Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την υπόθεση της τοποθέτησης εφτά εκρηκτικών μηχανισμών σε λεωφορεία των «νοικοκυραίων» του Μητσοτάκη, το Φλεβάρη του 1993. Ο πρώτος κιόλας μάρτυρας έφερε σε δύσκολη θέση εισαγγελείς και δικαστήριο. Κατά την άποψή του, το μηχανισμό στο δικό του λεωφορείο τοποθέτησε μια γυναίκα, η οποία μετά συναντήθηκε με τρεις άνδρες. Ομως, η γυναίκα αποκλείεται να ήταν η Αθανασάκη (ήταν πολύ ψηλή) και μεταξύ των τριών αποκλείεται να ήταν κάποιος από τους άνδρες κατηγορούμενους, γιατί εκείνοι ήταν ιδιαίτερα νέοι και ηλικιακά δεν ταιριάζουν με τίποτα. Δαγκώθηκαν οι εισαγγελείς και προσπάθησαν να πάνε τη συζήτηση στη δυνατότητα των δραστών να πηδήσουν τον 2,5 μέτρων ύψους χάρτη και να τοποθετήσουν τους μηχανισμούς. Ο μάρτυρας, όμως, είχε αποστομωτική απάντηση: αν πηδούσαν το φράχτη, θα έβαζαν μηχανισμούς σε κάποια από τα λεωφορεία που ήταν στην άκρη και δεν θα έψαχναν το δικό μου, που βρισκόταν στο κέντρο της παράταξης 600 περίπου λεωφορείων.
Στα αξιοσημείωτα η κατάθεση του οδηγού του έβδομου λεωφορείου, που ο μηχανισμός δεν ενεργοποιήθηκε. Ο ΕΛΑ έβγαλε το πρωί ανακοίνωση και έδωσε τους αριθμούς των λεωφορείων, ώστε οι ασφαλίτες να βρουν εκείνο που δεν εξερράγη. Ξέρετε πότε πήγαν για να ελέγξουν το λεωφορείο; Το απόγευμα της ίδιας μέρας! Σαν να ήθελαν να σκάσει ο μηχανισμός και να τραυματιστεί κόσμος.
Η επόμενη υπόθεση αφορούσε έκρηξη στα γραφεία της ναυτιλιακής Golden Shiping Company στον Πειραιά. Ενας εκ των έξι διευθυντών της εταιρίας άδειασε μεγαλοπρεπέστατα την Κυριακίδου. Σύμφωνα με τα παραμύθια της Κυριακίδου, αυτή δούλευε ως καθαρίστρια στο κτίριο που στεγάζεται και η συγκεκριμένη εταιρία. Το 1991 η «Μυρτώ» της είχε ζητήσει κλειδί από την εξώπορτα του κτιρίου, όμως η φιλότιμη και ευαίσθητη Κυριακίδου αρνήθηκε να της δώσει. Η έκρηξη, βέβαια, έγινε δυο χρόνια αργότερα, αλλά στο πρώτο δικαστήριο είχε αξιοποιηθεί ως ενοχποιητικό για την Αθανασάκη και αυτό το σημείο της κατάθεσης-παραμύθι της Κυριακίδου. Ηρθε, λοιπόν, τώρα ο διευθυντής της εταιρίας και κατέθεσε κατηγορηματικά, ότι το εν λόγω κτίριο ουδέποτε είχε εξώπορτα με κλειδί. Κατασκευάστηκε εξαρχής με αυτόματες-ηλεκτρονικές πόρτες και είχε θυρωρό σε 24ωρη βάση. Επομένως, καμιά καθαρίστρια δεν μπορούσε να έχει κλειδί, γιατί απλούστατα κλειδιά δεν υπήρχαν. Ο θυρωρός έκανε έλεγχο και άνοιγε την πόρτα! Το δικαστήριο ζήτησε από τον μάρτυρα να κάνει έρευνα αν εργαζόταν εκεί η Κυριακίδου και πότε και να στείλει ό,τι βρει με φαξ.
Προς το τέλος της συνεδρίασης ο διορισμένος Μπαλάσκας ζήτησε να λείψει για λίγο, κανένας από τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης δεν δέχτηκε να τον αντικαταστήσει και το δικαστήριο έκανε διακοπή μέχρι να επιστρέψει. Ο Κανάς εξεμάνη και άρχισε να φωνάζει, λέγοντας ότι αυτά είναι υποκρισία και καραγκιοζιλίκια και η πρόεδρος τον απείλησε ότι εάν ξαναμιλήσει προσβλητικά μπορεί να πάρει μέτρα. Με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο Κανάς δήλωσε σε απολογητικό ύφος ότι δεν θέλει να προσβάλλει κανένα.