Επανερχόμαστε στις αποκαλύψεις για τα «διπλά βιβλία» που κρατάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να μπορεί να «μπαλαμουτιάζει» όλα τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας. Ακόμα και τον αριθμό των θανάτων. Αυτή τη φορά δεν μείναμε έκπληκτοι, όπως την πρώτη φορά που πήραμε το συγκεκριμένο έγγραφο της 1ης ΥΠΕ. Ημασταν προετοιμασμένοι.
Εχουμε, λοιπόν, ένα νεότερο έγγραφο (επαναλαμβάνουμε: της 1ης ΥΠΕ), με ημερομηνία 11 Μάη (το προηγούμενο είχε εκδοθεί στις 22 Απρίλη), που εμφανίζει τεράστιες διαφορές ανάμεσα στους θανάτους ασθενών με covid-19 που καταγράφονται στο περιβόητο Εθνικό Μητρώο Ασθενών και στο Μητρώο ΒΙ. Δε μιλάμε για ψιλοδιαφορές, αλλά για διαφορές της τάξης του 20%!
ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ COVID_20210511 (1)
Μέχρι τις 11 Μάη (8 το πρωί), που αναφέρεται το έγγραφο, στο μεν Εθνικό Μητρώο Ασθενών καταγράφονταν 2.004 θάνατοι στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ, στο δε Μητρώο ΒΙ καταγράφονταν 2.407 θάνατοι. Διαφορά 403 θάνατοι ή 20,11%! Στεκόμαστε προς το παρόν μόνο στους θανάτους, γιατί είναι το πιο «σκληρό» δεδομένο (για να θυμηθούμε τον Τσιόδρα). Δεν μιλάμε για τεστ, που μπορεί να είναι χιλιάδες κάθε μέρα, ή για κρούσματα, που επίσης φτάνουν τις μερικές χιλιάδες, οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα δικαιολογούνταν μια μικρή απόκλιση (σίγουρα όχι της τάξης του 20%). Μιλάμε για θανάτους, έναν αριθμό που αναφέρεται σε δεκάδες και μόνο κάποιες μέρες ξεπέρασε το 100.
Από το έγγραφο της 1ης ΥΠΕ προκύπτει, με απόλυτη βεβαιότητα, μια τεράστια διαφορά καταγραφής (ακόμα και) των θανάτων μεταξύ του Εθνικού Μητρώου Ασθενών και του Μητρώου ΒΙ, το οποίο είναι το Μητρώο του BI – Health, που είναι ένας μηχανισμός του υπουργείου Υγείας, που απλώνεται από την κεντρική υπηρεσία στις ΥΠΕ και από εκεί στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της δύναμης κάθε ΥΠΕ και συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία. Και τα στοιχεία της πανδημίας. Τα στοιχεία του ΒΙ είναι κλειδωμένα. Χρειάζεται, δηλαδή, να έχεις κωδικούς διαπίστευσης για να έχεις πρόσβαση στις διάφορες κατηγορίες.
Ας δούμε αναλυτικότερα τις διαφορές ανάμεσα στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών και στο Μητρώο του BI.Health, όπως εμφανίζονται στο έγγραφο της 1ης ΥΠΕ (για να είναι ευανάγνωστος ο πίνακας τον κόψαμε σε δύο κομμάτια).
-
- Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών αναφέρει 2.004 θανάτους και το Μητρώο ΒΙ 2.407 θανάτους (διαφορά 403 θανόντες, ποσοστό απόκλισης, 20,11%).
- Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών αναφέρει 218 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και το Μητρώο ΒΙ 300 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ (διαφορά 82 νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, ποσοστό απόκλισης, 37,61%).
- Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών αναφέρει 209 διασωληνωμένους και το Μητρώο ΒΙ 277 διασωληνωμένους (διαφορά 68 διασωληνωμένοι, ποσοστό απόκλισης, 32,54%).
- Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών αναφέρει 2.355 νοσηλευόμενους, ενώ το Μητρώο του ΕΚΑΒ (άλλο Μητρώο αυτό, τρίτο μέχρι στιγμής) αναφέρει 1.736 νοσηλευόμενους (διαφορά νοσηλευόμενων 619, ποσοστό απόκλισης 35,66%).
Σε σχέση με την έκδοση στις 22 Απρίλη, οι αποκλίσεις έχουν μειωθεί σχετικά στις τρεις πρώτες κατηγορίες και έχουν αυξηθεί στην τέταρτη κατηγορία. Αυτό μάλλον είναι τυχαίο και δεν έχει καμιά σημασία, δεδομένου ότι οι αποκλίσεις ανάμεσα σε δύο Μητρώα, που τηρούνται και τα δύο από το υπουργείο Υγείας, και σ’ ένα τρίτο Μητρώο, που τηρείται από υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, είναι τεράστιες.
Το σημαντικότερο είναι ότι αυτές οι τεράστιες αποκλίσεις αφορούν όλα τα «σκληρά» δεδομένα της πανδημίας (θάνατοι, νοσηλευόμενοι, νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ, διασωληνωμένοι).
Eπαναλαμβάνουμε, λοιπόν, τα ερωτήματα που θέσαμε και την πρώτη φορά:
-
- Ο ΕΟΔΥ, που ανακοινώνει καθημερινά τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, από πού τα αντλεί; Από το Εθνικό Μητρώο Ασθενών, από το Μητρώο του BI_Health ή έχει δικά του «βιβλία»;
- Η Παπαευαγγέλου με τον Μαγιορκίνη και ο Κοντοζαμάνης, που κάνουν κάθε εβδομάδα ανακοινώσεις, από πού αντλούν τα στοιχεία; Από το Εθνικό Μητρώο Ασθενών, από το Μητρώο του BI_Health ή από άλλα «βιβλία»;
- Ο Κοντοζαμάνης και η Παπαευαγγέλου, που ισχυρίζονται ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν παραμένουν εκτός ΜΕΘ, αλλά διακομίζονται σε 24, το πολύ σε 36 ώρες, από πού αντλούν στοιχεία; Μήπως από το ΕΚΑΒ, που εμφανίζει 566 νοσηλευόμενους λιγότερους και από αυτό ακόμα το αναξιόπιστο Εθνικό Μητρώο Ασθενών;
Ας κάνουμε και μια ακόμη σύγκριση. Η 1η ΥΠΕ παρουσιάζει και δικά της στατιστικά, τα οποία μάλιστα αναφέρονται και στις υπόλοιπες ΥΠΕ, σε όλη τη χώρα. Το τελευταίο δελτίο του Επιτελικού Γραφείου Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, που έχουμε στα χέρια μας, έχει ημερομηνία 9 Μάη (8 μμ). Σ’ αυτό διαβάζουμε ότι από την αρχή της πανδημίας, στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ υπήρξαν 2.417 θάνατοι. Αν συγκρίνουμε αυτόν τον αριθμό με τους 2.407 θανάτους που αναφέρει για τις 11 Μάη το Μητρώο του BI_Health, δεν «κολλάνε» με τίποτα. Στη μιάμιση μέρα που χωρίζει τα δύο έγγραφα, κρίνοντας με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ πρέπει να είχαμε στην Αττική 28-30 θανάτους. Οπότε η διαφορά 1ης ΥΠΕ με ΒΙ φτάνει τους 38-40 θανάτους.
Η ίδια η 1η ΥΠΕ, λοιπόν, παρουσιάζει έγγραφα με σημαντικές αποκλίσεις ακόμα και στην καταγραφή των θανάτων.
Ποιο ενιαίο μητρώο;
Μετά από όσα περιγράψαμε παραπάνω, δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία για τα πολλά «βιβλία» που «κρατάει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να μπορεί να παραμυθιάζει τον ελληνικό λαό. Μ’ αυτόν τον τρόπο η πληροφορία χάνεται και έτσι μπορούν τα κυβερνητικά στελέχη και οι ενσωματωμένοι στην κυβερνητική πολιτική επιστήμονες να παρουσιάζουν τους αριθμούς όπως βολεύει κάθε φορά την κυβερνητική πολιτική.
Μετά από αυτά που είδαμε, με τις τεράστιες αποκλίσεις ανάμεσα στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών και στο Μητρώο του BI_Health, για το οποίο ουδέποτε έχει γίνει λόγος μέχρι τώρα, αλλά και ανάμεσα σε στοιχεία που παρουσιάζει η ίδια υπηρεσία (1ηΥΠΕ), επαναλαμβάνουμε ότι πλέον αμφιβάλλουμε και για τον αριθμό των θανάτων που ανακοινώνονται. Αν δεν εκφράζαμε αυτή την αμφιβολία, οι αναγνώστες μας -δικαίως- θα μας εγκαλούσαν για ασυγχώρητη αφέλεια.
Θέλουμε, όμως, να σταθούμε και πάλι στο περιβόητο Εθνικό Μητρώο Ασθενών, για το οποίο έχει γίνει τόσος ντόρος και το οποίο παρουσιάζουν σαν το μοναδικό ενιαίο μητρώο για όλα τα δεδομένα της πανδημίας. Αυτή η ιστορία εξαπάτησης αρχίζει από την πρώτη φάση της πανδημίας. Μια μικρή περιδιάβαση στα δικά μας άρθρα μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όποιον/α θέλει να το ψάξει περισσότερο:
16.5.2020: Ομολογία Τσιόδρα: Δεν έχουμε στοιχεία για τους ασθενείς που νόσησαν και ανέρρωσαν!
1.12.2020: Θυμήθηκαν «ξαφνικά» ότι πρέπει να τηρούν το Μητρώο Ασθενών!
7.1.2021: Μητρώο Ασθενών: Διάτρητες καταγραφές για να μπορούν να κάνουν προπαγάνδα με ψευδή στοιχεία
2.1.2021: Με ψέματα προσπαθούν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους
12.2.2021: Νέα ψεύτικη εκδοχή για το Μητρώο Ασθενών COVID-19 από τον Κικίλια
Θα θυμίσουμε και πάλι τι έγινε στη Βουλή στις 3 του περασμένου Φλεβάρη, όταν ο Κικίλιας πήρε μαζί του τον Χαρδαλιά, τον Αρκουμανέα και τον Τσιόδρα και πήγε να ενημερώσει (λέμε τώρα) την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα θέματα της πανδημίας.
Επειδή είχαν υπάρξει κάποια δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο για «διπλά βιβλία», ο Κικίλιας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της σχοινοτενούς ομιλίας του στο θέμα του Εθνικού Μητρώου Ασθενών. Για όσους/ες θέλουν να μελετήσουν ολόκληρη αυτή τη συζήτηση έχουμε δημοσιεύσει τα Πρακτικά.
Ελεγε, λοιπόν, ο Κικίλιας: «Τι είναι αυτό το μητρώο; Είναι αυτό το οποίο μας ζήτησαν οι επιστήμονες μας να φτιάξουμε και το φτιάξαμε με διατάξεις ΠΝΠ, δηλαδή, νομοθετημένα στα τέλη του Μάρτη του 2020. Τηρείται καταρχάς από την ΗΔΙΚΑ, αλλά, όπως γνωρίζετε, ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και έχουν δικαίωμα επεξεργασίας ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για επιδημιολογική επιτήρηση και οι φορείς ιχνηλάτησης, όπως είναι η Πολιτική Προστασία, αλλά φυσικά και όλοι οι άλλοι φορείς, δηλαδή, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, θεράποντες, πανεπιστημιακά εργαστήρια. Πρέπει να καταλάβετε, λοιπόν, ότι όλοι αυτοί οι φορείς, τα νοσοκομεία μας, οι γιατροί μας, η Πολιτική Προστασία, ο ΕΟΔΥ, τα εργαστήρια καταχωρούν σε αυτό το μητρώο. Πολύ χρήσιμο εργαλείο».
«Δεν υπάρχουν δύο συστήματα καταγραφής. Ενα υπάρχει σύστημα καταγραφής και καταλήγει στο μητρώο της ΗΔΙΚΑ».
Επικαλέστηκε μάλιστα και σχετικές δηλώσεις μελών της «επιστημονικής επιτροπής» (Γώγος, Σύψας, Τσακρής, Παπαευαγγέλου, Γαργαλιάνος, Βατόπουλος). Παραθέτουμε μόνο τη δήλωση του τελευταίου, όπως την επικαλέστηκε ο Κικίλιας, διότι είναι απ’ αυτούς που εμφανίζονται ως «διαφωνούντες» και κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Εγραψαν για διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ λες και θα κλέψει κάποιος την εφορία. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Η βάση δεδομένων που έχει συμφωνηθεί να χρησιμοποιείται από όλους είναι στην ΗΔΙΚΑ, είναι ηλεκτρονική, τροφοδοτείται από όλους όσοι παράγουν δεδομένα».
Τι αποδεικνύουν τα στοιχεία; Οχι μόνο ότι υπάρχουν διπλά (και περισσότερα των δύο) «βιβλία», αλλά και ότι το περιβόητο Εθνικό Μητρώο Ασθενών, το οποίο υποτίθεται ότι συμπληρώνουν οι πάντες και από το οποίο αποκλειστικά (υποτίθεται ότι) αντλούν στοιχεία οι πάντες, είναι εντελώς αναξιόπιστο, υποκαταγράφοντας (σε ποσοστό πάνω από 20%) ακόμα και τους θανάτους!
H κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να κρύψει τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής της στη διαχείριση της πανδημίας του SARS-CoV-2, για να εμποδίσει κάθε ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα, «σκορπάει» τα πραγματικά δεδομένα σε διάφορα μητρώα (με πιο αναξιόπιστο -όπως αποδεικνύεται- το Εθνικό Μητρώο Ασθενών), για να μπορούν οι υπουργοί και τα τσιράκια τους να παραμυθιάζουν τον ελληνικό λαό με στοιχεία που κατασκευάζουν οι ίδιοι, την ακρίβεια των οποίων ουδείς μπορεί να ελέγξει, γιατί έχουν φροντίσει να μην υπάρχει το πρωτογενές υλικό.