Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ»Δευτέρα, 13/6/05
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

58η συνεδρίαση

Δευτέρα, 13/6/05

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιούν 2005, 00:00
Ο δεύτερος από τους αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνηγόρους του Αγαπίου, Αγγελος Βαρουτσής, ξεκίνησε την αγόρευσή του με μια συμπυκνωμένη αλλά σχετικά πλήρη αναφορά στον ΕΛΑ. 
 
Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του Χρ. Τσιγαρίδα και των τριών μαρτύρων υπεράσπισής του, αλλά και στα κείμενα του ΕΛΑ, τον προσδιόρισε ως οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς, η οποία είχε ικανό αριθμό οπαδών και υποστηρικτών κατά τη διάρκεια της δράσης της. 
 
Ο συνήγορος έκανε αναφορά στην έννοια του «πολιτικού εγκλήματος» για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση έπρεπε να δικαστεί από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, διότι διαφορετικά η ίδια η συνταγματική διάταξη για τα «πολιτικά εγκλήματα» καθίσταται κενό γράμμα.
 
Σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες υποθέσεις που δικάζει αυτό το δικαστήριο, ο Α. Βαρουτσής είπε πως τα ελάχιστα στοιχεία που υπήρχαν ακυρώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία. Αυτό έγινε χάρη στην κλήση μαρτύρων με αίτημα και του Αγαπίου. Αναφερόμενος στο βούλευμα είπε πως δεν υπάρχει απολύτως καμιά αποχρώσα ένδειξη που να σχετίζεται με τις πράξεις. Υπάρχει μόνο η αξιωματική κατηγορία ότι οι κατηγορούμενοι υπήρξαν μέλη του ΕΛΑ. Ετσι, το βούλευμα οδηγείται σε ένα νομικό ακροβατισμό. Είναι ένα βούλευμα ασαφές, αόριστο, ατεκμηρίωτο, που παραβιάζει ευθέως το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου. Το βούλευμα παραπέμπει ευθέως στη συλλογική ευθύνη.
 
Ο Α. Βαρουτσής αναφέρθηκε ακόμα στα φερόμενα ως αποτυπώματα του Αγαπίου σε προκηρύξεις. Αυτά δεν προσκομίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική σε κανένα στάδιο της προδικασίας, ούτε στην προηγούμενη δίκη. Ηρθαν σ’ αυτή τη δίκη, συνοδευόμενα από την κατάθεση Γιαννακούρη, την οποία ο συνήγορος χαρακτήρισε ψευδή. Αρκεί και μόνο το γεγονός –σημείωσε- ότι Αγαπίου και Αθανασάκη γνωρίστηκαν το 1986 και δεν θα μπορούσαν να έχουν πιάσει μαζί προκηρύξεις του 1977. 
 
Κατά τον κ. Βαρουτσή, ο Γιαννακούρης λέει ψέματα για τις δήθεν νέες μεθόδους ανίχνευσης αποτυπωμάτων. Από το 1973 ο δικαστής Σταθέας, σε σύγγραμμά του για την Ανακριτική, αναφέρεται στη μέθοδο της ν-υδρίνης για την ανίχνευση λανθανόντων αποτυπωμάτων στο χαρτί (κατέθεσε φωτοαντίγραφα). Για ποια καινούργια μέθοδο, λοιπόν, που δήθεν πρωτοεφαρμόστηκε το 2002, κάνει λόγο ο Γιαννακούρης; Επομένως, οι προκηρύξεις είχαν ελεγχθεί από παλιά και φυσικά δεν είχε βρεθεί τίποτα. Η μεταφορά αποτυπωμάτων είναι δυνατή, γεγονός που ο Χρ. Τσιγαρίδας το έδειξε με έναν πρωτόγονο αλλά ευφυή τρόπο.
 
Στη συνέχεια, ο συνήγορος αναφέρθηκε στους μάρτυρες κατηγορίες. Στεκόμενος σε μερικές μόνο από τια άπειρες αντιφάσεις της Κυριακίδου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι αναξιόπιστη μάρτυρας. Για παράδειγμα, ενώ αναφέρει ότι είδε τον κατηγορούμενο μια φορά, ταυτόχρονα δηλώνει ότι ήταν μέλος του πυρήνα. Αναφέρεται με σαφήνεια μόνο στους νεκρούς Χρ. Κασίμη και Χρ. Τσουτσουβή, γιατί δεν μπορούν να τη διαψεύσουν. Απέκρυψε τη σχέση της με τον Αμοιρίδη για να μην αποκαλυφθεί η σχέση της με την Αντιτρομοκρατική. Ολη η στάση της δείχνει έναν άνθρωπο που μπορούσε να χειραγωγηθεί, σε μια εποχή που κυριαρχούσε η τρομοϋστερία.
 
Για τον Πομώνη είπε πως ήταν ένας άνθρωπος καχύποπτος, δηλαδή επιρρεπής στην υποβολή. Το ίδιο και η σύζυγός του Σιώζου, που συγκράτησε, όπως λέει, τη φυσιογνωμία του Αγαπίου, όχι όμως και το ανάστημά του, που είναι το χαρακτηριστικότερο στοιχείο στην αναγνώριση.
 
Το επόμενο κεφάλαιο του συνηγόρου αφορούσε την εισαγγελική πρόταση (να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι ως απλοί συνεργοί λόγω ψυχικής συνδρομής). Ο συνήγορος έκανε μια πλήρη νομική ανάλυση για να αποδείξει το έωλο αυτής της πρότασης. Η ψυχική συνδρομή –είπε- απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις εκδήλωσής της. Αυτό απαιτούν και η θεωρία και η νομολογία. Αν ως ψυχική συνδρομή νοηθεί η πολιτική συμπάθεια, τότε οδηγούμαστε στην ποινικοποίηση του φρονήματος. Αν δεν αποδειχτεί η αιτιώδης σχέση, τότε δεν υφίσταται απλή συνέργεια.
 
Καταλήγοντας, είπε πως για τον Κ. Αγαπίου δεν προέκυψε απολύτως τίποτα και ζήτησε την αθώωσή του. Ο Αγαπίου –είπε- δεν ήταν τυχαίο άτομο. Θύμισε αυτά που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Σ. Βορίνας και παρέπεμψε στην κατάθεση Νηστικάκη, που δεν είχε αποκλείσει την περίπτωση ο Αγαπίου να παρακολουθούνταν.
 
Κλείνοντας, ο Α. Βαρουτσής αναφέρθηκε με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία στο ζήτημα της παραγραφής. Ο άνθρωπο –είπε, αναφερόμενος στον Αγαπίου- είναι αθώος, εγώ όμως οφείλω να αναπτύξω την άποψή μου για την παραγραφή. Αναφέρθηκε στην άποψη του ανακριτή Ζερβομπεάκου που έκρινε τις συγκεκριμένες υποθέσεις παραγεγραμμένες. Σημείωσε πως το βούλευμα ορίζει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με βάση το λήμμα ενός λεξικού και όχι με νομική επιχειρηματολογία. Δεν είναι δυνατόν –κατέληξε- να ονομάζονται εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας οι διοικητικές υπηρεσίες τις ανέφερε ονομαστικά μία προς μία). Περιέγραψε επίσης τις ζημιές, για να αποδείξει ότι αυτές δεν ήταν τέτοιες που να μπλοκάρουν νευραλγικά σημεία και να εμποδίζουν την προσέλευση του κοινού.
 
Μετά το τέλος της αγόρευσης του συνηγόρου ο Κ. Αγαπίου έκανε δήλωση διαφοροποίησής του από το αίτημα της παραγραφής, διότι –όπως είπε- το αίτημα αυτό στηρίζει την άποψη περί ενοχής του.
 
Στη συνέχεια αγόρευσε η τρίτη από τους αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνηγόρους του Αγαπίου, Παναγιώτα Γεωργίου. Η κ. Γεωργίου ασχολήθηκε αρχικά με το βούλευμα, το οποίο χαρακτήρισε αόριστο και ασαφές, γιατί δεν είναι αιτιολογημένο και εξατομικευμένο. Το ποινικό δίκαιο απαιτεί τον ακριβή χαρακτηρισμό της πράξης, είπε. Τεκμήριο αθωότητας σημαίνει ότι πρέπει να αποδειχτεί η ενοχή του κατηγορούμενου και όχι αυτή να θεωρείται δεδομένη.
 
Στη συνέχεια, η συνήγορος αναφέρθηκε στους μάρτυρες κατηγορίας, την Κυριακίδου και τη Σιώζου, σημειώνοντας τις κραυγαλέες αντιφάσεις της πρώτης και το παράλογο να δηλώνει η δεύτερη ότι θυμάται και αναγνωρίζει έναν άγνωστό της άνδρα τον οποίο υποτίθεται ότι είδε ελάχιστα πριν τόσα χρόνια. Οταν η ίδια δεν θυμάται τί κατέθεσε πριν δυο χρόνια και βάζει δικηγόρο για να της φέρει την κατάθεσή της στον ανακριτή. Σημείωσε ακόμα τις αντιφάσεις της Κυριακίδου σε σχέση με την Τόγκα, καθώς και τη διάψευση των ισχυρισμών της Κυριακίδου από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος της Πολέμωνος και τον εξάδελφό του. 
Ασχολήθηκε, επίσης, με τα περιβόητα αποτυπώματα, προσθέτοντας νέα επιχειρήματα στα όσα προηγουμένως είχε αναφέρει ο συνάδελφός της. Δεν πήγαν στα διαμερίσματα να ψάξουν για αποτυπώματα -σημείωσε- γιατί ήταν σίγουροι ότι δεν θα βρουν τίποτα.
 
Περνώντας στο θέμα της απλής συνέργειας η Π. Γεωργίου σημείωσε ότι συνέργεια σημαίνει πραγματικό περιστατικό για την υλοποίηση της πράξης. Ποια η συμβολή του συνεργού στον αυτουργό, ποια πράξη ή συμπεριφορά των απλών συνεργών υπήρτξε; Και η ψυχική συνέργεια θα έπρεπε να εξατομικευτεί. Καταλήγοντας είπε πως κανένα στοιχείο δεν συνδέει τον Αγαπίου με τις πράξεις που κατηγορείται. Ακόμα και αν κανείς δεχτεί σαν αληθή τα περιστατικά της Πολέμωνος, και πάλι τίποτα δεν τον συνδέει με τις πράξεις. Τέλος, η κ. Γεωργίου έθεσε με τη σειρά της το νομικό ζήτημα της παραγραφής, παραθέτοντας πρόσθετη νομική επιχειρηματολογία.
 
Μετά το τέλος των αγορεύσεων, ο Κ. Αγαπίου έκανε μια δήλωση με την οποία θύμισε στο δικαστήριο το ιστορικό της υπόθεσης των αποτυπωμάτων.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

58η συνεδρίαση

Dixi et salvavi animam meam
Επόμενο άρθρο

58η συνεδρίαση

Τρίτη, 14/6/05

Σχετικά Αρθρα

65η συνεδρίαση

Παρασκευή, 1/7/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 1 Ιούλ 2005, 00:00

64η συνεδρίαση

Παρασκευή, 24/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 24 Ιούν 2005, 00:00

63η συνεδρίαση

Τετάρτη, 22/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 22 Ιούν 2005, 00:00

62η συνεδρίαση

Τρίτη, 21/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 21 Ιούν 2005, 00:00

61η συνεδρίαση

Παρασκευή, 17/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 17 Ιούν 2005, 00:00

60ή συνεδρίαση

Τετάρτη, 15/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 15 Ιούν 2005, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 58η συνεδρίαση

    17Ν
    • 58η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 58η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 58η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 58η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 58η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 58η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 58η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 58η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 58η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 58η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 58η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 58η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 58η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 58η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 58η συνεδρίαση

      58η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 58η συνεδρίαση

      58η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 58η συνεδρίαση

      58η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 58η συνεδρίαση

      58η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 58η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 58η συνεδρίαση

    58η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 58η συνεδρίαση

    58η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 58η συνεδρίαση

    58η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 58η συνεδρίαση

    58η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 58η συνεδρίαση

    58η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 58η συνεδρίαση

    58η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo