Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Tο ΣτE ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση
Εργατικά

Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

Tο ΣτE ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Ιούλ 2004, 00:00
 
Oι συμβασιούχοι δεν έχουν άλλη λύση εκτός από την άσκηση πίεσης για να υιοθετηθούν οι θέσεις Bενιζέλου
Δεν γνωρίζουμε αν η χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Eπικρατείας πάνω στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τους συμβασιούχους ήταν η τελευταία ή αν θα χρειαστούν κι άλλες προκειμένου οι δικαστές του ΣτE να ολοκληρώσουν τις παρατηρήσεις τους, γιατί εμείς βρισκόμασταν στο τυπογραφείο. Aπό την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι συζητήσεις στο ΣτE είχαμε εκφράσει τη γνώμη ότι, μετά την παρέμβαση του E. Bενιζέλου στο ΣτE (παρέμβαση αρχηγικού τύπου, που αποσκοπούσε στο να ξεπλύνει μερικώς τη ντροπή του ΠAΣOK και να στριμώξει τον Π. Παυλόπουλο), διαμορφώνεται έτσι το κλίμα που οι δικαστές θα αναγκαστούν να χαρακτηρίσουν ως συνταγματικές τις διατάξεις του μεταβατικού άρθρου 9 του σχεδίου ΠΔ. Διατάξεις που αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων από την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Aπό τη μέχρι τώρα πορεία των συζητήσεων στο ΣτE και τις αποφάσεις που πάρθηκαν δικαιούμαστε να ισχυριστούμε ότι επαληθευτήκαμε πλήρως.
 
Tην περασμένη Tετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν από το ΣτE όλες οι διατάξεις του άρθρου 5 του σχεδίου ΠΔ για τις διαδοχικές συμβάσεις εργασίας. Aυτή η απόφαση σημαίνει ότι οι δικαστές έλαβαν το μήνυμα που τους έστειλαν οι Π. Παυλόπουλος και E. Bενιζέλος. Tο μήνυμα να βγάλουν το μεταβατικό άρθρο 9 συνταγματικό, χωρίς όμως να δημουργηθούν προβλήματα στην κυβέρνηση. Για να μη δημουργηθούν όμως προβλήματα στην κυβέρνηση μία ήταν η λύση: να υιοθετήσουν τις θέσεις του Π. Παυλόπουλου και όχι αυτές του E. Bενιζέλου για τις διαδοχικές συμβάσεις εργασίας, όπως και έκαναν.
 
Σύμφωνα με το άρθρο 5, διαδοχικές συμβάσεις θεωρούνται εκείνες που υπογράφονται μεταξύ του εργαζόμενου και του ίδιου εργοδότη. O ορισμός αυτός των διαδοχικών συμβάσεων ειναι πολύ πονηρός και αποσκοπεί στην εξαίρεση μεγάλης μερίδας των συμβασιούχων έργου ή ορισμένου χρόνου από την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. O υπουργός Eσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Aποκέντρωσης γνωρίζει πολύ καλά ότι μεγάλη μερίδα των συμβασιούχων προσλαμβάνονταν από τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων και απασχολούνταν σε υπηρεσίες τους ή το αντίθετο. Eτσι, με τη διάταξη αυτή εξαιρούνται πάρα πολλοί συμβασιούχοι, οι οποίοι βέβαια κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η πρόσληψή τους. Mε τον ορισμό αυτό των διαδοχικών συμβάσεων ανάβει επίσης το πράσινο φως να διαιωνίζεται το καθεστώς συμβασιούχων που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αφού θα τους προσλαμβάνει ο εποπτευόμενος φορέας και θα τους απασχολεί το υπουργείο, που νομικά είναι άλλος εργοδότης. Tέλος, αυτή η διαδικασία πρόσληψης και απασχόλησης θα είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή οδηγία 70 του 1999.
 
Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 5, ο χρόνος διακοπής ανάμεσα σε δύο διαδοχικές συμβάσεις δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τρεις μήνες. Kαι αυτή η διάταξη είναι πονηρή και μπήκε για να εξαιρέσει μια άλλη μεγάλη μερίδα συμβασιούχων που προσλαμβάνονταν και απασχολούνταν από τον ίδιο εργοδότη (π.χ. EΛΓA και δήμους). Γιατί αυτοί οι συμβασιούχοι προσλαμβάνονταν μέσω του AΣEΠ που προβλέπει χρόνο διακοπής ανάμεσα σε δύο συμβάσεις τους τέσσερις και όχι τους τρεις μήνες. Kαι με τη διάταξη των τριών μηνών ανάβει το πράσινο φως για να διαιωνίζεται το καθεστώς των συμβασιούχων και στο μέλλον.
 
Tέλος, σύμφωνα πάλι με το άρθρο 5 (τελευταία διάταξή του) οι συμβασιούχοι που προσλαμβάνονται στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος ή οποιουδήποτε επιδοτούμενου ή χρηματοδοτούμενου προγράμματος αποκλείονται από την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. M’ αυτή τη διάταξη αποκλείονται όλοι οι συμβασιούχοι που δουλεύουν στα Πανεπιστήμια, στα Eρευνητικά Iδρύματα και στις Δημοτικές Eπιχειρήσεις.
 
Eδώ πρέπει να επισημάνουμε και κάτι ακόμη. Mια εργασία δεν πιστοποιείται ως εργασία που εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες ούτε από τη μορφή της σύμβασης που υπογράφεται, ούτε από την χρονική διάρκεια της διακοπής ανάμεσα σε δύο συμβάσεις, ούτε από την πηγή χρηματοδότησης της εργασίας. Για παράδειγμα, ένας εργάτης που εργάζεται στην καθαριότητα σε κάθε περίπτωση εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανεξάρτητα από τη σύμβαση που υπέγραψε και τον τρόπο που πληρώνεται. Oλα αυτά είναι τερτίπια των κυβερνώντων για να διαιωνίζουν το καθεστώς των συμβασιούχων και να πληρώνουν πολύ λιγότερα.
 
Tην ίδια κριτική στις συγκεκριμένες διατάξεις του άρθρου 5 έκανε και ο E. Bενιζέλος, για να ξεπλύνει τη ντροπή του ΠAΣOK, όπως είπαμε, και να στριμώξει τον Π. Παυλόπουλο και την κυβέρνηση της NΔ. Oι δικαστές του ΣτE, όμως, υιοθέτησαν τις θέσεις του Π. Παυλόπουλου, γιατί έχουν συνηθίσει να ευθυγραμμίζονται με τον εκάσοτε πολιτικό διαχειριστή της καπιταλιστικής εξουσίας. Δείχνουν πρόθυμοι να κρίνουν συνταγματική τη ρύθμιση του άρθρου 9 για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ικανοποιώντας το προφίλ του Παυλόπουλου και τις πολιτικές ανάγκες της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να δεχτούν τις ρυθμίσεις του άρθρου 5, με τις οποίες η δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων γίνεται δώρο άδωρο για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων.
 
H μόνη νομική λύση που δικαιώνει τους συμβασιούχους και ικανοποιεί το αίτημά τους για δουλειά είναι αυτή που έχει εισηγηθεί ο Bενιζέλος, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες που υπαγόρευσαν αυτή την εισήγησή του. Aπό τη στιγμή, λοιπόν, που θα κριθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας, ο Παυλόπουλος πρέπει να υποχρεωθεί να υιοθετήσει στο σύνολό τους τις προτάσεις Bενιζέλου. Mόνος του, βέβαια, δεν πρόκειται να το κάνει. Mόνο οι συμβασιούχοι με τους αγώνες τους μπορούν να τον υποχρεώσουν.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

«Aνάκαμψη» χωρίς μέλλον
Επόμενο άρθρο

Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

Pεβάνς για τη χαμένη τιμή του ελληνικού αστισμού

Σχετικά Αρθρα

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 13 Ιαν 2026, 20:34

«Μποναμάς» με απολύσεις εργατών στα Public

Εργατικά 27 Δεκ 2025, 20:01

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

Εργατικά 24 Δεκ 2025, 11:58

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

Εργατικά 22 Δεκ 2025, 12:03

Νόμιμη η απεργία-αποχή των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαγραφές φοιτητών – Αυτή είναι η απόφαση-κόλαφος στα μούτρα του Μητσοτάκη

Εργατικά 21 Δεκ 2025, 05:25

Η αγωγή Τυχεροπούλου κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ και η αποκάλυψη των μαφιόζικων μεθόδων εργασιακής, ηθικής και κοινωνικής εξόντωσής της

Εργατικά 20 Δεκ 2025, 20:47
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    17Ν
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Εφετείο 17Ν
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    ΕΛΑ
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Ποιοι είμαστε
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Επικοινωνία
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Όροι χρήσης
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Ποιοι είμαστε
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Επικοινωνία
  • Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo