Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Γενάρη
  • Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα
  • Ξεσκονόπανο made in Nederlands
  • On the rocks
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κάθε μέρα και χειρότερο
Πολιτική

Πολυνομοσχέδιο-τέρας

Κάθε μέρα και χειρότερο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Οκτ 2011, 00:00
Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η «πρώτη ανάγνωση» του πολυνομοσχέδιου-τέρας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η κυβέρνηση το αλλάζει προς το χειρότερο, με τροπολογίες και προσθήκες. Δεν μιλάμε για λεπτομέρειες αλλά για 15 σελίδες αλλαγών, που παρουσίασαν ο Βενιζέλος με τον Κουτρουμάνη την Πέμπτη. Οι πιο βασικές απ’ αυτές τις αλλαγές είναι οι εξής:
 
♦ Ετοιμάζεται νέα γενιά «εφέδρων» στο δημόσιο ή μάλλον νέες γενιές. Το σχετικό πρόγραμμα, που υποτίθεται ότι θα εφαρμοζόταν μόνο για μια διετία (μέχρι και το 2013), επεκτείνεται μέχρι και το 2015. Ετσι, αν περάσει η «εφεδρεία», ας προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (στενό και ευρύτερο) για συνεχή κύματα «εφέδρων» που θα παίρνουν το δρόμο για την ανεργία.
 
Γι’ αυτό το θέμα πρέπει να σημειώσουμε και τον καθαρά προπαγανδιστικό-προβοκατόρικο χαρακτήρα που έχει η αναφορά σε εργαζόμενους 53 ετών με 33 χρόνια υπηρεσίας, που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και θα συνταξιοδοτηθούν στα 55. Οσο και να ψάξουμε, θα βρού-με ελάχιστους εργαζόμενους που να έχουν 33 χρόνια δουλειάς στα 53. Οι κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ αποκλείεται να διοριστούν πριν τα 24-25 χρόνια (σπουδές και στρατιωτικό οι άντρες), που σημαίνει ότι 33 χρόνια δουλειάς θα έχουν στα 57-58 χρόνια. Από το 1977, ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας απαγόρευε προσλήψεις πριν τα 21. Αρα, στην καλύτερη περίπτωση ένας εργαζόμενος ΥΕ ή ΔΕ θα έχει 33 χρόνια υπηρεσίας στα 54 και πάνω. Αρα, αυτή η πρόστυχη αναφορά στο νομοσχέδιο γίνεται για να δοθεί η ψεύτικη εντύπωση ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται στα 55, ενώ η μεγάλη δεξαμενή αυτών που θα μπουν βίαια στην εφεδρεία θα είναι ηλικίες κοντά στα 60.
 
♦ Επίσης, με ρύθμιση που προστέθηκε, αν τυχόν ο «έφεδρος» βρει δουλειά ή ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα και οι αποδοχές του ξεπερνούν τον τελευταίο μισθό που έπαιρνε πριν μπει σ’ αυτό το ιδιόμορφο ταμείο ανεργίας, η διαφορά θα αφαιρείται από την αποζημίωση της «εφεδρείας» (60% του βασικού μισθού). Φυσικά, δύσκολα κάποιος θα βρει δουλειά, όμως η ρύθμιση αυτή είναι φανερό ότι πριμοδοτεί τη μαύρη εργασία.
 
♦ Το ενιαίο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο των δημόσιων υπάλληλων θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται από 1.11.2011, για να προλάβει να κόψει λεφτά από τώρα.
 
Αξίζει εδώ να παραθέσουμε απόσπασμα από την τοποθέτηση του εισηγητή της πλειοψηφίας Π. Ρήγα, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχέδιου στην κοινοβουλευτική επιτροπή: «Θα θέλαμε, κάνοντας αυτόν τον εξορθολογισμό, να είχαμε τη δυνατότητα οι αποδοχές να ήταν σε ένα επίπεδο τέτοιο που θα διατηρούσε το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα και αυτό όχι γιατί θεωρούμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πολύ καλά αμειβόμενοι ή γιατί υποτίθεται ότι όλη η κοινωνία πρέπει να εργάζεται για να συντηρείται ο δημόσιος τομέας. Οχι. Γιατί καταλαβαίνουμε και εμείς ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν νεοεισερχόμενο στο δημόσιο να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της συγκυρίας και της ζωής του με 650 και 700 ευρώ. Δεν γίνεται αυτό. Το κατανοούμε και το γνωρίζουμε». Αυτός ο κοροϊδευτικός επικήδειος αποτελεί πραγματικά φτύσιμο για όλους όσους εργάζονται ή θα εργαστούν στο δημόσιο. Θυμίζουμε αυτό που γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο. Το δόγμα που εφαρμόζεται είναι το εξής: «Οσο νεότερος, όσο λιγότερα χρόνια στο δημόσιο, τότο μεγαλύτερο το πλήγμα στις συνολικές αποδοχές».
 
♦ Οι συντάξεις που, σύμφωνα με διατάξεις των αντιασφαλιστικών νόμων Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου (νόμοι 3863 και 3865 του 2010) πάγωσαν μέχρι και το 2013, παγώνουν μέχρι το 2015. Αλλα δυο χρόνια μείωσης ακόμα και για τις άθλιες συντάξεις του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, που σε συνδυασμό με τα απανωτά χαράτσια θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους όχι στη φτώχεια αλλά στην πείνα.
 
♦ Στην Προκρούστεια κλίνη μπαίνουν και οι αποδοχές των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ. Ορίζεται ότι η μέση κατά κεφαλή αμοιβή δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το 65% της μέσης κατά κεφαλή αμοιβής της 31.12.2009. Καταλαβαίνετε τι πετσόκομμα έχει να πέσει. Για να έχουν, μάλιστα, δεμένο το γάιδαρό τους, βάζουν και μια δεύτερη δικλίδα, επεκτείνοντας μέχρι το 2015 το πλαφόν των 1.900 ευρώ για τις αμοιβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Οταν πρόκειται για τους δι- κούς τους ανθρώπους, όμως, όπως οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, διατηρούν το δικαίωμα να καθορίζουν τις αποδοχές τους με υπουργική απόφαση. Και μέχρι να βγει η υπουργική απόφαση, οι μισθοί τους παραμένουν στα σημερινά επίπεδα, χωρίς καμιά περικοπή.
 
♦ Το ίδιο ισχύει και για διάφορα ειδικά επιδόματα που παίρνουν μπάτσοι, καραβανάδες, δικαστικοί και παπάδες. Με προσθήκη στο νομοσχέδιο, όλα αυτά τα επιδόματα εξακολουθούν να καταβάλλονται. Μόνο το οικογενειακό προσαρμόζεται στα ισχύοντα και για τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους.
 
♦ Το νομοσχέδιο δε λέει λέξη για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (ποσοστό αναπλήρωσης και χρονική βάση υπολογισμού), μετά τη μικρή αύξηση των βασικών μισθών (μετά την κατάργηση των επιδομάτων). Λέτε να δώσουν στους από δω και πέρα συνταξιούχους μεγαλύτερη σύνταξη; Πολύ σύντομα θα έχουμε νέο αντιασφαλιστικό νόμο, που θα μειώνει το ποσοστό αναπλήρωσης και θα επεκτείνει τον τρόπο υπολογισμού σε όλο τον ασφαλιστικό βίο.
 
♦ Τέλος, αξίζει τον κόπο ν’ αναφερθούμε στην επί της ουσίας κατάργηση του περιβόητου Πράσινου Ταμείου. Μόνο το 5% θα πηγαίνει για τους σκοπούς του, ενώ το 95% θα το αρπάζει το κράτος!
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πολυνομοσχέδιο-τέρας

Πάντα… πατριώτες οι τραπεζίτες
Επόμενο άρθρο

Πολυνομοσχέδιο-τέρας

Η ΝΔ αρωγός της κυβέρνησης

Σχετικά Αρθρα

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

Πολιτική 24 Ιαν 2026, 11:09

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

Πολιτική 22 Ιαν 2026, 14:16

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

Πολιτική 21 Ιαν 2026, 21:15

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

Παιδεία 21 Ιαν 2026, 09:51

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Πολιτική 19 Ιαν 2026, 18:55

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
Διεθνή

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

23 Ιαν 2026, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Γενάρη

23 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
Παιδεία

Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία

22 Ιαν 2026, 11:44
Εργατικά

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

1924: Η Πετρούπολη μετονομάζεται σε Λένινγκραντ.

1960: Εξεγείρεται η Αλγερία κατά της γαλλικής διακυβέρνησης.

1977: Επιστολή-βόμβα της Εθνικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Πανελλήνων στην εφημερίδα “Αυγή“.

1983: Φυλακίζονται 32 μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών (Ιταλία).

1991: Βόμβες στα γραφεία του γάλλου στρατιωτικού ακολούθου και σε τρία υποκαταστήματα ξένων τραπεζών (17Ν).

1992: Ιδρύεται (Βρυξέλες) η οργάνωση Δικηγόροι Χωρίς Σύνορα.

1994: Εκτελείται ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλης Βρανόπουλος και τραυματίζεται ο οδηγός του (17Ν).

1995: Βόμβα (ΕΛΑ) στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    17Ν
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Εφετείο 17Ν
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    ΕΛΑ
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Ποιοι είμαστε
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Επικοινωνία
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Όροι χρήσης
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Ποιοι είμαστε
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Επικοινωνία
  • Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Πολυνομοσχέδιο-τέρας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo