Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές
  • Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα
  • Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)
  • Σαν σήμερα 6 Μάρτη
  • Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος
  • Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ο ΕΦΕΤ, οι αλογο-εταιρίες και ο υπουργός «γκεστ σταρ»
Υγεία

Ο ΕΦΕΤ, οι αλογο-εταιρίες και ο υπουργός «γκεστ σταρ»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Μάι 2013, 00:00

Νέα επεισόδια στο σίριαλ των εταιριών που πωλούν προϊόντα νοθευμένα με αλογίσιο κρέας (που σε πολλές περιπτώσεις είναι και δηλητηριασμένο με φαινυλοβουταζόνη) είχαμε στο δεκαπενθήμερο κατά το οποίο η «Κόντρα» δεν κυκλοφόρησε. Το θέμα καλύφτηκε επαρκέστατα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας μας. Παραθέτουμε στη συνέχεια μια σύνθεση αυτών των ρεπορτάζ.

Βλέποντας τα άλογα να περνούν…

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την αγυρτεία του ΕΦΕΤ. Yπό την προεδρία του ΔΗΜΑΡίτη Ι. Τσιάλτα ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοίκηση σε λογικές και πρακτικές συγκάλυψης του διατροφικού σκανδάλου.

Στις 30 Απρίλη, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι βρήκε άλογο και σε πάριζα «χοιρινή» της ΝΙΚΑΣ. Τι έκανε; Ο,τι και τις προηγούμενες φορές. Αντί να βάλει λουκέτο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο (όπως και σε άλλα που πιάστηκαν πριν να χρησιμοποιούν άλογο σε προϊόντα που πουλούσαν ως βοδινά), περιορίστηκε ν’ ανακοινώσει ότι «απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την αγορά».

Μόλις δυο μέρες μετά, στις 2 Μάη, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι βρήκε και άλλη παρτίδα «χοιρινής» πάριζας με άλογο. Και τι έκανε; Τα ίδια. Ανακοίνωσε και πάλι ότι «απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την αγορά».

Τι να πει κανείς; Ο ΕΦΕΤ λειτουργεί ως ένας οργανισμός που βλέπει τ’ άλογα να περνούν μπροστά στα μάτια του και περιορίζεται να επαναλαμβάνει τις ανακοινώσεις των εταιριών-βρομιάρηδων, οι οποίες αποσύρουν τις παρτίδες που πιάνονται με άλογο και συνεχίζουν ανενόχλητες το θεάρεστο έργο τους.

Σκανδαλώδης προστασία της ΝΙΚΑΣ (και όχι μόνο)

Οπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ στις 21 Μάρτη, σε προϊόντα «από μοσχάρι» της ΝΙΚΑΣ βρέθηκε αλογίσιο κρέας σε ποσοστό πάνω από 50%. Στα ίδια προϊόντα ανιχνεύτηκε και η επικίνδυνη για τον άνθρωπο (και γι' αυτό καθολικά απαγορευμένη σε ζώα που προορίζονται για τη διατροφική αλυσίδα) φαινυλοβουταζόνη.

Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά στη σκανδαλώδη συμπεριφορά του ΕΦΕΤ και των συνεργών του (Γενικό Χημείο του Κράτους και Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας), που όχι μόνο συγκαλύπτει το σκάνδαλο των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία προϊόντων, αλλά και προστατεύει τις εταιρίες που πρωταγωνίστησαν σ' αυτό το σκάνδαλο, στις οποίες θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχει βάλει λουκέτο μέχρι να ξεκαθαριστεί πλήρως η κατάσταση. Τέτοιες εταιρίες δεν είναι μόνο η ΝΙΚΑΣ, αλλά και η ΧΟΥΤΟΣ CATERING (που -εκτός των άλλων- τροφοδοτεί και παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και πανεπιστημιακές λέσχες), και η ΥΦΑΝΤΗΣ και άλλες.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στο τελευταίο από τη σειρά των αποκαλυπτικών άρθρων της «Κόντρας», ήρθε ο ίδιος ο ΕΦΕΤ να μας επιβεβαιώσει, ανακοινώνοντας ότι και σε προϊόν χοιρινού της ΝΙΚΑΣ («Πάριζα ΝΙΚΑΣ για τοστ βραστή από φρέσκο χοιρινό κρέας») ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Το γεγονός ότι το αλογίσιο κρέας, όπως ανακοινώθηκε, ήταν σε ποσοστό μεταξύ 1% και 0,1% επιβεβαιώνει και μια άλλη προειδοποίησή μας. Οτι αυτοί που είχαν στα ψυγεία τους στοκ από αλογίσιο κρέας θα το σπάσουν σε μικρότερες ποσότητες και θα το διασπείρουν σε διάφορα προϊόντα και διάφορες παρτίδες. Αυτό δεν το λέμε τώρα, εκ των υστέρων. Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι αυτό θα γίνει. Ο ΕΦΕΤ γνώριζε πολύ καλά την προειδοποίησή μας, όμως δεν έκανε τίποτα, γιατί η διοίκησή του κάνει πλάτες στις εταιρίες τροφίμων που ευθύνονται για διατροφικά εγκλήματα.

Και τώρα, μετά τη νέα αποκάλυψη, ο ΔΗΜΑΡίτης πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτας, αντί να βάλει λουκέτο στην εταιρία (όπως και σε όλες τις άλλες, που έχουν πρωταγωνιστήσει στο σκάνδαλο της νοθείας με αλογίσιο κρέας, που ανακαλύπτεται ότι είναι και δηλητηριασμένο με φαινυλοβουταζόνη), ανακοίνωσε και πάλι τα συνηθισμένα: «Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και  οι έλεγχοι συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την προστασία του καταναλωτή».

Ποια προστασία του καταναλωτή, όταν αλογίσιο κρέας βρίσκεται συνέχεια στα πιο απίθανα προϊόντα; Οχι μόνο σε χαρακτηρισμένα σαν «βοδινά», αλλά πλέον και σε χοιρινά και σε «κοτομπουκιές»; Πόσους τόνους νοθευμένων και ενδεχομένως δηλητηριασμένων με φαινυλοβουταζόνη προϊόντων έχει καταναλώσει ο ελληνικός λαός, επειδή ο ΕΦΕΤ αρνείται να βάλει λουκέτο σε κάθε εταιρία που πιάνεται, αλλά περιορίζεται να μας ανακοινώσει πως αποσύρθηκαν οι επίμαχες παρτίδες; Στις 21 Μάρτη ανακοινώθηκε ότι η ΝΙΚΑΣ πουλούσε νοθευμένα λουκάνικα Φρανκφούρτης και παριζάκι (στα ίδια προϊόντα βρέθηκε και φαινυλοβουταζόνη). Ο ΕΦΕΤ συμβιβάστηκε με την απόσυρση αυτών των παρτίδων και μόνο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Επί τουλάχιστον 40 μέρες ακόμη, η εν λόγω εταιρία πουλούσε και «χοιρινή» πάριζα νοθευμένη με αλογίσιο κρέας. Ενώ αν είχε σφραγιστεί και είχε διαταχθεί η απόσυρση όλων των προϊόντων της και ο συστηματικός έλεγχός τους (με δαπάνες της εταιρίας), τουλάχιστον θα είχε σταματήσει ο κόσμος να τρώει την… αλογοχοιρινή πάριζα (και ποιος ξέρει τι άλλο).

Επαναλαμβάνουμε, ότι αυτό δεν αφορά μόνο τη ΝΙΚΑΣ, αλλά και όλες τις άλλες εταιρίες. Αφήνοντάς τες ανοιχτές, ο ΕΦΕΤ τους επέτρεψε να «ξεφορτωθούν» όλο το αλογίσιο κρέας που είχαν στα ψυγεία τους, σπάζοντας τις παρτίδες σε μικρότερα κομμάτια και διασπείροντας το αλογίσιο κρέας σε χαμηλότερα ποσοστά ανά προϊόν.

Για ποιους «ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση» μιλά ο ΕΦΕΤ, όταν οι έλεγχοι έχουν σταματήσει από τα τέλη Μάρτη, επειδή δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα εργαστήρια, ούτε καν λεφτά για να πληρώσουν τα εκτός έδρας και τις βενζίνες των λιγοστών ελεγκτών του ΕΦΕΤ; Το συγκεκριμένο προϊόν της ΝΙΚΑΣ δεν προέκυψε από καινούργιο έλεγχο, αλλά είναι υπόλοιπο από τους αρχικούς ελέγχους.

Ας μας απαντήσει ο ΕΦΕΤ: γίνονται έλεγχοι για νοθεία με αλογίσιο κρέας σήμερα; Το δικό μας ρεπορτάζ λέει πως δεν γίνονται. Ας μας διαψεύσει ο ΕΦΕΤ, αναφέροντάς μας πόσοι έλεγχοι έγιναν μέσα στον Απρίλη, ποιες μέρες, σε ποιες εταιρίες, πόσα δείγματα πάρθηκαν και σε ποια εργαστήρια εξετάζονται για την ανίχνευση DNA αλόγου;

ΥΓ1: Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται ότι ο έλεγχος στην πάριζα της ΝΙΚΑΣ έγινε «βάσει καταγγελίας». Ποιος έκανε την καταγγελία; Μήπως κάποιος ανταγωνιστής της ΝΙΚΑΣ; Και πώς ήξερε ότι στο συγκεκριμένο προϊόν θα βρισκόταν αλογίσιο κρέας; Δεν νομίζει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ ότι πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, αντί να μας αντιμετωπίζει σαν Χαχόλους;

ΥΓ2: Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος έλεγχος έγινε βάσει καταγγελίας τρίτου και όχι πρωτοβουλιακά από τον ΕΦΕΤ. Από πού αντλεί το θράσος ο πρόεδρός του και κομπάζει ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση», όταν οι έλεγχοι έχουν σταματήσει; Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;

Υπουργός σε ρόλο «γκεστ σταρ»-διαφημιστή

Αυτό ξεπερνά κάθε όριο. Ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, φόρεσε τη φόρμα της εταιρίας ΝΙΚΑΣ και πήρε μέρος σε φιέστα που οργάνωσε η εταιρία στο εργοστάσιό της στον Αγιο Στέφανο, για να διαφημίσει πόσο υγιή και αυστηρά ελεγχόμενα προϊόντα παρασκευάζει! Την παρουσία μιας κουστωδίας  δημοσιογράφων στη φιέστα της ΝΙΚΑΣ την καταλαβαίνουμε. Είναι «τα παιδιά», που κάνουν τα «θελήματα» έναντι «φιλοδωρήματος». Κοτζάμ υπουργός, όμως, πώς δέχτηκε να πάρει μέρος και μάλιστα να βάλει φόρμα με το λογότυπο της εταιρίας στο πέτο και να στηθεί για φωτογραφίες; Ρητορικό είναι, βέβαια, το ερώτημα. Την απάντηση την ξέρουμε και την ξέρετε όλοι. Δεν πρόκειται μόνο για τη γενική στάση στήριξης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Πρόκειται, προφανώς, και για κάποια ειδική σχέση του Σταϊκούρα με την εν λόγω εταιρία (δεν έχει καν το ελαφρυντικό της υπουργικής αρμοδιότητας για την παρουσία του σ' αυτή την εκδήλωση), για την οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος, ο πρωθυπουργός του και οι άλλοι δύο αρχηγοί του τρίο ξεφτίλα που κυβερνά τη χώρα.

Μήπως, όμως, έχει ο Σταϊκούρας το άλλοθι της άγνοιας; Μήπως εν αγνοία του χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΙΚΑΣ, όπως έσπευσαν να γράψουν διάφορα διαδικτυακά «παπαγαλάκια»; Κάθε άλλο. Η συγκεκριμένη φιέστα έγινε στις 29 Απρίλη. Από τις 21 Μάρτη ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει ότι σε τουλάχιστον δυο προϊόντα μαζικής κατανάλωσης της ΝΙΚΑΣ (λουκάνικα Φρανκφούρτης και παριζάκι), που διαφημίζονταν σαν «μοσχαρίσια», βρέθηκε DNA αλόγου σε ποσοστά ακόμα και πάνω από 50%! Και στις 19 Απρίλη, ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει πως στα δύο αυτά νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα ανιχνεύτηκε και η επικίνδυνη για τον άνθρωπο και γι' αυτό παντελώς απαγορευμένη στη διατροφική αλυσίδα φαινυλοβουταζόνη. Δηλαδή, το αλογίσιο κρέας με το οποίο νόθευε τα προϊόντα της η ΝΙΚΑΣ ήταν και δηλητηριασμένο!

Ηξερε, λοιπόν, πολύ καλά ο Σταϊκούρας σε τι φιέστα έπαιρνε μέρος. Εν πλήρη συνειδήσει δέχτηκε να παίξει το ρόλο «γκεστ σταρ» της ΝΙΚΑΣ, φορώντας τη φόρμα της και δηλώνοντας ότι «η πολιτεία στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες των εταιρειών που διασφαλίζουν στους πολίτες, καταναλωτές της χώρας, ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας» (το απόσπασμα είναι από το διαφημιστικό δελτίο Τύπου της ΝΙΚΑΣ).

Οπως ήξερε πολύ καλά η ΝΙΚΑΣ γιατί οργάνωσε εσπευσμένα αυτή τη φιέστα στις 29 Απρίλη. Ηξερε ότι είχαν βρεθεί νοθευμένα με αλογίσιο κρέας και άλλα προϊόντα της (συγκεκριμένα, είχαν βρεθεί τουλάχιστον δύο παρτίδες πάριζα «χοιρινό») και ο ΕΦΕΤ έπρεπε να τα ανακοινώσει, διότι η συγκεκριμένη δειγματοληψία είχε γίνει «μετά από καταγγελία». Υποψιαζόμαστε (για να μην πούμε έχουμε τη βεβαιότητα) ότι υπήρξε πλήρης συνεννόηση της ΝΙΚΑΣ με τον ΔΗΜΑΡίτη πρόεδρο του ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτα. Στις 29 Απρίλη έκανε τη φιέστα με «γκεστ σταρ» τον Σταϊκούρα η ΝΙΚΑΣ, στις 30 Απρίλη (παραμονή Πρωτομαγιάς, δηλαδή) ανακοίνωσε το πρώτο νοθευμένο δείγμα «χοιρινής» πάριζας ο ΕΦΕΤ και στις 2 Μάη (επομένη της Πρωτομαγιάς και μες στην μεγαλοβδομαδιάτικη κάψα) ανακοίνωσε το δεύτερο νοθευμένο δείγμα «χοιρινής» πάριζας. Μ' άλλα λόγια, διευκολύνθηκε η ΝΙΚΑΣ να προβάλει μια «καλή» είδηση και να θάψει μ' αυτή δυο «κακές» ειδήσεις που ακολουθούσαν. Παλιά καλή πρακτική, γνώριμη στον κόσμο της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης.

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΑΣ (στην οποία πλέον δεν υπάρχει λέξη για την εύρεση και φαινυλοβουταζόνης στα νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα της) εμφανίστηκε και μια ιταμή ανακοίνωση με ημερομηνία 30 Απρίλη, στην οποία η εταιρία υποστηρίζει: Πρώτον, ότι «ανιχνεύθηκε ίχνος DNA αλόγου, στο κατώτατο όριο ανίχνευσης και στο πλαίσιο αβεβαιότητας της μεθόδου». Δεύτερον, ότι «προληπτικά και με δική της πρωτοβουλία αποσύρει όλα τα προϊόντα της κατηγορίας Πάριζα με ημερομηνία παραγωγής μέχρι 27 Μαρτίου 2013 και αντιστοίχως ημερομηνία λήξης μέχρι 27 Ιουλίου 2013, προκειμένου να ελεγχθούν σύμφωνα με τις νέες ακόμα αυστηρότερες προδιαγραφές και διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει πλέον η εταιρία ΝΙΚΑΣ». Tρίτον, ότι «όλες οι εκκρεμότητες ελέγχων από τον ΕΦΕΤ αφορούν προϊόντα παραγωγής πριν τις 27 Μαρτίου 2013».

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ δέχτηκε το φτύσιμο (γιατί περί φτυσίματος πρόκειται), σκουπίστηκε και απεφάνθη ότι… ψιχαλίζει.

Να δεσμευτούν όλα τα προϊόντα των «λαδιάρηδων» και να μπουν λουκέτα

Από πού αντλεί η ΝΙΚΑΣ και η κάθε ΝΙΚΑΣ το θράσος να χρησιμοποιεί υπουργούς σε ρόλους «γκεστ σταρ»-διαφημιστών; Από το ότι οι υπουργοί λειτουργούν σαν υπηρέτες των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Από πού αντλεί η ΝΙΚΑΣ και η κάθε ΝΙΚΑΣ το θράσος να εκδίδει τέτοιες ιταμές ανακοινώσεις, παραμυθιάζοντας τον ελληνικό λαό και προσπαθώντας να σώσει τη φήμη των προϊόντων της; Από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, συνεπικουρούμενος από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας (ο υπουργός Μεταλλαγμένων Αθ. Τσαυτάρης πρέπει να «δούλεψε» από το παρασκήνιο), συνεπικουρούμενος και από το Γενικό Χημείο του Κράτους (που έκανε τους ελέγχους για κατάλοιπα φαινυλοβουταζόνης), όχι μόνο δεν εφάρμοσε αυτά που προβλέπει ο ίδιος ο αστικός νόμος γι' αυτές τις περιπτώσεις, αλλά ύψωσε τείχος προστασίας γύρω από τις εταιρίες-«λαδιάρηδες».

Οταν είναι γνωστό πως οι έλεγχοι είναι μόνο δειγματοληπτικοί, η κοινή λογική το λέει πως έπρεπε να μπει λουκέτο στις συγκεκριμένες εταιρίες, να υποχρεωθούν να αποσύρουν όλα τα προϊόντα τους από τα ράφια, από τα ψυγεία, από τις αποθήκες τροφοδοσίας, για να φανεί σε ποια έκταση έγινε η νοθεία και τι άλλο υπάρχει πέρα από τη νοθεία (φαινυλοβουταζόνη κτλ). Τι έκανε ο ΕΦΕΤ; Ανακοίνωνε κάθε φορά ότι οι εταιρίες αποσύρουν τη συγκεκριμένη παρτίδα που βρέθηκε νοθευμένη με αλογίσιο κρέας. Ούτε λουκέτο έβαζε, ούτε δέσμευε τα προϊόντα τους. Εδωσε έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους «λαδιάρηδες» να σπάσουν το αλογίσιο κρέας σε μικρότερες παρτίδες και να το διασπείρουν σε διάφορα προϊόντα τους. Για να κομπάζει τώρα η ΝΙΚΑΣ, ότι στη «χοιρινή» πάριζά του βρέθηκε χαμηλή περιεκτικότητα σε αλογίσιο κρέας και μπορεί να είναι -άκουσον, άκουσον!- και λάθος της μεθόδου ανάλυσης!

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη με τη «χοιρινή» πάριζα της ΝΙΚΑΣ. Στις 30 Απρίλη, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι «απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και  οι έλεγχοι συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την προστασία του καταναλωτή». Ελεγχοι, όπως έχουμε αποκαλύψει, δεν γίνονται πλέον, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΕΦΕΤ μας λέει ότι απαίτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας. Δεν μας λέει ότι υπάρχουν και άλλα δείγματα στα εργαστήρια και περιμένει αποτελέσματα. Ερχεται, λοιπόν, δύο μέρες μετά, και μας λέει πως βρέθηκε και άλλη παρτίδα του ίδιου προϊόντος νοθευμένη με αλογίσιο κρέας! Μόλις δυο μέρες αφότου μας είχε διαβεβαιώσει ότι απαίτησε την απόσυρση του συνόλου του προϊόντος! Μιλάμε για ένα μπάχαλο που είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ όχι να προστατεύσει την υγεία του ελληνικού λαού, αλλά να προστατεύσει τις εταιρίες-«λαδιάρηδες» και να τις διευκολύνει να «ξεφορτωθούν» το αλογίσιο κρέας που είχαν στα ψυγεία τους. Και βέβαια, η ΝΙΚΑΣ δεν λέει τίποτα και για τη δεύτερη παρτίδα «χοιρινής» πάριζας που βρέθηκε νοθευμένη με αλογίσιο κρέας.

Ο ΕΦΕΤ ως μηχανισμός δεν έχει καμιά δυνατότητα να ελέγξει τι κάνουν στο μεταξύ οι εταιρίες. Υποστηρίζοντας επίσημα ότι υπάρχει μόνο σκάνδαλο νοθείας και όχι σκάνδαλο υγείας, χαρακτηρίζοντας τα προϊόντα «μη κανονικά» (δηλαδή ότι δε γράφουν στην ετικέτα τι ακριβώς περιέχουν) και όχι «μη ασφαλή» (δηλαδή επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία) και παράλληλα μη σφραγίζοντας αποθήκες και ψυγεία, επέτρεψε στις εταιρίες να κάνουν μια χαρά τη «δουλίτσα» τους. Τους έδωσε το χρόνο να σκορπίσουν και να πουλήσουν το αλογίσιο κρέας.

Εμείς απαιτούμε:

1. Να χαρακτηριστούν άμεσα ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τα προϊόντα όλων των εταιριών που πιάστηκαν να χρησιμοποιούν αλογίσιο κρέας και ν' ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.

2. Να επιβληθούν άμεσα τα πιο βαριά πρόστιμα στις εταιρίες-«λαδιάρηδες» και να μπουν λουκέτα μέχρι να ολοκληρωθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι στο σύνολο των πρώτων υλών και των έτοιμων προϊόντων τους.

3. Να σταλούν άμεσα οι φάκελοι στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Και βέβαια, περιμένουμε από τον ΕΦΕΤ και το Γενικό Χημείο του Κράτους να μας στείλουν όλα τα έγγραφα και τις πραγματογνωμοσύνες που σχετίζονται με τους ελέγχους για φαινυλοβουταζόνη, σύμφωνα με με τις αιτήσεις που τους έχουμε υποβάλει με όλους τους νόμιμους τύπους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροπαγάνδα 24ωρου
Επόμενο άρθρο Αναπάντητα ερωτήματα

Σχετικά Αρθρα

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

Υγεία 20 Φεβ 2026, 22:41

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

Υγεία 20 Φεβ 2026, 14:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
Διεθνή

Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πέρα από την καθήλωση του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

6 Μαρ 2026, 09:49
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

6 Μαρ 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

Ευρωπαϊκή ημέρα λογοθεραπείας.
Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των δικαίων.
Γκάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1957).
Γκουάμ: Ημέρα ανακάλυψης (1521).
1906: Η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
1910: Εξέγερση αγροτών στο Κιλελέρ. Με προτροπή μεγαλοτσιφλικάδων ο στρατός σκοτώνει δύο αγρότες έπειτα από επεισόδια με τους σιδηροδρομικούς. Αλλοι δυο νεκροί στο χωριό Τσουλάρ μετατρέπουν σε φονική μάχη το συλλαλητήριο που οργανωνόταν την ίδια μέρα στη Λάρισα. Από τη βίαιη επέμβαση του στρατού υπήρξαν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.
1910: Η γερμανική αστυνομία δολοφονεί επιτόπου σοσιαλιστές που πήραν μέρος σε διαδήλωση υποστήριξης του δικαιώματος των γυναικών για ψήφο.
1964: Πεθαίνει ο βασιλιάς Παύλος.
1976: Βόμβες σε έξι λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ στο Μπραχάμι (ΕΛΑ).
1994: Πεθαίνει η Μελίνα Μερκούρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo