Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
  • Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος
  • «Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Ξετσίπωτη προεκλογική δημαγωγία Γιατρομανωλάκη
Πολιτισμός

Ξετσίπωτη προεκλογική δημαγωγία Γιατρομανωλάκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Μάι 2023, 18:14

Η ΥΑ (Αριθμ. 207208, ΦΕΚ 2962/Β΄/4 Μαΐου 2023) με τίτλο: «Παράταση προθεσμίας διεξαγωγής Εισαγωγικών, Κατατακτηρίων, Διπλωματικών/Πτυχιακών Εξετάσεων, Επαναληπτικών Διπλωματικών/Πτυχιακών Εξετάσεων και Προαγωγικών Εξετάσεων, Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης και Ανώτερων Σχολών Χορού», που υπέγραψε ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιατρομανωλάκης στις 28 Απρίλη 2023, αποτελεί ενέργεια ξετσίπωτης προεκλογικής δημαγωγίας, για τους εξής λόγους:

Καταρχάς, ο Γιατρομανωλάκης, όπως και κάθε υπουργός, δεν έχει δικαίωμα να νομοθετεί σε προεκλογική περίοδο. Η ΥΑ που υπέγραψε έχει ημερομηνία 28 Απρίλη, μετά δηλαδή από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών στις 22 Απρίλη. Το άρθρο 27, όμως, του νόμου 5043/13 Απριλίου 2023, που περιλαμβάνει τις εξαιρέσεις νομοθετικών ρυθμίσεων την περίοδο της προεκλογικής περιόδου, δεν αναφέρει πουθενά τη δυνατότητα εξαγγελίας κατατακτηρίων εξετάσεων από απόφοιτους Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης και Ανώτερων Σχολών Χορού σε σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων. Δεν μιλούμε για την παράταση στις ημερομηνίες των προαγωγικών-διπλωματικών-απολυτήριων εξετάσεων σε αυτές τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης και τις Ανώτερες Σχολές Χορού, καθώς πρόκειται για μια δρομολογημένη διαδικασία, που με την ΥΑ απλώς παρατείνεται η ημερομηνία διεξαγωγής τους λόγω των εκλογών.

Μιλούμε για μια καινούργια διαδικασία, τις κατατακτήριες εξετάσεις, η προθεσμία διεξαγωγής των οποίων παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Η ξετσιπωσιά της προεκλογικής δημαγωγίας συνίσταται στο γεγονός ότι ο πονηρός και ολίγιστος Γιατρομανωλάκης προσπαθεί να ξεγελάσει τους απόφοιτους των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης και Χορού, τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβίβασε σε απόφοιτους Λυκείου (κατηγορία ΔΕ) με το κατάπτυστο ΠΔ 85/2022, ξεσηκώνοντας έναν μαχητικό αγώνα αντίστασης των καλλιτεχνών που διήρκησε πάνω από δυο μήνες. Προσπαθεί να τους ξεγελάσει με μια εξαγγελία, που είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Γιατί πρώτον, με το ΠΔ 85 οι απόφοιτοι αυτών των σχολών, εφόσον κατατάσσονται στην κατηγορία ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), έχουν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής σε κατατακτήριες εξετάσεις σε Σχολές και Τμήματα των ΑΕΙ, κάτι που ίσχυε μέχρι την δημοσίευση του ΠΔ, μιας και έως τότε κατατάσσονταν στην κατηγορία ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία για να το συμπεράνει κανείς αυτό, αρκεί να σκεφτεί ότι οι απόφοιτοι Λυκείου δεν δικαιούνται κατατακτηρίων εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, πλην του δικαιώματος συμμετοχής σε πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις.

Την απώλεια του δικαιώματος συμμετοχής σε κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ των απόφοιτων των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης και Χορού έχει επισημάνει σε επιστολή της στην ΕφΣυν (15-2-2023) και η Μαρίνα Κοτζαμάνη, καθηγήτρια στην ΑΣΚΤ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «Επιπλέον, η Σχολή, είχε έως τώρα τη δυνατότητα να υποδέχεται απόφοιτους δραματικών σχολών και σχολών χορού, είτε σε προπτυχιακό επίπεδο (εισαγωγή μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων), είτε στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Εάν, κατά το επίμαχο Προεδρικό διάταγμα, οι απόφοιτοι αυτοί θεωρούνται πλέον απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποκλείεται η φοίτησή τους, όχι μόνο στην Σχολή μας, αλλά και στο πανεπιστήμιο γενικότερα, μέσω κατατακτηρίων ή για μεταπτυχιακές σπουδές. Ο αποκλεισμός των φοιτητών ανώτερων δραματικών σχολών και σχολών χορού από πανεπιστημιακές σπουδές είναι μία σημαντική αρνητική συνέπεια του Προεδρικού διατάγματος».

Γιατί δεύτερον, στα έχοντας υπόψη της ΥΑ που απαριθμούν όλο το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο βασίζεται μια ΥΑ, δεν αναφέρεται πουθενά το ΠΔ 85/2022, που κατάργησε στην πράξη όλη την προηγούμενη νομοθεσία για τις Ανώτερες Δραματικές Σχολές και τις Ανώτερες Σχολές Χορού. Το κατάπιε η κουτοπονηριά του Γιατρομανωλάκη. Αντίθετα απαριθμούνται π.χ.: Ο ιδρυτικός νόμος των Ανώτερων αυτών Σχολών (νόμος 1158/1981). Το άρθρο 64 του ν. 4559/2018 (παράγ. 2: «Κατατακτήριες Εξετάσεις: α) Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται τους μήνες Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο εκάστου σχολικού έτους από Επιτροπή Εξετάσεων αντίστοιχη με την Επιτροπή των Εισαγωγικών Εξετάσεων. Στις κατατακτήριες εξετάσεις συμμετέχουν πτυχιούχοι και σπουδαστές Ανωτάτων ή Ανωτέρων Σχολών, ισοτίμων ή συναφών της αλλοδαπής. β) Οι αιτήσεις αυτών που επιθυμούν κατάταξη, υποβάλλονται στη Σχολή που επιλέγουν να φοιτήσουν από 1 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου και συνοδεύονται από τους τίτλους σπουδών και τα σχετικά πιστοποιητικά»). Το άρθρο 8 του ΠΔ 370/1983 «Περί κανονισμού οργανώσεως και λειτουργίας Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης, (Τμ. Υποκριτικής)» και «Περί κανονισμού οργανώσεως και λειτουργίας Ανωτέρων Σχολών Χορού».

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ειδικά η αναφορά στον ιδρυτικό νόμο των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών (ν. 1158/1981) φανερώνει και την ομολογία Γιατρομανωλάκη ότι αυτές οι Σχολές είναι με νόμο Ανώτερες, κάτι που κρύβονταν σκοπίμως την περίοδο των μαζικών δυναμικών κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ 85, ενώ διατυμπανίζονταν ότι τάχα αυτές οι σχολές είναι «αδιαβάθμητες».

Το μαύρο σκοτάδι, στα έχοντας υπόψη της ΥΑ, έφαγε και το άρθρο 79 του Ν. 4481/2017 (ΦΕΚ 100/Α/20-7-17) των Συριζαίων με το οποίο αναγνωρίστηκαν οι τίτλοι σπουδών των Ανώτερων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης ως ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν τα ΤΕΙ  έως τις 10/6/2003, με την προϋπόθεση ότι οι τίτλοι σπουδών των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών να έχουν αποκτηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης του ν. 3149/2003 (Α΄ 141). Επιβεβαιώθηκε δηλαδή αυτό που ισχυριζόμαστε από την αρχή ότι υποβιβάστηκαν στην κατηγορία ΔΕ και οι απόφοιτοι των Ανώτερων Δραματικών Σχολών και των Ανώτερων Σχολών Χορού της ρύθμισης Γαβρόγλου, κάτι που θέλει να αποσιωπήσει ο Γιατρομανωλάκης γι’ αυτό και δεν αναφέρει στην ΥΑ την επίμαχη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σημειώνουμε ότι δεν υπήρχε καμιά πρεμούρα παράτασης της ημερομηνίας διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων, ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που ίσχυαν, αφού αυτές διεξάγονται πάντα το φθινόπωρο και επομένως η επόμενη κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να το δρομολογήσει.

Για όλους αυτούς τους λόγους ισχυριζόματε μετά βεβαιότητας ότι πρόκειται για κουτοπόνηρη, ξεδιάντροπη προεκλογική δημαγωγία του Γιατρομανωλάκη, που σπεύδει ακόμη μια φορά να ενισχύσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θεωρώντας τους καλλιτέχνες ηλίθιους.

YA_Giatromanolaki
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜούγκα στη στρούγκα
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 7 Μάη

Σχετικά Αρθρα

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

Πολιτισμός 13 Ιαν 2026, 12:56

Θρησκεία τους ο ρατσισμός και η απανθρωπιά

Πολιτισμός 28 Δεκ 2025, 12:20

Τα φασιστοεθνίκια της Φλώρινας ξαναχτύπησαν: Διέκοψαν τη συναυλία μπάντας που τραγουδούσε και στα Μακεδονικά

Πολιτισμός 26 Δεκ 2025, 10:19

Συνθήκες εργασιακού κάτεργου στο «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Λυρικής Σκηνής

Ακραία ενταντικοποίηση, χορευτές που χορεύουν ως τα 67 τους χρόνια (!) ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργατικά ατυχήματα, απαξίωση, συνδικαλιστικές διώξεις, πειθαρχικά..

Πολιτισμός 16 Δεκ 2025, 09:33

Στη Γαλλία επιτρέπεται η ελευθερία της έκφρασης, εκτός αν σατιρίζει τον Μακρόν ή καταγγέλλει τους σιωναζιστές

Διεθνή 15 Δεκ 2025, 06:03

Απόψε σας περιμένουμε στη γιορτή της Κόντρας

Εκδηλώσεις 13 Δεκ 2025, 09:42
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
Κόντρες

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

13 Ιαν 2026, 14:11
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

13 Ιαν 2026, 12:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo