Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα
  • Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις
  • Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες
  • Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος
  • Σαν σήμερα 14 Αυγούστου
  • Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Συμφώνησαν ότι δεν διαφωνούν πουθενά
Παιδεία

Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Συμφώνησαν ότι δεν διαφωνούν πουθενά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιαν 2007, 00:00
Δέκα ώρες συζήτησης στη διάρκεια των οποίων στελέχη και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επαναλάμβαναν τα ίδια και τα ίδια ήταν αρκετές για να «ξεπετάξουν» το άρθρο 16 του Συντάγματος, συμφωνώντας ότι πρέπει να αναθεωρηθεί σε τρόπο ώστε να επιτρέπει την ίδρυση «μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων» (αυτή είναι η politically correct ονομασία των ιδιωτικών πανεπιστημίων). Από την αρχή της συζήτησης κατέστη σαφής η συμφωνία που είχε γίνει στο παρασκήνιο: Θα μείνουμε εδώ όσες ώρες χρειαστεί, μέχρι να τελειώσουν όλοι οι ομιλητές, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Δεν είχαν καμιά όρεξη να συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα και να συζητούν και πάλι περικυκλωμένοι από διαδηλωτές.
 
Εκπληκτική ήταν επίσης η προκλητική περιφρόνηση των βουλευτών και των δύο κομμάτων προς όλους όσοι αντιδρούν στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Λες και δεν συγκλονιζόταν η Ελλάδα από μαζικές διαδηλώσεις σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες των νομών. Οταν μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Περισσού Α. Σκυλλάκος ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορές στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και κοινωνικών φορέων, πετάχτηκε ο Πάγκαλος και τον διέκοψε με το γνωστό του ύφος: «Γιατί το λέτε; Για να μας φοβίσετε;»! Πήγε να συνεχίσει ο Σκυλλάκος και ο Πάγκαλος τον ξαναδιέκοψε: «Οι βουλευτές δεν έχουν ανάγκη να τους πρακτορεύσετε, κύριε Σκυλλάκο»! Χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής για να ηρεμήσει. Αργότερα, όταν βουλευτής του ΣΥΝ (με τη σύμφωνη γνώμη και βουλευτή του ΚΚΕ) ζήτησε να γίνει δεκτή αντιπροσωπεία της ΠΟΣΔΕΠ, που ζητούσε ακρόαση από την επιτροπή, ο πρόεδρος την παρέπεμψε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής και ο γνωστός Ιωαννίδης φώναξε ειρωνικά: «Εντάξει, γράφτηκε στα πρακτικά».
 
Συνεδρίασαν, λοιπόν, εν γνώσει τους ότι δεν έχουν καμιά λαϊκή υποστήριξη και κινήθηκαν με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ορισμένοι δεν δίστασαν να τα βάλουν με το κίνημα, με συκοφαντικά υπονοούμενα για συντεχνίες και υποκινούμενους. Σαν τον Απ. Φωτιάδη του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για «ανούσια συνθήματα στο πεζοδρόμιο».
 
Οι Πασόκοι κατέβαλαν φιλότιμη προσπάθεια να πείσουν ότι η πρότασή τους είναι διαφορετική απ’ αυτή της ΝΔ. Οσο πιο κομψά μπορούσε ο Παυλόπουλος τους πήρε στο ψιλό: «Ποτέ δεν άκουσα από αγορητή σ’ αυτό το βήμα τόσα πολλά προσχηματικά “όχι” στην αρχή, για να καταλήξει σ’ ένα αυτονόητο “ναι” στο τέλος». Αυτός ήταν ο Χρυσοχοΐδης, εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, που βλέποντας ότι τα επιχειρήματα περί διαφορετικών απόψεων δεν του βγαίνουν, είπε το μεγαλοφυές: «Χαιρόμαστε που η ΝΔ υιοθετεί πλέον τις θέσεις μας και σύρεται τόσο στη λογική των μη κρατικών όσο και στη λογική της παροχής εγγυήσεων»! Με άλλα λόγια, δικαίωσε πλήρως τον Παυλόπουλο (και τους άλλους ομιλητές της ΝΔ, που ακολούθησαν), ο οποίος αμέσως μετά είπε, χωρίς ουδείς Πασόκος να τον διαψεύσει: «Οπως θα δείτε, στην ουσία τα δυο μεγαλύτερα σε εκλογική δύναμη κόμματα συμφωνούν στο αντικείμενο της αναθεώρησης του άρθρου 16. Θα έλεγα μάλιστα ότι, εάν κοιτάξετε τις προτάσεις, ουσιαστικά δεν διαφέρουν. Θα μπορούσε να είναι κοινή η πρόταση η οποία έχει υποβληθεί».
 
Πράγματι, αν διαβάσει κανείς όλες τις τοποθετήσεις (σας διαβεβαιώνουμε ότι σπαταλήσαμε ώρες για να διαβάσουμε τις 405 σελίδες των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών) θα δει ότι όλοι επαναλαμβάνουν τα ίδια τετριμμένα επιχειρήματα. Με τη διαφορά ότι οι μεν Πασόκοι προσπαθούσαν να τα παρουσιάσουν ως δικές τους ιδέες στις οποίες προσχώρησε η ΝΔ, οι δε Νεοδημοκράτες (αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη που έχουν οι συνάδελφοί τους της αντιπολίτευσης) απέφευγαν κάθε πρόκληση και τόνιζαν τα κοινά σημεία. Ακόμη και ο Μαγγίνας, ο πιο οξύς από τους κυβερνητικούς βουλευτές, ξεκίνησε την ομιλία του με έναν ύμνο στον Πάγκαλο: «Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά την αγόρευση Πάγκαλου, νομίζω ότι περιττεύει κάθε επιχειρηματολογία. Είπε αλήθειες ο κύριος συνάδελφος, με τις οποίες πρέπει να συμφωνήσει κανείς».
 
Τι είχε πει ο Πάγκαλος; Με το θρασύ του ύφος είχε περάσει σε μια κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στους διδάσκοντες στα ΑΕΙ και το φοιτητικό κίνημα, τους οποίους παρουσίασε σαν μια συμμορία η οποία παρασιτεί σε βάρος της κοινωνίας και αντιδρά γιατί θέλει να διατηρήσει τα προνόμιά της. Εφτασε μάλιστα να ζητήσει τη διάλυση των φοιτητικών παρατάξεων και τη διεξαγωγή εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο!
 
Ο Πάγκαλος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ακολούθησαν πολλοί άλλοι, Πασόκοι και Νεοδημοκράτες. Ολοι αυτοί ανακάλυψαν ξαφνικά τον… κομματισμό στα πανεπιστήμια. Λες και δεν είναι αυτοί που διαθέτουν τους κομματικούς στρατούς στα πανεπιστήμια και προσπαθούν να εκφυλίσουν κάθε διαδικασία κινήματος. Στην πραγματικότητα δεν τους ενοχλούν οι δικοί τους κομματικοί στρατοί, που αλωνίζουν στο πανεπιστήμιο και λειτουργούν ως μηχανισμοί διαφθοράς, ευνοιοκρατίας και ρουσφετιού, αλλά οι πραγματικά κινηματικές διαδικασίες που αναπτύσσονται σε περιόδους αγώνων, όπως συμβαίνει και τους τελευταίους μήνες. Τότε που η μάζα των φοιτητών ξυπνά από το λήθαργο και αρχίζει και αναζητά ένα πραγματικά διεκδικητικό κίνημα.
 
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα τρεις διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να παίξουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Ηπιοι τόνοι, καμιά κριτική στο κόμμα τους, καταγραφή της διαφοροποίησής τους χωρίς καμιά αναφορά στο φοιτητικό κίνημα ή στους θεσμικούς φορείς που διαφωνούν. Για την ακρίβεια, επί της ουσίας διαφωνία κατέθεσε μόνο ο Κοσμίδης, μυστικοσύμβουλος του Σημίτη. Ο Βενιζέλος συμφώνησε πλήρως με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση του άρθρου 16 και απλώς προέκρινε την τακτική των 151 ψήφων τώρα και των 180 στην επόμενη (αναθεωρητική) Βουλή. Ο Λοβέρδος υπήρξε κάπως πιο οξύς, αλλά κι αυτός δεν διαφοροποιήθηκε από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
 
Ειπώθηκαν πολλά ακόμη, αλλά επί της ουσίας δεν αρθρώθηκε κανένας πειστικός αντίλογος σε όσους αντιτίθενται στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και φέρουν επιχειρήματα γι’ αυτό. Σημειώνουμε μόνο τη ζέση των νεοδημοκρατών υπέρ της άμεσης προώθησης του νόμου-πλαισίου. Εχουν πάρει αέρα από τη συναίνεση που διαμορφώθηκε στη Βουλή και πιστεύουν ότι μπορούν να καθαρίσουν μια κι έξω.
 
♦ Οι επόμενοι σταθμοί της αναθεωρητικής διαδικασίας

– 10 Φλεβάρη: Ολοκλήρωση των συζητήσεων στην Επιτροπή.
 
– 15 Φλεβάρη: Εναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια, που θα πάρει πέντε με έξι συνεδριάσεις.
 
– 22 με 28 Φλεβάρη: Πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
 

– 22 με 28 Μάρτη: Δεύτερη (τελική) ψηφοφορία

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Μαζικό ξεκίνημα, αναζητείται συνέχεια
Επόμενο άρθρο

Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Η εκλογολογία κάνει καλό στην κυβέρνηση

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παιδεία 8 Αυγ 2026, 05:27

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

Παιδεία 6 Αυγ 2026, 18:24

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

Παιδεία 2 Αυγ 2026, 19:43

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Παιδεία 30 Ιούλ 2026, 07:11

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

Παιδεία 30 Ιούλ 2026, 07:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

Πορτογαλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1385).
Πακιστάν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).
Μπαχρέιν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).
1909: Στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί.
1941: Συστήνονται ειδικά δικαστήρια εναντίον των κομμουνιστών στη Γαλλία.
1949: Εκτελούνται ο πρόεδρος Χουσνί Ζαγίμ και ο πρωθυπουργός Μόχσεν αλ-Μπαράλι της Συρίας μετά από νέο στρατιωτικό πραξικόπημα.
1954: Εκτελείται ο Νίκος Πλουμπίδης.
1956: Πεθαίνει ο Bertolt Brecht.
1974: «Αττίλας 2» στην Κύπρο – Αποχωρεί η Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
1988: Μέλη της 17Ν εισβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα και αφού κλειδώνουν αστυνομικούς στο κρατητήριο αφαιρούν όπλα και πυρομαχικά.
1994: Συλλαμβάνεται στο Σουδάν ο Κάρλος (Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες).
1996: Δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού στην πράσινη γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από τούρκους στρατιώτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    17Ν
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Εφετείο 17Ν
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    ΕΛΑ
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Ποιοι είμαστε
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επικοινωνία
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Όροι χρήσης
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Ποιοι είμαστε
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επικοινωνία
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo