Σε κλιμάκωση των διαδηλώσεων σ’ όλες τις περιοχές της χώρας κάλεσε στις 7 Μαρτίου το «Κοινό Φόρουμ» της αντιπολίτευσης, μια μέρα μετά την απόρριψη της πρότασής της από τον πρόεδρο της χώρας Αλί Σάλεχ να παραιτηθεί στο τέλος του 2011, αντί στη λήξη της θητείας του στο τέλος του 2013 όπως ο ίδιος επιμένει, και να δρομολογηθούν στο ενδιάμεσο διάστημα οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση της εξουσίας και την πραγματοποίηση προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ξέσπασε εξέγερση των κρατουμένων στην κεντρική φυλακή της πρωτεύουσας Σανάα, από τις μεγαλύτερες της Αραβικής Χερσονήσου. Περίπου 2.000 κρατούμενοι συγκεντρώθηκαν στην εσωτερική αυλή της φυλακής, άρχισαν να καίνε κουβέρτες και στρώματα και συνέλαβαν ως ομήρους φύλακες, τους οποίους αργότερα άφησαν ελεύθερους.Το βασικό αίτημα των κρατουμένων ήταν «δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση», γιατί όσοι δεν έχουν χρήματα ή δεσμούς με ισχυρές φυλές μένουν για χρόνια στη φυλακή, ενώ παράλληλα φώναζαν αντικαθεστωτικά συνθήματα. Η εξέγερση συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα της επόμενης μέρας. Η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά και δακρυγόνα για να καταστείλει την εξέγερση, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός και τον τραυματισμό 80 κρατουμένων, από τους οποίους οι μισοί είχαν τραύματα από σφαίρες και οι υπόλοιποι αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα.
Λίγες ώρες μετά την εξέγερση των κρατουμένων, στις 8 Μαρτίου, ο στρατός εισέβαλε στην πανεπιστημιούπολη της Σανάα, όπου έχουν κατασκηνώσει πολλοί φοιτητές από τα μέσα Φλεβάρη και αποτελεί το κέντρο της εξέγερσης στην πρωτεύουσα, και επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, τραυματίζοντας τουλάχιστον 98 φοιτητές, πολλούς από τους οποίους σοβαρά.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σ’ όλη τη χώρα, στις οποίες τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει σε πλατείες στις μεγάλες πόλεις. Στις 7 Μαρτίου, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν για μια ακόμη φορά στους δρόμους του λιμανιού Αντεν στη νότια Υεμένη για να διαμαρτυρηθούν για το σοβαρό τραυματισμό από σφαίρα στο κεφάλι ενός νεολαίου σε διαδήλωση την προηγούμενη μέρα. Την ίδια μέρα, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους στην επαρχία Ibb καλώντας την κυβέρνηση να στείλει στη δικαιοσύνη τους τραμπούκους που επιτέθηκαν την προηγούμενη μέρα στους διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Ibb, προκαλώντας το θάνατο ενός και τον τραυματισμό 53 διαδηλωτών.
Ο επί 32 χρόνια πρόεδρος της Υεμένης και στενός σύμμαχος των ΗΠΑ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», Αλί Σάλεχ, απηύθυνε πρόσκληση για «εθνικό διάλογο» για τις 11 Μαρτίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων απ’ όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας. Ομως η αντιπολίτευση απορρίπτει κάθε πρόταση διαλόγου, αν ο Σάλεχ δεν αποδεχτεί να παραιτηθεί μέχρι το τέλος του 2011. Θα χρειαστεί, όπως φαίνεται, να χυθεί κι άλλο αίμα για να πέσει ένας ακόμη δικτάτορας.