Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο
  • ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους
  • Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη
  • H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη
  • Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)
  • «Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε
Πολιτική

Βουλώστε το – δεν ξεχάσαμε

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Αυγ 2025, 19:13

Οπως μας ενημέρωσαν σύντροφοι, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που έγινε χτες στη Νάξο, εθεάθη και ο celebrity Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος φώναζε με πάθος το σύνθημα «Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι κι αυτό η Παλαιστίνη πολύ καλά το ξέρει»! Εχουμε δει να κάνει και σχετικού περιεχόμενου αναρτήσεις τελευταία, παριστάνοντας τον… ηγέτη του κινήματος αλληλεγγύης.

Ο Σακελλαρίδης δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που μίλησαν αργά, όπως πολύ σωστά και με επιχειρήματα έγραψε η Κέιτλιν Τζόνστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Δεν θα έπρεπε να χρειαστεί να φτάσουμε ως εδώ για να αρχίσουν οι κυρίαρχες φωνές να μιλούν για τη Γάζα

Ο Σακελλαρίδης ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών τυχοδιωκτών και απατεώνων. Αφότου ανέλαβε το χρεοκοπημένο μαγαζάκι της ΝέΑρ, προσπαθεί να το αναστήσει με τέτοιες κινήσεις, στοχεύοντας τη νεολαία που τρέφει αγνά αισθήματα αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό και δε θυμάται ή ξεχνάει ή δε θέλει να θυμάται πως αυτός ο τύπος (όπως και οι υπόλοιποι της ΝέΑρ, ως μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και παρακοιμώμενος του πρωθυπουργού Τσίπρα, καμάρωνε για τις στενές σχέσεις με τη σιωνιστική οντότητα, για τους εναγκαλισμούς με τον σφαγέα Νετανιάχου και δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν ο παντελώς ανιστόρητος και πολιτικά προκλητικός Τσίπρας έγραφε με το χέρι του στο βιβλίο υποδοχής του προέδρου της οντότητας, ότι η Ιερουσαλήμ είναι… ιστορική πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Δεν έχει δικαίωμα κάποιος ν’ αλλάξει γνώμη; Ασφαλώς ναι, αλλά η αλλαγή γνώμης πρέπει να συνοδεύεται από μια δημόσια αυτοκριτική, που θα εξηγεί τα πώς και τα γιατί. Αλλιώς, έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους πολιτικούς τυχοδιώκτες, που την κατάλληλη στιγμή θα αλλάξουν και πάλι γνώμη (τις γνώμες τις αλλάζουν πιο συχνά από τα σώβρακά τους) και θα χτυπήσει πισώπλατα το κίνημα αλληλεγγύης, επειδή αυτό θα επιτάσσουν οι νέοι μικροκομματικοί υπολογισμοί του.

Δεν μπορεί κάποιος ν’ αλλάξει γνώμη χωρίς να κάνει δημόσια αυτοκριτική; Κι αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά ένας έντιμος άνθρωπος κάθεται στην άκρη, προσθέτει την αλληλεγγύη του προσπαθώντας να περάσει απαρατήρητος. Δεν επιδεικνύεται σείοντας μια παλαιστινιακή σημαία, για να δουν όλοι πόσο… αγωνισταράς είναι. Aυτός που μέχρι χτες ήταν ανοιχτός ή κρυφός φιλο-σιωνιστής και τώρα επιδεικνύει την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη, είναι πολιτικός τυχοδιώκτης που προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά και πολιτικά ύποπτος.

Με μια παρόμοια περίπτωση, μικρότερου ειδικού βάρους στην αστική πιάτσα σε σχέση με τον Σακελλαρίδη, αλλά του ιδίου φυράματος, ασχολήθηκε πρόσφατα η ιστοσελίδα proletconnect. Αναδημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο.

Κεφαλονίτικη καντάδα…

Τον χαμαιλεοντισμό και την «όπου φυσάει ο άνεμος» πολιτική θέση είναι αλήθεια ότι την είχαμε συνηθίσει στην αστική αριστερά, τους όλων των ειδών πολιτικάντηδες και το σινάφι τους. Οι «αρχές» τους σχηματοποιούνται ανάλογα την οπορτουνιστική τους κολυμπήθρα… Όμως δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε και για επώνυμους αναρχοσυνδικαλιστές, δημοσιογράφους στο επάγγελμα, που μας εντυπωσίασαν μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη (για κάποιους), μέσα στο ταξικό καμίνι (για κάποιους άλλους).

Πριν λίγες μέρες κρεμάστηκε ένα πανό υπέρ της Παλαιστίνης από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Κεφαλονιάς για την Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό. Ένα πανό που χαροποίησε τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού και όχι μόνο. Έγραφε το πανό: «Η Γάζα είναι η καρδιά της εξεγερμένης αξιοπρέπειας αυτού του κόσμου» και είχε το χαρακτηριστικό κόκκινο τριγωνάκι που χρησιμοποιούν στα βίντεο των αντάρτικων ενεργειών τους οι ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Βγήκε δημόσια λοιπόν ο Yannis Androulidakis στο προφίλ του στο Facebook και έγραψε τα παρακάτω (για λόγους δεοντολογίας το δημοσιεύουμε ολόκληρο):

«Φθάνοντας στο νησί στο οποίο είχα να έρθω από το 1984, μου είπαν ότι το βράδυ έχει ένα θεατρικό και να πάμε. Εγώ είπα ναι, βασικά επειδή φέτος περνάω το καλοκαίρι για το οποίο δούλευα 18 χρόνια, γυρνάω την Ελλάδα και προσπαθώ να ελαχιστοποιώ τον κόπο του να παίρνω εγώ αποφάσεις.

Φτάνοντας στο θεατράκι, βλέπουμε μια παλαιστιανιακή σημαία αριστερά, μία δεξιά και ένα πανό στη μέση, αυτό που βλέπετε. Καθόμαστε στο τσιμέντο, έρχεται μια ομάδα ανθρώπων μας μοιράζει κείμενο, της τοπικής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Πριν ξεκινήσει η παράσταση, σηκώνεται ένας από την όμάδα και διαβάζει το κείμενο. Ένα κοινό 150 ανθρώπων φωνάζει «λευτεριά στην Παλαιστίνη», η παράσταση ξεκινά.

Κάθομαι και γράφω για αυτό το εντελώς μικρό γεγονός κοντά σε μία παραλία που τη βγάζουν σε καρτ ποστάλ, απέναντι από μια κατοικία στης οποίας το μπαλκόνι είναι κρεμασμένη μια παλαιστινιακή σημαία, μεγάλη, πιο μεγάλη από αυτή που έχω στο σπίτι μου στην Αθήνα.  Και σκέπτομαι, ότι πέρα από όλα τα άλλα, τη θλιβερή, την απερίγραπτα ανατριχιαστική γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα, στον τρόμο που προκαλεί η συνηγορία της συλλογικής Δύσης στη γενοκτονία και τον λιμό, πέρα από τη μεγάλη εικόνα της αντίστασης στο έγκλημα, που είναι παγκόσμια, η υπόθεση της Παλαιστίνης ξαναφτιάχνει μετά από 10 χρόνια, αυτές τις υπέροχες οριζόντιες κοινότητες που συνενώνονται σιωπηλά και παλεύουν για κάτι που μας ενώνει ως μετέρχοντες την κοινή ανθρώπινη μοίρα. Σε κάθε πολιτεία, κάθε νησί, κάθε σημείο, υπάρχει κάτι για την Παλαιστίνη.

Είναι νομίζω και αυτός ένας λόγος (πέραν από την προφανή οικονομικο-στρατιωτική διαπλοκή της Ελλάδας με το Ισραήλ) για τον οποίον το κύμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη προκαλεί τέτοια λύσσα στους απέναντι: επειδή το ζωντάνεμα αυτών των οριζόντιων κοινοτήτων είναι ο εφιάλτης τους αυτά τα 10 χρόνια που ηγεμονεύουν ανενόχλητοι. Και αυτός είναι ο λόγος που μας ψέγουν γιατί δεν λέμε κάτι «και για την Κύπρο» ή δεν σηκώνουμε «και ελληνικές σημαίες»: γιατί η στιγμή που οι άνθρωποι ξεσηκώνονται για κάτι που δεν συμβαίνει δίπλά στη μύτη τους είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή για την εξουσία.

Στο βαθύ σκοτάδι που καλύπτει την ανθρωπότητα καθώς συμπληρώνουμε αυτό το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, είναι μια ευγενική υπενθύμιση θάρρους ότι οι άνθρωποι πάντα θα φτιάχνουν αυτές τις οριζόντιες κοινότητες και θα αντιστέκονται στο άδικο και την διάθεση του ισχυρού να συντρίψει τον αδύναμο. Ακόμα και όταν όλα μοιάζουν χαμένα. Ή κυρίως τότε.

Αυτή η έμφυτη συλλογική τάση του είδους μας, που ονομάζεται εξέγερση, είναι το πιο σπουδαίο κομμάτι της ανθρώπινης μοίρας. «Φίλοι μου, η ζωή είναι σύντομη και για να τη ζήσουμε καλά πρέπει να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων», όπως λέει ο Φάλσταφ στον Ερρίκο τον Δ’ του Σέξπιρ.

Και λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Ρωτάμε: Γιατί τον Οκτώβρη του 2024, κύριε Γ.Α., στην εκπομπή σας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, είπατε για την ηρωική 7η Οκτώβρη (για αυτούς με τα κόκκινα τρίγωνα που είχε το πανό) τα παρακάτω:

«Σήμερα είναι ένας χρόνος από μια δυσάρεστη επέτειο κατά την οποία η Χαμάς επιτέθηκε σε ένα πάρτι γενεθλίων στο Ισραήλ, πήρε κάποιους ομήρους και σκότωσε κάποιους ανθρώπους. Hταν μια πολύ πολύ δυσάρεστη εξέλιξη… Αυτό που ακολούθησε ήταν ακόμα χειρότερο γιατί από τότε μέχρι τώρα, όπως συμβαίνει σε επιθέσεις τέτοιου τύπου τρομοκρατικές, αν θέλετε τυφλές, οι απαντήσεις είναι συνήθως μεγαλύτερες. Eνα χρόνο μετά τη δολοφονική επίθεση της Χαμάς […]».

Οι δηλώσεις του στον ένα χρόνο της επετείου της 7ης Οκτώβρη θα μπορούσαν να προέρχονται από διάφορα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου, που δήθεν κραυγάζουν για τους χιλιάδες νεκρούς αλλά καταδικάζουν την επίθεση της Χαμάς. Ισως να ξαναρίξει μια ματιά ο Γ.Α. στο πανό που τον ενθουσίασε, διότι το περιεχόμενό του, και δη τα τριγωνάκια, είναι σε άμεση σχέση με τους «ακάλεστους» στο πάρτι γενεθλίων…

Ισως το ελληνικό καλοκαίρι, τα μπάνια κλπ. τελικά να ωριμάζουν έναν κόσμο και να αναθεωρεί τις απόψεις του! Iσως, λέμε… Το ότι η σημαία της Παλαιστίνης στο δικό του μπαλκόνι στην Αθήνα είναι μικρότερη -παρότι είναι ήδη τόσο μεγάλη!- από αυτή που αντίκρισε στο κεφαλονίτικο μπαλκόνι μας ξεπερνά. Λες και μετριέται η φιλοπαλαιστινιακή στάση με το μέγεθος. Προς Θεού… Δεν θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε κύριε Γ.Α. αλλά ο Αμπάς μάλλον την έχει μεγαλύτερη τη σημαία στο μπαλκόνι του…

ΠΗΓΗ: prolet connect

Εκτύπωση 🖨
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟλη η Ελλάδα Παλαιστίνη
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

Σχετικά Αρθρα

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Καταστολή 8 Φεβ 2026, 10:42

Παλαιστίνια δημοσιογράφος ξεφτιλίζει τις δυτικές δικτατορίες και τα μίντιά τους

Διεθνή 7 Φεβ 2026, 13:42

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

Εργατικά 7 Φεβ 2026, 13:03

Η ΠΟΓΕΔΥ υπαινίσσεται ότι τα λαμόγια εξακολουθούν να παίρνουν παράνομες επιδοτήσεις από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»

Χατζηδάκης και Πιτσιλής οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματά της

Αγροτικά 6 Φεβ 2026, 19:20

Ακροδεξιά μέχρι το μεδούλι η Καρυστιανού

Χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες «εισβολείς»!

Καταστολή 6 Φεβ 2026, 12:09

Προσπαθούν να «στρατολογήσουν» έλληνες επιστήμονες οι σιωναζιστές του Τελ Αβίβ

Πολιτική 5 Φεβ 2026, 14:27
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
Καταστολή

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

8 Φεβ 2026, 10:42
Πολιτισμός

Αντώνης Μαυρόπουλος: Τεχνητή Νοημοσύνη

8 Φεβ 2026, 09:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φλεβάρη

8 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνια δημοσιογράφος ξεφτιλίζει τις δυτικές δικτατορίες και τα μίντιά τους

7 Φεβ 2026, 13:42
Εργατικά

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

7 Φεβ 2026, 13:03
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

7 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Φλεβάρη

7 Φεβ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

6 Φεβ 2026, 20:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

Ημέρα γάμου.
Ημέρα προσευχής για τους πάσχοντες από αυτισμό.
Ιταλία: Εθνική ημέρα μνήμης των εξόριστων.
1898: Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.
1950: Αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί λόγω του εμφυλίου πολέμου.
1974: Απεργία άγγλων ανθρακωρύχων οδηγεί στην καθιέρωση εβδομάδας τριών εργάσιμων ημερών για τον κλάδο και σε πτώση της κυβέρνησης.
1981: Βόμβες στο άγαλμα του Κωνσταντίνου στο Πεδίο του Αρεως και στο φασιστικό βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψις” στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo