Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
  • Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης
  • Είναι φασίστας και το ξέρει
  • Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!
  • Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Tα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους
Διεθνή Οικονομία

Tα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους

Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Απρ 2022, 17:17

Μια ροπή προς την παπάντζα την έχει η Ούρσουλα. Αυτό το χούι μάλλον το απέκτησε «συγγράφοντας» το μούφα διδακτορικό της. Πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν
η συνάντηση με τον Μπάιντεν για τα ενεργειακά και το αποτέλεσμά της, που διοχετεύθηκε στον Τύπο σαν συμφωνία ενώ στην καλύτερη περίπτωση μοιάζει με ευχολόγιο; Προτού όμως αποκωδικοποιήσουμε την παπάντζα, ας δούμε πώς κινείται η ενεργειακή εξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών.

Γράφαμε, προτού ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ότι η ενεργειακή εξάρτηση της ευρωζώνης για το 2020 ήταν 62% και αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που κανένας ευρωπαίος αξιωματούχος δεν μπορεί να κρύψει πίσω από δηλώσεις. Το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ ήταν 57,5%. Αυτό το ποσοστό φαίνεται στον Πίνακα 1, όπως και η εξάρτηση ανά πηγή ενέργειας. 

Από τη διαθέσιμη ενέργεια που έχουν τα κράτη, παραπάνω από τη μισή προέρχεται από τις καθαρές εισαγωγές. Για να δημιουργηθεί αυτό το ποσοστό ένα μοτίβο υπάρχει: οι ευρωπαϊκές χώρες δεν παράγουν ενέργεια, ενώ καταναλώνουν χωρίς να αποθεματοποιούν σε σημαντικό βαθμό. Η πρωταρχική παραγωγή ενέργειας (δεν συμπεριλαμβάνει τις μετατροπές ενέργειας από τη μια μορφή σε άλλη) ήταν στο 41% επί του συνόλου της διαθέσιμης ενέργειας. 

Από την άλλη, η κατανάλωση μετριέται σε αρχική και τελική. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι από την τελευταία εξαιρούνται οι ενεργειακές ποσότητες που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα, τις μεταφορές και από τη μετατροπή μιας μορφής ενέργειας σε άλλη. Τα ποσοστά σε σχέση με τη διαθέσιμη ενέργεια ήταν 90% και 65% αντίστοιχα. Για να συλλάβουμε τα ποσοστά αρκεί να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ για το 2021 δεν έχουν καμία ενεργειακή εξάρτηση (το εμπορικό ισοζύγιο ενέργειας είναι θετικό) και η διαθέσιμη ενέργειά τους προέρχεται εξ ολοκλήρου από την παραγωγή τους. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα ίδια ποσοστά για τη Ρωσία. 

Το συμπέρασμα είναι ότι στο ενεργειακό κουλουάρ η Ευρώπη πασχίζει να τερματίσει ασθμαίνοντας, όταν οι άλλοι παίκτες έχουν ανέβει ήδη στο βάθρο. 

Πώς καταναλώνεται η ενέργεια ανά τομέα; Το 28,4% της διαθέσιμης ενέργειας καταναλώνεται στις μεταφορές, το 26% στη βιομηχανία, το 28% στα νοικοκυριά και το 13,17% για δημόσιες υπηρεσίες. Ανά πηγή ενέργειας η κατανάλωση κατανέμεται κυρίως σε πετρέλαιο (35%), ηλεκτρική ενέργεια (23,15%) και φυσικό αέριο (21,9%). 

Οι περίφημες ανανεώσιμες πηγές, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ευχολογίου για την κλιματική αλλαγή (πράσινη μετάβαση κλπ), αντιπροσωπεύουν το 11,77% της κατανάλωσης. Μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι το 1990 ήταν στο 4,3% και τριάντα χρόνια μετά αποτελούν τον τέταρτο παράγοντα στην κατανάλωση, γίνεται αμέσως κατανοητό σε τι προτεραιότητα έχει μπει η ατζέντα για την κλιματική αλλαγή. 

Εστιάζοντας στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, το πρώτο χρησιμοποιείται κυρίως στις μεταφορές, ενώ το δεύτερο στη βιομηχανία και στις ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών (Πίνακας 2 στοιχεία του 2020 για την κατανάλωση). 

Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα για την ενεργειακή κατάσταση της ΕΕ. Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα στοιχεία (γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αναλυτικά στοιχεία για όλο το 2021), η ΕΕ εξαρτάται από τις ρωσικές εισαγωγές κατά 45% στο φυσικό αέριο, ποσοστό μεγαλύτερο από το 39% του 2020 (Πίνακας 3). Για το αργό πετρέλαιο το αντίστοιχο ποσοστό είναι 27%, ενώ για τον λιθάνθρακα 46% (πρώτη η Ρωσία στις σχετικές κατατάξεις). Για το 2021 το εισαγόμενο αέριο υπολογίζεται στα 340 bcm (δισ. κυβικά μέτρα). 

Τι λέει επομένως αυτό το περιβόητο ευχολόγιο μεταξύ Μπάιντεν και Ούρσουλας; Οτι οι ΗΠΑ θα εξάγουν επιπλέον 15 bcm στην ΕΕ, τα οποία θα αθροιστούν στα 22 bcm (που δηλώνεται ότι έχουν εξαχθεί για το 2021). Πρακτικά, ο στόχος είναι να αντικατασταθεί το μερίδιο του ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από αμερικάνικο. Αν υποτεθεί ότι το σύνολο του φυσικού αερίου θα παραμείνει σταθερό τον επόμενο χρόνο, αυτό ισοδυναμεί με μια αύξηση του εισαγόμενου αμερικάνικου φυσικού αερίου από 6,4% του συνόλου σε 11%. Κι αυτό μάλιστα θα επιτευχθεί με αλλαγή των εξαγωγικών διαδρομών. Αν δώσουμε σημασία στην Ούρσουλα, το πρόβλημα λύθηκε!

Ομως τι θα γίνει με το 45% που προέρχεται από την ρωσική πλευρά; Ακόμα και αν ισχύσει το σενάριο της Ούρσουλας, από πού θα προμηθευτεί η ΕΕ το υπόλοιπο φυσικό αέριο, το τόσο νευραλγικό για όλες τις λειτουργικές ανάγκες της; Επίσης, για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιο, θα απαιτηθούν πολλά δισ. ευρώ σε κατασκευές. Σε περιπτώσεις μάλιστα όπως η Γερμανία, που είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς φυσικού αερίου, θα πρέπει να κατασκευαστούν πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου από την αρχή (τα λεφτά είχαν πέσει στον αγωγό Nord Stream 2). Το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία, που βασίζεται επίσης σε σημαντικό βαθμό στο ρωσικό φυσικό αέριο. 

Για μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου, που είναι εγκατεστημένες στη στεριά, ούτε λόγος για άμεση κατασκευή, γιατί είναι πιο χρονοβόρα και πιο δαπανηρή. Αλλά και στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς (Ισπανία) θα απαιτηθεί η κατασκευή αγωγών που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο στις ηπειρωτικές χώρες. 

Τα συμπεράσματα εκστομίζονται και από διάφορους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες. Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς τοποθετήθηκε για το εμπάργκο στις ρωσικές πηγές ενέργειας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Η Γερμανία, όπως και οι εταίροι μας εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, δουλεύουμε πυρετωδώς για να αναπτύξουμε εναλλακτικές [πηγές ενέργειας], αλλά αυτό δεν γίνεται εν μιά νυκτί. Είναι επομένως μια συνετή απόφαση να συνεχιστούν οι δραστηριότητες των εταιριών στον τομέα της ενεργειακής προμήθειας από τη Ρωσία». 

Κοράκια του χρηματιστικού κεφαλαίου, όπως η Goldman Sachs, το λένε πιο ξεκάθαρα: «Περιμένουμε προσωρινά μέτρα που θα βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές εισαγωγές LNG να βασιστούν στην ανακατανομή των εισαγωγικών πηγών. Αυτό πρακτικά ήδη συμβαίνει γιατί οι ευρωπαϊκές τιμές αερίου είναι οι υψηλότερες στον κόσμο». Ακόμα πιο ξεκάθαρα και ωμά το λέει η Poten & Partners, συμβουλευτική εταιρία σε ενεργειακά και ναυτιλιακά θέματα: «Ολο το αέριο που παράγεται στις ΗΠΑ ανήκει σε κάποιον. Είναι σε συμβόλαια. Εάν η Ευρώπη θέλει περισσότερο LNG θα πρέπει να το πληρώσει». 

Εν κατακλείδι, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν βρεθεί στη δίνητου κυκλώνα που έχουν δημιουργήσει ο αμερικάνικος και ο ρωσικός ιμπεριαλισμός (όπως έχουμε περιγράψει εδώ και εδώ). 

Ο Λένιν στον Ιμπεριαλισμό του έγραφε, αναφερόμενος στα μονοπώλια ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαίου: «Είναι αυτονόητο πόσο δύσκολος έγινε ο συναγωνισμός ενάντια σε αυτό, το πραγματικό ενιαίο, παγκόσμιο τραστ, που διαθέτει ένα κεφάλαιο από μερικά δισεκατομμύρια και έχει τα “υποκαταστήματά“ του, τις αντιπροσωπίες του, τα πρακτορεία του, τους δεσμούς του κλπ. σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Το μοίρασμα όμως του κόσμου ανάμεσα στα δύο ισχυρά τραστ δεν αποκλείει φυσικά το ξαναμοίρασμα, αν αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων, λόγω της ανισομετρίας της ανάπτυξης, των πολέμων, των χρεοκοπιών κλπ». 

ΥΓ. Δεν βάλαμε δήλωση του Ντράγκι. Προτιμήσαμε να βάλουμε ένα φωτοκολάζ που μας έστειλε αναγνώστης:

Εκτύπωση 🖨
ΕΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Γκρίνια» στη συζήτηση, «υπέρ» στην κάλπη

Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

Επόμενο άρθρο Ο μέγιστος των φιλοσόφων…

Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

Σχετικά Αρθρα

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 21:24

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 19:37

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 18:27

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 21:43

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 18:00

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 11:31
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Διεθνή

Η ύπουλη δολοφονική επίθεση των σιωναζιστών στη Ντόχα έγειρε κι άλλο τη ζυγαριά υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Χαμάς: Παραμένουμε αμετακίνητοι στους όρους της Αντίστασης

10 Σεπ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

Πράσινο Ακρωτήρι, Γουινέα – Μπισάου: Εθνική γιορτή.

1974: Εκθρονίζεται ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ με στρατιωτικό πραξικόπημα.

1980: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.

1990: Αστυνομική επιδρομή στα σπίτια των Αννας Φιλίνη, Χρήστου και Ανδρέα Μπίστη, Λιλής Λεοντίδου και Πέλλης Κεφαλά, ως υπόπτων για ενέργειες της 17Ν.

2002: Συλλαμβάνεται η Αγγελική Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Εφετείο 17Ν

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

  • ΕΛΑ

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

  • Επικοινωνία

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

  • Όροι χρήσης

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

  • Ποιοι είμαστε

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

  • Επικοινωνία

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

  • Όροι χρήσης

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

    Ξανά για την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo