Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας
  • Σαν σήμερα 14 Μάη
  • Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων
  • Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα
  • Δε βγαίνουν τα νούμερα
  • Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ποιος θα καλύψει το πολιτικό κενό;
Διεθνή

Αίγυπτος

Ποιος θα καλύψει το πολιτικό κενό;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Δεκ 2011, 00:00

Οταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αιγυπτιακών εκλογών θα είναι ήδη γνωστά. Ανεξάρτητα, όμως, από τα όποια αποτελέσματα, τα οποία δεν θα είναι τελικά (καθότι υπολείπονται ακόμα δύο γύροι για να ολοκληρωθούν οι εκλογές, πράγμα που θα γίνει μέχρι τα μέσα του Γενάρη) και ανεξάρτητα από τον νικητή των εκλογών (φαβορί είναι οι ισλαμιστές του κόμματος της «Ελευθερίας και Δικαιοσύνης», που υποστηρίζει η μουσουλμανική αδελφότητα), το γεγονός είναι ότι η συμμετοχή αναμένεται υψηλή, σε επίπεδα της τάξης του 70%.

Γεγονός είναι, επίσης, ότι οι εκλογές σημαδεύτηκαν από ένα κύμα βίας (με περισσότερους από 40 νεκρούς στις διαδηλώσεις από τις 19 Νοέμβρη), που συνεχίστηκε και την επομένη του πρώτου γύρου (την περασμένη Τρίτη), με 108 τραυματίες στην πλατεία Ταχρίρ, 10 από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Υγείας. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν άγνωστοι με πολιτικά ρούχα επιχείρησαν να επιτεθούν στους συγκεντρωμένους στην πλατεία και σε μικροπωλητές.

Η μαζική συμμετοχή στις κάλπες και η έκρηξη της βίας μοιάζουν αντιφατικά γεγονότα, όμως ας αναλογιστούμε όχι μόνο το μέγεθος αλλά και τα όρια του κινήματος που αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες στην Αίγυπτο. Μετά από τρεις δεκαετίες δικτατορίας του εκλεκτού των Αμερικάνων, Χόσνι Μουμπάρακ, ο λαός ζητάει αστικοδημοκρατικές ελευθερίες και στοιχειώδεις μισθούς για να επιβιώσει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ποιος όμως ήρθε στην εξουσία μετά την πτώση του Μουμπάρακ; Οι στρατιωτικοί που τόσα χρόνια τον στήριζαν. Η στρατιωτική χούντα που διαδέχτηκε τον Μουμπάρακ δεν διέφερε και πολύ απ’ αυτόν. Επέβαλε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης», απαγόρευσε τις απεργίες, αμνήστευσε τους δολοφόνους των εξεγερμένων, έσυρε στα στρατιωτικά δικαστήρια χιλιάδες ανθρώπους (γύρω στους 10.000 ανέφερε το Αραβικό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) και στο τέλος φόρεσε καπέλο τον 78χρονο Γκανζούρι στον πρωθυπουργικό θώκο (έστω και μεταβατικό), ο οποίος είχε διατελέσει στο ίδιο πόστο τη δεκαετία του ’90 υπό την προστασία του ίδιου του Μουμπάρακ!

Πώς μπορούσε ο αιγυπτιακός λαός να ανεχτεί κάτι τέτοιο; Η εξέγερση δεν δικαιώθηκε. Η λαϊκή βία θα ξεσπούσε με μαθηματική ακρίβεια, όπως κι έγινε. Και απ’ αυτή τη λαϊκή βία η Μουσουλμανική Αδελφότητα επέλεξε να διαχωριστεί, αποφασίζοντας να απέχει από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ως γνήσια αστική πολιτική δύναμη.

Αυτοί που κατάλαβαν καλύτερα από όλους το «φάρμακο» για να τιθασευτεί η λαϊκή οργή, όμως, ήταν οι Αμερικάνοι. Ζήτησαν τη μετάβαση της εξουσίας σε πολιτική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό και χαιρέτισαν τη διεξαγωγή των εκλογών. Γιατί; Επειδή πιστεύουν ότι μια νέα «δημοκρατική κυβέρνηση», εξαγνισμένη σ’ έναν εκλογικό θρίαμβο, θα κατορθώσει να «στρώσει» τα πράγματα και να εμποδίσει την παραπέρα ριζοσπαστικοποίηση του αιγυπτιακού λαού. Πράγμα καθόλου απίθανο, δεδομένης της έλλειψης μιας επαναστατικής οργάνωσης που θα έβαζε τη σφραγίδα της στις εξελίξεις. Γιατί το πολιτικό κενό, μετά την πτώση του Μουμπάρακ και την αποτυχία των στρατηγών, θα πρέπει να καλυφθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Χωρίς ταξική συνειδητοποίηση το κενό θα καλυφθεί απ’ αυτούς που φαντάζουν πιο αδιάφθοροι και μη αναμεμιγμένοι στις αθλιότητες του προηγούμενου καθεστώτος…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αίγυπτος

Στη δίνη της κρίσης και των ανταγωνισμών η Ευρωζώνη
Επόμενο άρθρο

Αίγυπτος

Κυβέρνηση Φατάχ-Χαμάς σημαίνει διακοπή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος!

Σχετικά Αρθρα

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

Διεθνή 13 Μάι 2026, 19:56

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

Διεθνή 13 Μάι 2026, 12:56

Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης

Οι παραδοσιακοί αλλά και οι σύγχρονοι ορισμοί του πολέμου δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 12 Μάι 2026, 11:57

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

Διεθνή 11 Μάι 2026, 14:07

To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν

Διεθνή 11 Μάι 2026, 12:23

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 10 Μάι 2026, 12:09
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
Η παπάρα

Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής

13 Μάι 2026, 11:05
Πολιτική

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

13 Μάι 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

13 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

12 Μάι 2026, 22:31
Πολιτική

Οι άρχοντες των βυσμάτων και η υπάκουη Δικαιοσύνη

12 Μάι 2026, 22:18
Εργατικά

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

12 Μάι 2026, 18:52
Πολιτική

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα ως βάση εξόρμησης για πρακτόρικες πολεμικές επιχειρήσεις των Ουκρανών ενάντια στο ρωσικό εμπορικό στόλο

12 Μάι 2026, 14:21
Καταστολή

Η ΕΕ εξάγει αιτούντες άσυλο: στρατόπεδα κράτησης εκτός επικράτειας με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

12 Μάι 2026, 13:19
Διεθνή

Ο δύσκολος πόλεμος της Χεζμπολά: Πώς ο νότιος Λίβανος ξαναέγραψε τους κανόνες της μάχης

Οι παραδοσιακοί αλλά και οι σύγχρονοι ορισμοί του πολέμου δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στον νότιο Λίβανο

12 Μάι 2026, 11:57
Αθλητισμός

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

12 Μάι 2026, 08:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

12 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

11 Μάι 2026, 19:41
Διεθνή

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

11 Μάι 2026, 14:07
Διεθνή

To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν

11 Μάι 2026, 12:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

Παραγουάη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

1928: Γεννιέται ο Τσε Γκεβάρα.

1931: Ο Αρτούρο Τοσκανίνι αρνείται να παίξει φασιστικό εμβατήριο στη Μπολόνια, ξυλοκοπείται άγρια με τη σύζυγό του, του αφαιρείται το διαβατήριο και ο Τύπος αποσιωπά το γεγονός.

1941: Εκτελείται στο Βερολίνο ο ελβετός φοιτητής Μορίς Μποβόντ που σχεδίασε την εκτέλεση του Αδόλφου Χίτλερ το 1938.

1942: Σύσκεψη στελεχών των ΕΑΜ και ΚΚΕ στη Λαμία. Ο Αρης Βελουχιώτης επωμίζεται την οργάνωση του αντάρτικου στη Ρούμελη.

1944: Απόπειρα εκτέλεσης του Χίτλερ από τρεις στρατηγούς.

1944: Συνέρχεται η Βουλή της Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας.

1955: Υπογράφεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1958: Γρονθοκοπείται μέχρι θανάτου ο αντιπρόεδρος της ΕΔΑ Ι. Θωμόπουλος από δεξιούς (Κατερίνη).

1970: Ιδρύεται στη Γερμανία η “Φράξια Κόκκινος Στρατός” (RAF).

1971: Βόμβα στο άγαλμα του Τρούμαν, νεκρός αστυφύλακας.

1979: Συλλήψεις ακροαριστερών μετά από έκρηξη βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

1987: Δύο βόμβες καταστρέφουν τέσσερις ορόφους του υπουργείου Γεωργίας (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αίγυπτος

    17Ν
    • Αίγυπτος

      Εφετείο 17Ν
  • Αίγυπτος

    ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αίγυπτος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αίγυπτος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αίγυπτος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αίγυπτος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αίγυπτος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αίγυπτος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αίγυπτος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αίγυπτος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αίγυπτος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Ποιοι είμαστε
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Επικοινωνία
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Όροι χρήσης
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Ποιοι είμαστε
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Επικοινωνία
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo