Ο μόνος «επώνυμος» που δήλωσε ότι γνώριζε το «ιατρείο» του Κολωνακίου, οι ιδιοκτήτες του οποίου κατηγορούνται για ενδεχόμενο δόλο στην ανθρωποκτονία του Γιώργου Μαζωνάκη, είναι ο ακροδεξιός υπουργός Μετανάστευσης και πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ολοι οι άλλοι ανήκουν στην κατηγορία «δεν ήξερα τίποτα», «δεν τους γνώριζα». Φαίνεται πως το ζευγάρι έπεσε με αλεξίπτωτα στο γνωστό πλέον συνέδριο της ΜΚΟ του ομότιμου καθηγητή Τούντα σε διοργάνωση της συζύγου Στουρνάρα.
Γιατί, όμως, ο Πλεύρης επέλεξε να βγει στο ACTION 24 και να δηλώσει ότι επισκέφτηκε τον γιατρό του συγκεκριμένου μαγαζιού; Μια εύλογη εξήγηση είναι πως φοβήθηκε ότι στα αρχεία ιατρικών επισκέψεων του μαγαζιού θα ανακαλυπτόταν το όνομά του και γι’ αυτό έσπευσε να το «ξεφουρνίσει» ο ίδιος, περιχαρακώνοντας την ατζέντα, αντί να τρέχει πίσω από αποκαλύψεις άλλων.
Γιατί, όμως, έδωσε λεπτομέρειες για το λόγο της επίσκεψής του; Μπορούσε να κόψει την κουβέντα στο ότι υπήρξε πελάτης του συγκεκριμένου γιατρού. Τα υπόλοιπα, οι λόγοι των επισκέψεών του, είναι αυστηρά προσωπικά ζητήματα και δεν αφορούν κανένα. Ο Πλεύρης, όμως, είπε με κάθε λεπτομέρεια ότι είχε προβλήματα αιματολογικής φύσης. Γιατί, αφού ήταν ασθενής αιματολόγου σε ιδιωτική κλινική, πήγε και στον γιατριό του Κολωνακίου; Προφανώς γιατί είχε συγκινηθεί από τα διάφορα «εναλλακτικά» που πουλούσε ο εν λόγω ιδιώτης. Αν απλά ήθελε μια δεύτερη γνώμη, υπάρχουν τόσα αιματολογικά κέντρα στα δημόσια νοσοκομεία, με καθηγητάδες επικεφαλής, οπότε μπορούσε και από εκεί να πάρει μια δεύτερη γνώμη. Λεφτά έχει, ακόμα και στο εξωτερικό θα μπορούσε να πάει. Αυτός όμως επέλεξε να πάρει τη δεύτερη γνώμη από το συγκεκριμένο «εναλλακτικό» μαγαζί.
Δικαίωμά του είναι, βέβαια, και αν το συζητάμε είναι γιατί ο ίδιος το έβαλε στη δημόσια συζήτηση. Πώς το έβαλε; Αρθρώνοντας υπερασπιστικό λόγο για τον ήδη προφυλακισθέντα γιατρό του Κολωνακίου, λίγο πριν από την απολογία του, από την οποία θα κρινόταν η προφυλάκισή του ή μη. Τι είπε ο Πλεύρης; Οτι ο γιατρός αυτός δεν του πρότεινε καμιά εναλλακτική θεραπεία, αλλά του έγραψε κάποια σκευάσματα «του εμπορίου», τα οποία αυτός (ο Πλεύρης) τα έδειξε στην αιματολόγο του και αυτή τα ενέκρινε διότι ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τη δική της.
Δε χρειάζεται να είναι κανείς ποινικολόγος, ούτε καν πρωτοετής της Νομικής, για να καταλάβει ότι ο Πλεύρης παρενέβη δημόσια για να στηρίξει την υπερασπιστική γραμμή του γιατρού του Κολωνακίου. Για να πει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ένας επιστήμονας όπως όλοι οι άλλοι. Και η σύζυγός του, με μια πλαστή και μια ανύπαρκτη ειδικότητα, στα χέρια της οποίας πέθανε ο Μαζωνάκης; Από όσα διέρρευσαν από την ανάκριση, ο καθένας από το ζεύγος έχει διαφορετική υπερασπιστική γραμμή. Ο σύζυγος ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει τίποτα, γιατί το περιστατικό του θανάτου δεν έγινε στο ιατρείο, ενώ η σύζυγος, που δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι ένας άνθρωπος πέθανε την ώρα που του έκανε πλασμαφαίρεση, ισχυρίζεται ότι για το θάνατο φταίνε οι διασώστες του ΕΚΑΒ!
Τα έχουν «τσουγκρίσει» οι δύο σύζυγοι; Καθόλου δε φαίνεται κάτι τέτοιο. Αντίθετα, διαφαίνεται μια προσπάθεια να γλιτώσει από την αρχή ο ένας, με νομικίστικα τερτίπια, και να αντιμετωπίσει την κατηγορία η άλλη. Με τον ένα χωρίς κατηγορία (ή το πολύ με μια πλημμεληματικού τύπου κατηγορία) και ελεύθερο, θα υπάρχει κάποιος να χειριστεί τις υποθέσεις τους και να κοιτάξει να σώσει το μαγαζί. Σ’ αυτή τη γραμμή συντάχτηκε ο Πλεύρης και έσπευσε να προσφέρει τη δημόσια συνηγορία του, προτού οι κατηγορούμενοι απολογηθούν στην ανάκριση.
Από τη ζέση του, ο ακροδεξιός Πλεύρης διέπραξε και μία από τις συνήθεις γκάφες του. Είπε ότι προσπάθησε να μιλήσει με τον γιατρό στο τηλέφωνο, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Κι εμείς σκεφτόμαστε: είσαι υπουργός, παρακολουθείς έναν ορυμαγδό αποκαλύψεων και σηκώνεις τον τηλέφωνο για να μιλήσεις με τον εμπλεκόμενο στις αποκαλύψεις, επειδή πριν από δέκα χρόνια είχες καταφύγει μια-δυο φορές στις ιατρικές υπηρεσίες του; Μια τέτοια κίνηση την κάνει μόνο όποιος έχει οικειότητα, στενή γνωριμία. Ειδικά ένας υπουργός δεν την κάνει καθόλου, για να μην κατηγορηθεί για παρέμβαση.
Φυσικά, δεν ξέρουμε πόσες φορές ο Πλεύρης μίλησε με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Ούτε ξέρουμε αν μίλησε με τον δικηγόρο του, δεδομένου ότι ο άλλος ήταν κρατούμενος και ενδεχομένως του είχαν πάρει το κινητό. Δικαιούμαστε όμως να πούμε ότι δεν πιστεύουμε λέξη απ’ όσα λέει ο Πλεύρης. Αναπόδεικτους ισχυρισμούς καταθέτει κι εμείς δικαιούμαστε να μην τον πιστεύουμε (για τον επιπλέον λόγο ότι πρόκειται για τον Πλεύρη, έναν εραστή του γκεμπελισμού, έστω
To υποκριτικό «σοκάρισμα» του Πλεύρη
«Εμένα με σοκάρει ν’ ακούω ότι υπάρχει μηχάνημα που δεν μπορεί να πηγαίνει στο ιατρείο και να γίνεται», είπε με τα… θαυμάσια ελληνικά του ο Πλεύρης. Κατέληξε ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο ελέγχου».
Ο Πλεύρης παριστάνει τον… ασθενούς μνήμης. Μπορεί στο Action 24 να μην τον ρώτησαν σχετικά (τον λόγο τον ξέρουν αυτοί που του έπαιρναν συνέντευξη κι εμάς δεν πρόκειται να μας πείσουν ότι δεν το ήξεραν), εμείς όμως θα του θυμίσουμε τι έλεγε στο «συνέδριο» της ΜΚΟ του Τούντα, όπου εκ των εισηγητών ήταν η κατηγορούμενη και ήδη προφυλακισθείσα Ιωάννα Γάκα. Ελεγε ο Πλεύρης, υπουργός Υγείας τότε:
«Εχουμε τις δυνατότητες με κάποιες αλλαγές επιπλέον στο πλαίσιο λειτουργίας, πχ.τι υπηρεσίες υγείας θα μπορούν να δίνονται και απευθείας μέσα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Δεν μπορώ να καταλάβω, λόγου χάρη, όταν έχουμε κάποιες τουριστικές μονάδες με απέραντο χώρο, κάποιες πράξεις που συνδέονται είτε με αισθητικές είτε με αιμοκάθαρση ή για άλλες διαδικασίες, να μην μπορέσουν να αναπτυχθούν»!
Αιμοκάθαρση σε τουριστικά ξενοδοχεία! Γιατί όχι και σε ένα ιδιωτικό ιατρείο 200 τ.μ. στο Κολωνάκι; Ο Πλεύρης είναι άσχετος από ιατρική. Επομένως, κάποιος/α του έκανε μπρίφινγκ για το τι πρέπει να πει. Ο Πλεύρης, λοιπόν, ως υπουργός Υγείας, εισηγούταν να μπουν τα μηχανήματα που «καθαρίζουν το αίμα», όπως αυτό που στο ίδιο ιατρικό «συνέδριο» παρουσίασε η Γάκα, στα ξενοδοχεία, για να στηριχτεί ο λεγόμενος «ιατρικός τουρισμός».
Ο Πλεύρης υπήρξε υποστηρικτής της Γάκα και των ομοίων της. Αν μάλιστα πάρουμε υπόψη μας το γεγονός ότι η Γάκα είναι η μοναδική που κάνει τη συγκεκριμένη πλασμαφαίρεση στην Ελλάδα (αυτό προκύπτει από την ιστοσελίδα inuspherisis.com), τότε εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Πλεύρης το μαγαζί της Γάκα είχε στο μυαλό όταν έλεγε «να βάλουμε την αιμοκάθαρση στα ξενοδοχεία».
Τώρα, ο Πλεύρης δηλώνει «σοκαρισμένος». Ο Πλεύρης που ήταν πελάτης του συζύγου και συνέταιρου της Γάκα, ο Πλεύρης που τηλεφώνησε στο σύζυγο και συνέταιρο της Γάκα για να μάθει «τι παίζει», ο Πλεύρης που βγήκε σε δημόσια υπεράσπιση του συζύγου και συνέταιρου της Γάκα, ο Πλεύρης που έλεγε ότι πρέπει να μπουν μηχανήματα «αιμοκάθαρσης» σαν της Γάκα στα ξενοδοχεία, δηλώνει… «σοκαρισμένος». Τον πιστεύετε; Εμείς όχι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει
Παριστάνουν τους αγανακτισμένους, αλλά είναι όλοι τους στο κόλπο της «ιατρικής» κονόμας







