Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μάη (πάντα Παρασκευή και πάντα απόγευμα, για να έχουν κλείσει και τα σαββατιάτικα και τα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων και η είδηση να θαφτεί), ο ΕΦΕΤ έστειλε το παρακάτω δελτίο Τύπου:
«Ο ΕΦΕΤ, έπειτα από έλεγχο, βάσει καταγγελίας, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με την εμπορική ονομασία "ΑΒ Παριζάκι". Το προϊόν, συσκευασίας βάρους 330 γρμ., έφερε στοιχεία επί της επισήμανσης "ανάλωση πριν από 05/06/2013), παράγεται δε και συσκευάζεται για την εταιρεία "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.". Από την Εργαστηριακή Ανάλυση ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA ποσοστό <1% & >0,1%). Σημειώνεται, ότι το ανωτέρω προϊόν έχει ήδη προληπτικά αποσυρθεί / ανακληθεί από 01 Μαΐου 2013 με πρωτοβουλία της εν λόγω εταιρείας».
Ακόμη και με μια πρώτη, πρόχειρη ανάγνωση του δελτίου, προκύπτουν αυθόρμητα μια σειρά ερωτήματα που ο ΕΦΕΤ αφήνει αναπάντητα. Ποιος έκανε την καταγγελία; Ποια βιομηχανία παρασκευάζει και συσκευάζει το συγκεκριμένο προϊόν για λογαριασμό της αλυσίδας «ΑΒ Βασιλόπουλος»; Γιατί η εν λόγω αλυσίδα είχε αποσύρει προληπτικά το προϊόν, δέκα μέρες πριν ο ΕΦΕΤ ανακοινώσει το αποτέλεσμα του ελέγχου;
Ας προχωρήσουμε, όμως, και παραπέρα: Μήπως η εταιρία που παρήγαγε το αλογο-παριζάκι για λογαριασμό της «ΑΒ» ήταν η ΝΙΚΑΣ; Το ερώτημα προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν ήδη βρεθεί τέτοια προϊόντα της ΝΙΚΑΣ νοθευμένα με αλογίσιο κρέας και μάλιστα με ποσοστά ίδια μ' αυτά που ανιχνεύτηκαν στο «παριζάκι» της «ΑΒ». Μήπως ήταν η ΝΙΚΑΣ που ενημέρωσε την «ΑΒ» να αποσύρει το προϊόν από τα ράφια της, γνωρίζοντας ότι η δουλειά καρφώθηκε (από ανταγωνιστές, προφανώς) και ότι θα ανιχνευτεί αλογίσιο κρέας;
Περιττεύει να πούμε ότι η διοίκηση του ΕΦΕΤ, με βασική ευθύνη του ΔΗΜΑΡίτη προέδρου του Ι. Τσιάλτα, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να προστατεύσει τις εταιρίες που εδώ και χρόνια ταΐζουν τον ελληνικό λαό με αλογίσιο κρέας, στο οποίο μάλιστα ήδη έχει ανιχνευτεί και η άκρως τοξική και επικίνδυνη για τον άνθρωπο φαινυλοβουταζόνη.