Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιούλ 2010, 00:00

Αδειασμα (1)

«Οσο για τον ιδιωτικό τομέα είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Είναι μια συμφωνία υπεύθυνη και ισορροπημένη». Ποιος δηλώνει τα παραπάνω; Ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου (συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής, 18.7.10). Ο αρχιτέκτονας και θεματοφύλακας του Μνημόνιου, αδειάζει τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που υπέγραψαν την επαίσχυντη σύμβαση και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για το «σπάσιμο» του Μνημόνιου. Ο Παπακωνσταντίνου απαξιεί και να μπει σε συζήτηση περί αντίθεσης της ΕΓΣΣΕ με τα προβλεπόμενα από το Μνημόνιο. Θεωρεί ότι η ΕΓΣΣΕ είναι απολύτως συμβατή με το Μνημόνιο. Αλλωστε, ο ίδιος ο Παπανδρέου είχε φροντίσει να διαρρεύσει ότι ευνοεί μια τέτοια σύμβαση και ότι θα έμπαινε ο ο ίδιος μπροστά, αν εκφραζόταν οποιαδήποτε αντίρρηση από την τρόικα.

Αδειασμα (2)

Και για να μη μείνετε μόνο με τον Παπακωνσταντίνου, πάρτε και μια γεύση από Παπανδρέου (ομιλία στο κλείσιμο του «Συμποσίου της Σύμης», στον Πόρο):

«Είμαι πλέον πολύ πιο αισιόδοξος και σίγουρος, ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε σύντομα μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο εύρωστη, πιο σύγχρονη, πιο ευχάριστη, πιο χαρούμενη για να ζούμε, πιο ανθρώπινη. Και είναι αναγκαία συνθήκη να προχωρήσουμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί, όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, γι’ αυτή την Ελλάδα της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής προστασίας. […] Αυτή η συλλογική προσπάθεια αποτυπώθηκε και σήμερα, με μία άλλη πράξη, την οποία θα ήθελα να χαιρετίσω. Χαιρετίζω την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, δηλαδή των εργαζομένων της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες του ΣΕΒ. Αυτή η υπογραφή σήμερα, που είναι για μια τριετή Συλλογική Σύμβαση, συμβολίζει την κοινή βούληση να ξεπεράσουμε μαζί τις δυσκολίες, αλλά συμβολίζει επίσης και μια κοινή δύναμη να κάνουμε αλλαγές και να γίνουν αυτές οι αλλαγές πραγματικότητα».

Προαναγγελθέν κόλπο

Γα όσους εκφράζουν υποκριτικά τον αιφνιδιασμό τους από την «κίνηση Σάλλα» και μιλούν για «κόλπο γκρόσο του ευφυούς τραπεζίτη» θυμίζουμε δυο πράγματα. Πρώτο, την ειδική σχέση του Σάλλα με το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε σύμβουλος του Α. Παπανδρέου και έγινε τραπεζίτης με τις ευλογίες του, διαχειριζόμενος κεφάλαια ορισμένων μεγάλων καπιταλιστικών οικογενειών (με πρώτη την οικογένεια Βαρδινογιάννη), ενώ καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο ήταν στο στενό οικονομικό επιτελείο του σημερινού πρωθυπουργού. Δεύτερο, ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την ΑΤΕ και το ΤΤ, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά περί δημιουργίας ενός μεγάλου κρατικού τραπεζικού πυλώνα, είχε εξαγγελθεί εδώ και μήνες, πολύ πριν η κρίση σφίξει τόσο πολύ τον ελληνικό καπιταλισμό.

Στις 17 Δεκέμβρη του 2009, ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στο περιβόητο Citi του Λονδίνου και μίλησε σε κλειστή εκδήλωση που οργάνωσαν οι τραπεζίτες. Επίσημη ανακοίνωση για το περιεχόμενο της ομιλίας Παπακωνσταντίνου δεν εκδόθηκε, την επόμενη μέρα, όμως, οι εφημερίδες είχαν ρεπορτάζ από διαρροές που έκανε το περιβάλλον του υπουργού. Κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν η παρουσίαση ενός «επιθετικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», στο οποίο κεντρική θέση κατείχε η μείωση της συμμετοχής του κράτους στην ΑΤΕ και το ΤΤ. Και βέβαια, όταν μιλάς στα αρπακτικά του Citi για ιδιωτικοποιήσεις, δεν εννοείς ότι αυτοί θα βάλλουν τα κεφάλαιά τους και συ ως κράτος θα εξακολουθήσεις να διοικείς τις τράπεζες. Εννοείς πως θα τους δώσεις τη διοίκηση της ΑΤΕ και του ΤΤ.

Το κόλπο, λοιπόν, έχει προαναγγελθεί εδώ και μήνες και το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι αν ο Σάλλας, που βρίσκεται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, δουλεύει για λογαριασμό των καπιταλιστών που του έχουν εμπιστευτεί κεφάλαιά τους ή δουλεύει σαν λαγός κάποιου τραπεζικού κολοσσού του εξωτερικού.

Προπαγάνδα με παραμυθάκια

Στην ίδια συνέντευξη, ο Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε «τι θα αναδείξει ο Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ και στις 3 του Σεπτέμβρη;» και απάντησε ότι θα αναδείξει «τις προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα από εδώ και εμπρός», που στηρίζονται στο ότι «υπάρχουν πολλές δυνατότητες τόσο στο πεδίο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης όσο και στο πεδίο της αναδιανομής μέσω ενός αποτελεσματικότερου κοινωνικού κράτους».

Το πρώτο σκέλος της απάντησής του αναφέρεται στην ενίσχυση των καπιταλιστών και δεν αμφιβάλλουμε ότι θα γίνει, μολονότι τα κονδύλια για τα σχετικά προγράμματα έχουν μειωθεί δραματικά. Το δεύτερο σκέλος, όμως, συνιστά σκέτη παραμύθα. Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου, άλλωστε, έχει δηλώσει με τον πιο επίσημο τρόπο (συνέντευξη Τύπου στις 5 Ιούλη): «Ομως, προσοχή, δεν πρόκειται να ετοιμάσουμε κάποιο κοινωνικό πακέτο με συγκεκριμένο μεγάλο δημοσιονομικό κόστος […] Να μην περιμένετε, όμως, ένα παταγώδες, όπως συνηθίζεται χρόνο με το χρόνο να λέγεται κοινωνικό πακέτο, το οποίο να αντιστοιχεί σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ».

 Προπαγάνδα και πισινή

Τι από τα δυο ισχύει; Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν τρεις μήνες, η χώρα μας βγήκε στις αγορές, με έντοκα γραμμάτια, η ζήτηση των οποίων υπερκαλύφθηκε με άνεση, ενώ στη διαδικασία συμμετείχαν και δέκα ξένες τράπεζες, κάτι που δεν είναι σύνηθες» ή η δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι «τα έντοκα γραμμάτια του Ιουλίου δεν αποτελούν για μας επάνοδο στις αγορές, το έχουμε πει επανειλημμένα»;

Μάλλον ισχύουν και τα δύο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά στους πολιτικούς συντάκτες και τους δίνει τίτλους για προπαγάνδα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών μιλά στους οικονομικούς συντάκτες και κρατάει πισινή, γιατί αυτοί –αν μη τι άλλο– ξέρουν και υπάρχει ο κίνδυνος να κάνουν συγκρίσεις.

Ούτε λέξη για το ξεπούλημα

Θεσμικός πυλώνας του συστήματος είναι η ΓΣΕΕ, δε μπορούσε να μην πει το λόγο της και για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς να εξαγοράσει την ΑΤΕ και το ΤΤ. Εξέδωσε, λοιπόν, ανακοίνωση για να πει ότι «είναι αναγκαίο και απαραίτητο να ενισχυθεί και να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δημόσιος πυλώνας τραπεζών ο οποίος θα λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, διασφαλίζοντας την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος» και «να διασφαλίζονται απολύτως τα συμφέροντα του δημοσίου, των εργαζομένων στις τράπεζες αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας».

Τα ίδια ακριβώς που λέει και η κυβέρνηση, δηλαδή. Για το ξεπούλημα –βάσει της πρότασης της Πειραιώς, που προσφέρει τα μισά από τη σημερινή, ξεφτιλισμένη χρηματιστηριακή αξία της ΑΤΕ και του ΤΤ– δεν βρήκαν λέξη να πουν οι εργατοπατέρες.

Σούζα

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης εκλέγεται στα Δωδεκάνησα, επομένως ήξερε πολύ καλά τι έλεγε και για λογαριασμό ποιων το έλεγε, όταν πρότεινε να περιληφθεί στο νέο «αναπτυξιακό» νόμο διάταξη σύμφωνα με την οποία κάθε υποψήφιος επενδυτής θα δεσμεύεται ότι για πέντε χρόνια δεν θα εφαρμόζει το «all inclusive», επί ποινή επιστροφής του 30% της επιδότησης που θα πάρει. Ο Νικητιάδης μιλούσε για λογαριασμό της μεγάλης μάζας των ασχολούμενων με τον τουρισμό (ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ, καταστήματα δώρων κ.λπ.), που αποτελούν και την εκλογική του πελατεία, οι οποίοι πλήττονται από το all inclusive, καθώς οι μεγαλοξενοδόχοι, σε συνεργασία με τα μεγάλα πρακτορεία τουρισμού του εξωτερικού, μαντρώνουν τους τουρίστες σ’ ένα χώρο και δεν υπάρχει σάλιο για ν’ αφήσουν στα μαγαζιά της περιοχής.

Οι μεγαλοξενοδόχοι αντέδρασαν αμέσως και χωρίς ίχνος τακτ κατηγόρησαν τον υφυπουργό ότι «ενεργεί επιπόλαια». Κι αυτός πήρε το μήνυμα και –παρά τα κιλά του– έκανε μια θεαματική κωλοτούμπα, δηλώνοντας ότι υπήρξε… «παρανόηση» της πρότασής του, η οποία είναι η εξής: «Αν κάποιος επενδυτής συμφωνήσει να μην συμπεριλάβει στις προσφερόμενες υπηρεσίες του το all inclusive για 5 χρόνια, τότε θα πριμοδοτείται με 3% επιπλέον».

Μετά την κωλοτούμπα, οι μεγαλοξενοδόχοι χάιδεψαν στοργικά στο κεφάλι το σκυλάκι που καθόταν σούζα περιμένοντας το χάδι.

Μούγκα στη στρούγκα

Μιας που καταπιαστήκαμε με τον τουρισμό να σημειώσουμε τη μούγκα που επικράτησε στη μιντιακή στρούγκα, μετά την ανακοίνωση της χρεοκοπίας του βρετανικού tour operator «Goldtrail». Δεν είναι που άφησε αμανάτι, με άκυρα εισιτήρια στο χέρι, 4.000 βρετανούς τουρίστες. Είναι που η συγκεκριμένη εταιρία έφερνε κάθε βδομάδα 4.000 βρετανούς τουρίστες στην Κέρκυρα. Οσοι περίμεναν τη σειρά τους να έρθουν τις επόμενες εβδομάδες έχουν χάσει τα λεφτά τους και φυσικά δεν θα έρθουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό. Δεν είδαμε, όμως, να γίνεται θόρυβος ανάλογος μ’ αυτόν που έγινε με τις απεργίες των ναυτεργατών. Ούτε ακούσαμε κανέναν να μιλά για τα δικαιώματα των εργαζόμενων στις ελλαδικές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόταν ο βρετανός tour operator.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤι να κάνουμε;
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31

Nα μιλήσει ο… σεβάσμιος

Κόντρες 26 Νοέ 2025, 13:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo