Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Τζάμπα η Πνύκα
  • Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα
  • Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του
  • Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Αυγ 2026, 10:19

Το Πεντάγωνο ενδέχεται να περιορίσει τη στρατιωτική παρουσία του στο Κουβέιτ μετά τα αντίποινα του Ιράν, γράφει η Wall Street Journal. Επικαλούμενη ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα του Ομίλου Μέρντοχ αναφέρει ότι οι ΗΠΑ επανεξετάζουν ενεργά τις στρατηγικές διμερείς σχέσεις τους και τη στρατιωτική τους διάταξη στο Κουβέιτ στον απόηχο των πρόσφατων επιθέσεων αντιποίνων του Ιράν.

Από την ανεξαρτησία του κράτους του Κόλπου πριν από δεκαετίες, οι ΗΠΑ έχουν εκμεταλλευτεί το πλούσιο σε πετρέλαιο εμιράτο, μετατρέποντάς το σε έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους υλικοτεχνικής υποστήριξης του αμερικανικού στρατού παγκοσμίως και φιλοξενώντας χιλιάδες στρατιώτες μαζί με βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης Abrams.

Ενώ οι εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρουν ότι το Κουβέιτ άντεξε τα πρόσφατα ιρανικά στρατιωτικά πλήγματα, οι ευρύτερες εχθροπραξίες έχουν αποκαλύψει σοβαρές ευπάθειες, έχουν υπονομεύσει μακροχρόνιες συμφωνίες ασφάλειας και έχουν επιβάλει μια κρίσιμη επανεκτίμηση στον απόηχο πρωτοφανών επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έθεσαν στο στόχαστρο περιφερειακές βάσεις.

Σε απάντηση στις συνεχιζόμενες ιρανικές επιθέσεις κατά στρατιωτικών υποδομών, η ηγεσία του Πενταγώνου κινείται ενεργά προς τη συρρίκνωση της παρουσίας του, τη μείωση του προσωπικού και την απομάκρυνση εξοπλισμού από το Κουβέιτ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι στον τομέα της άμυνας δήλωσαν στη Wall Street Journal ότι αυτή η στρατηγική μετατόπιση έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιήσει την έκθεση και να μετριάσει τους επιχειρησιακούς κινδύνους, μολονότι οι αρχές του Κουβέιτ συνεχίζουν να επιδιώκουν σταθερές δεσμεύσεις ασφάλειας από την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με μια άλλη είδηση, οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποσύρει αρκετές συστοιχίες Patriot από το Ερμπίλ και θα αποσύρουν όλες τις εναπομείνασες στρατιωτικές δυνάμεις τους από το Ιρακινό Κουρδιστάν μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη του 2026. Η κίνηση έρχεται μετά από επανειλημμένες επιθέσεις με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων στην περιοχή, τις οποίες καθίσταται ολοένα και δυσκολότερο να αντιμετωπίσουν.

Αυτό θα σηματοδοτούσε την πρώτη φορά που το Ιράκ θα έμενε χωρίς αμερικανική στρατιωτική παρουσία από το 2003, έπειτα από περισσότερα από 23 χρόνια κατοχής.

Το Center for Strategic and International Studies (CSIS), ένα από τα παλαιότερα think tanks των ΗΠΑ, με παραδοσιακά στενές σχέσεις με το Πεντάγωνο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το στρατό, αναφέρει ότι ο πόλεμος κατά του Ιράν έχει μειώσει τα αποθέματα πυραύλων αεράμυνας των ΗΠΑ σε κρίσιμα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CSIS, οι ΗΠΑ διέθεταν περίπου 2.330 αναχαιτιστικούς πυραύλους Patriot πριν από τον πόλεμο. Τώρα διαθέτουν μεταξύ 759 και 827, με το μέσο απόθεμα να έχει μειωθεί σε περίπου 800 πυραύλους, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου τα δύο τρίτα του αποθέματος Patriot έχουν εξαντληθεί. Ο αριθμός των αναχαιτιστικών πυραύλων THAAD έχει επίσης μειωθεί από 452 σε μεταξύ 234 και 278, αφήνοντας κατ’ εκτίμηση περίπου 250 πυραύλους, με το 40–50% του αποθέματος να έχει καταναλωθεί.

Το CSIS σημείωσε ότι οι Patriot και THAAD δεν διαθέτουν επί του παρόντος αποτελεσματική εναλλακτική λύση για την άμυνα κατά βαλλιστικών πυραύλων, προειδοποιώντας ότι οι ελλείψεις πυρομαχικών θα μπορούσαν να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν λιγότερους αναχαιτιστικούς πυραύλους εναντίον εισερχόμενων πυραύλων και να αποδέχονται μεγαλύτερο επιχειρησιακό κίνδυνο.

Το think tank εκτίμησε επίσης ότι η εξάντληση αυτών των αποθεμάτων πυραύλων συνιστά βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους για την ετοιμότητα των ΗΠΑ σε μια πιθανή σύγκρουση με την Κίνα στον Δυτικό Ειρηνικό.

Μάλλον γι’ αυτό ο Τραμπ «έχει αγανακτήσει» από την αποτυχία του να εξαναγκάσει το Ιράν να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και από την έλλειψη συνοχής στην αμερικανική ηγεσία.

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας φέρεται να είναι «αγανακτισμένος» από την έλλειψη συνοχής στη στρατιωτική ηγεσία και από την αποτυχία να σημειωθεί πρόοδος προς τον τερματισμό του πολέμου κατά του Ιράν, δήλωσε άτομο που δεν κατονομάζεται και βρίσκεται κοντά στον Τραμπ στο NBC News στις 29 Ιούλη.

Η πηγή δήλωσε ότι ο Τραμπ «είναι αγανακτισμένος. Δεν νομίζω ότι πίστευε πως θα ήταν τόσο δύσκολο να πείσει τους Ιρανούς να συμφωνήσουν σε μια συμφωνία». «Δεν υπήρχε πραγματική στρατηγική για το πόσο καιρό ή τι θα έπρεπε να κάνουν για να φτάσουν στο τελικό σημείο … Δεν σκόπευε να γίνει αυτό ένας μακρύς, παρατεταμένος πόλεμος».

Ο αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται απέδωσε την απογοήτευση στην απουσία συμφωνίας σχετικά με το πώς θα διεξαχτεί ένας πόλεμος που ξεκίνησε με αμερικανοϊσραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις 28 Φλεβάρη, οι οποίες σκότωσαν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και προκάλεσαν άμεση ανταπόδοση, το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ και αδιέξοδο με το Ιράν. «Μετά από όλο αυτό το διάστημα, δεν υπάρχει ενότητα», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Εχουμε σημειώσει μια σειρά από τακτικές νίκες, αλλά αντιμετωπίζουμε μια στρατηγική ήττα χωρίς σαφείς κατευθύνσεις πολιτικής ή μια απόφαση σχετικά με το πού οδηγεί όλο αυτό».

Απαντώντας στις ιρανικές επιθέσεις μετά από ένα τριήμερο «ηρεμίας», οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σειρά πληγμάτων με πυραύλους HIMARS και αεροπορικές επιδρομές σε ολόκληρο το νοτιοδυτικό και νότιο Ιράν, με στόχους το Αμπαντάν, το Αχβάζ, τις περιοχές γύρω από το Σαντεγκάν και το Αρβαντκενάρ, καθώς και το Καζερούν και το Φαρασμπάντ στην επαρχία Φαρς, όπου δεν αναφέρθηκαν απώλειες. Επιπλέον αεροπορικές επιδρομές και εκρήξεις αναφέρθηκαν στο νησί Κεσμ, στην Μπουσέρ και στο νησί Κις.

Στο νησί Κεσμ, σύμφωνα με πληροφορίες, επλήγη ένα κτίριο κατοικιών στη συνοικία Τσαχ-Τανγκουί, με αναφορές να κάνουν λόγο για δύο παιδιά, ηλικίας επτά και εννέα ετών, που έμειναν ορφανά μετά τον θάνατο των γονιών τους και του δίχρονου αδελφού τους.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν έθεσε στο στόχαστρο δύο πλοία που επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν το Στενό του Ορμούζ μέσω της νότιας διαδρομής, λέγοντας ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα από τα πλοία, με αποτέλεσμα και τα δύο να γυρίσουν πίσω. Τα ισχυρότερα πλήγματα, όμως, έγιναν στην Ιορδανία. Ο στρατός της Ιορδανίας δήλωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους προς το έδαφός της, ενώ ο στρατός του Κουβέιτ ανέφερε μια σφοδρή ιρανική επίθεση, συμπεριλαμβανομένου πλήγματος σε κτίριο κινεζικής εταιρείας.

Ο απολογισμός που ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης ήταν εντυπωσιακός.

Το IRGC ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τρία F-35 στην αεροπορική βάση Μουβαφάκ Σάλτι στην Ιορδανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον δύο κατοικιών στο νησί Κεσμ, κατά την οποία σκοτώθηκαν ένας πατέρας, μία μητέρα και ένα παιδί, ενώ τραυματίστηκαν άλλα δύο παιδιά.

Το Ιράν δήλωσε ότι η Αεροδιαστημική του Δύναμη έθεσε στο στόχαστρο με αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους το χώρο στάθμευσης και τα υπόστεγα συντήρησης όπου στεγάζονταν αμερικανικά μαχητικά F-35 στην αεροπορική βάση Μουβαφάκ Σάλτι στην Ιορδανία. Το πλήγμα κατέστρεψε ολοσχερώς τρία μαχητικά F-35 και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε άλλα τρία. Δήλωσε επίσης ότι σκοτώθηκαν αρκετοί αμερικανοί αξιωματικοί, καθώς και τεχνικό και προσωπικό συντήρησης.

Η ανακοίνωση εξήρε την υποστήριξη του ιορδανικού λαού, ιδιαίτερα ομάδων ιορδανών διανοούμενων και επιφανών προσώπων, και ανέφερε ότι η επιχείρηση είχε ως στόχο να συμβάλει στην απελευθέρωση της Ιορδανίας από την αμερικανική στρατιωτική παρουσία, προσθέτοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να αποχωρήσουν από την περιοχή και οι τελευταίες αμερικανικές δυνάμεις.

Πράγματι, όπως ανέφεραν οι New York Times, εκατοντάδες ιορδανοί πολιτικοί, δικηγόροι, ακαδημαϊκοί, ηγέτες φυλών, συνδικαλιστές και άλλες δημόσιες προσωπικότητες υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή που καλεί σζητά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ιορδανία. Οι υπογράφοντες υποστήριξαν ότι η παρουσία περίπου 4.000 αμερικανών στρατιωτών εκθέτει το βασίλειο σε αυξανόμενους κινδύνους για την ασφάλεια, την πολιτική και την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα το εμπλέκει σε έναν περιφερειακό πόλεμο «στον οποίο δεν είναι μέρος».

Η επιστολή έρχεται καθώς ιρανικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν θέσει επανειλημμένα στο στόχαστρο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις στην Ιορδανία τις τελευταίες εβδομάδες, ενεργοποιώντας σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη τη χώρα. Ο βετεράνος πολιτικός ακτιβιστής Σουφιάν αλ-Τελ, ένας από τους υπογράφοντες, δήλωσε ότι πολλοί Ιορδανοί απορρίπτουν τις στενές σχέσεις της κυβέρνησης με την Ουάσιγκτον και το Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι η Ιορδανία χρησιμοποιείται «για να υπερασπίζεται το Ισραήλ». Προειδοποίησε επίσης ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να υπογράφουν την επιστολή παρά το φόβο φυλάκισης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ιορδανία έχει παραμείνει σταθερά ευθυγραμμισμένη με τις ΗΠΑ καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, κυρίως λόγω της εξάρτησής της από την αμερικανική βοήθεια. Οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ιορδανία πέρυσι 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια, ενώ ο πόλεμος έχει επηρεάσει σοβαρά τον τουριστικό τομέα του βασιλείου, ο οποίος αντιστοιχεί μέχρι και στο 18% των εθνικών εσόδων.

Το δημοσίευμα υπογράμμισε επίσης τον περιορισμό του περιθωρίου για πολιτική διαφωνία στην Ιορδανία. Κανένα ιορδανικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει δημοσιεύσει την ανοιχτή επιστολή και ακτιβιστές προειδοποίησαν ότι οι υπογράφοντες κινδυνεύουν με σύλληψη. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Ιορδανία έχει εντείνει τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός νόμου του 2023 περί εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, ο οποίος έχει επικριθεί από οργανώσεις δικαιωμάτων, και της απαγόρευσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2025, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης καταστολής των φωνών της αντιπολίτευσης.

Στον Περσικό, το πρώτο τάνκερ μεταφοράς LNG από το Κατάρ εδώ και καιρό πέρασε από το Στενό του Ορμούζ. Οχι από την αμερικανόπνευστη νότια διαδρομή αλλά από τη διαδρομή που υποδεικνύουν οι ιρανικές αρχές, από τις οποίες ζητήθηκε η σχετική άδεια.

Το ίδιο έγινε και με τρία γιαπωνέζικα πλοία, που πήραν την απαιτούμενη έγκριση διέλευσης από τις ιρανικές αρχές και αναχώρησαν από τον Περσικό Κόλπο πλέοντας μέσω της ιρανικής θαλάσσιας διαδρομής, σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιαπωνικής εφημερίδας Kido. Ετσι, τα γιαπωνέζικα πλοία έγιναν τέσσερα, μετά τη σημαδιακή διέλευση του πετρελαιοφόρου της Idemitsu Kosan, το οποίο έγινε το πρώτο ιαπωνικό πλοίο που διέσχισε το Στενό του Ορμούζ από το ξέσπασμα του πολέμου κατά του Ιράν.

Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΙΡΑΝ ΚΑΤΑΡ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

Σχετικά Αρθρα

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 18:09

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 13:01

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

Διεθνή 23 Οκτ 2026, 11:06

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

Διεθνή 22 Οκτ 2026, 21:26

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

Διεθνή 22 Οκτ 2026, 13:00

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

Διεθνή 21 Οκτ 2026, 12:00
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Τζάμπα η Πνύκα

23 Οκτ 2026, 19:45
Διεθνή

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

23 Οκτ 2026, 18:09
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του

23 Οκτ 2026, 14:39
Διεθνή

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

23 Οκτ 2026, 13:01
Υγεία

Oι Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι βάζουν στη θέση του τον ακροδεξιό «και α και ου» υπουργό Υγείας

23 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

23 Οκτ 2026, 11:06
Πολιτισμός

ΣΗΜΕΡΑ: Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

23 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο

«Αόρατος» σύμμαχος ο Μαρινάκης

22 Οκτ 2026, 22:53
Διεθνή

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

22 Οκτ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

22 Οκτ 2026, 21:03
Εργατικά

Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ

Εκδικάζεται το οριστικό πειθαρχικό του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και της Χρύσας Χοτζόγλου 

22 Οκτ 2026, 20:23
Η παπάρα

Οι κυρίες έχουν νεύρα

22 Οκτ 2026, 18:41
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκς στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo