Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Καμαρώνουν για τα καμένα
  • Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!
  • Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση
  • ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»
  • Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ενα απέραντο σκάνδαλο
Πολιτική

Ενα απέραντο σκάνδαλο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Οκτ 2005, 00:00
Στον αστερισμό των σκανδάλων και πάλι. Πριν ησυχάσουμε από τη Βαβυλιάδα και τα «ροζ» της Εκκλησίας, το δικαστικό, που διευθετείται μέσα από μια ελεγχόμενη «κάθαρση», και αυτό των Ρεγκούζα-Ηλιάδη, ήρθε η αποπομπή από τηλεοράσεως του υποδιοικητή του ΙΚΑ και η «περιπέτεια» Μαντούβαλου να δώσουν νέα ώθηση στη σκανδαλολογία. Η πλάκα είναι πως στη νέα έκρηξη της σκανδαλολογίας δεν παίζει το ΠΑΣΟΚ. Δεν την υποκινεί αυτό, μέσω έστω φιλικών του ΜΜΕ. Οι ίδιοι οι δεξιοί φαίνεται να βγάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου, όπως έγινε για παράδειγμα στην περίπτωση Μαντούβαλου, που πήγε να σηκώσει κεφάλι και τον κόντηναν, μόλις έφτασαν στα χέρια τους στοιχεία από το βίο και την πολιτεία του διάσημου δικηγορικού γραφείου που έχει στήσει στον Πειραιά.
 
Το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει καν σπέκουλα. ‘Η, όταν την κάνει, είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, γιατί ξέρει ότι μπορεί εύκολα να γίνει μπούμερανγκ. Ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει τα «πράσινα» σκάνδαλα και δεν θα δεχτεί εύκολα να εμφανίζονται ως αδιάφθοροι και αρχάγγελοι της κάθαρσης οι πρωταγωνιστές τους και εκείνοι που τα ευλογούσαν και τα συγκάλυπταν. Γι’ αυτό και ο Γιωργάκης αποφάσισε να λειτουργήσει με… εθνική ευθύνη, επισκεπτόμενος τον Κ. Στεφανόπουλο και προτείνοντάς του να αναλάβει επικεφαλής «επιτροπής προσωπικοτήτων» που θα καταπολεμήσει τη διαφθορά!
 
Ο Καραμανλής προς το παρόν σιωπά. Περιμένει να περάσει η μπόρα, να ησυχάσουν κάπως τα πράγματα και να κάνει ενδεχομένως κάποιες κινήσεις (ανασχηματισμό;), για να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση. Εκείνο που επιδιώκει είναι να μη φανεί ότι ενεργεί υπό την πίεση των αποκαλύψεων. Γι’ αυτό και δεν «έφαγε» τον Μπασιάκο, αλλά τον έβαλε τιμωρία, ενώ αποδεδειγμένα αυτός χρεώνεται μια μεγάλη πολιτική γκάφα που σκόρπισε πανικό στη χώρα. Στο παρασκήνιο, όμως, κάνει κινήσεις προσέγγισης με τους «βαρόνους των μίντια», που κατευθύνουν το παιχνίδι. Οπως αποκαλύφθηκε, η αποπομπή του υποδιοικητή του ΙΚΑ από τον υφυπουργό Αγγελόπουλο από το παράθυρο του δελτίου ειδήσεων του Alpha, έγινε κατόπιν συνεννόησης του Χατζηνικολάου με το μέγαρο Μαξίμου!
 
Είναι καθαρό ότι στη σκιά της σκανδαλολογίας και των μικρών ή μεγάλων αποκαλύψεων μαίνεται ο πόλεμος των ΜΜΕ και των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων που συνασπίζονται γύρω απ’ αυτά. Δεν είναι τυχαίο που στη σκανδαλολογία πρωταγωνιστεί το κανάλι του Κοντομηνά, ο οποίος θεωρεί ότι το Μαξίμου δεν τον στήριξε στον πόλεμο που ξεκίνησε εναντίον του ο Κουρής. Ούτε είναι τυχαίο που το Μαξίμου αναγκάστηκε να κάνει αυτή την εξευτελιστική συμφωνία, να αποκλείσει τον υποδιοικητή του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας στη διάρκεια ενός δελτίου ειδήσεων, με συμφωνημένη ad hoc εμφάνιση ενός υφυπουργού σ’ αυτό.
 
Και βέβαια, δεν είναι τυχαία η ξαφνική ευαισθησία του εκδότη της «Ελευθεροτυπίας» Τεγόπουλου, που ξιφουλκεί ενάντια στη σκανδαλολογία και τις τηλεδίκες, θυμάται το τεκμήριο αθωότητας και άλλα τέτοια φιλελεύθερα, που αυτός και η φυλλάδα του τα έχουν τσαλαπατήσει χιλιάδες φορές. Βλέπετε, ο Ζούγκλας, με έγκριση προφανώς του Κοντομηνά, άρχισε τις βολές και κατά Τεγόπουλου, αποκαλύπτοντας λίγα από το βασίλειο του 090, μέσω του οποίου η τεγοπουλειάς Mediatel αρμέγει τους αφελείς και την πιτσιρικαρία. Ο Τεγόπουλος καταλαβαίνει ότι αυτές είναι μόνο οι πρώτες προειδοποιητικές βολές, τις οποίες μπορεί να διαδεχτεί η… επέλαση του ιππικού.
 
Είναι φανερό ότι η κατάσταση βρίσκεται ένα τσακ πριν την απόλυτη απώλεια του ελέγχου. Τα κέντρα που συγκρούονται είναι πολλά. Αστικά κόμματα, κλίκες μέσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, ΜΜΕ και επιχειρηματικά λόμπι. Γι’ αυτό και πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν να βρεθεί μια διευθέτηση, πριν βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Εχει γίνει κι άλλες φορές αυτό. Εφτασαν στο χείλος της… αναρχίας, επενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι, έγιναν συμφωνίες, μοιράστηκε η πίτα και ο καθένας επέστρεψε στα συνήθη καθήκοντά του. Κάποια τέτοια συμφωνία προσδοκούσε και ο Μαντούβαλος, γι’ αυτό και έκανε λόγο για χωρίς έλεος πόλεμο από τους εσωκομματικούς ανταγωνιστές του στον Πειραιά. Ελεος ζητούσε, πλην όμως οι άλλοι το κράτησαν… μανιάτικο.
 
Πώς θα μάθουμε ότι κλείστηκαν οι πρώτες συμφωνίες; Οταν δούμε να πέφτει ο τόνος και ο Καραμανλής να κηρύσσει την επιστροφή στη στρατηγική των… μεταρρυθμίσεων. Εκείνοι που κριτικάρουν την κυβέρνηση για υποταγή στην τηλεδημοκρατία (ο Τεγόπουλος για παράδειγμα) της ζητούν να επιστρέψει στις μεταρρυθμίσεις! Δηλαδή, να επιταχύνει το αντιλαϊκό και αντεργατικό της έργο!
 
Ετσι, ερχόμαστε στην ουσία. Κάποιοι από τους «βαρόνους των μίντια», που έχουν ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, της προτείνουν γενικό κουκούλωμα των σκανδάλων, ανακωχή σε όλα τα μέτωπα και στήριξη στην πολιτική της. Στήριξη προσεκτική, βέβαια, που θα πάρει τη μορφή της… μη αντιπολίτευσης. Ετσι, η σκανδαλολογία λειτουργεί -πέρα από τις προθέσεις των πρωταγωνιστών της- και σαν ένας γιγάντιος μηχανισμός αποπροσανατολισμού. Η δημόσια συζήτηση απασχολείται αποκλειστικά με τον Μαντούβαλο και τη γριά που κατηγορείται ότι πήγε να δωροδοκήσει τον ιδιαίτερο του Γιακουμάτου (πέντε ανθρώπους για τα ρουσφέτια απασχολεί στο γραφείο του ο Μάκαρος) και όχι με την ανεργία, την ακρίβεια, τα εργοστάσια που κλείνουν, τη φορομπηξία, τη φτώχεια που βαθαίνει, την προετοιμαζόμενη αντιασφαλιστική ανατροπή.
 
O Kαραμανλής κατηγορείται (κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και την «αυλή» του) ότι έπεσε στο λάκο τον οποίο έσκαψε για το ΠΑΣΟΚ. Οτι έπαιξε επί μια τριετία με τη σκανδαλολογία, ότι ηθικολογούσε και ηθικοποιούσε την πολιτική και τώρα, αντιμέτωπος με τη σκανδαλολογία για τα στελέχη της δικής του κυβέρνησης, δεν μπορεί να ξεφύγει και μοιάζει εγκλωβισμένος. Οι δεξιοί ψελλίζουν ότι αυτή είναι η δική τους διαφορά από την προηγούμενη κυβέρνηση, ότι αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα και τιμωρούν όχι μόνο τους ενόχους αλλά ακόμα και τους υπόπτους, όμως ξέρουν πολύ καλά ότι στην πράξη αυτό δεν ενδιαφέρει κανένα. Οτι εκείνο που περνάει στον κόσμο είναι το κλασικό «όλοι ίδιοι είναι, άμα πάρουν την κουτάλα», το οποίο, σε συνδυασμό με την πολιτική της κυβέρνησης και την αθέτηση των προεκλογικών της υποσχέσεων, δημιουργεί σημαντική πολιτική φθορά και θέτει εν αμφιβόλω το κέρδισμα της δεύτερης τετραετίας που μέχρι πριν μερικούς μήνες θεωρούνταν σίγουρο. Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι αυτή η κριτική στον Καραμανλή δεν διαβάζεται μόνο σαν κριτική αλλά και σαν πρόταση για σύναψη ανακωχής. Γιατί κατά βάθος οι Πασόκοι φοβούνται ότι μπορεί η κυβέρνηση, για να ξεφύγει από τις δυσκολίες της, να ξαναρχίσει να σκαλίζει δικές τους «ιστορίες», όπως με αποτυχημένο τρόπο προσπάθησαν να κάνουν ο Σπηλιωτόπουλος και ο Ζορμπάς τους πρώτους μήνες της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ στο υπουργείο Αμυνας.
 
Από την άλλη, αν κανείς αποστασιοποιηθεί λίγο από την κουτσομπολίστικη πλευρά της σκανδαλολογίας και μπει στην ουσία αυτών που αποκαλύπτονται, θα διαπιστώσει τη γενική σαπίλα του συστήματος. Ενα κουβάρι είναι όλοι. Μεγαλοκαπιταλιστές, λαμόγια της πιάτσας, άρχοντες του υποκόσμου με κοστούμι και γραβάτα, δικαστικοί, χρυσοποίκιλτοι δεσποτάδες, πολιτικοί. Μόλις σκάσει μια «φούσκα» τους βρίσκεις όλους από κάτω και δυσκολεύεσαι να βρεις ποιοι δεν είναι «λερωμένοι».
 
Ας αναρωτηθούμε από πού ξεκινούν όλ’ αυτά. Ξεκινούν άραγε από την εξουσιομανία και τη φιλοχρηματία ορισμένων; Είναι δηλαδή προσωπικό πρόβλημα κάποιων, που αν πάνε στη μπάντα όλα θα βαδίζουν κατ’ ευχή; Αυτή την απατηλή εικόνα θέλουν να περάσουν στον ελληνικό λαό. Ο πυρήνας, όμως, είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά, για όποιον δεν φορά παρωπίδες. Ποιο είναι το κίνητρο που κινεί την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική; Είναι μήπως η διάθεση προσφοράς, η κοινωνική ευθύνη, η εξυπηρέτηση του λαού;
Οχι βέβαια, το μόνο κίνητρο είναι το κέρδος. Οι καπιταλιστές κάνουν τα πάντα για να εκτοπίσουν τους ανταγωνιστές τους.
Σ’ αυτή τους την προσπάθεια «μισθώνουν» ανθρώπους από όλα τα κέντρα εξουσίας. Κι αυτοί δέχονται να «μισθώσουν» τον εαυτό τους, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αυξήσουν τα προσωπικά τους κέρδη (αυτοί δεν διαθέτουν επιχειρήσεις, βλέπετε), να ανελιχτούν στην ιεραρχία, να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη. Γι’ αυτό και σ’ αυτό το σύστημα δεν χωράει κάθαρση. Η διαφθορά, δηλαδή η παρέκκλιση από τα νόμιμα, οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, θα αποτελεί πάντοτε συνοδευτικό στοιχείο του καπιταλισμού.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλλοι καιροί
Επόμενο άρθρο Μεθοδεύσεις προς όφελος των βιομηχανιών και σε βάρος των παραγωγών

Σχετικά Αρθρα

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

Πολιτική 13 Οκτ 2025, 19:39

Βορίδης: Είχε ενημερωθεί ότι είναι λαμόγια κι αυτός υπέγραφε ατομικές πράξεις για να πληρωθούν!

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Πολιτική 12 Οκτ 2025, 12:17

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

Αγροτικά 10 Οκτ 2025, 14:23

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Πολιτική 8 Οκτ 2025, 21:39

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

Πολιτική 8 Οκτ 2025, 12:32
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Διεθνή

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

13 Οκτ 2025, 13:26
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης, Μαξιμόφσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλή Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται πάνω από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo