Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή
  • Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές
  • Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Eνα ντέρμπι με φόντο το γόητρο…
Αθλητισμός

Eνα ντέρμπι με φόντο το γόητρο…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Δεκ 2012, 00:00
Στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς αντίπαλο και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του, σε αντίθεση με τους πράσινους που θυμίζουν μικρομεσαία ομάδα του πρωταθλήματος, χωρίς στόχους και χωρίς αγωνιστική ταυτότητα. Κατά συνέπεια, το φετινό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τις αναμετρήσεις των δύο «αιωνίων αντιπάλων» τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που διεκδικούν δεν είναι η νίκη, αλλά το πρεστίζ μέσα από τη νίκη, η κάθε ομάδα για τους δικούς της λόγους.
 
Ο Παναθηναϊκός, μετά από την εποχή της πολυμετοχικότητας και του διοικητικού και οικονομικού αδιεξόδου που βρέθηκε, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να διεκδικήσει αυτό που επιβάλλει η ιστορία του. Οι πράσινοι, χωρίς το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό και χωρίς αγωνιστική οντότητα μέσα στο γήπεδο, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και να «σώσουν» τη χρονιά. Μια νίκη επί των ερυθρόλευκων θα δώσει μεγάλη χαρά στους οπαδούς τους και θα τους συσπειρώσει κοντά στην ομάδα για να αντιμετωπίσουν τον Μαρινάκη και το παρασκήνιο που δουλεύει για τον ερυθρόλευκο πρόεδρο. Με μια νίκη επί του Ολυμπιακού, στο πράσινο στρατόπεδο θα λένε ότι, παρά τα προβλήματα, η ομάδα έχει δυνατότητες και γι’ αυτό το λόγο η ερυθρόλευκη «παράγκα» της βάζει συνεχώς εμπόδια.
Στην άλλη όχθη, στον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Αντίπαλος μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχει και στόχος δεν είναι το πρωτάθλημα, που έτσι κι αλλιώς το έχει κατακτήσει, αλλά το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και οι δυο νίκες επί του Παναθηναϊκού. Ο φετινός Ολυμπιακός, αν και είναι πολύ κατώτερος του περσινού, έχει μια αγωνιστική ταυτότητα και ένα σύστημα μέσα στο γήπεδο, παίζει μια στοιχειώδη μπάλα και για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος μπορεί να δείξει και κάποιο θέαμα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια ευφορία στη διοίκηση της ομάδας και πλέον είναι φανερό ότι στο λιμάνι επιθυμούν να «ταπεινωθεί» ο Παναθηναϊκός και να καταλάβουν οι πράσινοι με τον πιο οδυνηρό τρόπο ποιος είναι το αφεντικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Την πραγματικότητα του πρωταθλήματος προσπαθούν να εκμεταλλευτούν Αλαφούζος και Μαρινάκης, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο Αλαφούζος, ο οποίος πριν λίγο καιρό έφτιαξε την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» με σκοπό  να στηρίξει διοικητικά την ομάδα και να την εξυγιάνει, όπως έλεγε, βλέπει ότι οι πράσινοι οπαδοί δεν «τσίμπησαν» στο δόλωμα. Μετά από μια περίοδο χάριτος, κατά την οποία οι οπαδοί έβαλαν και το χέρι στην τσέπη και έδωσαν αυτό που μπορούσαν στην ομάδα, ο Αλαφούζος έφαγε «πόρτα» και κατάλαβε ότι χωρίς νίκες και επιτυχίες που τονώνουν το ηθικό και δίνουν τη δυνατότητα αντιπαράθεσης με τον Ολυμπιακό δε θα καταφέρει να τους συσπειρώσει γύρω από το πρόσωπό του, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να προωθήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μια νίκη επί των ερυθρόλευκων του δίνει τη δυνατότητα να φορέσει το κουστούμι του δυναμικού παράγοντα που μπορεί να τα βάλει με όλους για να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας.
Από τη μεριά του ο Μαρινάκης, που έχει έντονο το οπαδιλίκι μέσα του, θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει μια και καλή η κατάσταση και να νιώσουν οι πράσινοι οπαδοί την ταπείνωση και την ερυθρόλευκη κυριαρχία. Την περασμένη Δευτέρα βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας, με αφορμή τον αγώνα κόντρα στην Αρσεναλ, και έταξε  πριμ στους παίχτες. Η  κίνηση αυτή σχολιάστηκε αρνητικά, αφού είναι  φανερό ότι επιδιώκει να προκαλέσει τους πράσινους, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο οξύνει περισσότερο τα πράγματα και τα οδηγεί σε μια ανοικτή σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης.
Εκτός όμως από τα προφανή, αν θέλουμε να δούμε το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις, θα πρέπει να βάλουμε στη συζήτηση και έναν ακόμη παράγοντα, στον οποίο βρίσκεται η ουσία και εξηγεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλον τη σύγκρουση Αλαφούζου-Μαρινάκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από πρόεδροι είναι και καπιταλιστές, που πριν λίγο χρονικό διάστημα ήταν συνεργάτες, αλλά πλέον έχουν διαφορετικά συμφέροντα που τους οδηγούν στην ευθεία αντιπαράθεση. Αν πραγματικά θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, στο σημείο αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε και όχι στην οπαδική τους αντιπαράθεση. Δυο καπιταλιστές κοντράρονται για το κέρδος, άρα είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους. Η «υπεράσπιση των συμφερόντων της ομάδας» τους, μέσω της οποίας θα συσπειρώσουν γύρω τους τους οπαδούς της, είναι ένα από τα καλύτερα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους. Αυτό που θα πρέπει, συνεπώς, να καταλάβουν οι οργανωμένοι οπαδοί κάθε ομάδας είναι ότι το «μεγαλείο» και η «ιστορία» της ομάδας και η υπεράσπισή της δεν είναι ο λόγος για τον οποίο συγκρούονται οι δυο  πλευρές. Δεν είναι δυο παράγοντες που προσπαθούν να προστατεύσούν την ομάδα τους, αλλά δυο καπιταλιστές που προσπαθούν ο ένας να επικρατήσει  επί του άλλου. Η κόντρα τους για την ομάδα που εκπροσωπούν δεν αφορά άμεσα τα επιχειρηματικά τους πλάνα, όμως  τους εξασφαλίζει υποστήριξη και εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, άρα επηρεάζει και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
 
Είναι, λοιπόν, αναγκαίο όλοι όσοι  δηλώνουμε ότι είμαστε εκτός των τειχών να δώσουμε μια ξεκάθαρη μάχη ενάντια στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, για να αποκαλύψουμε τις πραγματικές προθέσεις τους. Πρέπει να καταλάβουν οι οργανωμένοι οπαδοί την πραγματικότητα και να πάψουν να στοιχίζονται πίσω από κάθε πρωτοβουλία του Αλαφούζου ή του Μαρινάκη, να πάψουν να ακολουθούν ξένες σημαίες.
 
             Κος Πάπιας
       papias@eksegergi.gr
ΥΓ1: Την περασμένη βδομάδα, στο σύνολο του αθλητικού Τύπου είχε γραφτεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας με τις 10 πιο διεφθαρμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η εταιρεία SportRadar (επίσημος συνεργάτης της UEFA). Από την πλευρά της η ΕΠΟ προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να το διαψεύσει. Σύμφωνα με την ΕΠΟ, μετά την επαφή που είχε με την ΟΥΕΦΑ, το Σύστημα Εντοπισμού Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA παρακολουθεί αγώνες των δύο πρώτων κατηγοριών και του κυπέλλου και στις 53 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA με την υποστήριξη της SportRadar, ωστόσο δεν παράγεται καμία διαβαθμισμένη λίστα με λεπτομερή ανάλυση των ευρημάτων του συστήματος και γι’ αυτό τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία της είδησης. Για την ιστορία, στην πρώτη θέση της λίστας, με  97 ύποπτους αγώνες, βρίσκεται η Αλβανία, ακολουθεί η Ιταλία με 70 αγώνες, στην τρίτη θέση ισοβαθμούν η Μολδαβία και η Εσθονία με 66 αγώνες και ακολουθεί η Ελλάδα με 45 αγώνες. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ρωσία, η Μακεδονία, η Βουλγαρία, η Λετονία και η Λιθουανία. Αν και η διάψευση της ΕΠΟ δεν μας έπεισε, δε θα στοιχηματίζαμε ότι  πραγματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην 5η θέση της διαφθοράς. Θα στοιχηματίζαμε όμως, γιατί το βλέπουμε και το ζούμε, ότι υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα λαμόγια κάνουν πάρτι, βάζοντας στις τσέπες τους ζεστό χρήμα, που στο μεγαλύτερο ποσοστό του προέρχεται από την κρατική επιχορήγηση, δηλαδή από δικά μας φράγκα.
 
ΥΓ2: Χωρίς αναισθητικό είναι διατεθειμένος να χειρουργήσει τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζεζουάλδο Φερέιρα, ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο πρώην πράσινος παίχτης, σε συνέντευξη που έδωσε σε αθλητικό σταθμό, δικαιολόγησε την απόφασή του να φύγει στο εξωτερικό, λέγοντας ότι το καλοκαίρι ο πήχης των στόχων της ομάδας έπεσε παρά πολύ, γεγονός που δεν ταιριάζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Δήλωσε, επίσης, ότι έχει εμπιστοσύνη στον Ρότσα και ότι είναι θετικός να κλείσει την καριέρα του στους πράσινους. Οπως καταλάβατε, και ρεβάνς παίρνει από τον πορτογάλο προπονητή και ετοιμάζει το δρόμο της επιστροφής του, αφού στην Αγγλία μέχρι στιγμής περνάει αλλά δεν ακουμπάει.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞεφτίλα και πρόκληση
Επόμενο άρθρο ΓΚΡΙΓΚΟΡΙ ΚΟΖΙΝΤΣΕΦ – Αμλετ

Σχετικά Αρθρα

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 11:19

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

Αθλητισμός 28 Σεπ 2026, 09:25

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

Ημέρα γραβάτας.

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

1947: Κλείνουν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Ελεύθερη Ελλάδα» από την κυβέρνηση Σοφούλη.

1969: Επτά βόμβες του ΕΔΚ σε μετασχηματιστές των τρόλεϊ και σε φανάρια της τροχαίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκαλούν κομφούζιο και ελαφρό τραυματισμό έξι περαστικών.

1971: Συλλαμβάνονται ο γραμματέα του ΚΚΕ εσ. Μπ. Δρακόπουλος, ο Μ. Παρτσαλίδης κι άλλα 31 στελέχη του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ.

1972: Δίκη τεσσάρων Γερμανών που συνεργάζονταν με το «Κίνημα 20ής Οκτώβρη», ποινές 6-18 μηνών.

1977: Νεκροί οι Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουiν Ενσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, βαριά τραυματίας η Ιρμγκαρντ Μέλερ στις φυλακές Στάμχαϊμ στη Γερμανία.

1978: Τέσσερις βόμβες ακροδεξιών στα δικαστήρια και σε καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα.

1980: Βόμβα στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo