Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»
  • Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…
  • Σαν σήμερα 14 Απρίλη
  • Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού
  • Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο
  • Σαν σήμερα 13 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»«Παιδική χαρά» με εγκληματικές συνέπειες
Υγεία

Χειρισμός του AstraZeneca

«Παιδική χαρά» με εγκληματικές συνέπειες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιούν 2021, 20:04

Την περασμένη Παρασκευή γράφαμε ότι βάζουν στο ράφι το AstraZeneca, εστιάζοντας στο γεγονός ότι το κάνουν με μισόλογα και χωρίς εξηγήσεις, εξακολουθώντας έτσι να πλήττουν την εμβολιαστική συνείδηση. Eιδικά για την απάντηση που έδωσε ο Κικίλιας στις 9 Ιούνη, όταν ρωτήθηκε αν σταματά ο εμβολιασμός με AstraZeneca, σχολιάζαμε: Ο Κικίλιας, που «κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει», όπως λέει μια ηπειρώτικη παροιμία, όταν τον ρώτησαν γιατί λείπει το AstraΖeneca από τις ανακοινώσεις για νέα ραντεβού, πρώτα είπε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, μετά είπε ότι ότι μόνο στα τρία εμβόλια είχαν παραπάνω ραντεβού και μετά, σε γνήσια… κικίλεια γλώσσα, αναφέρθηκε στις διάφορες επιστημονικές επιτροπές, για να καταλήξει στο τέλος σε μια αναφορά σε «κάποια λάθη».

Αμα δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, λες μόνον αυτό και βάζεις τελεία. Δεν παραπέμπεις σε επιστημονικές επιτροπές (μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης, που ασχολείται με τις παρενέργειες), ούτε αναφέρεσαι σε «κάποια λάθη» που έγιναν, διότι «είναι πρωτόγνωρο, είναι τεράστια αυτή η υγειονομική επιχείρηση».

Πέντε μέρες αργότερα, ο αρμόδιος για τον εμβολιασμό γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Θεμιστοκλέους, και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Θεοδωρίδου, ανακοίνωσαν «σύσταση» για εμβολιασμό με AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών! Και πάλι χωρίς καθαρές εξηγήσεις, συνεχίζοντας την αθλιότητα που κρατάει μήνες τώρα.

Ολόκληρη η επιχειρηματολογία που επιστράτευσαν (με χαρακτηριστικό τρόπο στη χτεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών) είναι επιχειρηματολογία κατηγορούμενου που προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες που ξέρει ότι θα του ζητηθούν. Ακόμα και πρωτοετείς της Νομικής, όμως, μπορούν να καταλάβουν ότι αυτή η επιχειρηματολογία δεν μπορεί να τους γλιτώσει. Ευθύνες θα τους ζητηθούν, σε αστικά και ποινικά δικαστήρια. Αυτοί που θα προσφύγουν θα έχουν κάθε λόγο να το κάνουν, όμως εμείς δεν είμαστε νομικοί σύμβουλοι κανενός παθόντα, γι’ αυτό και θα περιοριστούμε στις υγειονομικές πλευρές του ζητήματος.

Χωρίς ίχνος ντροπής, η Θεοδωρίδου υποστήριξε ότι σύστηναν το AstraZeneca για όλες τις ηλικίες άνω των 30, επειδή τότε «η κυκλοφορία του ιού ήταν υψηλή έως μέτρια και ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και θανάτου από Covid ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο ενδεχόμενης εκδήλωσης θρόμβωσης με θρομβοπενία σε ηλικίες άνω των 30 ετών». Ενώ τώρα, «που τα επίπεδα διασποράς του ιού είναι μέτρια προς χαμηλά με σταθερή τάση περαιτέρω μείωσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση AstraZeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, στα οποία το όφελος υπερτερεί σαφώς του κινδύνου θρόμβωσης με θρομβοπενία».

Η Θεοδωρίδου νομίζει ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους. Στα τέλη του Απρίλη εκβίαζαν τους πολίτες ηλικίας 30-44 ετών, λέγοντάς τους: «’Η AstraZeneca ή τίποτα». Δεν τους επέτρεπαν, δηλαδή, να επιλέξουν εμβόλιο, όπως στους πολίτες των μεγαλύτερων ηλικιών. Μετά από τρεις εβδομάδες, τους έδωσαν τη δυνατότητα επιλογής. Και τώρα τους συστήνουν να αποφύγουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. Οχι μόνο οι ηλικίες 30-44, αλλά οι ηλικίες 30-59.

Προχώρησαν σε έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ηλικίες που κατεξοχήν αντενδείκνυνται για το συγκεκριμένο εμβόλιο!

Και τι τους λένε τώρα; Ο,τι πάθατε πάθατε, τώρα πηγαίνετε να κάνετε και τη δεύτερη δόση! Εκτός αν «μετά την 1η δόση εκδηλώσατε σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια θρόμβωσης, με ή χωρίς θρομβοπενία» ή αν «έχετε άλλον ειδικό λόγο για να γίνει η 2η δόση του εμβολιασμού σας με άλλο εμβόλιο». Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί ο θεράπων γιατρός σας να ζητήσει να κάνετε τη δεύτερη δόση με ένα mRNA εμβόλιο (Pfizer ή Moderna).

Ολοι οι υπόλοιποι που κάνατε 1η δόση AstraZeneca, να κάνετε και τη 2η δόση με AstraZeneca, διότι «δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα η αποτελεσματικότητα του μικτού σχήματος εμβολιασμού», αν και «η αποτελεσματικότητα του σχήματος για την πρόληψη της νόσου πιθανολογείται βάσιμα καθώς υπάρχουν ευρήματα μελετών που δείχνουν ισχυρή ανοσιακή απόκριση από το μικτό σχήμα». Αφήστε που θα υποφέρετε κιόλας, διότι «ο εμβολιασμός με το μικτό σχήμα προκαλεί συχνότερα ήπιες ή μέτριας βαρύτητας αντιδράσεις  μετά τη 2η δόση (π.χ. πόνος στη θέση της ένεσης, πυρετός, πονοκέφαλος, κόπωση κλπ.)».

Σε μια παιδική χαρά δεν μπορείς να θυμώσεις με τις «τρέλες» που κάνουν τα παιδάκια. Το πολύ-πολύ να φύγεις, αν δεν αντέχεις τη φασαρία. Εδώ, όμως, αισθάνεσαι την ανάγκη να εισβάλεις και ν’ αρχίσεις να μοιράζεις χαστούκια. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και οι κυβερνητικοί δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ που εμφανίζονται ως ανεξάρτητα δεν μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την εξέλιξη και μιλούσαν για «λάθη», «ευθύνες» και τα παρόμοια.

«Ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει το μικτό σχήμα μετά από πρώτη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca», είναι η κατακλείδα της ανακοίνωσης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Και σκέφτεται ο νέος ή η νέα που έκανε την 1η δόση AstraZeneca, όταν δεν του έδιναν άλλη επιλογή: Αφού άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν υιοθετήσει το μικτό σχήμα και αφού το επιτρέπετε κι εσείς σε κάποιους από εμάς, γιατί δε δίνετε σε όλους μας το δικαίωμα επιλογής της 2ης δόσης με άλλο εμβόλιο; Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε, να τρέχουμε σε γιατρούς για να μας αλλάξουν το ραντεβού για τη 2η δόση;

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους λόγους εξαίρεσης από τη 2η δόση του AstraZeneca μπήκε ο «άλλος ειδικός λόγος». Ετσι, εντελώς αόριστα, χωρίς να προσδιορίζεται κάποιο πλαίσιο ειδικών λόγων. Αρκεί ο θεράπων γιατρός να υποβάλει ένα αίτημα στην «αρμόδια επιτροπή». Η τριμελής αυτή επιτροπή (ΦΕΚ 456Β, 6.2.2021) έχει ως έργο την «εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται από τα φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να ορισθεί ημερομηνία εμβολιασμού σε ειδική εφαρμογή εντός της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, που λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) με σκοπό την οριστικοποίηση του προγραμματισμού των εμβολιασμών, σε περίπτωση που δεν έχουν λάβει ενημέρωση για την προγραμματισμένη ημερομηνία εμβολιασμού τους από την εν λόγω ψηφιακή υπηρεσία». 

Είναι δηλαδή μια τεχνικού-διεκπεραιωτικού τύπου επιτροπή, που καθορίζει τα ραντεβού που «ξέφυγαν» από το σύστημα και όχι μια επιτροπή που εξετάζει αιτήματα βάσει ιατρικών κριτηρίων. Οποιος βάλει το γιατρό του να κάνει μια αίτηση θα παίρνει αλλαγή της 2ης δόσης από AstraZeneca σε Pfizer ή Moderna. Γι’ αυτό και μπήκε η εντελώς αόριστη αναφορά «άλλος ειδικός λόγος».

Μιλάμε για το απόλυτο αλαλούμ, μ’ άλλα λόγια. Κάποιοι θα σπεύσουν να αλλάξουν το εμβόλιο. Αλλοι δε θα καταλάβουν ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα ή θα φοβηθούν το μικτό σχήμα και θα πάνε να κάνουν τη 2η δόση με AstraZeneca. Αλλοι θα φοβηθούν και δε θα πάνε καθόλου, αφήνοντας τον εμβολιασμό τους στη μέση. Κι άλλοι, με φοβίες και ανασφάλειες, θα απόσχουν από τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, με τη λογική «άσε να δούμε».

Μιλάμε για την επιτομή της αθλιότητας. Ξαναθυμίζουμε εν τάχει τον εγκληματικό χειρισμό τους για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Οταν όλες οι ιμπεριαλιστικές χώρες της Ευρώπης σταματούσαν για κάποιες μέρες τους εμβολιασμούς με AstraΖeneca, η ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (κατ’ απαίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη) έλεγε ότι δεν τρέχει τίποτα. Οταν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να βάζουν διάφορους ηλικιακούς περιορισμούς, η ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλεγε ότι δε βάζει κανένα ηλικιακό όριο. Το αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο εμβόλιο να «τελειώσει» στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όπως είχαμε γράψει. Τι έκαναν τότε οι φωστήρες; Εβαλαν το συγκεκριμένο εμβόλιο στο «πανέρι» και το προσέφεραν στις πολυπληθέστερες και πιο ενεργητικές ηλικιακές ομάδες (30-44 ετών), με τη λογική: «Αν θέλετε να εμβολιαστείτε, μόνο αυτό το εμβόλιο υπάρχει για εσάς»! Ασκησαν αυτόν τον έμμεσο εκβιασμό στις ηλικίες που το ποσοστό επιπλοκών ήταν σημαντικά αυξημένο (σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες)!

Μετά από λίγες μέρες, ανακοίνωσαν ότι θ’ ανοίξουν και γι’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες όλα τα εμβόλια. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά απηύθυναν «σύσταση» στις γυναίκες κάτω των 50 να επιλέγουν εμβόλια mRNA, φορτώνοντας όσες γυναίκες τους είχαν πιστέψει και είχαν κάνει AstraΖeneca με την αγωνία τυχόν επιπλοκής και με το άγχος να παρακολουθούν μη τυχόν και έχουν ενδείξεις θρομβόλυσης (δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κατέφυγαν σε βιοχημικές εξετάσεις, πληρώνοντας φυσικά από την τσέπη τους). Και βέβαια, πολύς κόσμος μάθαινε ότι περιστατικά θρόμβωσης που ανατάσσονταν στα νοσοκομεία, μολονότι σχετίζονταν με το συγκεκριμένο εμβόλιο, δεν τα ανακοίνωναν. Τίποτα δεν μένει κρυφό, αλλά το χειρότερο είναι πως ό,τι διαδίδεται στόμα με στόμα αποκτά στο τέλος ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς ο πυρήνας της αλήθειας χάνεται μέσα στον ορυμαγδό του «ράδιο αρβύλα».

Στη συνέχεια, άνοιξαν τον εμβολιασμό για τις ηλικίες κάτω των 30 για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, από τα οποία όμως απουσίαζε το AstraΖeneca. Το έβαλαν «στο ράφι» στα μουλωχτά, χωρίς να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι συμβαίνει, τι αποφάσισαν και για ποιους λόγους το αποφάσισαν. Κι άκουγες τον Κικίλια να λέει με νόημα ότι όλα τα αποφασίζουν οι επιστημονικές επιτροπές κι ότι έγιναν και «κάποια λάθη». Και προτού περάσει εβδομάδα, ανακοίνωσαν τη «σύσταση» για αποφυγή του εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 60, προκαλώντας περισσότερα προβλήματα και εμπεδώνοντας σε μια μερίδα του ελληνικού λαού την άποψη ότι «μας κάνουν πειραματόζωα».

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό δεν αφορά τους κάθε είδους «ψεκασμένους» και αντι-εμβολιαστές. Αυτοί, ό,τι και να τους πεις, έχουν… άποψη. Αλλοι βλέπουν «τσιπάκια» του Μπιλ Γκέιτς και άλλοι… ουρές αλιγάτορα που θ’ αρχίσουν σιγά σιγά να φυτρώνουν από τον κόκκυγα όποιου/ας εμβολιάζεται. Συζητάμε για τους ανθρώπους που έχουν κάθε είδους φόβους, επιφυλάξεις, αναστολές και οχυρώνονται πίσω από το γνωστό «άσε να δούμε». Οι άθλιοι χειρισμοί τους, αντί να λύνουν το πρόβλημα του «άσε να δούμε», το ενισχύουν.

Αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό ως άθυρμα, με αποτέλεσμα τμήματα του λαού να «κουμπώνονται» και το «ξεκλείδωμά» τους να γίνεται πιο δύσκολο. Αυτά είναι τα κατορθώματα της «παιδικής χαράς» των α(χ)ρίστων, την εγκληματική πολιτική των οποίων έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός, με ένα τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

ΥΓ. «Να τονίσω ότι δεν δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν όλοι διαφορετική δόση εμβολίου, προς Θεού», είπε κάποια στιγμή η Θεοδωρίδου, σαν να συνειδητοποίησε εκείνη τη στιγμή τις συνέπειες της πολιτικής τους. «Να πούμε ότι η ανοσία αποκτάται με το να κάνεις τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο. Αυτό λέει η Επιτροπή, να το πούμε ξεκάθαρα», συμπλήρωσε ο Θεμιστοκλέους. Και στο καπάκι μπερδεύτηκε: «Δεν πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα ή τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν το γνωρίζουμε, δεν έχει αποδειχθεί στην πράξη, αν αλλάξεις το εμβόλιο». Ενα από τα δύο ισχύει, ή δεν πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα ή δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα πετυχαίνεις. 

Στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, όμως, γράφουν ότι «δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα η αποτελεσματικότητα του μικτού σχήματος εμβολιασμού», αλλά «παρολαυτά, η αποτελεσματικότητα του σχήματος για την πρόληψη της νόσου πιθανολογείται βάσιμα καθώς υπάρχουν ευρήματα μελετών που δείχνουν ισχυρή ανοσιακή απόκριση από το μικτό σχήμα». Εξηγούν, μάλιστα, γιατί πιθανολογείται βάσιμα η αποτελεσματικότητα του μικτού σχήματος (παραπέμποντας και σε μελέτες): «Ολα τα εμβόλια –ανεξαρτήτως τεχνολογίας– έχουν ως στόχο την “πρωτεΐνη της ακίδας“ του ιού και μικτά σχήματα έχουν δειχθεί αποτελεσματικά στην περίπτωση άλλων εμβολίων».

Είναι φανερό ότι μοναδικό κριτήριό τους είναι να «σπρώξουν» όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις AstraΖeneca, που τις έχουν καβατζώσει για τη 2η δόση όσων έχουν ήδη κάνει την πρώτη, όχι να δώσουν σαφείς επιστημονικές οδηγίες, να κατασιγάσουν ανησυχίες, να ενισχύσουν το κοινωνικό ρεύμα υπέρ του εμβολιασμού.

Εκτύπωση 🖨
AstraZeneca ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Χειρισμός του AstraZeneca

Μητσοτάκης-Ερντογάν: Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι…
Επόμενο άρθρο

Χειρισμός του AstraZeneca

Κρέμασαν πλερέζες οι ελληναράδες

Σχετικά Αρθρα

Συνεχείς μετακινήσεις γιατρών ΕΣΥ: Μπαλώνουν μια τρύπα, ανοίγουν μια άλλη

Υγεία 19 Μαρ 2026, 10:40

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

Παιδεία 8 Μαρ 2026, 12:51

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

1908: Δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες της Δανίας.

1925: Απόπειρα εκτέλεσης του βασιλιά της Βουλγαρίας Μπόρις από μπολσεβίκους αγρότες με βόμβα, 150 νεκροί.

1930: Αυτοκτονεί ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1979: Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (ΕΛΑ).

2010: Μπαράζ επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (οι δύο σε γραφεία βουλευτών) στη Θεσσαλονίκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    17Ν
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Εφετείο 17Ν
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    ΕΛΑ
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Χειρισμός του AstraZeneca

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Χειρισμός του AstraZeneca

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Χειρισμός του AstraZeneca

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Χειρισμός του AstraZeneca

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Χειρισμός του AstraZeneca

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Ποιοι είμαστε
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Επικοινωνία
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Όροι χρήσης
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Ποιοι είμαστε
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Επικοινωνία
  • Χειρισμός του AstraZeneca

    Χειρισμός του AstraZeneca

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo