Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
  • Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος
  • «Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
  • Σαν σήμερα 15 Γενάρη
  • Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών
  • Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Με ένα SMS θα ‘ρθουμε πιο κοντά
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Με ένα SMS θα ‘ρθουμε πιο κοντά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Δεκ 2004, 00:00
♦ Με μηνύματα SMS από το κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν πλέον να ενημερώνουν οι αθλητές την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου για τις αλλαγές στο πρόγραμμα και τον τόπο προπόνησής τους. Η IAAF αποφάσισε ότι οι αθλητές ή οι προπονητές τους θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνουν για τα where abouts μέσω κινητού, φαξ και e-mail, γεγονός που ελαχιστοποιεί τις δυνατότητες των αθλητών να κρυφτούν από τους ελέγχους για αντι – ντόπινγκ. Η παραπάνω απόφαση εντάσσεται σε μια σειρά μέτρα που παίρνει η IAAF ενάντια στη χρήση απαγορευμένων ουσιών και οι αξιωματούχοι της προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο αγώνας τους ενάντια στη χρήση απαγορευμένων ουσιών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Είναι γνωστό στους αναγνώστες της στήλης, ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι ταυτόσημος με τη χρήση αναβολικών και συνεπώς περιττεύει οποιοσδήποτε σχολιασμός του θέματος. Η στήλη θα προσπαθήσει να βρει την διεύθυνση της IAAF στην όποια θα πρέπει οι αθλητές να ενημερώνουν για τις κινήσεις τους, θα τη δημοσιεύσει και παρακαλεί θερμά όλους σας να στέλνετε τα μηνύματα και τα e-mail σας, ώστε να συμβάλουμε όλοι στον αγώνα κατά του ντόπινγκ. Τώρα θα μου πείτε ότι δεν είμαστε αθλητές και δεν χρειάζεται να ενημερώνουμε την IAAF για τις κινήσεις μας. Σωστό. Μπορούμε όμως να στείλουμε μπινελίκια για να μη μας περνάνε για μαλάκες.
♦ Η νέα εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ξεκίνησε σύμφωνα με τους αγαπητούς μου συνάδελφους την επαύριο της κατάκτησης του EURO και τη σηματοδοτούσε το νέο ύφος και η επιστροφή των αγνών φιλάθλων στα γήπεδα, τελείωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στη στήλη έχουμε αρκετές φορές γράψει, κόντρα στο ρεύμα του καιρού, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι η κατάκτηση του EURO δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα τυχαίο γεγονός, που τα λαμόγια που ασχολούνται με αυτό προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερη υπεραξία. Η επιβεβαίωση των όσων υποστήριζε η στήλη ήρθε από τα γεγονότα που συνέβησαν στο Καραϊσκάκη, την Τούμπα και τη Νεάπολη.
 
Στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού η απόφαση να μην πάνε οι οπαδοί των πράσινων στον Πειραιά ήταν το πρώτο μεγάλο πλήγμα στη θεωρία της «νέας εποχής». Το δεύτερο πλήγμα ήρθε από την συμπεριφορά τόσο των οπαδών του Ολυμπιακού όσο και των υπευθύνων για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν τυπώσει σελίδα με υβριστικά συνθήματα σε βάρος του Κυργιάκου και του Παναθηναϊκού, την οποία είχαν βάλει στα καθίσματα προκειμένου να τα μάθουν όλοι και να μπορεί όλο το γήπεδο να βρίζει εν χορώ τους παίχτες του Παναθηναϊκού. Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Τάκης Τσουκαλάς βρισκόταν με την ιδιότητα του μέλους των ομάδων περιφρούρησης μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κατηύθυνε τις «εορταστικές εκδηλώσεις» των ερυθρόλευκων οπαδών, ενώ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα έπεφταν βροχή τα μικροαντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο (γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα τον αυστηρό και λεπτομερή έλεγχο των μπάτσων). Την επόμενη μέρα διαβάσαμε στον τύπο ύμνους για την συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού και τη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα (στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν έριχναν και δεύτερη μπάλα στο γήπεδο), προφανώς γιατί ο παρατηρητής του αγώνα, ο αξιότιμος κύριος Μπαλώκας, δεν αναφέρει τίποτα από τα παραπάνω στην έκθεση του.
 
Για να μην παρεξηγηθώ και επειδή είναι γνωστή η οπαδική μου προτίμηση, θεωρώ κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι η ίδια κατάσταση θα επικρατούσε αν ο αγώνας γίνονταν στη Λεωφόρο, αφού σε ένα ντέρμπι στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος η διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας φροντίζει να πάρει τα «κατάλληλα» μέτρα ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες της νίκης.
 
Στην Τούμπα είχαμε τον ενταφιασμό της «νέας εποχής» σε επίπεδο βόρειας Ελλάδας. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιδόθηκαν από την αρχή του αγώνα στο άθλημα της «πετροβόλησης αντίπαλου» από την εξέδρα και μετά το γκολ της ΑΕΚ άνοιξαν τη θύρα στην οποία βρίσκονταν και μπήκαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πιθανόν για να παρακολουθήσουν από πιο κοντά και με περισσότερη προσοχή τα τεκταινόμενα του αγώνα. Κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης ήταν η εκτέλεση κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ, με πάσα προς τους παίχτες του ΠΑΟΚ, εξαιτίας της απειλής του διαιτητή Τσαχειλίδη προς παίχτη της ΑΕΚ, που είχε αναλάβει την εκτέλεσή του, ότι θα τον τιμωρήσει αν δεν το εκτελέσει (για την ιστορία αναφέρουμε ότι στην προσπάθειά του να φτάσει προς το σημείο του κόρνερ ο παίχτης δέχτηκε βροχή από αντικείμενα και πέτρες και μια σιδερόβεργα, η οποία αν τον πετύχαινε θα τον έστελνε στο νοσοκομείο.
 
Και αν τα παραπάνω γεγονότα που αμαυρώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο προέρχονται από τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων και από την έλλειψη διάθεσης των αρμόδιων να εφαρμόσουν τους νόμους, η φάση που σημάδεψε την αγωνιστική διαδραματίστηκε στον αγώνα Χαλκηδόνα – ΟΦΗ, όταν στο 85′ παίχτης της κρητικής ομάδας συνέχισε την προσπάθειά του και πέτυχε γκολ, τη στιγμή που αντίπαλοι και συμπαίχτες του είχαν σταματήσει, γιατί βρισκόταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ένας συνάδελφός τους.
 
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περισσότερο στο θέμα της πλήρους απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οσο σε αυτό κυριαρχεί η λογική της αρπαχτής και τον χώρο τον λυμαίνονται άνθρωποι που είναι επαγγελματίες οπαδοί ή παράγοντες, τέτοιου είδους καταστάσεις και συμπεριφορές θα είναι στην ημερήσια διάταξη.
 
♦ Κλείνουμε με μια σύντομη αναφορά στο ντέρμπι. Οταν ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει έναν τόσο κακό Ολυμπακό και όταν ένας Ολυμπιακός δεν μπορεί να διασύρει τον Παναθηναϊκό του ντέρμπι, τότε ας τραγουδήσουμε όλοι το άσμα «μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει χιόνι». Το παιχνίδι ήταν σούπα και μάλιστα ανάλατη, χωρίς φάσεις και θέαμα και κρίθηκε από ένα εγκληματικό λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού (η οποία άφησε τον Ριβάλντο να χτυπήσει το φάουλ επί της ουσίας χωρίς τείχος), από μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή (ο καταλογισμός του ανύπαρκτου οφσάιντ στη φάση του 45ου λεπτού) και από την κλάση του Ριβάλντο, ο οποίος, αν και περπατούσε μέσα στο γήπεδο, εκτός από το γκολ που πέτυχε, έκανε και μερικές μαγικές ενέργειες με τις οποίες προσπάθησε να μας πείσει ότι το άθλημα που βλέπαμε ήταν ποδόσφαιρο. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός έφτασε στην νίκη γιατί την ήθελε περισσότερο και γιατί ο Παναθηναϊκός μπήκε φοβισμένα στο γήπεδο και δεν είχε τον παίχτη – ηγέτη που θα έπαιρνε την ομάδα πάνω του.
 
Οσο γι’ αυτούς που κάνουν κριτική στο Σκάζνι για τις επιλογές του και προσπαθούν να τον παρουσιάσουν σαν άχρηστο, ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες. Οσοι είδαν τον αγώνα γνωρίζουν ότι οι πράσινοι δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό και ότι το γκολ προήλθε όχι από την πίεση του Ολυμπιακού αλλά από ένα ολέθριο λάθος της πράσινης άμυνας. Ο Σκάζνι έστησε την ομάδα του στο γήπεδο με στόχο να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και να προσπαθήσει σε κάποια αντεπίθεση να πάρει τη νίκη και όπως κύλησε το παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου, η τακτική αυτή ήταν σωστή. Οσο για αυτούς που τον κατηγορούν ότι δεν ξεκίνησε με δυο επιθετικούς, Κωνσταντίνου και Παπαδόπουλο, θα τους παρακαλούσα να δουν με προσοχή τις κινήσεις του Παπαδόπουλου στον αγωνιστικό χώρο. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, σαφώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, «φύλαγε τα πόδια του», όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, και δεν πήγε ούτε μια φορά με δύναμη για να διεκδικήσει την μπάλα .
 
Ας αράξουν συνεπώς στα κυβικά τους και ας σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι των Βαρδινογιάννηδων. Το έμψυχο υλικό του Παναθηναϊκού είναι το χειρότερο της τελευταίας πενταετίας και αν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλουν να δουν την ομάδα τους να πετυχαίνει τους στόχους που μπήκαν στην αρχή της χρονιάς, θα πρέπει να πιέσουν για μεταγραφές.
 
Κος Πάπιας

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Σκανδαλάκι, σκανδαλάκι…
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΤΖΟΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ: Το φάντασμα της όπερας

Σχετικά Αρθρα

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

Αθλητισμός 18 Δεκ 2025, 18:51

«Αθληση για όλους», αλλά… με λεφτά

Το παράδειγμα των δημόσιων χώρων άθλησης του Αττικού Αλσους

Αθλητισμός 16 Δεκ 2025, 10:40

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
Κόντρες

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

13 Ιαν 2026, 14:11
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

13 Ιαν 2026, 12:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Γενάρη

13 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Απαράβατοιόροι: Οχι αφοπλισμός - Οχι διεθνής επιτροπεία/κηδεμονία

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις της Αντίστασης για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

12 Ιαν 2026, 19:14
Κόντρες

Η καρατόμηση ενός αθώου

12 Ιαν 2026, 14:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

Ημέρα Martin Luther King.

Αγκόλα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Βενεζουέλα: Ημέρα δασκάλων.

Βόρεια Κορέα: Ημέρα κορεατικού αλφαβήτου.

Ιαπωνία: Ημέρα ενηλίκων.

1809: Γεννιέται ο Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν.

1878: Φιλοπόλεμο συλλαλητήριο στην Αθήνα, τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες.

1919: Δολοφονούνται στο Βερολίνο οι Ρόζα Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ.

1977: Βόμβα στον κινηματογράφο «Αττικόν» του Πειραιά που πρόβαλε την ταινία “Επιδρομή στο Εντεμπε“.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo