Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Ιούνη
  • «Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!
  • Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου
  • Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;
  • Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα
  • Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Εξαπατούν τον κόσμο, πλήττουν την εμβολιαστική συνείδηση
Υγεία

Εξαπατούν τον κόσμο, πλήττουν την εμβολιαστική συνείδηση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μάι 2021, 20:10

Στο σόου της «ενημέρωσης» στις 7 Μάη, υποβλήθηκε ερώτημα σχετικά με την απόφαση της Βρετανίας να μην γίνεται το εμβόλιο της Οξφόρδης AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 40 ετών. Εσπευσε να απαντήσει η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία –εκτός από μέλος της περιβόητης επιτροπής των λοιμωξιολόγων-επιδημιολόγων- είναι και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Είπε:

«Οντως, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της Αγγλίας σήμερα τροποποίησε τις οδηγίες και έδωσε την οδηγία να γίνει το εμβόλιο σε άτομα άνω των 40 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει αποφασίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας και τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης, αλλά και θανάτου από κορονοϊό σύμφωνα με τα δικά μας επιδημιολογικά δεδομένα, να χορηγείται το εμβόλιο στα άτομα άνω των 30 ετών, διότι εκεί είδαμε ότι αυξάνει η βαριά νόσηση και οι σοβαρές επιπλοκές. Τώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε μία τελείως διαφορετική επιδημιολογική εικόνα από εμάς. Εχετε ακούσει εδώ και αρκετές εβδομάδες να συζητούμε πώς η Αγγλία έχει εμβολιάσει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού και έχουν σημαντική μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλειών αλλά και των θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Συνεπώς, η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών της Αγγλίας συνδέεται με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

Ολη αυτή η «τιράντα», όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα, μοιάζει περισσότερο με χρησμό της Πυθίας, παρά με μια σαφή επιστημονική απάντηση σε ένα απλό και σαφές ερώτημα. Εκείνο που καταλάβαμε εμείς, αποκρυπτογραφώντας τη δήλωση της Παπαευαγγέλου, είναι πως η Βρετανία έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό, οπότε έχει την… πολυτέλεια να κάνει το AstraZeneca σε μεγαλύτερες ηλικίες, στις οποίες οι πιθανότητες σοβαρής παρενέργειας (θρόμβωσης) είναι μικρότερες, ενώ εμείς δεν έχουμε προχωρήσει τον εμβολιασμό, γι’ αυτό και κατεβήκαμε στα 30-44 χρόνια, ηλικίες στις οποίες έχει καταγραφεί η συντριπτική πλειοψηφία των παρενεργειών!

Πέραν του κυνισμού που αποκαλύπτει αυτή η τοποθέτηση, χρειάστηκε να συνοδευτεί από ένα χοντροκομμένο ψέμα: στα άτομα άνω των 30 ετών αυξάνει η βαριά νόσηση και οι σοβαρές επιπλοκές της Covid-19, είπε η Παπαευαγγέλου. Αν όμως ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία των Ημερήσιων Εκθέσεων Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, θα δούμε να αναφέρεται ότι το 95.2% των θανόντων από Covid-19 είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω (έκθεση της 12ης Μάη, χτεσινή δηλαδή). Θα δούμε ακόμα ότι στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 (δεν ταυτίζονται οι ηλικιακές ομάδες του ΕΟΔΥ μ’ αυτές του προγράμματος εμβολιασμού) είχαμε το 1% των θανάτων και το 2,3% των διασωληνωμένων, στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 είχαμε το 18% των θανάτων και το 43,2% των διασωληνωμένων και στην ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω είχαμε το 88,1% των θανάτων και το 63,5% των διασωληνωμένων.

Επομένως, ακολουθώντας τη λογική της Παπαευαγγέλου, το AstraZeneca έπρεπε να χορηγηθεί στις πολύ μεγάλες ηλικίες, που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό σοβαρών νοσήσεων και θανάτων και το ελάχιστο ποσοστό επιπλοκών από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Επέλεξαν, όμως, να το «σπρώξουν» στις ηλικίες 30-44, με λογική «προσφοράς σε πανέρι», επειδή οι άνθρωποι των μεγαλύτερων ηλικιών απέφευγαν να κάνουν αυτό το εμβόλιο, μετά το διεθνή θόρυβο και τις αντιφατικές αποφάσεις που έπαιρναν οι κυβερνήσεις. 

Δεν ήταν ιατρικοί οι λόγοι που «έσπρωξαν» το AstraZeneca στους 30-44, όπως με θράσος ισχυρίζεται η Παπαευαγγέλου, αλλά λόγοι ξεστοκαρίσματος. Eπέφεραν έτσι ένα ακόμα πλήγμα στην εμβολιαστική συνείδηση, ιδιαίτερα μετά τη δήλωση της… εθνικής μας εμβολιάστριας Μαρίας Θεοδωρίδου, ότι καλό θα είναι οι γυναίκες να μην κάνουν το AstraZeneca αλλά να επιλέξουν ένα mRNA εμβόλιο.

Οι νέοι βέβαια, παρά τη γκεμπελίστικη προπαγάνδα περί «βουλιάγματος των εμβολιαστικών κέντρων» δεν τσίμπησαν. Ούτε το 12% των ηλικιών 30-44 δε γράφτηκε για να κάνει το AstraZeneca. Eπειδή, όμως, αυτό το ποσοστό πρέπει να καλύπτει το στοκ που είχε μείνει και τη μικρή ποσότητα που περιμένουν να πάρουν μέσα στον Μάη, ενώ από την άλλη βιάζονται να εμβολιάσουν και μικρότερες ηλικίες, για να βοηθήσουν την εικόνα του «τουριστικού προϊόντος», αποφάσισαν ν’ ανοίξουν τις πλατφόρμες για όλα τα εμβόλια και σ’ αυτές τις ηλικίες, πριν από το τέλος Μάη.

Το ανακοίνωσε πρώτος ο Κικίλιας στις 6 Μάη, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ. Οταν τον ρώτησαν σχετικά, επικαλούμενοι σωρεία τηλεφωνημάτων, απάντησε αμέσως ότι τα ερωτήματα των τηλεθεατών είναι θεμιτά και ότι πριν από τα τέλη Μαΐου θ’ ανοίξει γι’ αυτές και άλλες ηλικιακές ομάδες η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια. Αργότερα το «μάζεψε», αυτολογοκρινόμενος στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τη συνέντευξή του.

Τέσσερις μέρες αργότερα, όμως, στις 10 Μάη, το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο αρμόδιος για τον εμβολιασμό γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους: «Σε σχέση με το άνοιγμα των επόμενων ηλικιακών ομάδων, αυτό θα γίνει στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και θα ανοίγουμε ανά πενταετία. Πρώτη θα ανοίξει η ηλικιακή ομάδα 40-44 έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε όλα τα εμβόλια και θα ακολουθήσουν οι 35-39 και η ηλικιακή ομάδα 30–34».

Ετσι, εκείνοι που δεν έτρεξαν στα «πανέρια» με τα AstraZeneca και θα εμβολιαστούν με κάποιο mRNA εμβόλιο, θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους πιο γρήγορα από εκείνους που έτρεξαν να εμβολιαστούν με AstraZeneca, οι οποίοι δικαίως αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οπως γράψαμε, είναι κι αυτό ένα ακόμα κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ενα ακόμα πλήγμα στην ανάπτυξη της αναγκαίας εμβολιαστικής συνείδησης. Αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν Χαχόλους, που χάφτουν ό,τι τους λέει, με αποτέλεσμα να αυξάνει τις φοβίες, να ενισχύει τις ανασφάλειες και να καθυστερεί τον μαζικό εμβολιασμό με την ενίσχυση της λογικής «άσε λίγο ακόμα να δούμε».

Στην ίδια «ενημέρωση» με τον Θεμιστοκλέους, η Θεοδωρίδου επανέλαβε με περισσότερα λόγια αυτά που είχε πει η Παπαευαγγέλου, με περισσότερες δόσεις κουτοπονηριάς. Πήρε την απόφαση της Βρετανίας για μετάθεση του εμβολιασμού με AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 40 και τη συνέκρινε με την απόφαση της Γερμανίας για σύσταση για εμβολιασμό σε όλες τις ηλικίες από τα 18 χρόνια, για να πει ότι «αυτές οι τροποποιήσεις που δημιουργούν απορίες και προβληματισμούς, θα πρέπει να πούμε ότι γίνονται και στηρίζονται σε αποφάσεις που ειδικότερα αφορούν στα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε χώρας». Και εξήγησε ότι η Βρετανία έχει χαμηλό ιικό φορτίο που επιτρέπει τη μετάθεση στα 40 και άνω, ενώ η Γερμανία, «που έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο και χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων ατόμων, χρειάζεται ένα γρήγορο πρόγραμμα με μία ευρεία κατανομή των εμβολίων, εξ ου και η επέκταση της ηλικίας εμβολιασμών».

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει αποφασιστεί στη Γερμανία και για ποιους λόγους, όμως η Παπαευαγγέλου απέφυγε να μιλήσει για υποχρεωτικότητα, όπως έγινε εδώ. Γιατί εδώ είπαν στους ανθρώπους ηλικίας 30-44 ετών, που αποτελούν τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, «ή AstraZeneca ή τίποτα». Και τώρα τους λένε, «όσοι δεν πήρατε από το πανέρι δεν πειράζει, τώρα μπορείτε να κάνετε όποιο εμβόλιο θέλετε».

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο πολιτικό (ότι εξαπατούν τον κόσμο). Είναι και ζήτημα υγειονομικό, ζήτημα εμβολιαστικής συνείδησης. Οταν, για να δικαιολογήσουν την κοροϊδία, βάζουν τους κυβερνητικούς επιστήμονες να κάνουν τόσο κυνικές δηλώσεις, όπως αυτές των Παπαευαγγέλου-Θεοδωρίδου, που είπαν ευθέως ότι κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες που εμφανίζονται σοβαρές επιπλοκές επειδή είναι χαμηλό το επίπεδο του εμβολιασμού. Αυτά δεν περνούν απαρατήρητα. Αντίθετα, στρώνουν βούτυρο στο ψωμί των αντιεμβολιαστών («μας κάνουν πειραματόζωα»!) και εμποδίζουν τους ταλαντευόμενους να πάνε να εμβολιαστούν.

Μόνο μια ειλικρινής σχέση με το λαό, με σεβασμό στους φόβους (ακόμα και τους αδικαιολόγητους), με επιχειρηματολογία και πειθώ, μπορεί να αναπτύξει την τόσο απαραίτητη εμβολιαστική συνείδηση. Από τη στιγμή που το AstraZeneca είχε «καεί» (βοήθησαν και οι ίδιοι με την… αταραξία τους και τη συνέχιση των εμβολιασμών ακόμα και σε περιόδους που η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών τους είχε σταματήσει), όφειλαν να το αφήσουν «καμένο» και όχι να μηχανεύονται κόλπα για να ξεστοκάρουν και να δικαιολογούν αυτά τα κόλπα με δηλώσεις που αποκαλύπτουν κυνισμό και κοινωνική αναλγησία.

Εκτύπωση 🖨
AstraZeneca mRNA ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠρόκληση: Αποφυλάκισαν το γκεσέμι του νεοναζισμού Τσακανίκα!
Επόμενο άρθρο Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοιχτά στο πλευρό των σιωνιστών εγκληματιών πολέμου

Σχετικά Αρθρα

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

Υγεία 28 Μάι 2026, 09:19

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

Υγεία 27 Μάι 2026, 19:12
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

16 Ιούν 2026, 22:23
Διεθνή

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

16 Ιούν 2026, 20:43
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
Παιδεία

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

16 Ιούν 2026, 17:46
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
Αθλητισμός

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

15 Ιούν 2026, 20:01
Διεθνή

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

15 Ιούν 2026, 19:35
Διεθνή

Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

15 Ιούν 2026, 19:09
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας.

Ισλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας της (1944).

1907: Ενας νεκρός και δεκατέσσερις τραυματίες στον Πειραιά σε επεισόδια λόγω εκλογών.

1919: Εκτακτο στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τους υπουργούς Μερκούρη, Εσλιν, Σαγιάν και Πεσμαζόγλου, ως υποκινητές εμφύλιου πολέμου.

1972: Δημοσιοποιείται το σκάνδαλο «Watergate» από την «Washington Post».

1988: Αποφυλακίζεται ο Κλάουζ Γίνσχκε (RAF) μετά από δεκαέξι χρόνια και αποκήρυξη της «τρομοκρατίας».

1997: Υπογράφεται η συνθήκη του Αμστερνταμ (ΕΕ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo