Η αλήθεια των αριθμών και το διαρκές έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

0

Ο Χαρδαλιάς και οι «ενσωματωμένοι» επιστήμονες εξακολουθούν να κρύβουν την ύπαρξη των ορφανών κρουσμάτων, να μειώνουν πάρα πολύ τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, να κρύβουν το συνολικό αριθμό νοσηλευόμενων για covid-19 και βέβαια να κρύβουν ότι ο εξωτερικός τουρισμός κατέστρεψε τη χώρα. Στόχος τους είναι να στηρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εγκλημάτισε κατά του ελληνικού λαού και εξακολουθεί να εγκληματεί μη κηρύσσοντας γενικό lockdown.

Ορφανά κρούσματα

Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι τις 3 Νοέμβρη που ολοκληρώνεται αυτή η έρευνα ο Τσιόδρας, o Χαρδαλιάς και ο Μαγιορκίνης συνεχίζουν να κρύβουν την ύπαρξη των ορφανών κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι αυτά είναι πολύ επικίνδυνα μιας και δεν γνωρίζουν ούτε οι «ενσωματωμένοι» επιστήμονες από ποιον κόλλησαν οι προσβληθέντες από τον κοροναϊό. Η ύπαρξη αυτών των κρουσμάτων φανερώνει ακόμη ότι έγινε μεγάλη διασπορά στη χώρα μας λόγω του ανοίγματος στον εξωτερικό τουρισμό και έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία με τα μέτρα «της πλάκας» που παίρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για να δείτε με ποιο τρόπο κρύβουν την ύπαρξη των ορφανών κρουσμάτων παραθέτουμε απόσπασμα από την Εκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της 1ης Νοέμβρη του 2020:

«Από το σύνολο των 40.929 κρουσμάτων, 4.137 (10.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 13.493 (33.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση» (η έμφαση δική μας).

Ενώ ομολογούν ότι δε γνωρίζουν από πού προέρχονται τα υπόλοιπα κρούσματα, δεν κάνουν καμιά αξιολόγηση αυτού του γεγονότος, μολονότι μιλάμε για 23.299 κρούσματα, ποσοστό 56.92% του συνόλου των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας! Μιλάμε για απύθμενο θράσος. Αυτά τα κρούσματα είναι που τα ονομάζουμε ορφανά, γιατί δεν μπορούν να ιχνηλατηθούν και επομένως να ελεγχθεί το μέγεθος της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα.

Τα ορφανά κρούσματα, μέχρι το ολοκληρωτικό άνοιγμα της καραντίνας, την 1η Ιούλη, ήταν μόνο 749. Από τις 2 Ιούλη και μέχρι τις 29 Οκτώβρη έφτασαν τα 18.326! Οπως μπορείτε να δείτε στον Πίνακα 2, την περίοδο 18 με 29 Οκτώβρη, δηλαδή μέσα σε δώδεκα μέρες, τα ορφανά κρούσματα ήταν 7.214. Κατά μέσο όρο, 601,16 ορφανά κρούσματα την ημέρα! Στις 30 Οκτώβρη τα ορφανά κρούσματα ήταν 1.386 και στις 31 Οκτώβρη ήταν 1.846!

Από τις 2 Ιούλη μέχρι τις 31 Οκτώβρη, είχαμε ένα σύνολο ορφανών κρουσμάτων 21.558. Την ίδια περίοδο, το σύνολο των κρουσμάτων (εισαγόμενα, γνωστά και ορφανά) ήταν 36.097. Η αναλογία των ορφανών κρουσμάτων στα συνολικά εκτινάχτηκε στα 59,83%!

Το συμπέρασμα δε σηκώνει αμφισβήτηση. Ο κοροναϊός κάνει «πάρτι» στη χώρα, η πανδημία εξαπλώνεται με τεράστια ταχύτητα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βάζοντας μπροστά τους «ενσωματωμένους» επιστήμονες, προσπαθεί να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό με χοντρά ψέματα, ενώ γνωρίζει, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα πάμε για εκατόμβες θυμάτων.

Ενεργά κρούσματα

Ο Πίνακας 1 έγινε με βάση τα στοιχεία που δηλώνει η κυβέρνηση στο εξωτερικό, για την περίοδο 17 – 29 Οκτώβρη. Σε προηγούμενη ανάλυσή μας είχαμε παραθέσει τα ίδια στοιχεία για την περίοδο μέχρι τις 17 Οκτώβρη.

Στο σόου της παραπληροφόρησης με τους Μαγιορκίνη και Τσιόδρα στις 27 Οκτώβρη, ο Χαρδαλιάς είχε δηλώσει για τα ενεργά κρούσματα:

«Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 30.782 κρούσματα, από τα οποία 7.134 είναι σήμερα ενεργά. Την ίδια στιγμή 20.088 συνάνθρωποί μας έχουν αναρρώσει κατ’ οίκον και 2.986 έχουν καταφέρει και πάρει το εξιτήριο από το Νοσοκομείο» (η έμφαση δική μας).

Θεωρούν ότι απευθύνονται σε Χαχόλους που θα φάνε τα παραμύθια τους. Μιλάμε για χοντρά ψέματα, αν αναλογιστούμε ότι στις 25 Οκτώβρη τα ενεργά κρούσματα ήταν 20.219 (Πίνακας 1) και όχι 7.134, όπως είπε ο Χαρδαλιάς! Στις 31 Οκτώβρη, τα ενεργά κρούσματα είχαν φτάσει τα 28.636, όμως μετά τις 27 του μήνα ο Χαρδαλιάς δεν ξαναέδωσε αριθμό ενεργών κρουσμάτων.

Διεθνείς ιστοσελίδες παίρνουν από τις κυβερνήσεις στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας και τα δημοσιεύουν σε βάσεις δεδομένων: συνολικά κρούσματα, ενεργά κρούσματα, αναρρώσαντες από Covid-19 (oι οποίοι, ως γνωστόν, συνεχίζουν να έχουν προβλήματα υγείας), διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, νεκροί και άλλα στοιχεία. Τα στοιχεία αυτών των ιστοσελίδων για τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων, των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και των νεκρών είναι ταυτόσημα με αυτά που δίνει και η ελληνική κυβέρνηση, διαφέρουν όμως πολύ ως προς τα ενεργά κρούσματα και τους αναρρώσαντες.

Είναι προφανές ότι αυτές οι διεθνείς βάσεις δεδομένων παίρνουν τα στοιχεία που δημοσιεύουν για την Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και ταυτίζονται με τα κυβερνητικά στοιχεία για τα συνολικά κρούσματα, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Και βέβαια, δεν έχουν κανένα λόγο σκοπιμότητας να μαϊμουδίσουν μόνο τα στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα και τους αναρρώσαντες. Από την κυβέρνηση τα παίρνουν και αυτά.

Το μαϊμούδισμα των στοιχείων το κάνει ο Χαρδαλιάς, με πρωθυπουργική εντολή και για προφανείς λόγους. Γιατί είναι άλλο να αναφέρεις, για παράδειγμα στις 25 Οκτώβρη, ότι τα ενεργά κρούσματα είναι μόνο 7.134 και άλλο να λες την αλήθεια, ότι είναι 20.129. ‘Η να μην αναφέρεις καθόλου, ότι στις 31 Οκτώβρη τα ενεργά κρούσματα ήταν 28.636 και ότι από τις 18 μέχρι τις 31 Οκτώβρη οι αναρρώσαντες παρέμειναν σταθερά 9.989! Δηλαδή, στο διάστημα αυτό δεν ανάρρωσε κανείς από τους προσβληθέντες από τον κοροναϊό!

Στοιχεία των ΥΠΕ για τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία αναφοράς

Εδώ και καιρό ψάχναμε στατιστικά στοιχεία για τους νοσηλευόμενους στους θαλάμους covid-19, τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ (διασωληνωμένους και μη), στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και στις Μονάδες Υψηλής Πίεσης. Απευθυνθήκαμε πολλές φορές σε συνδικαλιστές γιατρούς της ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) και της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), όλων των «χρωμάτων», ζητώντας στοιχεία για τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ (και μάλιστα σε νοσοκομεία στα οποία υπηρετούσαν οι συνδικαλιστές).

Παίρναμε την απάντηση ότι δε γνωρίζουν. Εισπράξαμε αυτήν την απάντηση ως άρνηση να δώσουν στοιχεία, γιατί δεν μπορούσαμε να δεχτούμε ότι δεν έχουν στοιχεία. Τότε δε γνωρίζαμε ότι υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που τα επεξεργάζεται το Επιτελικό Γραφείο του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ και τα στέλνει στα νοσοκομεία αναφοράς covid-19 και στον υφυπουργό Υγείας Κοντοζαμάνη.

Επειδή ακούσαμε, από τη μια από τον Μαγιορκίνη και από την άλλη από τη διαπιστευμένη στο υπουργείο Υγείας δημοσιογράφο της ΕΡΤ Πατραμάνη, διαφορετικά νούμερα για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, σε σχέση με αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, συνεχίσαμε να ψάχνουμε. Τελικά, μπορέσαμε να βρούμε στατιστικά στοιχεία για όλα τα νοσοκομεία αναφοράς, τα οποία συγκεντρώσαμε στον Πίνακα 10. Διευκρινίζουμε ότι τα στατιστικά στοιχεία που βρήκαμε αφορούν 17 ημέρες, για την περίοδο από τις 9 Ιούνη μέχρι τις 29 Οκτώβρη, και είναι αναλυτικά, εκτεινόμενα σε έκταση πάνω από 10 σελίδες.

Από τον Πίνακα 10 διαπιστώνουμε τα εξής:

  • Πρώτο, στις 5 Ιούλη (τέσσερις μέρες μετά το γενικό άνοιγμα της χώρας στον εξωτερικό τουρισμό), οι νοσηλευόμενοι σε θαλάμους covid-19, σε ΜΑΦ-ΜΕΛ-Μονάδες Υψηλής Πίεσης και σε ΜΕΘ ήταν 25, 20 και 11, αντίστοιχα. Συνολικά 56 ασθενείς.
  • Δεύτερο, τον Ιούλη του 2020, οι νοσηλευόμενοι όλων των κατηγοριών παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, φτάνοντας στις 30 Ιούλη τους 99. Στα μέσα Αυγούστου, οι νοσηλευόμενοι άρχισαν να αυξάνονται και έφτασαν τους 274.
  • Τρίτο, τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι όλων των κατηγοριών. Στις 29 Οκτώβρη, ήταν στις τρεις κατηγορίες 759, 174, 122, αντίστοιχα, συνολικά 1.055! Να γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει τα στατιστικά στοιχεία για τους νοσηλευόμενους για Covid-19.
  • Τέταρτο, στις 29 Οκτώβρη οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν 122. Ο ΕΟΔΥ, όμως, στην ημερήσια Eκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, ανέφερε ότι είναι 114! Ψέμα, ψέμα, ψέμα…

Στα στατιστικά στοιχεία της 1ης ΥΠΕ είδαμε ότι υπάρχουν Πίνακες νοσηλευόμενων για Covid-19, διασωληνωμένων και μη. Από τα στατιστικά στοιχεία της 29ης Οκτώβρη δημοσιεύουμε γράφημα για τον αριθμό των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 29 Οκτώβρη. Οπως βλέπουμε, όσοι εισάγονται στις ΜΕΘ δεν διασωληνώνονται υποχρεωτικά. Οι διασωληνωμένοι είναι ελαφρώς λιγότεροι από τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ. Ρωτήσαμε γιατρούς με εμπειρία σε ΜΕΘ και μας επιβεβαίωσαν ότι πράγματι δεν διασωληνώνονται όλοι όσοι εισάγονται στις ΜΕΘ, για διάφορους λόγους.

Από το γράφημα της 1ης ΥΠΕ διαπιστώνουμε ότι την περίοδο 22 με 29 Οκτώβρη οι διασωληνωμένοι ήταν λιγότεροι κατά 20 από τους συνολικά νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ. Ετσι, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, στις 29 Οκτώβρη, δεν ήταν 122, αλλά τουλάχιστον 142. Με αυτό το δεδομένο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι στις 2 Νοέμβρη οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ δεν ήταν 153, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, αλλά τουλάχιστον 173!

Από τον Πίνακα 10 διαπιστώνουμε, επίσης, ότι ο ΕΟΔΥ και το ντουέτο (και ενίοτε τρίο) της κάλπικης ενημέρωσης φροντίζουν να αποκρύψουν και την ύπαρξη των νοσηλευόμενων στις ΜΑΦ, ΜΕΛ και ΜΥΠ, που στις 29 Οκτώβρη ήταν 174!

Δεύτερο κύμα πανδημίας

Η χώρα μας και πέντε χώρες της ΕΕ (Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία) επλήγησαν τον Αύγουστο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού. Τέσσερις άλλες χώρες της ΕΕ (Πολωνία, Βέλγιο, Τσεχία και Ολλανδία) επλήγησαν από το δεύτερο κύμα τον Οκτώβρη (όπως φαίνεται από τα στοιχεία των πινάκων που θα παραθέσουμε παρακάτω). Οσο περνάει ο καιρός, φουντώνει το δεύτερο κύμα στις εννιά αυτές χώρες, γιατί οι κυβερνήσεις τους εξακολουθούν να παίρνουν ημίμετρα, λειτουργώντας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος της υγείας.

Σε πίνακες που δημοσιεύσαμε σε προηγούμενη ανάλυσή μας φάνηκε καθαρά η ανάπτυξη του δεύτερου κύματος στις πέντε πρώτες χώρες (έκτη η χώρα μας). Αναφερόμαστε βασικά στα συνολικά κρούσματα, στα ενεργά κρούσματα και στους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ. Διευκρινίζουμε, ότι οι κυβερνήσεις και σ’ αυτές τις χώρες αναφέρονται μόνο στους διασωληνωμένους και όχι στο σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, οι οποίοι -όπως είδαμε- είναι περισσότεροι από τους διασωληνωμένους.

Γαλλία

Την 1η Ιούλη (αρχίζουμε απ’ αυτήν την ημερομηνία μιας και σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ άνοιξαν διάπλατα τις πύλες τους στον εξωτερικό τουρισμό), τα συνολικά κρούσματα ήσαν 165.719 και τα ενεργά κρούσματα 59.344.

Στις 16 Σεπτέμβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 404.888, τα ενεργά 283.508 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 803.

Στις 31 Οκτώβρη, που ξεκίνησε το δεύτερο lockdown (με τους γνωστούς όρους της γαλλικής κυβέρνησης) τα συνολικά κρούσματα ήταν 1.367.625, τα ενεργά κρούσματα 1.213.179 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 3.452.

Την 1η και τη 2η Νοέμβρη εξακολούθησε να παρατηρείται αύξηση και στα τρία αυτά μεγέθη. Στις 2 Νοέμβρη τα συνολικά κρούσματα ήταν 1.466.433 και τα ενεργά κρούσματα 1.309.894, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν 3.730.

Οπως θα δούμε παρακάτω (Πίνακες 11 και 12), τον Σεπτέμβρη του 2020 επισκέφτηκαν επτά ελληνικά τουριστικά νησιά 24.576 γάλλοι πολίτες και άλλους επτά τουριστικούς προορισμούς 24.963 γάλλοι πολίτες. Μόνο σ’ αυτούς τους δεκατέσσερις τουριστικούς προορισμούς της χώρας έφτασαν τον Σεπτέμβρη 49.963 γάλλλοι τουρίστες (προφανώς, στο σύνολο της χώρας έφτασαν περισσότεροι). Εδώ απλώς καταγράφουμε αυτό το δεδομένο. Στο τέλος, αφού δούμε την εξέλιξη της πανδημίας και στις άλλες χώρες, θα αναφερθούμε στις επιπτώσεις από τη συνέχιση της τουριστικής κίνησης και τον Σεπτέμβρη, στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση, όπως και η βρετανική, δε δίνει στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα και τους αναρρώσαντες. Προφανώς, γιατί τα ενεργά κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, όπως συμβαίνει στη Γαλλία και στην Ιταλία.

Την 1η Ιούλη, τα συνολικά κρούσματα στην Ισπανία ήταν 275.240 , την 1η Σεπτέμβρη ήταν 541.122, στις 26 Σεπτέμβρη 800.673, στις 31 Οκτώβρη 1.280.407 και στις 2 Νοέμβρη ήταν 1.313.087.

Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν στις 16 Σεπτέμβρη 1.157, στις 31 Οκτώβρη 2.482 και στις 2 Νοέμβρη 2.650. Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι και η ισπανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε lockdown αλά Μακρόν.

Τον Σεπτέμβρη επισκέφτηκαν την Κέρκυρα 6, τη Μύκονο 3, τη Θεσσαλονίκη 2, τη Ζάκυνθο 2 και το Ακτιο 17 ισπανοί τουρίστες, σύνολο 30.

Βρετανία

Την 1η Ιούλη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 284.004, στις 13 Σεπτέμβρη ήταν 361.671, στις 29 Οκτώβρη 942.275 και στις 2 Νοέμβρη ήταν 1.053.864.

Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ στις 16 Σεπτέμβρη ήταν 115, στις 29 Οκτώβρη 902 και στις 2 Νοέμβρη 978.

Στη Βρετανία, τα συνολικά κρούσματα είναι πολλά, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι λιγότεροι από ό,τι σε Γαλλία και Ισπανία. Ο Μπόρις Τζόνσον, πάντως, αποφάσισε γενικό lockdown, που θα ξεκινήσει από αύριο.

Τον Σεπτέμβρη επισκέφτηκαν τα επτά τουριστικά νησιά 178.257 βρετανοί τουρίστες και άλλοι 52.777 τους άλλους εφτά τουριστικούς προορισμούς. Σύνολο 231.034 τουρίστες!

Γερμανία

Την 1η Ιούλη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 196.324 και τα ενεργά 7.463. Στις 13 Σεπτέμβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 261.298 και τα ενεργά 16.170, στις 29 Οκτώβρη ήταν 481.013 και 131.454, αντίστοιχα, και στις 2 Νοέμβρη τα συνολικά κρούσματα ήταν 560.586 και τα ενεργά 186.572. Τα ενεργά κρούσματα ανέβηκαν στα 33.31% των συνολικών κρουσμάτων.

Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ στις 16 Σεπτέμβρη ήταν 237, στις 29 Οκτώβρη 1.569 και στις 2 Νοέμβρη 2.243.

Και στην Γερμανία το ιατρικό σύστημα αρχίζει να πιέζεται. Επειδή, όμως, δε γνωρίζουμε τις δυνατότητές του, δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει αναγκαστικά στην επιβολή lockdown αλά Μακρόν.

Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα προέλευσης των τουριστών που μπήκαν στη χώρα μας τον Σεπτέμβρη του 2020. Στα επτά τουριστικά νησιά έφτασαν 134.108 γερμανοί τουρίστες και στους άλλους επτά τουριστικούς προορισμούς 162.253 γερμανοί τουρίστες. Σύνολο 296.361!

Ιταλία

H Iταλία είναι μία από τις τρεις χώρες της ΕΕ που δίνουν στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα (οι άλλες δύο είναι η Γαλλία και η Γερμανία). Η Ιταλία είναι η δεύτερη χώρα -μετά τη Γαλλία- στην οποία τα ενεργά κρούσματα στις 2 Νοέμβρη ήταν το 54,2% των συνολικών κρουσμάτων (στη Γαλλία τα ενεργά κρούσματα ήταν στις 2 Νοέμβρη το 89,32% των συνολικών κρουσμάτων).

Τα συνολικά κρούσματα στην Ιταλία την 1η Ιούλη ήταν 240.781 και τα ενεργά 15.122.

Στις 16 Σεπτέμβρη, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν 207, στις 17 Οκτώβρη 705, στις 29 Οκτώβρη 1.536 και στις 2 Νοέμβρη 2.022! Η κατάσταση, λοιπόν, και στην Ιταλία έγινε πολύ σοβαρή.

Από την Ιταλία έφτασαν τον Σεπτέμβρη στα επτά τουριστικά νησιά 8.751 τουρίστες και στους επτά άλλους τουριστικούς προορισμούς άλλοι 3.999. Σύνολο ιταλών τουριστών τον Σεπτέμβρη 12.750.

Στους Πίνακες που δημοσιεύουμε υπάρχουν και τα στοιχεία με τα ημερήσια κρούσματα και τους θανάτους στις πέντε αυτές χώρες τον Οκτώβρη, που επιβεβαιώνουν τη θέση μας ότι οι χώρες αυτές επλήγησαν καίρια από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Απ’ αυτές τις χώρες, που πλήττονται καίρια από το δεύτερο κύμα, ήρθαν στη χώρα μας τον Σεπτέμβρη οι περισσότεροι τουρίστες, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με το δεύτερο κύμα που ξεκίνησε το καλοκαίρι, λόγω ανοίγματος στον εξωτερικό τουρισμό. Γι’ αυτό μιλάμε για κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πολωνία

Στις 16 Σεπτέμβρη, στην Πολωνία τα συνολικά κρούσματα ήταν 75.734, τα ενεργά κρούσματα 11.387 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 86. Στις 26 Οκτώβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 263.929, τα ενεργά 144.144 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 999. Στις 2 Νοέμβρη τα συνολικά κρούσματα ήταν 395.480, τα ενεργά 235.192 (59,47% των συνολικών κρουσμάτων) και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 1.453!

Τον Σεπτέμβρη, έφτασαν στα επτά τουριστικά νησιά 36.440 πολωνοί τουρίστες και στους άλλους επτά τουριστικούς προορισμούς άλλοι 29.622. Σύνολο πολωνών τουριστών τον Σεπτέμβρη 66.062.

Βέλγιο

Στις 16 Σεπτέμβρη τα συνολικά κρούσματα ήταν 94.795, τα ενεργά κρούσματα 66.076 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 69. Στις 26 Οκτώβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 321.031, τα ενεργά κρούσματα 287.186 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 757. Την 1η Νοέμβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 447.355, τα ενεργά 409.498 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 1.302.

Η κατάσταση στο Βέλγιο είναι εξαιρετικά σοβαρή. Είναι από τις χώρες που τις έπληξε με δριμύτητα το δεύτερο κύμα και η κυβέρνησή της θα αναγκαστεί να επιβάλει lockdown (με τους όρους της αστικής τάξης και όχι της εργατικής τάξης, φυσικά).

Στα επτά τουριστικά νησιά έφτασαν τον Σεπτέμβρη 9.629 βέλγοι τουρίστες και άλλοι 6.661 στους άλλους επτά τουριστικούς προορισμούς. Σύνολο βέλγων τουριστών τον Σεπτέμβρη 16.290.

Τσεχία

Στις 16 Σεπτέμβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 41.032, τα ενεργά κρούσματα 17.619 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 78. Στις 26 Οκτώβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 268.370, τα ενεργά 162.785 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 828. Την 1η Νοέμβρη τα συνολικά κρούσματα ήταν 350.896. τα ενεργά 180.797 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 1.156.

Στη χώρα μας ήρθαν τον Σεπτέμβρη στα επτά νησιά 12.605 τσέχοι τουρίστες και άλλοι 10.565 στους άλλους εφτά τουριστικούς προορισμούς. Σύνολο τσέχων τουριστών τον Σεπτέμβρη 23.170.

Ολλανδία

Και η ολλανδική κυβέρνηση (όπως η ισπανική και η βρετανική) δε δίνει στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα, για να μην μπορεί να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα της κατάστασης από την πανδημία.

Στις 16 Σεπτέμβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 86.320 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 74. Στις 26 Οκτώβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 301.594 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 533. Την 1η Νοέμβρη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 359.681 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 607.

Στα επτά νησιά έφτασαν τον Σεπτέμβρη 7.160 ολλανδοί τουρίστες και στους άλλους επτά τουριστικούς προορισμούς άλλοι 16.741. Σύνολο ολλανδών τουριστών τον Σεπτέμβρη 23.901.

Το έγκλημα του τουρισμού

Από όλα όσα εκθέσαμε παραπάνω, για την κατάσταση που επικρατεί σε εννιά χώρες της ΕΕ, γίνεται φανερό ότι η επίσκεψη τουριστών απ’ αυτές τις χώρες ακόμα και τον Σεπτέμβρη επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη χώρα μας, που πλήττεται ήδη από τον Αύγουστο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού.

Από τις εννιά αυτές χώρες εισήλθαν στη χώρα μας τον Σεπτέμβρη 719.127 τουρίστες. Εισήλθαν ακόμη στην Ελλάδα άλλοι 373.921 τουρίστες από άλλες χώρες και πήγαν σε άλλους τουριστικούς προορισμούς (δεν έχουμε επεξεργαστεί ακόμα τα στοιχεία για τις χώρες προέλευσής τους και τους προορισμούς που επισκέφτηκαν στην Ελλάδα). Και μόνο στους 719.127 τουρίστες να μείνουμε, περιττεύει να σημειώσουμε ότι ουδείς γνωρίζει πόσοι απ’ αυτούς ήταν φορείς του ιού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αδίστακτη. Κράτησε και τον Σεπτέμβρη ανοιχτά τα σύνορα για τον εξωτερικό τουρισμό απ’ όλες τις χώρες της ΕΕ, ακόμα και από τις εννιά χώρες που είχαν πληγεί σφοδρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καταφέροντας έτσι ισχυρό πλήγμα στη δημόσια υγεία, τα αποτελέσματα του οποίου βιώνει ήδη δραματικά ο ελληνικός λαός. Και όλα αυτά για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου του τουρισμού, των αεροπορικών εταιριών, των εφοπλ(η)στών της ακτοπλοΐας.

Ο ξένος τουρισμός κατέστρεψε τη χώρα μας.

Εδώ και τώρα lockdown με τους δικούς μας όρους και όχι με τους όρους που βάζει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: