Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
  • Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
  • Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
  • Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
  • Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)
  • Σαν σήμερα 3 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Σοφοί λαγοί και πονηροί πολιτικοί
Εργατικά

Εργασιακές σχέσεις

Σοφοί λαγοί και πονηροί πολιτικοί

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Απρ 2008, 00:00

Κάθε φορά που μια κυβέρνηση σχεδιάζει να προωθήσει ένα πακέτο αντεργατικών μέτρων, φτιάχνει πρώτα μια «επιτροπή σοφών», η οποία αναλαμβάνει, με αμερόληπτο υποτίθεται τρόπο, να μελετήσει το ζήτημα και να εισηγηθεί λύσεις. Τα πορίσματα αυτών των επιτροπών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για προπαγανδιστικούς λόγους. Διαρρέουν στον Τύπο, προκαλείται συζήτηση, ελέγχονται αντιδράσεις, φτιάχνεται το κλίμα. Στη συνέχεια, έρχονται οι κυβερνήσεις, οργανώνουν μια φάρσα «δημόσιας διαβούλευσης» και ψηφίζουν τα μέτρα που από την αρχή είχαν σχεδιάσει, παριστάνοντας μάλιστα και τις κοινωνικά ευαίσθητες, αφού δεν υιοθετούν τα –συνήθως εξωφρενικά αντιδραστικά– μέτρα που εισηγούνται οι «σοφοί». Εφαρμόζουν, δηλαδή, τη γνωστή τακτική του Νασρεντίν Χότζα.

Η τελευταία φορά που ζήσαμε αυτή τη μεθόδευση ήταν με την επιτροπή Αναλυτή για το Ασφαλιστικό. Ο Αναλυτής και η παρέα του χρυσοπληρώθηκαν για να μη κάνουν τίποτα. Εβγαλαν ένα πόρισμα της πλάκας, στο οποίο ο Αναλυτής μάζεψε κάποιες από τις πάγιες νεοφιλελεύθερες απόψεις για το Ασφαλιστικό, δούλεψε ο ίδιος σαν «λαγός» της κυβέρνησης για ένα διάστημα και στη συνέχεια αποσύρθηκε από το προσκήνιο.

Αν ο Αναλυτής ήταν πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, δηλαδή ένας εξ ορισμού αναξιόπιστος για τους εργαζόμενους «σοφός», δεν ισχύει το ίδιο για τον Ι. Κουκιάδη. Πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Εργατικού Δικαίου, με πολύ καλές σχέσεις με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που τον έχει χρησιμοποιήσει κατ’ επανάληψη, ο Κουκιάδης επιλέχτηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή για να εισηγηθεί, ως πρόεδρος μιας ακόμη «επιτροπής σοφών», αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Τι θα έβγαζε ως πόρισμα μια τέτοια επιτροπή; Υπήρχε περίπτωση να βγάλει πόρισμα που να βελτιώνει, οριακά έστω, τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζόμενων; Να εισηγηθεί, για παράδειγμα, τη στοιχειωμένη ως αίτημα καθιέρωση του 7ωρου-35ωρου, την απαγόρευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την απαγόρευση των υπερωριών κ.λπ.; Οχι βέβαια. Βάζοντας τον Κουκιάδη μπροστάρη η κυβέρνηση ήξερε καλά πως δε θα της χάλαγε την επιχείρηση. Ετσι και έγινε. Το πόρισμα παραδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό. Βλέπετε, εκείνη την περίοδο το βάρος έπεφτε στο Ασφαλιστικό και η κυβέρνηση δεν ήθελε να φορτίσει το κλίμα. Ο Κουκιάδης από τη μεριά του τήρησε το fairplay. Δεν είπε κουβέντα. Μόλις ψηφίστηκε το Ασφαλιστικό, άναψε το πράσινο φως από την κυβέρνηση και άρχισαν οι διαρροές. Διαρροές που αποκαλύπτουν ένα καθαρά αντεργατικό πόρισμα, που εισηγείται μέτρα όπως η αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, η μείωση της αποζημίωσης για απόλυση, η μη επαναπρόσληψη εργαζόμενου ακόμη κι αν έχει υπέρ του δικαστική απόφαση κ.ά.

Ταυτόχρονα, άρχισε και το γνωστό προπαγανδιστικό παιχνίδι: μαστίγιο οι «σοφοί»,  καρότο η κυβέρνηση. Αφού πέρασε το πρώτο σοκ, η κυβέρνηση άρχισε να εντοπίζει το πεδίο που πρώτα θα στραφεί. Είναι ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας. Ο Αλογοσκούφης έριξε τα πρώτα πυρά απαντώντας σε μια εμφανώς προσυμφωνημένη ερώτηση, σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή της Κυριακής» (13.4.08).

– Πώς απαντάτε ειδικότερα στους εργαζομένους που ανησυχούν για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των ΔΕΚΟ με τις ιδιωτικοποιήσεις;

«Γιατί θα πρέπει να διαιωνίζουμε τις διαφορές στις εργασιακές σχέσεις; Εργασιακές σχέσεις δυο ταχυτήτων δεν δικαιολογούνται. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κινούμαστε με μια λογική και ήπιας προσαρμογής και ήπιας προώθησης των μεταρρυθμίσεων. Δεν επιδιώκουμε τις κοινωνικές αναταράξεις, αλλά ούτε συμβιβαζόμαστε με τη διαιώνιση των κοινωνικών αδικιών».

«Κοινωνική αδικία» είναι η ύπαρξη καλύτερων εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ και όχι η αθλιότητα του ιδιωτικού τομέα! Εκείνο, όμως, που πέρασε ασχολίαστο ήταν η ταύτιση με τον Αλογοσκούφη του Πασόκου Α. Παπαδόπουλου, που την ίδια μέρα έδινε συνέντευξη στην «Ελευθεροτυπία» (ούτε συνεννοημένοι να ήταν). «Τι θα λέγατε στη γενιά των 700 ευρώ;», ρωτά ο δημοσιογράφος, για να εισπράξει «πληρωμένη» απάντηση: «Θα ρωτούσα πρώτα τον εαυτό μου και μετά κάποιους αμύντορες του ακατανόητου λόγου πώς π.χ. ερμηνεύεται το γεγονός ότι για την ίδια εργασία ο οδηγός ενός κλαρκ σε ένα μεγάλο σουπερμάρκετ να έχει μισθό 700 ευρώ και ο αντίστοιχος στις μεγάλες ΔΕΚΟ 2.000 ευρώ; Αυτό αντανακλά τις μεγάλες στρεβλώσεις που υπάρχουν στην οικονομία. Επομένως, θα ρωτούσα αυτούς που θέλουν να μειωθεί η ανεργία και να αυξηθούν οι αμοιβές πολύ πάνω από τα 700 ευρώ, κάτι που είναι σωστό και αναγκαίο, θα έφτανε, άραγε, μια διαταγή των τροπαιοφόρων της διανομής, είτε της δίκαιης είτε της ριζοσπαστικής; Ή μήπως αυτό θα προερχόταν από βιώσιμες και ανταγωνιστικές στο σημερινό περιβάλλον παραγωγικές δομές;».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εργασιακές σχέσεις

Απατηλά ιδεολογήματα
Επόμενο άρθρο

Εργασιακές σχέσεις

Τετάρτη, 7.5.08

Σχετικά Αρθρα

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Εργατικά 28 Ιούν 2025, 07:32

Στρατιωτικού τύπου έλεγχος, ένταση του αυταρχισμού, ποινικοποίηση της εργασιακής ζωής, προληπτική καταστολή

Το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων θα πέσει με απεργιακό αγώνα

Εργατικά 26 Ιούν 2025, 20:58

Ακόμα πιο φασιστικό το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων 

Περικοπή δύο μισθών και παραπομπή για απόλυση για τους αρνητές της «αξιολόγησης»

Εργατικά 21 Ιούν 2025, 06:41

Να καλύψει η ΟΛΜΕ τα έξοδα των ΕΛΜΕ για τις ομαδικές συλλογικές προσφυγές

Εργατικά 18 Ιούν 2025, 07:38

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών

Παράνομη εντολή να κληθεί εκπαιδευτικός για εξηγήσεις, επειδή συμμετείχε σε νόμιμη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ!

Εργατικά 7 Ιούν 2025, 09:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 20 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουθμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εργασιακές σχέσεις

    17Ν
    • Εργασιακές σχέσεις

      Εφετείο 17Ν
  • Εργασιακές σχέσεις

    ΕΛΑ
    • Εργασιακές σχέσεις

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εργασιακές σχέσεις

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εργασιακές σχέσεις

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εργασιακές σχέσεις

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εργασιακές σχέσεις

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εργασιακές σχέσεις

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εργασιακές σχέσεις

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εργασιακές σχέσεις

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εργασιακές σχέσεις

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εργασιακές σχέσεις

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εργασιακές σχέσεις

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εργασιακές σχέσεις

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εργασιακές σχέσεις

      Εργασιακές σχέσεις

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εργασιακές σχέσεις

      Εργασιακές σχέσεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εργασιακές σχέσεις

      Εργασιακές σχέσεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εργασιακές σχέσεις

      Εργασιακές σχέσεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εργασιακές σχέσεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εργασιακές σχέσεις

    Εργασιακές σχέσεις

    Ποιοι είμαστε
  • Εργασιακές σχέσεις

    Εργασιακές σχέσεις

    Επικοινωνία
  • Εργασιακές σχέσεις

    Εργασιακές σχέσεις

    Όροι χρήσης
  • Εργασιακές σχέσεις

    Εργασιακές σχέσεις

    Ποιοι είμαστε
  • Εργασιακές σχέσεις

    Εργασιακές σχέσεις

    Επικοινωνία
  • Εργασιακές σχέσεις

    Εργασιακές σχέσεις

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo