Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
  • Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης
  • Είναι φασίστας και το ξέρει
  • Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Τυφλή εργαζόμενη υπέστη ακρωτηριασμό κατά την ώρα εργασίας στο χώρο του Φάρου Τυφλών
Εργατικά

Τυφλή εργαζόμενη υπέστη ακρωτηριασμό κατά την ώρα εργασίας στο χώρο του Φάρου Τυφλών

H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Οκτ 2023, 19:40

«Επειδή το αίτημα σας για έλεγχο από δικό σας Ειδικό Ελεγκτή, ξεπερνά τα όρια της καλής πίστης αλλά και του Νόμου, είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε το αίτημα αυτό. Μετά τον τελικό πόρισμα των αρμοδίων (εκ του Νόμου) Επιθεωρητών Ελεγκτών θα γίνουν, από την Διοίκηση του Φορέα,  όλες οι ενέργειες οι οποίες θα υποδειχθούν από τους Δημόσιους Φορείς ελέγχου. Τέλος, κανένας Ιδιωτικός Φορέας  δεν έχει δικαίωμα ελέγχου, πάρα μόνο οι αρμόδιοι Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ».

Αυτήν την προκλητική απάντηση έδωσε η διοίκηση του Φάρου Τυφλών Ελλάδας στο αίτημα του κλαδικού σωματείου (ΣΕΜΙΣΕΑ) και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) να κάνουν με δικό τους επιστήμονα εμπιστοσύνης έλεγχο στα μηχανήματα που χειρίζονται εργαζόμενοι και μάλιστα ανάπηροι. Το αίτημα προέκυψε μετά από εργατικό «ατύχημα» στη πρέσα παραγωγής/ διαμόρφωσης μεταλλικών υλικών του μηχανουργείου του Φάρου Τυφλών, που είχε τυφλή εργαζόμενη, η οποία ακρωτηριάστηκε, χάνοντας τα τρία δάκτυλα του δεξιού της χεριού.

Η αναλγησία και προκλητικότητα των εργοδοτών δεν αφορά μόνο καραμπινάτους καπιταλιστές, αλλά και διοικήσεις τύπου ΜΚΟ, όπως είναι ο Φάρος Τυφλών, ένα Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), που προσφέρει «φιλανθρωπικό έργο», τσιμπώντας χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ως προνοιακό ίδρυμα μέσω της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από ιδιώτες καπιταλιστές, και «εποπτεύεται» από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης. 

Το αστικό κράτος, χρόνια τώρα, έχει αναθέσει σε ιδιωτικούς φορείς, ΜΚΟ και τα ρέστα την «κοινωνική πολιτική» και μέριμνα, ώστε να γλιτώνει κονδύλια και να αποσείει ευθύνες.

Η Καταγγελία της ΣΕΑΑΝ 

Ακρωτηριασμός σε τρία δάχτυλα εργαζομένης τυφλής στο Φάρο Τυφλών Ελλάδας!

Προκλητικά η Διοίκηση αρνήθηκε έλεγχο από τους φορείς μας με ειδικό επιστήμονα των μηχανημάτων παραγωγής που δουλεύουν εργαζόμενοι και τυφλοί ανάμεσα τους. 

Την Τετάρτη 11.10.2023 η τυφλή συναδέλφισσα Α.Χ κατά τη διάρκεια της εργασίας της στη πρέσα παραγωγής/ διαμόρφωσης μεταλλικών υλικών του μηχανουργείου του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, είχε ένα εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τα τρία δάχτυλα του δεξιού της χεριού. 

Εμείς ως Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε για το ατύχημα ήμασταν στο πλευρό της, δηλώσαμε συμπαράσταση στη συναδέλφισσα και απαιτήσαμε με ανακοίνωση μας την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος,  τον καταλογισμό των ευθυνών αλλά και την πλήρη εξασφάλιση της συναδέλφισσας με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην ανακοίνωση μας, υπογραμμίσαμε και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αρνείται να στηρίξει την ένταξη των ΑμεΑ στην παραγωγή και τη λειτουργιά των προστατευόμενων εργαστηρίων, σαν αυτά που λειτουργεί ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, με τη διαμόρφωση ανάλογου θεσμικού πλαισίου και εξειδικευμένους μηχανισμούς, υποδομές με ειδικούς επιστήμονες για τη λειτουργία τους. 

Παράλληλα, στις 12/10/2023 αντιπροσωπεία και από τους δύο παραπάνω φορείς επισκέφθηκε το χώρο, συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Γ. Καρκούλια και τον προϊστάμενο παραγωγής κ. Πετρετζίκη και επισκεφθήκαμε το τμήμα παραγωγής όπου και μας υποδείχθηκε, ο τρόπος λειτουργίας του μηχανήματος αλλά και ο χειρισμός του από έναν τυφλό. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΔΣ, μεταφέραμε τα παραπάνω αιτήματα και παρατηρήσεις μας , ως προς την κατοχύρωση της συναδέλφισσας και τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.  Ζητήσαμε συνάντηση μαζί της, η οποία ορίστηκε την Πέμπτη στις 19/10/2023. 

Κατά τη συνάντηση ενημερωθήκαμε ότι έγιναν δεκτά τα αιτήματα μας από το ΔΣ ως προς την κατοχύρωση  της συναδέλφισσας και τη στήριξη της για ότι χρειαστεί σχετικά με τη θεραπεία και αποκατάσταση της αλλά και πως θα παραμείνει ως εργαζόμενη του Φάρου μέχρι τη συνταξιοδότηση της. 

Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε, για τις υποδείξεις που έκανε ο επιθεωρητής του ΣΕΠΕ, κατά τη 2η αυτοψία του στο χώρο του ατυχήματος την Τετάρτη 18/10/2023. Υποδείξεις που δεν είχαν γίνει, όπως ενημερωθήκαμε, σε παλαιότερη επίσκεψη και έλεγχο στο χώρο  μετά από άλλο εργατικό ατύχημα το 2017. Στο σημείο αυτό ζητήσαμε, να μπορέσουν να κάνουν οι φορείς μας αυτοψία με δικός μας επιστήμονα μιας και στο χώρο δεν υπάρχει Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος για μεγαλύτερες μονάδες. 

Με έκπληξη μας απάντησαν, ότι δεν ξέρουν αν πρέπει να το επιτρέψουν και θα μας απαντήσουν γραπτά, σε γραπτό αίτημα μας. Αίτημα που υποβάλλαμε αργότερα το μεσημέρι της Πέμπτης 19/10/2023. 

  Σε αρνητική απάντηση που λάβαμε το απόγευμα της ίδια ημέρας, μας ανακοίνωσαν τα εξής προκλητικά, «Επειδή το αίτημα σας για έλεγχο από δικό σας Ειδικό Ελεγκτή, ξεπερνά τα όρια της καλής πίστης αλλά και του Νόμου, είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε το αίτημα αυτό. Μετά τον τελικό πόρισμα των αρμοδίων (εκ του Νόμου) Επιθεωρητών Ελεγκτών θα γίνουν, από την Διοίκηση του Φορέα,  όλες οι ενέργειες οι οποίες θα υποδειχθούν από τους Δημόσιους Φορείς ελέγχου. Τέλος, κανένας Ιδιωτικός Φορέας  δεν έχει δικαίωμα ελέγχου, πάρα μόνο οι αρμόδιοι Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ».

Άκουσον – άκουσον.

Υπέστη ακρωτηριασμό τυφλή, ανάπηρη εργαζόμενη κατά την ώρα της εργασίας της, στο χώρο του Φάρου Τυφλών και δεν μπορεί το κλαδικό της σωματείο (ΣΕΜΙΣΕΑ), και η ΣΕΑΑΝ να κάνουν με δικό τους, επιστήμονα εμπιστοσύνης έλεγχο στα μηχανήματα που χειρίζονται εργαζόμενοι και μάλιστα ανάπηροι και μιλούν από πάνω ότι ξεπερνά τα όρια της καλής πίστης;;

Αφού είναι όλα καλώς καμωμένα τι φοβούνται; Και γιατί έγινε το ατύχημα;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Να επιτραπεί, ο συγκεκριμένος έλεγχος με ειδικό επιστήμονα που θα υποδείξουν οι φορείς μας και ας είναι παρόντες τα εξειδικευμένα στελέχη του Φάρου αλλά και ο Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ. 

Εμάς μας ενδιαφέρει έτσι κ αλλιώς γιατί έχουμε την πρώτη ευθύνη και λόγο και για να μην επαναληφθεί επ’ουδενί ανάλογο ατύχημα αλλά και να αναγκαστεί το κράτος να διαμορφώσει ανάλογο θεσμικό πλαίσιο και δομές , δημόσιων προστατευόμενων παραγωγικών εργαστηριών με εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη για να μπορούν να δουλεύουν οι τυφλοί/ανάπηροι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 

Εκτύπωση 🖨
AMEA
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠοια είναι τα ανθρωπόμορφα κτήνη;

H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

Επόμενο άρθρο Ο εξευτελισμός τους θα είναι τέλειος

H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Υγεία 1 Σεπ 2025, 14:13

Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο

Εργατικά 1 Σεπ 2025, 08:26

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

Εργατικά 24 Αυγ 2025, 08:52

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

Εργατικά 22 Αυγ 2025, 09:40
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

10 Σεπ 2025, 21:43
Πολιτική

Πλωμάρι Λέσβου: Ισραηλινοί «επενδυτές» συμπεριφέρονται σαν έποικοι – Oργιο αυθαιρεσιών στην περιοχή

10 Σεπ 2025, 20:39
Διεθνή

Πόσους ασφαλίτες θα διώξει;

10 Σεπ 2025, 18:00
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Εφετείο 17Ν

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

  • ΕΛΑ

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

  • Επικοινωνία

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

  • Όροι χρήσης

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

  • Ποιοι είμαστε

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

  • Επικοινωνία

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

  • Όροι χρήσης

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

    H διοίκηση αρνείται τον έλεγχο από επιστήμονα εμπιστοσύνης του κλαδικού σωματείου και της ΣΕΑΑΝ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo