Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή
  • Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές
  • Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

Στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Μαρ 2008, 00:00

Την Τετάρτη 19 Μάρτη, μέρα της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναποφάσιζαν μαζί με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ την κήρυξη μιας ακόμη 24ωρης απεργίας για την επομένη, μέρα που ολοκληρώθηκε και ψηφίστηκε και κατ’ άρθρο το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Πετραλιά.

Την Πέμπτη 20 Μάρτη, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συναποφάσιζαν μαζί με τους συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων (ομόφωνα) το σταμάτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Για μια ακόμη φορά οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές εφάρμοσαν την πάγια τακτική των κομμάτων τους να σταματούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις όταν ολοκληρώνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης ενός αντεργατικού νομοσχεδίου.

Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος, ανακοίνωσε στη βουλή ότι θα καταθέσει πρόταση για την προκήρυξη δημοψηφίσματοs και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να τη συνυπογράψουν, αφού απαιτούνται 120 υπογραφές βουλευτών για να εισαχθεί και συζητηθεί πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Την επομένη (21 Μάρτη) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ κυκλοφόρησε κείμενο συλλογής υπογραφών με τίτλο: «Ο αγώνας συνεχίζεται, λέμε όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, στηρίζουμε την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα».

Στεκόμαστε στη στάση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο ομοσπονδίες που σήκωσαν τον αγώνα ενάντια στο ασφαληστρικό νομοσχέδιο, γιατί αυτές έχουν τέτοια «δύναμη πυρός», που εάν τη χρησιμοποιήσουν οι συνδικαλιστές τόσο κατά τη διάρκεια της ψήφισης όσο και μετά την ψήφιση ενός νομοσχέδιου, μπορούν να υποχρεώσουν κάθε αστική κυβέρνηση να πάρει πίσω ένα νομοσχέδιο, ψηφισμένο ή όχι. Ολοι οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές όχι μόνο έκλεισαν κακήν κακώς τις απεργιακές κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ και τη ΔΕΗ, αλλά είχαν φροντίσει να αποκλιμακώνονται και όχι να κλιμακώνονται οι αγώνες αυτοί, με το πρόσχημα «να μη δυσφημιστεί ο αγώνας στην κοινή γνώμη». Για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντί να βγάζουν από το κύκλωμα κι άλλους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση και τους καπιταλιστές, όσο πέρναγαν οι μέρες και πλησίαζε η ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχέδιου στη βουλή, έδιναν σταθμούς παραγωγής στη διοίκηση της ΔΕΗ. Αυτή η τακτική όλων των αστογραφειοκρατών συνδικαλιστών δεν είναι τωρινή, αλλά έρχεται από το παρελθόν και αποσκοπεί στη ρυμούλκηση του εργατικού κινήματος στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό των αστικών πολιτικών κομμάτων όλου του φάσματος της βουλής.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ έχει το θράσος να βαφτίζει το δημοψήφισμα αγώνα και να ισχυρίζεται ότι ο αγώνας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο συνεχίζεται με τη συγκέντρωση υπογραφών, ενώ όφειλε (αφού αυτοδιαφημίζεται ως ναυαρχίδα της ριζοσπαστικής αριστεράς) να παλέψει με τους συνδικαλιστές της μέσα στις δύο αυτές ομοσπονδίες (και όχι μόνο) για να περάσει απόφαση για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχέδιου της Πετραλιά.

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του λεγόμενου ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση τις έχουμε σχολιάσει επανειλημμένα. Εχουμε αποδείξει, χωρίς να ταυτίζουμε τις θέσεις τους, τον αντεργατικό τους χαρακτήρα. Εδώ θα υπενθυμίσουμε μόνο ότι στο βασικό ζήτημα του ασφαλιστικού συστήματος, δηλαδή στο ποιος θα πληρώσει για την κάλυψη των δαπανών, και τα δύο κόμματα, πρωτοστατούντος του ΚΚΕ στις αρχές της δεκαετίας του 90, υιοθέτησαν την περιβόητη τριμερή χρηματοδότηση. Και τα δύο κόμματα με τη θέση τους αυτή απέρριψαν τη βασική θέση του Κ. Μαρξ, ότι η εργατική τάξη είναι αυτή που παράγει την υπεραξία την οποία καρπώνεται δωρεάν η αστική τάξη. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα το ΚΚΕ  απέρριψε τη θέση για τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Επανήλθε όμως πάλι στην παλιά του θέση για τριμερή χρηματοδότηση, με μόνη τη διαφορά (σε σχέση με την αρχική του θέση των αρχών του ‘90) να μην υπάρχει συμμετοχή των εργαζόμενων στον κλάδο υγείας. Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν τις έχουμε σχολιάσει, γιατί απλούστατα παρουσιάστηκαν πολύ πρόσφατα, μόλις στις 18 Μάρτη, την παραμονή δηλαδή της ολοκλήρωσης της συζήτησης στη βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχέδιου που θα πολιτογραφηθεί ως αντιασφαλιστικός νόμος Πετραλιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στις θέσεις του το βαρύγδουπο τίτλο «Εναλλακτικές προτάσεις του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για μια δημοκρατική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος». Οπως όμως θα δούμε στη συνέχεια, οι θέσεις αυτές είναι σχεδόν ταυτόσημες με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, τώρα που το τελευταίο βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Πριν περάσουμε στην εξέτασή τους, είναι χρήσιμο να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει να προωθούνται οι εναλλακτικές του προτάσεις.

Καταρχάς, διευκρινίζει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός απ’ αυτόν της ΝΔ. Στο σημείο 20 των θέσεων αναφέρει: «Εμείς λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, μπορεί να αναβαθμιστεί το επίπεδο των συντάξεων ιδιαίτερα των χαμηλών… Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από την αναδιανομή του συσσωρευμένου πλούτου». Στη συνέχεια, με τη θέση 21 μας διευ-κρινίζει ότι για ν’ ανοίξει ο δρόμος αυτός απαιτούνται άλλοι συσχετισμοί: «Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει άλλους συσχετισμούς δυνάμεων, προϋποθέτει ένα άλλο συνασπισμό εξουσίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται ακριβώς για τη διαμόρφωση αυτών των προϋποθέσεων…». Ακόμη, λοιπόν, και για την αναβάθμιση των χαμηλών συντάξεων απαιτείται ένα αριστερό κυβερνητικό μπλοκ εξουσίας! Εμμέσως πλην σαφώς, ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι προσδοκά (όπως και το ’89) τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και την κυβερνητική συνεργασία μ’ ένα από τα κομμάτια του. Δεν παύ-ει δε να παραπέμπει την προώθηση αυτού του δρόμου στο απώτερο μέλλον, μηδενίζοντας τη δύναμη του εργατικού κινήματος και τη δυνατότητά του να αποσπά από εχθρικές κυβερνήσεις επιμέρους  εργατικά αιτήματα, όπως είναι η αύξηση των κατώτερων συντάξεων.

Πιστός στην οπορτουνιστική «στρατηγική των σταδίων» των προκατόχων του, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει και ένα άλλο ενδιάμεσο στάδιο, πριν την κατάκτηση των «εναλλακτικών προτάσεων για τη δημοκρατική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος». Ποιο είναι αυτό; Την απάντηση μας τη δίνει το σημείο 21, το οποίο αναφέρει ότι από τη στρατηγική της «δημοκρατικής μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος» προκύπτουν προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες. Για παράδειγμα, στο σημείο 26 αναφέρονται ως τέτοιες η άρση «των ανισοτήτων που προκάλεσαν οι νόμοι που ψηφίστηκαν από το 1990 μέχρι το 2002» και η κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων των νόμων της περιόδου αυτής. Προφανώς, εννοεί τους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα και Ρέππα, που δεν ήταν οι μοναδικοί. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που απέχει πολύ χρονικά από το «αριστερό μπλοκ εξουσίας», τολμά και μιλά για κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων των νόμων Σιούφα και Ρέππα  και όχι των ίδιων των νόμων στο σύνολό τους, αντιλαμβάνεστε πως όσο θα πλησιάζουμε προς τη διαχείριση της καπιταλιστικής εξουσίας απ’ αυτό το μπλοκ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει και άλλες εκπτώσεις από την περιβόητη δημοκρατική του μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, που δε διαφέρει σε τίποτα από τις θέσεις του παλιού «δημοκρατικού και σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ».

Αυτή ακριβώς την προοπτική προαναγγέλλει το σημείο 19 των θέσεών του: «Η διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων αποτελεί το προνομιακό πεδίο στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δρα και θέλει να δράσει πολύ περισσότερο στο μέλλον. Από την άποψη αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε και έχει και διαρκώς θα εμπλουτίζει τις προτάσεις του για μια εναλλακτική στρατηγική για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας». Τι αιτήματα περιλαμβάνει αυτή η «εναλλακτική στρατηγική πρόταση»; Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά, λόγω έλλειψης χώρου (ολόκληρη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του): Τριμερής χρηματοδότηση, ενοποίηση των Ταμείων σε τρία για την κύρια σύνταξη, φορολόγηση των μετοχών, καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας, υιοθέτηση της κάλπικης αναλογιστικής μελέτης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ του 2005, σύμφωνα με την οποία απαιτείται να δίνεται στο ΙΚΑ το 2.4% του ΑΕΠ κάθε χρόνο.

Τι δεν περιλαμβάνει η μεγαλεπίβολη πρόταση; Μεταξύ των άλλων, την επιστροφή των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία, το σταμάτημα της ληστείας των ασφαλιστικών ταμείων που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από το 1990 μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα των νόμων Σιούφα και Ρέππα, τη μείωση των ορίων ηλικίας και των χρόνων ασφάλισης. Οσο θα περνάει ο καιρός και θα πλησιάζουμε προς τη συγκρότηση του περιβόητου «αριστερού μπλοκ εξουσίας» τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα θυμάται τις «ανάγκες της ανάπτυξης» (της καπιταλιστικής οικονομίας) «προς όφελος της απασχόλησης» και θα προτείνει  για παράδειγμα τη μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους ή τις ρυθμίσεις χρεών προκειμένου να μη κλείσουν οι επιχειρήσεις που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό το μέλλον προδιαγράφει για την εργατική τάξη και για όλο τον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας και ο ΣΥΡΙΖΑ που λανσάρεται ως ο συνασπισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

Σωρεία δικαστικών προσφυγών σε «κοινωνικό κενό»
Επόμενο άρθρο

Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

Προκλητική αβάντα στους καναλάρχες

Σχετικά Αρθρα

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

Πολιτική 17 Οκτ 2026, 18:53

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

Πολιτική 16 Οκτ 2026, 15:12

Ηamlet, the comedy

Πολιτική 15 Οκτ 2026, 11:53

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

Πολιτική 14 Οκτ 2026, 22:05

Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία

Πολιτική 13 Οκτ 2026, 22:07

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Ιστορία 12 Οκτ 2026, 19:50
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

Ημέρα γραβάτας.

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

1947: Κλείνουν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Ελεύθερη Ελλάδα» από την κυβέρνηση Σοφούλη.

1969: Επτά βόμβες του ΕΔΚ σε μετασχηματιστές των τρόλεϊ και σε φανάρια της τροχαίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκαλούν κομφούζιο και ελαφρό τραυματισμό έξι περαστικών.

1971: Συλλαμβάνονται ο γραμματέα του ΚΚΕ εσ. Μπ. Δρακόπουλος, ο Μ. Παρτσαλίδης κι άλλα 31 στελέχη του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ.

1972: Δίκη τεσσάρων Γερμανών που συνεργάζονταν με το «Κίνημα 20ής Οκτώβρη», ποινές 6-18 μηνών.

1977: Νεκροί οι Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουiν Ενσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, βαριά τραυματίας η Ιρμγκαρντ Μέλερ στις φυλακές Στάμχαϊμ στη Γερμανία.

1978: Τέσσερις βόμβες ακροδεξιών στα δικαστήρια και σε καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα.

1980: Βόμβα στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    17Ν
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Εφετείο 17Ν
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    ΕΛΑ
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Ποιοι είμαστε
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Επικοινωνία
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Όροι χρήσης
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Ποιοι είμαστε
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Επικοινωνία
  • Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo