Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 109η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μέσα «ναι στη Λισαβόνα» και παζάρια για τις διαγραφές «αιώνιων», έξω ξύλο και χημικά
  • Σαν σήμερα 13 Ιούλη
  • Δε σας σώνει το Ταλμούδ
  • Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά
  • ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή
  • «Αν θέλεις χερσαία μάχη»: ένα προφητικό τραγούδι του 2017
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Δε θα καταφέρουν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους
Υγεία

Δε θα καταφέρουν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Δεκ 2020, 10:54

Βουλωμένο γράμμα διαβάζει η Παπαευαγγέλου. Την ακούσαμε να λέει στο σόου της «ενημέρωσης» στις 18 Δεκέμβρη: «Η μείωση των διασωληνωμένων ασθενών και των θανάτων άργησε πολύ να έρθει. Ενας από τους βασικούς λόγους που δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας, είναι η εξαιρετικά υψηλή διασπορά της λοίμωξης στην κοινότητα». Ελα!

Εσείς δεν μας λέγατε ότι καταγράφετε τα πάντα, ότι κάνετε στοχευμένο τέστινγκ και ότι έχετε φτιάξει κάτι καταπληκτικά μαθηματικά μοντέλα (που σας τα ζητάνε μάλιστα και από το εξωτερικό), ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή πλήρη και ακριβή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα; Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας αυτά, ο Τσιόδρας τα έλεγε. Κι από κοντά ο Χαρδαλιάς συμπλήρωνε ότι δεν υπάρχει κρούσμα που να μην ιχνηλατείται, να μη βρίσκονται και να μην ελέγχονται όλες οι επαφές του, high risk και low risk, ότι δεν υπάρχουν ορφανά κρούσματα, ότι γνωρίζουν ένα προς ένα όλα τα ενεργά κρούσματα κτλ. κτλ. Πώς σας «ξέφυγε» η εξαιρετικά υψηλή διασπορά της λοίμωξης στην κοινότητα και «πέσατε έξω» στις «προβλέψεις» σας;

Η Παπαευαγγέλου, για να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες, που βαραίνουν και την περιβόητη επιστημονική επιτροπή, όχι μόνο την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ομολογεί έμμεσα ότι δεν έχουν ούτε στοιχειώδη επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Παραδέχεται αυτά που προηγουμένως διέψευδαν μετά βδελυγμίας. Πράγματι, ουδέποτε φρόντισαν να στήσουν ένα στοιχειώδη μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης, γιατί αυτό κοστίζει. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν αποτελεί άλλοθι, για να καλύπτονται και να λένε «μας ξέφυγε, επειδή δεν ξέραμε ότι είναι τόσο μεγάλη η διασπορά στην κοινότητα. Yπήρχαν όλα τα στοιχεία για να εισηγηθούν στην κυβέρνηση lockdown από τα τέλη Σεπτέμβρη ήδη, ώστε να «μαζευτεί» το δεύτερο κύμα, που είχε ήδη ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι (με δική τους ευθύνη, μετά το εγκληματικό άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό) και να μη φτάσουμε στις εκατόμβες νεκρών του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη.

Εμείς, που σίγουρα διαθέτουμε λιγότερα στοιχεία απ’ αυτούς (γιατί τα κρατούν επτασφράγιστο μυστικό), στις 29 Σεπτέμβρη απαιτήσαμε Lockdown TΩΡΑ, για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών. Lockdown δεν έγινε και, δυστυχώς, θρηνήσαμε, εξακολουθούμε να θρηνούμε και θα θρηνήσουμε και άλλες εκατόμβες νεκρών.

Γράφαμε τότε, ότι στηριζόμαστε αναγκαστικά στα στοιχεία του ΕΟΔΥ και στη δυναμική εξέλιξή τους, όπως και στα κριτήρια που οι ίδιοι (Τσιόδρας) έλεγαν ότι είναι αυτά που δείχνουν πού οδεύει η κατάσταση.

Τότε είχε ήδη επιβεβαιωθεί καθαρά η πρόβλεψή μας ότι το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Ομως, οι «ενσωματωμένοι» επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι της «επιστημονικής επιτροπής» είχαν ανάψει το πράσινο φως στην κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου που είναι επενδεδυμένο στον τουρισμό, τις αερομεταφορές, την ακτοπλοΐα.

Στις 23 Σεπτέμβρη, τα ορφανά κρούσματα της ημέρας έφταναν το 54% του συνόλου των κρουσμάτων. Ανάλογη ήταν η εικόνα και τις προηγούμενες μέρες. Την περίοδο από την 1η Ιούλη μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη, τα ορφανά κρούσματα είχαν εκτιναχτεί στο 48,7% κατά μέσο όρο. Δείτε τον πίνακα.

Αυτό σήμαινε ότι υπήρχε ήδη δεύτερο κύμα της πανδημίας, με αύξουσα διασπορά του ιού, η οποία είχε ήδη καταστεί ανεξέλεγκτη (όταν δεν μπορείς να προσδιορίζεις την πηγή επιμόλυμνσης των μισών από τα κρούσματα που διαγιγνώσκεις, σημαίνει ότι η επιδημία έχει καταστεί ανεξέλεγκτη).

Θυμίσαμε τι έλεγε ο Τσιόδρας στις 26 Μάη: «Επίσης, μας ανησυχεί το να βρίσκουμε κρούσματα στα οποία δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε την πηγή μετάδοσης, αυτή η απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης».

Σημασία δεν είχε μόνο το ποσοστό των ορφανών κρουσμάτων, αλλά και οι απόλυτοι αριθμοί τους. Κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, από την αρχή μέχρι την 1η Ιούλη, τα ορφανά κρούσματα ήταν 749. Στις 23 Σεπτέμβρη, τα ορφανά κρούσματα είχαν φτάσει τα 6.379. Ενώ τα διαγνωσμένα κρούσματα είχαν σχεδόν τετραπλασιαστεί (από 3.432 την πρώτη περίοδο, έγιναν 13.098 την περίοδο μετά το άνοιγμα στον τουρισμό), τα ορφανά κρούσματα είχαν σχεδόν εννεαπλασιαστεί (από 749 στην πρώτη φάση, έγιναν 6.379 την περίοδο μετά το άνοιγμα στον τουρισμό).

Οι διασωληνώσεις στις ΜΕΘ αυξάνονταν καθημερινά. Από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη οι νέες διασωληνώσεις στις ΜΕΘ είχαν φτάσει τις 277. Στις 26 Σεπτέμβρη είχαν φτάσει τις 299 νέες διασωληνώσεις! Το ότι την ίδια μέρα υπήρχαν μόνο 68 διασωληνωμένοι ήταν αποτέλεσμα των πολλών θανάτων και των λίγων εξιτηρίων από τις ΜΕΘ.

Την ίδια περίοδο, διαπιστώσαμε ότι τα ενεργά κρούσματα, ένας δείκτης για τον οποίο δεν μιλούσαν σχεδόν ποτέ στις «ενημερώσεις» οι Τσιοδροχαρδαλιάδες, έπαιρνε ανησυχητικές διαστάσεις. Τις τέσσερις όλες κι όλες φορές που είχε αναφερθεί σε ενεργά κρούσματα ο Χαρδαλιάς, έδωσε έναν αριθμό ο οποίος ήταν από δυόμισι μέχρι σχεδόν τρεις φορές μικρότερος από τον αριθμό που ανέφερε το worldometer, μια διεθνής βάση δεδομένων που δημοσιεύει στοιχεία από επίσημες πηγές (την οποία χρησιμοποιούν και οι ελληνικές αρχές). Ηταν προφανές ότι άλλα στοιχεία έδιναν στο worldometer και άλλα στοιχεία ανακοίνωνε ο Χαρδαλιάς, αυτές τις ελάχιστες φορές που αναφέρθηκε στα ενεργά κρούσματα.

Από τη μια η έκρηξη των ορφανών κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την αύξηση των διασωληνώσεων και των θανάτων, και από την άλλη η προσπάθειά τους να κρύψουν ή να υποπολλαπλασιάσουν τα ενεργά κρούσματα, μας οδηγούσαν στην ακλόνητη βεβαιότητα ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει ήδη καταστεί ανεξέλεγκτο και «βράζει», με αποτέλεσμα κάποια στιγμή (πολύ πριν να μπούμε στον βαρύ χειμώνα) να εκραγεί.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα μπορούσαν να οδηγηθούν και αυτοί. Ούτε τα στοιχεία τους έλειπαν ούτε η επιστημονική γνώση. Ομως, τον Οκτώβρη συνεχιζόταν η τουριστική σεζόν και δεν είχαν καμιά διάθεση να τη διαταράξουν. Οπως δεν είχαν τη διάθεση να διαταράξουν τη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας. Γι’ αυτό καλλιεργούσαν στον κόσμο τον εφησυχασμό. Γι’ αυτό έκαναν τα πάντα για να περάσουν τη λογική της «ατομικής ευθύνης».

Η λογική τους ήταν το «βλέποντας και κάνοντας». Κι αυτή η λογική δεν ήταν «λάθος». Ηταν μια συνειδητή επιλογή που έβαζε τη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας πάνω από τη δημόσια υγεία. Μια επιλογή εγκληματική εντέλει, που δε θα καταφέρουν να την κρύψουν πίσω από σοφιστείες και κηρύγματα… άγνοιας.

Εκτύπωση 🖨
LOCKDOWN ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 24 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Να σφραγιστούν τα γραφεία της ΧΑ και να ξηλωθούν τα νεοναζιστικά λάβαρα

Σχετικά Αρθρα

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46

Ιδιωτικό μαγαζί υγείας σκοπεύει να στήσει στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με τη σύμπραξη των μεγαλογιατρών του πανεπιστημιακού κατεστημένου

Υγεία 6 Μάι 2025, 22:02
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

109η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μέσα «ναι στη Λισαβόνα» και παζάρια για τις διαγραφές «αιώνιων», έξω ξύλο και χημικά

13 Ιούλ 2025, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Δε σας σώνει το Ταλμούδ

12 Ιούλ 2025, 14:51
Εργατικά

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

12 Ιούλ 2025, 11:38
Αγροτικά

ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή

12 Ιούλ 2025, 11:14
Πολιτισμός

«Αν θέλεις χερσαία μάχη»: ένα προφητικό τραγούδι του 2017

12 Ιούλ 2025, 06:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»

11 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις

11 Ιούλ 2025, 18:49
Διεθνή

Le Monde: Οι απώλειες του ισραηλινού στρατού τροφοδοτούν θέσεις υπέρ του τερματισμού του πολέμου

11 Ιούλ 2025, 11:28
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης έστησε τη λαιμητόμο των διαγραφών φοιτητών

Αυτόματη διαγραφή μετά το ν+2 και ν+3

11 Ιούλ 2025, 06:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Αντίστασης

Tα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις της Ντόχα

10 Ιούλ 2025, 20:17
Πολιτική

Βόλος: Ξεσαλωμένοι σιωνιστές, έβρισαν και χειροδίκησαν κατά πολίτισσας που είπε «Free Palestine»

Εξαλλοι οι Βολιώτες με τον Μπέο που εκτόπισε τα παιδιά από το κολυμβητήριο για να το παραχωρήσει σε σιωνιστικές ομάδες

10 Ιούλ 2025, 17:46
Διεθνή

Βίγκο: Τον πούλο, πουτάνας γιοι σιωνιστές

10 Ιούλ 2025, 17:31
Η παπάρα

Αρχοντιά και Ορθοδοξία

10 Ιούλ 2025, 07:35
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Αβινιόν: «Εμείς, γυναίκες και άνδρες του θεάτρου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό»

10 Ιούλ 2025, 06:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σύμπασα η Παλαιστινιακή Αντίσταση «τα δίνει όλα» στα πεδία των μαχών στη Γάζα

9 Ιούλ 2025, 21:10
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

1924: Τρεις χιλιάδες νεκροί στο Σάο Πάολο σε σύγκρουση επαναστατών με στρατεύματα.

1925: Κατάργηση της ελευθεροτυπίας από τον δικτάτορα Πάγκαλο λόγω “κομμουνιστικού κινδύνου“.

1946: Δολοφονική απόπειρα κατά του Μιλτιάδη Πορφυρογένη με χειροβομβίδες στο σπίτι του.

1991: Η τουρκική αστυνομία σκοτώνει έντεκα μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ντεβ Σολ» σε επιδρομές σε διαμερίσματα της Κωνσταντινούπολης.

1997: Η σορός του Τσε Γκεβάρα μεταφέρεται και ενταφιάζεται στην Κούβα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo