Πιο ίσοι από τους ίσους

0

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαγνώστηκε με κοροναϊό. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ιερώνυμος καθώς και όλα τα μέλη της Ιερά Συνόδου υποτίθεται ότι από τις 11 Νοεμβρίου ήταν σε καραντίνα, λόγω κρουσμάτων σε ιεράρχες. Παρολαυτά, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού δε δημοσιεύτηκε φωτογραφία απ’ αυτή τη συνάντηση.

Γιατί τόση βιασύνη για τη συνάντηση, όταν ο Ιερώνυμος ήταν σε καραντίνα και όπως αποδείχτηκε είχε προβληθεί από τον κοροναϊό; Επρεπε να συζητήσουν για το άνοιγμα των μαγαζιών της Εκκλησίας ενόψει Χριστουγέννων. «Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο Μητσοτάκης, με τον Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους ναούς μας». Το πιάσατε το… υπονοούμενο.

Επειδή η συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου σχολιάστηκε, λόγω της καραντίνας που βρισκόταν ο δεύτερος, ο Πέτσας έσπευσε να κάνει δήλωση. Και τα ‘κανε χειρότερα: «Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο».

Φαίνεται πως ισχύουν δυο ειδών καραντίνες. Μία για το πόπολο και μία για τους ταγούς του. Ολοι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε σε καραντίνα σε περίπτωση που έρθουμε σε επαφή με επιβεβαιώμενο κρούσμα ή νοσήσουμε. Μάλιστα, σε όποιον παραβιάζει τη καραντίνα επιβάλλεται και πρόστιμο. Αυτό ισχύει από τόιτε που ξεκίνησε η καραντίνα και αν εφγαρμοζόταν παντού και σε όλους (π.χ. στους χώρους δουλειάς, όταν εμφανίζεται κρούσμα), τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Για τους «επώνυμους», όμως, δεν ισχύει καραντίνα. Ούτε σε περιπτώσεις που μια συνεργασία θα μπορούσε να γίνει με τηλεδιάσκεψη. Κι έρχεται ο Πέτσας να μας φτύσει κατάμουτρα, λέγοντάς μας ότι ο Μητσοτάκης κάνει συνέχεια τεστ. Οχι πως μας νοιάζει για την υγεία του Μητσοτάκη (είμαστε σίγουροι ότι νοιάζεται πολύ ο ίδιος και αυτοί που τον περιβάλλουν), σημασία όμως έχει το μήνυμα που στέλνει. Κι αυτός και ο Ιερώνυμος. Είχε κάνει τεστ και ήταν αρνητικό, λέει ο Πέτσας. Και σήμερα είναι στην Εντατική!

Οπως ανακοινώθηκε, ο Ιερώνυμος, αν και έχει ελαφρά συμπτώματα, εισήχθη το πρωί στον «Ευαγγελισμό» προληπτικά, ενώ λίγες ώρες αργότερα -πάλι προληπτικά (sic)- εισήχθη στη ΜΕΘ, υπό την επίβλεψη της Κοτανίδου. Οταν διαπίστωσαν πόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κάποιος με ελαφρά συμπτώματα εισήχθη σε ΜΕΘ, είπαν ότι εισήχθη σε ΜΑΦ. Υπό τις σημερινές συνθήκες, της κατάρρευσης του ΕΣΥ, το ίδιο κάνει.

Προφανώς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή κατάσταση της υγείας του Ιερώνυμου. Ηλικιωμένος είναι (82 ετών) και το μόνο σίγουρο είναι πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του μητροπολίτη Λαγκαδά που πέθανε (αν και ήταν 62 ετών). Ομως, την ώρα που ηλικιωμένοι διαγνωσμένοι με κοροναϊό πεθαίνουν σε κοινούς θαλάμους νοσοκομείων ή και στα σπίτια τους, το ιερατείο έχει προκλητικά ιδιαίτερη μεταχείριση. Οι δεσποτάδες εισάγονται προληπτικά στα νοσοκομεία, καταλαμβάνουν προληπτικά κρεβάτια ΜΕΘ, μεταφέρονται ακόμα και με C130 σε ειδικές κάψουλες, όπως ο Αλβανίας Αναστάσιος πριν από μερικές μέρες. Δελτίο Τύπου του «Ευαγγελισμού» στις 12 Νοέμβρη αναφέρει ότι ο Αναστάσιος «παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό», μολαταύτα «νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ».

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι στην… κοινωνία των ίσων, κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους ίσους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: