Η τελευταία προπασχαλινή συνεδρίση ξεκίνησε με την ανάγνωση μιας «τυπικής» πολυσέλιδης δήλωσης του Κανά, στην οποία ότι κανένας μάρτυρας δε βρέθηκε να τον αναγνωρίσει, ενώ ο εισαγγελέας Καρούτσος που τον προφυλάκισε του είχε πει ότι δεν υπάρχουν μεν στοιχεία σε βάρος του, αλλά όταν θα δημοσιευόταν η φωτογραφία του θα εμφανίζονταν και οι μάρτυρες.
Μετά, η δεύτερη διορισμένη συνήγορος στον απόντα, λόγω σοβαρής ασθένειας, Κ. Αγαπίου τοποθετήθηκε στο αίτημα Τσοβόλα για ανάκληση της παρεμπίπτουσας απόφασης του δικαστήριου με την οποία κρίθηκαν αναγνωστέες οι καταθέσεις του ζεύγους Ντε Μαρσέλους, το οποίο αρνήθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο να καταθέσει. Η συνήγορος επανέλαβε τα επιχειρήματα που είχαν ακουστεί, συν μια αναφορά στη συνθήκη Σένγκεν. Ο εισαγγελέας σηκώθηκε να απαντήσει, αλλά η πρόεδρος που είχε ως προτεραιότητα να εξετάσει τους μάρτυρες που είχε καλέσει, του ανέφερε το επιχείρημα περί Σέγκεν, λέγοντάς του με νόημα μήπως πρέπει να το μελετήσει και μετά να τοποθετηθεί. Ο εισαγγελέας πήρε το μήνυμα και ξανακάθησε λέγοντας ότι… επιφυλάσσεται.
Ετσι, αφού διαβάστηκαν έγγραφα, εκθέσεις, προκηρύξεις και καταθέσεις για προηγούμενες υποθέσεις εκρήξεων, άρχισε η παρέλαση των μαρτύρων για την έκρηξη κατά κλούβας των ΜΑΤ στο Θησείο. Οι εισαγγελείς συνέχισαν το γνωστό χαβά, ρωτώντας κάθε μάρτυρα αν το προηγούνενο φανάρι ήταν κόκκινο η πράσινο, αν ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός η τηλεχειριζόμενος και άλλες άσχετες ερωτήσεις. Από όλη τη δφιαδικασία δυο σημεία έχουν ενδιαφέρον:
– Ενας μάρτυρας κάτι είπε και ο εισαγγελέας παρατήρησε ότι αυτό δεν το είχε αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση. Χωρίς να διστάσει ο αστυνομικός απάντησε ότι οι προανακριτικές καταθέσεις έρχονταν έτοιμες και αυτοί απλώς τις υπέγραφαν! Κόκαλο ο εισαγγελέας και η έδρα, έδιωξαν γρήγορα το μάρτυρα χωρίς καμιά ερώτηση!
Ο αστυνομικός Αντρέου, γεμάτος μίσος και φανατισμό, δήλωσε πως ο ίδιος δεν έπαθε τίποτε, γι’ αυτό και έβγαλε το περίστροφό του, βγήκε έξω και όποιον έβλεπε θα τον σκότωνε! Οταν ήρθε η σειρά του εφέτη Παπαθεοδώρου να υποβάλει ερωτήσεις, υπήρξε μια έντονη λογομαχία με τον μάρτυρα, με την πρόεδρο να προσπαθεί να την σταματήσει.Ο δικαστής επισήμανε στον αστυνομικό ότι δεν μπορούσε να ξέρει αν ο άνθρωπος που θα έβρισκε μπροστά του ήταν δράστης ή τυχαίος περαστικός, αλλά ο τέως ΜΑΤάς δεν καταλάβαινε τίποτα. Του υπενθύμισε, ακόμη, ότι σε κάθε περίπτωση όφειλε να προχωρήσει σε σύλληψη και όχι να σκοτώσει, υπενθυμίζοντάς του τι έγινε με τον νεαρό Γρηγορόπουλο. Για τον ΜΑΤά, όμως, υπήρχε μόνο… η νόμιμη αντίδραση αστυνομικού όταν δέχεται επίθεση!
Η συνεδρίαση έκλεισε με κωμικό τρόπο. Η πρόεδρος ρώτησε αν υπάρχει αντίρρηση να συνεδριάσει το δικαστήριο την Τετάρτη μετά το Πάσχα, βέβαιη ότι κάποιος δικηγόρος θα εξέφραζε αντίρρηση, οπότε η διακοπή θα γινόταν για τη Δευτέρα μετά του Θωμά με ευθύνη των συνηγόρων. Τότε πετάχτηκε ο διορισμένος, βασιλικότερος του βασιλέως, και απάντησε: «καμία αντίρρηση, κυρία πρόεδρε». Η πρόεδρος κοκάλωσε, οι άλλοι συνήγοροι δεν αντέδρασαν, οπότε η πρόεδρος, σε μια επίδειξη εξαιρετικών ανακλαστικών, βρήκε τη λύση, λέγοντας ότι είχε υποσχεθεί στη δεύτερη διορισμένη όλες τις διακοπές του Πάσχα για να… μελετήσει καλά τη δικογραφία και γι’ αυτό διακόπτει για τη Δευτέρα 27 Απρίλη.