Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;
  • Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο
  • Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια
  • ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο
  • Σαν σήμερα 22 Ιούνη
  • «Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Μαρ 2006, 00:00

♦ Αδειασμα (1)

Ο Κορωνιάς, αναβαθμισμένος από την πολυεθνική Vodafone και με τον αέρα του στελέχους που έχει γερές πλάτες, πήγε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και δεν δίστασε να αδειάσει την κυβέρνηση σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την υπόθεση των υποκλοπών. Το πιο κρίσιμο –κατά τη γνώμη μας- είναι η δυνατότητα εντοπισμού των κινητών τηλεφώνων – «σκιών». Σε κείνη την περιβόητη συνέντευξη υπουργών, με την οποία δημοσιοποιήθηκε το σκάνδαλο, ο Ρουσόπουλος είχε ρίξει την ευθύνη στη Vodafone: «Πιθανόν να εντοπίζαμε τους δράστες, αν δεν απενεργοποιούνταν το λογισμικό». Και ο Βουλγαράκης, όπως όλοι θυμόμαστε, έσπευσε να απαλλάξει τη Vodafone από κάθε ευθύνη. Τώρα, ο Κορωνιάς δηλώνει: «Τι δυνατότητες εντοπισμού έχουν οι διωκτικές αρχές εμείς δεν το γνωρίζουμε. Θα μπορούσαν όμως να μας πουν ξαναβάλτε το σε λειτουργία».

Υπήρχε, λοιπόν, η δυνατότητα να ξαναμπεί σε λειτουργία το λογισμικό των υποκλοπών και να επιχειρηθεί ο εντοπισμός των τηλεφώνων-«σκιών». Η κυβέρνηση δεν το ζήτησε. Ενας από τους δυο λέει ψέματα. Είτε ο Ρουσόπουλος είτε ο Κορωνιάς. Η απλή λογική λέει Ρουσόπουλος.

♦ Αδειασμα (2)

Ο Κορωνιάς άδειασε ακόμη την κυβέρνηση στο ζήτημα της «στεγανοποίησης» του σκανδάλου. Είπε ορθά-κοφτά, ότι ο ίδιος δεν ενημέρωσε την ΑΔΑΕ, γιατί αυτό του ζητήθηκε. «Μου ζητήθηκε από τον κ. Βουλγαράκη και απ’ ό,τι κατάλαβα και από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να μην ενημερώσω άλλους… Αν υπήρχε ανάγκη να κληθεί η ΑΔΑΕ, θα σταματούσαμε εμείς είτε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είτε κάποιον άλλον να απευθυνθεί εκεί;».

Ετσι, η κυβέρνηση μένει διπλά εκτεθειμένη. Γιατί οι γραφειοκράτες της ΑΔΑΕ φρόντισαν, με την έκθεση που έκαναν μέσα σε λίγες μέρες, να δείξουν ότι υπήρχε η δυνατότητα εντοπισμού των κινητών-«σκιών», αν το παράνομο λογισμικό είχε παραμείνει σε λειτουργία και επιστρατεύονταν έμπειροι τεχνικοί για τη δουλειά του εντοπισμού.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν ήθελε τον εντοπισμό των κινητών-«σκιών» και των ιδιοκτητών τους; Ποιους προστάτευσε; Στο ερώτημα αυτό απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε. Ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον Κορωνιά. Αλλωστε, ούτε η αντιπολίτευση έδειξε διατεθειμένη να σκαλίσει πολύ αυτό το ερώτημα. Δεν προσπάθησε καν να στριμώξει τον Κορωνιά κατά τη διήμερη κατάθεσή του στη Βουλή.

♦ Αδειασμα (3)

Και βέβαια, δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που αδειάστηκε από τον Κορωνιά. Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη». Ο εγγυητής της νομιμότητας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός, γιατί δέχτηκε να πάρει μέρος στη συγκάλυψη; Δεν κατάλαβε τι γινόταν; Δεν ήταν σε θέση να κάνει την απλή σκέψη της επανασύνδεσης του παράνομου λογισμικού, ώστε να εντοπιστούν οι κάτοχοι και χειριστές των κινητών-«σκιών»; Πασχίζει ο κ. Λινός να μας πείσει ότι είναι αφελής, όμως δεν τα καταφέρνει. Συνένοχος στη συγκάλυψη είναι. Οπως και ο πολυπράγμων προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Δ. Παπαγγελόπουλος, που επί μήνες έπαιρνε καταθέσεις της πλάκας, χωρίς να ζητήσει τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων.

♦ Αδειασμα (4)

Ομως, είχαμε και ένα ακόμη άδεισμα. Αυτό του Κορωνιά από την Ericsson, κορυφαίο στέλεχος της οποίας δήλωσε ότι το λογισμικό συνακροάσεων υπήρχε από την πρώτη στιγμή στο σύστημα της Vodafone, τοποθετημένο εκεί πριν από 14 χρόνια (όταν ακόμη η εταιρία ονομαζόταν Panafon). Βέβαια, δεν χρειαζόμασταν τη μαρτυρία της Ericsson γι’ αυτό. Με κάποιο λογι8σμικό γινόταν η παρακολούθηση κινητών πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Με κάποιο λογισμικό γινόταν οι «νόμιμες συνακροάσεις», στις οποίες αναφέρονται τα ρεπορτάζ των εφημερίδων (με λεπτομέρειες μάλιστα). Αυτό το λογισμικό υπήρχε στο σύστημα της Vodafone και με κάποιο τρόπο ενεργοποιούνταν. Ας σταματήσει, λοιπόν το δούλεμα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους.

♦ Θράσος

«Στα δυο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ έχει συντελεστεί μια τεράστια αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους». Να τα ‘λεγε αυτά κανένας του… ΣΕΚ, θα λέγαμε εντάξει, ξεχνούν το ΠΑΣΟΚ και επικεντρώνονται στη σημερινή κυβέρνηση κατά το συνήθειό τους. Να τα λέει, όμως, η Βάσω Παπανδρέου πάει πολύ. Εχει και το θράσος τα όριά του. Οσο κι αν οι Πασόκοι μας έχουν συνηθίσει να εμφανίζονται αδίστακτοι, κάποια πράγματα δεν αντέχονται.

♦ Ειδικές αποστολές

Σαν κρεμμυδάκι ανοιξιάτικο τον ξεφλουδίζει ο Ζούγκλας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Του ‘βγαλε τις λοβιτούρες που γίνονται στο κανάλι του από διάφορους αετονύχηδες και τώρα ο «προστάτης του λαού» τρέχει και δεν προλαβαίνει. Πώς ν’ αποδείξει ότι δεν έχει σχέση μ’ όλ’ αυτά, όταν παραδέχεται ότι ο βασικός φορέας της λοβιτούρας (που τα ‘παιρνε από διάφορους αφελείς για να βγάλει το πρόβλημά τους στο γυαλί), ήταν προστατευόμενός του; Και δε μπορεί και να κάνει τίποτα ενάντια στον Ζούγκλα, γιατί αυτός δεν λέει τίποτα σε βάρος του Καρατζαφέρη, αλλά αφήνει τις υπόνοιες να βγουν μέσα από το ρεπορτάζ. Και μη μας πείτε ότι ο Ζούγκλας αποφάσισε ξαφνικά να βγάλει τα άπλυτα του

Καρατζαφεροκάναλου στη φόρα, επειδή κάποιοι ανακάτεψαν και τ’ όνομά του. Ειδική αποστολή διεκπεραιώνει με τίτλο «επιχείρηση δημοτικές εκλογές». Οσο για τον Καρατζαφέρη, ας πρόσεχε περισσότερο. Και πολιτική και τόσο χοντροκομμένες λαμογιές δεν πάνε μαζί.

♦ Πασοκικό δούλεμα

Πρόταση νόμου «για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων θρησκευτικής ελευθερίας των πολιτών» έχει ετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ και θα την καταθέσει στη Βουλή. Μια πρόταση που δεν έχει καμιά σχέση με τον αναγκαίο και υπερώριμο διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Γιατί, βέβαια, ο πολιτικός όρκος των βουλευτών και η επιλογή της αποτέφρωσης για τους νεκρούς όλων των θρησκευτικών δογμάτων, ουδόλως θα ενοχλήσει το παπαδαριό. Για την πολιτική ταφή δεν το συζητάμε καν. Και σήμερα γίνεται, για όποιον δεν θέλει να τον ξεπροβοδίσουν οι παπάδες στο στερνό ταξίδι του πάνω στη γη, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στα κοιμητήρια. Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, επιλέγει αυτόν τον άσφαιρο εκσυγχρονισμό, για να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων ζητούν το διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να έχει έρθει και σε παρασκηνιακή συμφωνία με το Χριστόδουλο, που δεν έχει καμιά αντίρρηση να μη κάνει φασαρία για τέτοιες ανούσιες μεταρρυθμίσεις, φτάνει να παραμείνει αλώβητη η κυριαρχία της Εκκλησίας στα κρίσιμα μέτωπα (επίσημη θρησκεία, κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, διδασκαλία θρησκευτικών, εκκλησιαστικές μπίζνες, μισθοδοσία παπάδων και δεσποτάδων από το κράτος) και να υποστηριχτούν οι μεγάλες μπίζνες που έχει σχεδιάσει. Κατά τα άλλα, ο Παπουτσής, ως επίσημος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καμάρωνε στη δοξολογία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και έκανε και δηλώσεις για το πόσο μεγάλη μέρα είναι αυτή και για τους άρρηκτους δεσμούς ορθοδοξίας και ελληνισμού!

