Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ
  • Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια
  • Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο
  • Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση
  • Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη
  • Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»«Παιδική χαρά» με εγκληματικές συνέπειες
Υγεία

Χειρισμός του AstraZeneca

«Παιδική χαρά» με εγκληματικές συνέπειες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιούν 2021, 20:04

Την περασμένη Παρασκευή γράφαμε ότι βάζουν στο ράφι το AstraZeneca, εστιάζοντας στο γεγονός ότι το κάνουν με μισόλογα και χωρίς εξηγήσεις, εξακολουθώντας έτσι να πλήττουν την εμβολιαστική συνείδηση. Eιδικά για την απάντηση που έδωσε ο Κικίλιας στις 9 Ιούνη, όταν ρωτήθηκε αν σταματά ο εμβολιασμός με AstraZeneca, σχολιάζαμε: Ο Κικίλιας, που «κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει», όπως λέει μια ηπειρώτικη παροιμία, όταν τον ρώτησαν γιατί λείπει το AstraΖeneca από τις ανακοινώσεις για νέα ραντεβού, πρώτα είπε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, μετά είπε ότι ότι μόνο στα τρία εμβόλια είχαν παραπάνω ραντεβού και μετά, σε γνήσια… κικίλεια γλώσσα, αναφέρθηκε στις διάφορες επιστημονικές επιτροπές, για να καταλήξει στο τέλος σε μια αναφορά σε «κάποια λάθη».

Αμα δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, λες μόνον αυτό και βάζεις τελεία. Δεν παραπέμπεις σε επιστημονικές επιτροπές (μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης, που ασχολείται με τις παρενέργειες), ούτε αναφέρεσαι σε «κάποια λάθη» που έγιναν, διότι «είναι πρωτόγνωρο, είναι τεράστια αυτή η υγειονομική επιχείρηση».

Πέντε μέρες αργότερα, ο αρμόδιος για τον εμβολιασμό γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Θεμιστοκλέους, και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Θεοδωρίδου, ανακοίνωσαν «σύσταση» για εμβολιασμό με AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών! Και πάλι χωρίς καθαρές εξηγήσεις, συνεχίζοντας την αθλιότητα που κρατάει μήνες τώρα.

Ολόκληρη η επιχειρηματολογία που επιστράτευσαν (με χαρακτηριστικό τρόπο στη χτεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών) είναι επιχειρηματολογία κατηγορούμενου που προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες που ξέρει ότι θα του ζητηθούν. Ακόμα και πρωτοετείς της Νομικής, όμως, μπορούν να καταλάβουν ότι αυτή η επιχειρηματολογία δεν μπορεί να τους γλιτώσει. Ευθύνες θα τους ζητηθούν, σε αστικά και ποινικά δικαστήρια. Αυτοί που θα προσφύγουν θα έχουν κάθε λόγο να το κάνουν, όμως εμείς δεν είμαστε νομικοί σύμβουλοι κανενός παθόντα, γι’ αυτό και θα περιοριστούμε στις υγειονομικές πλευρές του ζητήματος.

Χωρίς ίχνος ντροπής, η Θεοδωρίδου υποστήριξε ότι σύστηναν το AstraZeneca για όλες τις ηλικίες άνω των 30, επειδή τότε «η κυκλοφορία του ιού ήταν υψηλή έως μέτρια και ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και θανάτου από Covid ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο ενδεχόμενης εκδήλωσης θρόμβωσης με θρομβοπενία σε ηλικίες άνω των 30 ετών». Ενώ τώρα, «που τα επίπεδα διασποράς του ιού είναι μέτρια προς χαμηλά με σταθερή τάση περαιτέρω μείωσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση AstraZeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, στα οποία το όφελος υπερτερεί σαφώς του κινδύνου θρόμβωσης με θρομβοπενία».

Η Θεοδωρίδου νομίζει ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους. Στα τέλη του Απρίλη εκβίαζαν τους πολίτες ηλικίας 30-44 ετών, λέγοντάς τους: «’Η AstraZeneca ή τίποτα». Δεν τους επέτρεπαν, δηλαδή, να επιλέξουν εμβόλιο, όπως στους πολίτες των μεγαλύτερων ηλικιών. Μετά από τρεις εβδομάδες, τους έδωσαν τη δυνατότητα επιλογής. Και τώρα τους συστήνουν να αποφύγουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. Οχι μόνο οι ηλικίες 30-44, αλλά οι ηλικίες 30-59.

Προχώρησαν σε έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ηλικίες που κατεξοχήν αντενδείκνυνται για το συγκεκριμένο εμβόλιο!

Και τι τους λένε τώρα; Ο,τι πάθατε πάθατε, τώρα πηγαίνετε να κάνετε και τη δεύτερη δόση! Εκτός αν «μετά την 1η δόση εκδηλώσατε σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια θρόμβωσης, με ή χωρίς θρομβοπενία» ή αν «έχετε άλλον ειδικό λόγο για να γίνει η 2η δόση του εμβολιασμού σας με άλλο εμβόλιο». Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί ο θεράπων γιατρός σας να ζητήσει να κάνετε τη δεύτερη δόση με ένα mRNA εμβόλιο (Pfizer ή Moderna).

Ολοι οι υπόλοιποι που κάνατε 1η δόση AstraZeneca, να κάνετε και τη 2η δόση με AstraZeneca, διότι «δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα η αποτελεσματικότητα του μικτού σχήματος εμβολιασμού», αν και «η αποτελεσματικότητα του σχήματος για την πρόληψη της νόσου πιθανολογείται βάσιμα καθώς υπάρχουν ευρήματα μελετών που δείχνουν ισχυρή ανοσιακή απόκριση από το μικτό σχήμα». Αφήστε που θα υποφέρετε κιόλας, διότι «ο εμβολιασμός με το μικτό σχήμα προκαλεί συχνότερα ήπιες ή μέτριας βαρύτητας αντιδράσεις  μετά τη 2η δόση (π.χ. πόνος στη θέση της ένεσης, πυρετός, πονοκέφαλος, κόπωση κλπ.)».

Σε μια παιδική χαρά δεν μπορείς να θυμώσεις με τις «τρέλες» που κάνουν τα παιδάκια. Το πολύ-πολύ να φύγεις, αν δεν αντέχεις τη φασαρία. Εδώ, όμως, αισθάνεσαι την ανάγκη να εισβάλεις και ν’ αρχίσεις να μοιράζεις χαστούκια. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και οι κυβερνητικοί δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ που εμφανίζονται ως ανεξάρτητα δεν μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την εξέλιξη και μιλούσαν για «λάθη», «ευθύνες» και τα παρόμοια.

«Ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει το μικτό σχήμα μετά από πρώτη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca», είναι η κατακλείδα της ανακοίνωσης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Και σκέφτεται ο νέος ή η νέα που έκανε την 1η δόση AstraZeneca, όταν δεν του έδιναν άλλη επιλογή: Αφού άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν υιοθετήσει το μικτό σχήμα και αφού το επιτρέπετε κι εσείς σε κάποιους από εμάς, γιατί δε δίνετε σε όλους μας το δικαίωμα επιλογής της 2ης δόσης με άλλο εμβόλιο; Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε, να τρέχουμε σε γιατρούς για να μας αλλάξουν το ραντεβού για τη 2η δόση;

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους λόγους εξαίρεσης από τη 2η δόση του AstraZeneca μπήκε ο «άλλος ειδικός λόγος». Ετσι, εντελώς αόριστα, χωρίς να προσδιορίζεται κάποιο πλαίσιο ειδικών λόγων. Αρκεί ο θεράπων γιατρός να υποβάλει ένα αίτημα στην «αρμόδια επιτροπή». Η τριμελής αυτή επιτροπή (ΦΕΚ 456Β, 6.2.2021) έχει ως έργο την «εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται από τα φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να ορισθεί ημερομηνία εμβολιασμού σε ειδική εφαρμογή εντός της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, που λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) με σκοπό την οριστικοποίηση του προγραμματισμού των εμβολιασμών, σε περίπτωση που δεν έχουν λάβει ενημέρωση για την προγραμματισμένη ημερομηνία εμβολιασμού τους από την εν λόγω ψηφιακή υπηρεσία». 

Είναι δηλαδή μια τεχνικού-διεκπεραιωτικού τύπου επιτροπή, που καθορίζει τα ραντεβού που «ξέφυγαν» από το σύστημα και όχι μια επιτροπή που εξετάζει αιτήματα βάσει ιατρικών κριτηρίων. Οποιος βάλει το γιατρό του να κάνει μια αίτηση θα παίρνει αλλαγή της 2ης δόσης από AstraZeneca σε Pfizer ή Moderna. Γι’ αυτό και μπήκε η εντελώς αόριστη αναφορά «άλλος ειδικός λόγος».

Μιλάμε για το απόλυτο αλαλούμ, μ’ άλλα λόγια. Κάποιοι θα σπεύσουν να αλλάξουν το εμβόλιο. Αλλοι δε θα καταλάβουν ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα ή θα φοβηθούν το μικτό σχήμα και θα πάνε να κάνουν τη 2η δόση με AstraZeneca. Αλλοι θα φοβηθούν και δε θα πάνε καθόλου, αφήνοντας τον εμβολιασμό τους στη μέση. Κι άλλοι, με φοβίες και ανασφάλειες, θα απόσχουν από τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, με τη λογική «άσε να δούμε».

Μιλάμε για την επιτομή της αθλιότητας. Ξαναθυμίζουμε εν τάχει τον εγκληματικό χειρισμό τους για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Οταν όλες οι ιμπεριαλιστικές χώρες της Ευρώπης σταματούσαν για κάποιες μέρες τους εμβολιασμούς με AstraΖeneca, η ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (κατ’ απαίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη) έλεγε ότι δεν τρέχει τίποτα. Οταν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να βάζουν διάφορους ηλικιακούς περιορισμούς, η ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλεγε ότι δε βάζει κανένα ηλικιακό όριο. Το αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο εμβόλιο να «τελειώσει» στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όπως είχαμε γράψει. Τι έκαναν τότε οι φωστήρες; Εβαλαν το συγκεκριμένο εμβόλιο στο «πανέρι» και το προσέφεραν στις πολυπληθέστερες και πιο ενεργητικές ηλικιακές ομάδες (30-44 ετών), με τη λογική: «Αν θέλετε να εμβολιαστείτε, μόνο αυτό το εμβόλιο υπάρχει για εσάς»! Ασκησαν αυτόν τον έμμεσο εκβιασμό στις ηλικίες που το ποσοστό επιπλοκών ήταν σημαντικά αυξημένο (σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες)!

Μετά από λίγες μέρες, ανακοίνωσαν ότι θ’ ανοίξουν και γι’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες όλα τα εμβόλια. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά απηύθυναν «σύσταση» στις γυναίκες κάτω των 50 να επιλέγουν εμβόλια mRNA, φορτώνοντας όσες γυναίκες τους είχαν πιστέψει και είχαν κάνει AstraΖeneca με την αγωνία τυχόν επιπλοκής και με το άγχος να παρακολουθούν μη τυχόν και έχουν ενδείξεις θρομβόλυσης (δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κατέφυγαν σε βιοχημικές εξετάσεις, πληρώνοντας φυσικά από την τσέπη τους). Και βέβαια, πολύς κόσμος μάθαινε ότι περιστατικά θρόμβωσης που ανατάσσονταν στα νοσοκομεία, μολονότι σχετίζονταν με το συγκεκριμένο εμβόλιο, δεν τα ανακοίνωναν. Τίποτα δεν μένει κρυφό, αλλά το χειρότερο είναι πως ό,τι διαδίδεται στόμα με στόμα αποκτά στο τέλος ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς ο πυρήνας της αλήθειας χάνεται μέσα στον ορυμαγδό του «ράδιο αρβύλα».

Στη συνέχεια, άνοιξαν τον εμβολιασμό για τις ηλικίες κάτω των 30 για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, από τα οποία όμως απουσίαζε το AstraΖeneca. Το έβαλαν «στο ράφι» στα μουλωχτά, χωρίς να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι συμβαίνει, τι αποφάσισαν και για ποιους λόγους το αποφάσισαν. Κι άκουγες τον Κικίλια να λέει με νόημα ότι όλα τα αποφασίζουν οι επιστημονικές επιτροπές κι ότι έγιναν και «κάποια λάθη». Και προτού περάσει εβδομάδα, ανακοίνωσαν τη «σύσταση» για αποφυγή του εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 60, προκαλώντας περισσότερα προβλήματα και εμπεδώνοντας σε μια μερίδα του ελληνικού λαού την άποψη ότι «μας κάνουν πειραματόζωα».

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό δεν αφορά τους κάθε είδους «ψεκασμένους» και αντι-εμβολιαστές. Αυτοί, ό,τι και να τους πεις, έχουν… άποψη. Αλλοι βλέπουν «τσιπάκια» του Μπιλ Γκέιτς και άλλοι… ουρές αλιγάτορα που θ’ αρχίσουν σιγά σιγά να φυτρώνουν από τον κόκκυγα όποιου/ας εμβολιάζεται. Συζητάμε για τους ανθρώπους που έχουν κάθε είδους φόβους, επιφυλάξεις, αναστολές και οχυρώνονται πίσω από το γνωστό «άσε να δούμε». Οι άθλιοι χειρισμοί τους, αντί να λύνουν το πρόβλημα του «άσε να δούμε», το ενισχύουν.

Αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό ως άθυρμα, με αποτέλεσμα τμήματα του λαού να «κουμπώνονται» και το «ξεκλείδωμά» τους να γίνεται πιο δύσκολο. Αυτά είναι τα κατορθώματα της «παιδικής χαράς» των α(χ)ρίστων, την εγκληματική πολιτική των οποίων έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός, με ένα τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

ΥΓ. «Να τονίσω ότι δεν δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν όλοι διαφορετική δόση εμβολίου, προς Θεού», είπε κάποια στιγμή η Θεοδωρίδου, σαν να συνειδητοποίησε εκείνη τη στιγμή τις συνέπειες της πολιτικής τους. «Να πούμε ότι η ανοσία αποκτάται με το να κάνεις τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο. Αυτό λέει η Επιτροπή, να το πούμε ξεκάθαρα», συμπλήρωσε ο Θεμιστοκλέους. Και στο καπάκι μπερδεύτηκε: «Δεν πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα ή τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν το γνωρίζουμε, δεν έχει αποδειχθεί στην πράξη, αν αλλάξεις το εμβόλιο». Ενα από τα δύο ισχύει, ή δεν πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα ή δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα πετυχαίνεις. 

Στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, όμως, γράφουν ότι «δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα η αποτελεσματικότητα του μικτού σχήματος εμβολιασμού», αλλά «παρολαυτά, η αποτελεσματικότητα του σχήματος για την πρόληψη της νόσου πιθανολογείται βάσιμα καθώς υπάρχουν ευρήματα μελετών που δείχνουν ισχυρή ανοσιακή απόκριση από το μικτό σχήμα». Εξηγούν, μάλιστα, γιατί πιθανολογείται βάσιμα η αποτελεσματικότητα του μικτού σχήματος (παραπέμποντας και σε μελέτες): «Ολα τα εμβόλια –ανεξαρτήτως τεχνολογίας– έχουν ως στόχο την “πρωτεΐνη της ακίδας“ του ιού και μικτά σχήματα έχουν δειχθεί αποτελεσματικά στην περίπτωση άλλων εμβολίων».

Είναι φανερό ότι μοναδικό κριτήριό τους είναι να «σπρώξουν» όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις AstraΖeneca, που τις έχουν καβατζώσει για τη 2η δόση όσων έχουν ήδη κάνει την πρώτη, όχι να δώσουν σαφείς επιστημονικές οδηγίες, να κατασιγάσουν ανησυχίες, να ενισχύσουν το κοινωνικό ρεύμα υπέρ του εμβολιασμού.

Εκτύπωση 🖨
AstraZeneca ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Χειρισμός του AstraZeneca

Μητσοτάκης-Ερντογάν: Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι…
Επόμενο άρθρο

Χειρισμός του AstraZeneca

Κρέμασαν πλερέζες οι ελληναράδες

Σχετικά Αρθρα

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

Υγεία 8 Ιούλ 2026, 18:27

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

Υγεία 6 Ιούλ 2026, 05:05

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“) που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    17Ν
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Εφετείο 17Ν
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    ΕΛΑ
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Χειρισμός του AstraZeneca

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Χειρισμός του AstraZeneca

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Χειρισμός του AstraZeneca

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Χειρισμός του AstraZeneca

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Ποιοι είμαστε
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Επικοινωνία
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Όροι χρήσης
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Ποιοι είμαστε
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Επικοινωνία
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo