν είναι μέταλλο και ισχύς, αυτό που βλέπετε σήμερα είναι αίμα. Χιλιάδες άνθρωποι πλήρωσαν με τις ζωές τους ώστε ο παλαιστινιακός λαός να μπορεί να δει σήμερα τους σιωνιστές ηγέτες να λένε δημόσια "συγγνώμη, σήμερα χτυπήθηκε το Τελ Αβίβ"».

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση  πολεμάει πια υπογείως, έχοντας πετύχει ένα υψηλό επίπεδο συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των ένοπλων ομάδων της, με αποτέλεσμα το δραστικό περιορισμό των απωλειών τους. Οι δυο μεγαλύτερες οργανώσεις της, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ, εκτοξεύουν ρουκέτες μεσαίου βεληνεκούς, στοχεύοντας το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις, ενώ το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και οι Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης παρέχουν πυρά κάλυψης, ρίχνοντας όλμους στις ισραηλινές δυνάμεις που βρίσκονται στην περίμετρο της Γάζας, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τις κινήσεις του εχθρού.

Οι ρουκέτες της τοποθετούνται και εκτοξεύονται υπογείως, μέσω καταπακτών, που ανοίγουν λίγο πριν την εκτόξευση και με χρήση χρονοδιακοπτών που δίνουν στους μαχητές τη δυνατότητα να απομακρυνθούν με ασφάλεια πριν την εκτόξευση.

Ο περιορισμός των απωλειών της Παλαιστινιακής Αντίστασης οφείλεται επίσης σε σημαντικό βαθμό στον εντοπισμό και τη σύλληψη δεκάδων συνεργατών των σιωνιστών μέσα στη Γάζα, γεγονός που περιόρισε δραστικά τη λίστα των στρατιωτικών στόχων των ισραηλινών βομβαρδισμών, οι οποίοι  δύσκολα πλέον μπορούν να εντοπίσουν παλαιστίνιους μαχητές και βάσεις εκτόξευσης ρουκετών μόνο με δικά τους μέσα.

Η δυναμική απάντηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη σιωνιστική επιθετικότητα στέλνει κάθε τόσο 5.000.000 Ισραηλινούς στα καταφύγια, κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, προκαλώντας, εκτός των άλλων, σοβαρά προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Ισραήλ. Η εντυπωσιακή αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας της Αντίστασης αποτελεί το ισχυρότερο χαρτί διαπραγμάτευσης με το σιωνιστή εχθρό, για  την επίτευξη συμφωνίας που θα είναι πιο προωθημένη από αυτή του 2012.

Ο παλαιστινιακός λαός γνωρίζει ότι πρέπει να πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για τη λευτεριά του και είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό, ενώ οι σιωνιστές δεν μπορούν να αντέξουν μια παρατεταμένη πολεμική αντιπαράθεση με την Παλαιστινιακή Αντίσταση, πολίτες να τρέχουν στα καταφύγια, κουρέλιασμα του μύθου του Σιδερένιου Θόλου, χτυπήματα στο Τελ Αβίβ και παράλυση της οικονομικής ζωής του Ισραήλ. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αντέξουν το βαρύ τίμημα που γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν σε περίπτωση που επιχειρήσουν χερσαία εισβολή στη Γάζα. Γι’ αυτό, όσοι συγκρίνουν τις απώλειες των δύο πλευρών και υπερτονίζουν το στοιχείο αυτό προκειμένου να εκτιμήσουν την εξέλιξη της αναμέτρησης, συνειδητά ή ασυνείδητα, καλλιεργούν την ψευδή συνείδηση ότι κάθε αντίσταση στον πάνοπλο εχθρό είναι μάταιη. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Παράλληλα, στη Δυτική Οχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού καλά κρατεί. Καθημερινά γίνονται συγκρούσεις μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και του σιωνιστικού στρατού, ο οποίος πλέον πυροβολεί στο ψαχνό, έχοντας τραυματίσει δεκάδες διαδηλωτές. Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις έγιναν στη Χεβρώνα και στη Βηθλεέμ, ενώ παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ στον εβραϊκό εποικισμό Κιργιάτ Αρμπά. Οι πραιτοριανοί του Αμπάς επιτέθηκαν σε νυχτερινή διαδήλωση στη Τζενίν, για πρώτη φορά μετά την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το ρόλο τους ως συνεργατών των σιωνιστών για την καταστολή της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Οχθη.

Αν μετρήσει κανείς τις «ολοκληρωτικές» πολιτικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, θα φτάσει στον αριθμό τέσσερις: 2006, 2008-9, 2012, 2014. Ολες υπήρξαν εξίσου φονικές και καταστροφικές, με δολοφονίες κυρίως αμάχων, κατεδαφίσεις σπιτιών και στοχευμένη καταστροφή πολιτικών υποδομών. Οι «αναλυτές» του αστικού Τύπου σταματούν εκεί. Το ίδιο κάνουν και αρκετοί αλληλέγγυοι στην παλαιστινιακή υπόθεση, οι οποίοι αναδεικνύουν μόνο την πλευρά της σιωνιστικής θηριωδίας, θεωρώντας αφελώς ότι έτσι μπορεί να συγκινηθεί η παγερά αδιάφορη «διεθνής κοινότητα» των ιμπεριαλιστών.

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη πλευρά, η οποία αποτελεί σήμερα τον πιο καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων. Η ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αντίστασης και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ικανότητας, που σήμερα «βγάζει μάτια». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα η Αντίσταση δεν μπορεί να νικήσει κατά κράτος το Ισραήλ. Δεν τρέφει τέτοιες αυταπάτες, γι’ αυτό και οι στρατιωτικές κινήσεις της είναι άκρως προσεκτικές, για να μην έχει μεγάλες απώλειες. Το σημαντικό, όμως, είναι πως το Ισραήλ δεν μπορεί να νικήσει την Αντίσταση, δεν μπορεί να «πάρει» τη Γάζα. Γι’ αυτό και οι σιωνιστές έσπευσαν να υιοθετήσουν την «αιγυπτιακή πρωτοβουλία» για εκεχειρία, ενώ η Αντίσταση την απέρριψε.

Η Αντίσταση θέλει να κατοχυρώσει –όσο αυτό είναι δυνατό– αυτά που κατέκτησε στα πεδία αυτής της «ιδιόμορφης» μάχης, στην οποία οι στρατοί δεν αντιπαρατίθενται στήθος με στήθος. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΡΟΜΠΕΡ ΓΚΕΝΤΙΓΙΑΝ – Ο μίτος της Αριάδνης
Επόμενο άρθρο Ο απώτερος στόχος των Σιωνιστών

Σχετικά Αρθρα

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Διεθνή 21 Οκτ 2026, 12:00

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

Διεθνή 21 Οκτ 2026, 10:17

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:33

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:17

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 10:16

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 14:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

Ημέρα για τον τραυλισμό.

Βατικανό: Εθνική γιορτή.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα βετεράνων.

1944: Ο ΕΛΑΣ αρχίζει επιθέσεις με σκοπό τη διάλυση του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο.

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

1977: Μεγάλες διαδηλώσεις-επεισόδια σε εννιά ιταλικές πόλεις, βόμβες στα γραφεία της «Grundic» στο Μιλάνο, της «Volks Wagen» στη Βενετία, σε γερμανικό λεωφορείο (Μπολζάνο) και σε γραφεία της «Mercedes» (Μπρέσια και Νάπολι), πυρπολήσεις αυτοκινήτων, 24 τραυματίες.

1989: Βόμβα σκάει στα χέρια του ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Παυλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo