Μπορεί τα σχολεία να μην έχουν θέρμανση, βιβλία και «σάλιο» για λειτουργικά έξοδα, μπορεί τα πανεπιστήμια να ασφυκτιούν και να προειδοποιούν για «λουκέτο», όμως πάνω απ’ όλα έχουν σεμινάρια και δράσεις για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Σεμινάρια και δράσεις, όπου θεοποιούνται οι «αξίες» του ατομικού κέρδους, του ανταγωνισμού, του πλουτισμού μέσα από την απλήρωτη δουλειά των εργατών, της υποταγής και πειθάρχησης στα αφεντικά.
Οι νέοι πρέπει να διδαχθούν τις αξίες «του επιχειρείν» όχι, βέβαια, για να γίνουν μεθαύριο καλοί επιχειρηματίες, αλλά για να γίνουν υποταγμένοι εργαζόμενοι.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το σεμινάριο «Προωθώντας την Επιχειρηματικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση», που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας, με τη συμμετοχή στελεχών των λεγόμενων Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας των ΑΕΙ, οι οποίες θα μετεξελιχθούν, σύμφωνα με το νόμο-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου σε «Γραφεία Καινοτομίας και Διασύνδεσης» (δίαυλος επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις και προώθησης ανάλογα καταρτισμένου και πειθαρχημένου εργατικού δυναμικού στους καπιταλιστές). Στο σεμινάριο «καλές πρακτικές» παρουσίασαν «ειδικοί» για την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση από το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.
Οι πρακτικές αυτές συνιστούν την παρέμβαση «ενεργών επιχειρηματιών της πράξης», που θα λειτουργούν ως «μέντορες» για «την ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας». Στο ίδιο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε και ειδική εκδήλωση για την επιβράβευση των μελών του Σωματείου Επιχειρηματικότητα Νέων –Junior Achievement Greece, για τη συμβολή τους στην προώθηση της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.