♦ Στα υπόψη

«Υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ τάσσεται ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς που στηρίζει ο ΣΥΝ Γ. Πανούσης: “Η κλειστοφοβία των μικρών κομμάτων εξηγείται μεν, αλλά από ένα σημείο και μετά καθίσταται αυτοκαταστροφικός παράγοντας”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης σε συνέντευξή του στην “Ημερησία του Σαββάτου” που θα συζητηθεί ιδιαιτέρως». Το παραπάνω απόσπασμα από την «Ημερήσια του Σαββάτου» αφιερώνεται εξαιρετικά σε όσους ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον υποψήφιο του ΣΥΝ για τη δημαρχία της Αθήνας, επειδή είναι… νέος, ωραίος και κατά της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Στην υπερνομαρχία ποιον θα ψηφίσουν;

♦ Αποκαλυπτήρια συγκάλυψης

Α, όλα κι όλα, δεν έκανε δήλωση ο Βουλγαράκης. Μια… χαλαρή συζήτηση είχε με τους δημοσιογράφους, στη διάρκεια της πτήσης προς Λιβύη, όπου συνόδευε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και τι είπε; Οτι ο θάνατος του Κ. Τσαλικίδη είναι καραμπινάτη αυτοκτονία και αυτό θα είναι και το επίσημο πόρισμα, μόλις ο Διώτης τελειώσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και κλείσει την προανάκριση.

Επειδή, λοιπόν, εμείς δε γουστάρουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια και δεν ξεχωρίζουμε (από άποψη ουσίας) τις επίσημες δηλώσεις από τις «χαλαρές συζητήσεις», μένουμε στο συμπέρασμα του Βουλγαράκη και στα αποκαλυπτήρια της υποκρισίας κυβέρνησης και Δικαιοσύνης. Μπορεί ο Βουλγαράκης να ενοχλείται από τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Διώτη (ο τελευταίος αισθανόταν ριγμένος και όντως βρήκε την ευκαιρία να φτιάξει λίγο το προφίλ του), όμως χάρη και σ’ αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια θα αποκτήσει κύρος το σερβίρισμα του προκάτ συμπεράσματος για το θάνατο του Κ. Τσαλικίδη. Μετά από τη «χαλαρή δήλωση» Βουλγαράκη, τα δικά μας ερωτηματικά όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάστηκαν. Για να μην πούμε, ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχει σφηνωθεί (και δε λέει να φύγει) η ιδέα, ότι κάποιοι έκλεισαν το στόμα του τεχνικού της Vodafone. Η σπουδή του υπουργού (που πλέον δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιος, αλλά αισθάνεται ότι απειλείται η καριέρα του) να κλείσει το θέμα, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα που αποκαλύφτηκαν, ειδικά μετά την κατάθεση Κορωνιά στη Βουλή, αποκαλύπτουν τη συγκάλυψη αυτής της βρόμικης υπόθεσης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι τοίχοι έχουν φωνή
Επόμενο άρθρο Επί του πιεστηρίου

Σχετικά Αρθρα

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

Κόντρες 22 Ιούν 2026, 14:03

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

Κόντρες 19 Ιούν 2026, 11:41

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

Κόντρες 17 Ιούν 2026, 13:58

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

Κόντρες 12 Ιούν 2026, 20:15

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

Κόντρες 10 Ιούν 2026, 13:10

Aναμενόμενα και μη

Κόντρες 8 Ιούν 2026, 19:53
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

Ημέρα σκαραβαίου.

Ημέρα των στρουμφ.

Κονγκό: Ημέρα στρατού.

Ελ Σαλβαδόρ: Ημέρα δασκάλων.

1882: Ιδρύεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

1929: Επεισόδια μεταξύ εργατών και χωροφυλακής έξω από το ιταλικό εργοστάσιο (Θεσσαλονίκη).

1943: Ρατσιστικές εξεγέρσεις σημειώνονται στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) 29 νεκροί.

1998: Βόμβα σε υποκατάστημα της «Alpha bank» στην οδό Αχαρνών (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo