Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam
  • Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ
  • Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία
  • Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»
  • Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»
  • Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Οι υπουργοί του Μητσοτάκη αυτοπαγιδεύτηκαν από τα πολλά και θορυβώδη ψέματά τους
Υγεία

Οι υπουργοί του Μητσοτάκη αυτοπαγιδεύτηκαν από τα πολλά και θορυβώδη ψέματά τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2020, 07:30

Θύμα των ίδιων των ψεμάτων που σερβίρει στο «πόποπλο» έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Των τόσο πολλών ψεμάτων, είτε πρόκειται για τον αριθμό των ΜΕΘ-covid, είτε για τον αριθμό των μοριακών τεστ που κάνει, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, είτε για την καταγραφή των θετικών κρουσμάτων στο ανενεργό Μητρώο Ασθενών κτλ. Το αποτέλεσμα είναι, από τα τόσα πολλά ψέματα, οι υπουργοί να αυτοπαγιδεύονται, καθώς ο καθένας από δαύτους δεν είναι σε θέση να παρακολουθεί τα ψέματα των συναδέλφων του, που εκτοξεύονται με μορφή πολυβόλου.

Ξεκινάμε από τις ημερήσιες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ. Στην έκθεση της 28ης Αυγούστου αναφέρεται ότι από την αρχή της πανδημίας του κοροναϊού μέχρι εκείνη την ημέρα είχαν γίνει 917.265 μοριακά τεστ. Στην έκθεση της 2ας Νοέμβρη αναφέρεται ότι έκαναν 1.804.016 μοριακά τεστ. Με άνωθεν εντολή, ο Αρκουμανέας και οι βοηθοί του ισχυρίζονται ότι από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 2 Νοέμβρη πραγματοποίησαν 886.751 μοριακά τεστ! Πρόκειται για ψέμα που το εκτόξευσαν ανερυθρίαστα, όπως συνηθίζουν.

Πώς είναι δυνατόν να έγιναν σχεδόν εννιακόσιες χιλιάδες τεστ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όταν στις 4 Σεπτέμβρη η 4η ΥΠΕ είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τη διενέργεια 41.500 μοριακών τεστ, στις 21 Σεπτέμβρη η 2η ΥΠΕ είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τη διενέργεια 60.000 μοριακών τεστ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» και 40.000 μοριακών τεστ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» και την 1η Οκτώβρη ο ΕΟΔΥ είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τη διενέργεια 14.700 μοριακών τεστ.

Ολα αυτά μας κάνουν 156.200 μοριακά τεστ, πεντέμισι φορές λιγότερα απ’ αυτά που ισχυρίζεται ότι έκανε ο ΕΟΔΥ! Οταν οι διαγωνισμοί που έκανες για την προμήθεια αντιδραστηρίων περιορίζονται σε 156.200 «κιτ», δεν μπορείς μ’ αυτά να κάνεις 886.751 μοριακά τεστ (ο μόνος που κατάφερε κάτι τέτοιο καναδυό φορές ήταν ο… Ιησούς).

Εχουμε και συνέχεια, όμως. Στις 23 Οκτώβρη, 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν ερώτηση στους υπουργούς Γεωργιάδη και Κικίλια, στην οποία μεταξύ των άλλων ρωτούσαν: «2. Ποιος είναι ο εξυπηρετούμενος αριθμός δειγμάτων καθημερινά από τα ερευνητικά κέντρα και ποια είναι τα περιθώρια ανάληψης εκ μέρους τους επιπλέον ελέγχων;».

Ο Γεωργιάδης απάντησε: «Σύνολο εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από 28/08/2020 – 02/11/2020: 86.224 (μέσος ημερήσιος αριθμός: 1306)». [Στο τέλος παραθέτουμε την Ερώτηση και την υπουργική απάντηση].

Ο Γεωργιάδης «αδειάζει» -και μάλιστα «άγρια»- τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ, δίνοντας έναν αριθμό δέκα φορές μικρότερο από τα δήθεν 886.751 μοριακά τεστ που ισχυρίζονταν ότι πραγματοποίησαν. Φυσικά, ο κατεξοχήν αγωγός διοχέτευσης γκεμπελίστικης προπαγάνδας δεν είχε κανένα λόγο να «αδειάσει» τον ΕΟΔΥ. Το έκανε καθαρά από βλακεία: δεν κοίταξε τι αναφέρουν οι του ΕΟΔΥ στις ημερήσιες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης.

Δε χρειάζεται να θυμίσουμε ότι τα ίδια χοντροκομμένα ψέματα για τα μοριακά τεστ έλεγαν η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της και στον πρώτο κύκλο της πανδημίας.

Rapid tests αντί μοριακών

Στις 23 Σεπτέμβρη και στις 4 Νοέμβρη του 2020, το ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας) ΑΕ, που είναι θυγατρική εταιρία του ΕΟΦ, προκήρυξε διαγωνισμούς για την αγορά 800.000 και 2.000.000 rapid tests αντίστοιχα.

Στις 6 Νοέμβρη η κυβέρνηση έβαλε την ταφόπλακα στον μοριακό έλεγχο θετικότητας στον κοραναϊό, νομιμοποιώντας το διαγνωστικό έλεγχο που ήδη γινόταν σε μαζική κλίμακα με τα rapid tests. Μοριακός έλεγχος για ενδεχόμενη προσβολή από κοροναϊό γινόταν και γίνεται μόνο πριν από την είσοδο ασθενών στα χειρουργεία. Γι’ αυτό και έγιναν οι προαναφερθέντες διαγωνισμοί για την αγορά αντιδραστηρίων για τη διενέργεια μοριακών τεστ.

Συγκεκριμένα, με μια επαίσχυντη και εκπρόθεσμη τροπολογία, που υπογράφουν ο Κικίλιας και άλλοι εννιά υπουργοί (ενσωματώνεται στο νόμο 4745 ως άρθρα 80 έως 90 – είναι ο νόμος που τροποποιεί το «νόμο Κατσέλη» 3869/2010 για τα χρέη των φυσικών προσώπων και για την πρώτη κατοικία) μπαίνει η ταφόπλακα στο μοριακό τεστ, το μοναδικό αξιόπιστο για την ανίχνευση του κοροναϊού. Η ανατροπή ως προς τη χρήση των τεστ για τη διάγνωση του κοροναϊού προβλέπεται στο άρθρο 88 παρ. 2 αυτού του νόμου και διακηρύσσεται και στην παράγραφο Α7 της Εκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελίδα 54), που συνοδεύει τη ντροπολογία (η έμφαση δική μας):

«Επανακαθορίζεται το είδος ελέγχων για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19. Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται εφεξής η διαδικασία ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS–COV-2 (rapid test) έναντι των μοριακών ελέγχων που ισχύει σήμερα».

Μολονότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε στις 6 Νοέμβρη, ταφόπλακα στα μοριακά τεστ, συνέχισε μέσω του ΕΟΔΥ να ισχυρίζεται ότι δήθεν διεξάγει μαζικούς ελέγχους για covid-19 με μοριακά τεστ. Κυβέρνηση και ΕΟΔΥ ισχυρίζονται ότι την περίοδο 2 Νοέμβρη με 15 Δεκέμβρη έκαναν 803.899 ελέγχους με μοριακά τεστ. Οι Χατζηαβάτηδες του Κούλη ξεπέρασαν στην ψευτιά τους Συριζαίους.

Οι του ΕΟΔΥ πετάνε πολύ μεγάλους αριθμούς για δήθεν διεξαγωγή μοριακών τεστ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπερδέψουν όχι μόνο τους οπαδούς της ΝΔ αλλά και υπουργούς, όπως καλή ώρα ο Γεωργιάδης. Επαναλαμβάνουμε ότι μοριακά τεστ δε γίνονται όχι μόνο στους απλούς πολίτες, αλλά ούτε στους γιατρούς, νοσηλευτές και στο διοικητικό και εργατικό προσωπικό των νοσοκομείων, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και ήδη έχει πληρώσει και εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ τίμημα.

Προσπάθεια να υποβαθμίσουν την επικινδυνότητα της πανδημίας

Οπως αποδείξαμε, όλη την περίοδο του δεύτερου κύματος της πανδημίας οι έλεγχοι γίνονται με rapid tests. Oπως αποκαλύψαμε σε άλλο δημοσίευμά μας, μέχρι τις 27 Νοέμβρη δεν είχαν Μητρώο Ασθενών και δεν κατέγραφαν τα θετικά κρούσματα που διαπιστώνονταν μέσω rapid tests. Aυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, όταν διαβάζουμε τους αριθμούς των κρουσμάτων στις ημερήσιες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Συγκεντρώσαμε στοιχεία απ’ αυτές τις εκθέσεις και φτιάξαμε τους δύο πίνακες που ακολουθούν, αρχής γενομένης από τις 7 Νοέμβρη που είναι η πρώτη ημέρα του δεύτερου κυβερνητικού lockdown. Στον Πίνακα 1 καταγράφουμε τα συνολικά κρούσματα, τα γνωστά και τα ορφανά και στον Πίνακα 2 τα μοριακά και τα rapid tests.

Μπορούμε, λοιπόν, να συγκρίνουμε τον αριθμό των μοριακών και rapid τεστ με τον αριθμό των κρουσμάτων για έξι τριήμερα αυτής της περιόδου. Επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο με τις αλχημείες που σχολιάσαμε παραπάνω όσο και με την αλχημεία του Πίνακα 1 (δηλαδή να μειώνει πάρα πολύ τα εμφανιζόμενα ως διενεργηθέντα τεστ, μοριακά και rapid, και κατά συνέπεια να μειώνει τα θετικά κρούσματα), επιχειρεί ανά διαστήματα να δημιουργήσει την αίσθηση ότι το κυβερνητικό lockdown φέρνει θετικό αποτέλεσμα.

Τριήμερο 7, 8, 9 Νοέμβρη:

Στις 7 Νοέμβρη εμφανίζεται (Πίνακας 2) να πραγματοποιεί 24.086 μοριακά και 3.797 rapid τεστ και τα κρούσματα να είναι 2.556. Προκειμένου να κατεβάσει εικονικά τα κρούσματα, την Κυριακή και τη Δευτέρα εμφανίζει ως διεξαχθέντα μοριακά τεστ 15.112 και 10.687 αντίστοιχα. Για τα rapid εμφανίζει ότι έγιναν 1.022 και 634 αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα αυτής της εικονικής κατασκευής είναι ότι τα κρούσματα εμφανίζονται να πέφτουν από τα 2.556 στα 1.914 και 1.490.

Το ίδιο συμβαίνει και στα επόμενα έξι τριήμερα. Για να μην κουράσουμε με νούμερα (ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να το διαπιστώσει με μια απλή περιήγηση στους δύο Πίνακες), θα σταθούμε στο τριήμερο 12, 13 και 14 Δεκέμβρη.

Τριήμερο 12, 13, 14 Δεκέμβρη:

Στις 12 Δεκέμβρη εμφανίζεται στον Πίνακα 2 ότι έγιναν 15.683 μοριακά και 15.601 rapid τεστ. Από τον Πίνακα 1 φαίνεται ότι τα κρούσματα ήταν 1.194.

Στις 13 και 14 Δεκέμβρη ανακοίνωσαν ότι τα μοριακά τεστ ήταν 9.432 και 7.178 αντίστοιχα και τα rapid tests 6.360 και 4.801 αντίστοιχα. Στον Πίνακα 1 εμφανίζεται ότι τα κρούσματα έπεσαν στα 693 και 639 αντίστοιχα.

Γίνεται, λοιπόν, ένα κυβερνητικό παιχνίδι με τους αριθμούς των τεστ, που όμως δεν μπορεί να εξαπατήσει το «πόπολο».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο παιχνίδι με τους νεκρούς, έφτασε όμως στο επαίσχυντο σημείο να τους συγκρίνει με τους νεκρούς άλλων χωρών, παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο ο δείκτης θνητότητας στην Ελλάδα είναι στο 2,5%, από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε, ότι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια για να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία του λαού μας.

Η Ερώτηση βουλευτών και η Απάντηση Γεωργιάδη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Εκτύπωση 🖨
RAPID TEST ΕΟΔΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Μη μου άπτου» κριτική του ΙΝΕ-ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Προσπαθούν να αμυνθούν

Σχετικά Αρθρα

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

Εργατικά 27 Αυγ 2026, 09:54

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

Υγεία 8 Αυγ 2026, 18:49

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

Υγεία 5 Αυγ 2026, 08:01

Kαι στην κορφή Ματίνα

Υγεία 27 Ιούλ 2026, 18:45

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

Υγεία 21 Ιούλ 2026, 12:06

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

Υγεία 20 Ιούλ 2026, 13:28
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

Ημέρα εξαφανισθέντων.

Αφγανιστάν: Ημέρα παιδιών.

Τουρκία: Ημέρα νίκης – αεροπλοΐας.

1932: Αποτυγχάνει απόπειρα πραξικοπήματος στον Ισημερινό με απολογισμό πεντακόσιους νεκρούς.

1935: Περισσότεροι από 4.000 αγρότες συγκρούονται με τη χωροφυλακή στον Πύργο Ηλείας.

1944: Η ΟΠΛΑ γαζώνει με ριπές και προσπαθεί να πυρπολήσει το καφενείο του Απόστολου Μπόνου (στέκι ταγματασφαλιτών) στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

1946: 21 νεκροί σε προεκλογικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

1981: Βόμβα σκοτώνει τον πρωθυπουργό του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάτ Μποχουάρ, τον πρόεδρο Μοχάμεν Αλί Ατζαΐ και άλλα πέντε άτομα.

1997: Χαρτοκιβώτιο με πέτρες αφήνει η οργάνωση “Επαναστατικοί Πυρήνες” έξω από το γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo