Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
  • Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
  • Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του
  • Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το πονηρό γκάλοπ του Βαρδινογιαννέικου
Πολιτική

Το πονηρό γκάλοπ του Βαρδινογιαννέικου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μαρ 2025, 13:52

Να θυμίσουμε, καταρχάς, τη μεγάλη αλήθεια: τα γκάλοπ δεν αποτυπώνουν το κλίμα αλλά φτιάχνουν κλίμα. Οσο πιο αληθοφανή είναι, τόσο καλύτερα πετυχαίνουν το στόχο τους. Πίσω από τα αληθοφανή στοιχεία τους κρύβονται οι ανομολόγητοι στόχοι αυτών που τα παρήγγειλαν.

Αυτών που τα παρήγγειλαν, όχι αυτών που τα έκαναν. Αυτοί είναι απλοί παραγγελιοδόχοι και διεκπεραιωτές.

Μπορεί ο Θεοδωρικάκος να ήταν κάποτε «αφεντικό» της GPO, όμως όταν το γκάλοπ το παραγγέλνει το κανάλι του Βαρδινογιαννέικου, η κατασκευή γίνεται με βάση την παραγγελία αυτού που πληρώνει, όχι ενός υπουργού που τυχαίνει να ήταν ο δημιουργός της εταιρίας (με λεφτά του Καλογρίτσα, για να μην ξεχνιόμαστε).

Τι έβαλε στη βιτρίνα του το γκάλοπ του Βαρδινογιαννέικου; Τα αυτονόητα και αυτά που μπορούσαν να περάσουν ως αυτονόητα.

  • Ο βλακώδης ισχυρισμός του Μητσοτάκη ότι οι πολίτες συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για το έγκλημα των Τεμπών (στη Βουλή το είπε ακόμα πιο βλακωδώς, ισχυριζόμενος ότι αίτημα των συλλαλητηρίων είναι… να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα!) πετιέται κατευθείαν στα σκουπίδια. Σύμφωνα με το γκάλοπ, το 64,1% ήθελε να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων, το 56,1% ήθελε να ζητήσει δικαιοσύνη, το 47,4% να στείλει μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση και μόλις ένα 16,6% να απαιτήσει καλές και ασφαλείς συγκοινωνίες. Ηδη, η μαζικότατη διαμαρτυρία «αφοπλίστηκε», αφού κατά κύριο λόγο ήθελε να κάνει… μνημόσυνο, ενώ -μολονότι η ερώτηση είχε πολλαπλές επιλογές- λιγότερους από τους μισούς (47,4%) από τους πολίτες που κατέβηκαν στα συλλαλητήρια ήθελαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση!
  • Μετά πέφτει χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: το 85% φέρεται να απαντά ναι και μάλλον ναι στο ερώτημα αν υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης, ενώ μόλις ένα 13,5% φέρεται να απαντά όχι και μάλλον όχι.
  • Ταυτόχρονα, πέφτει χαστούκι και στην αντιπολίτευση, καθώς το 82,4% φέρεται να απαντά ναι και μάλλον ναι στο ερώτημα αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την υπόθεση και μόλις ένα 15,8% φέρεται να απαντά όχι και μάλλον όχι.

Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγείται ο πολίτης που παρακολουθεί το γκάλοπ είναι αυτονόητο: τα ίδια σκατά είναι όλοι τους.

  • Τα χαστούκια στην κυβέρνηση αναγκαστικά είναι περισσότερα. Ετσι,στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση το 67,7% φέρεται να απαντά ναι και μάλλον ναι, ενώ μόλις το 29,5% φέρεται να απαντά όχι και μάλλον όχι.
  • Στο ερώτημα αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, το 86,2% φέρεται να απαντά ναι και μάλλον ναι, ενώ μόλις το 9,8% απαντά όχι και μάλλον όχι.
  • Το 71,9% φέρεται να πιστεύει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση και το 21,7% φέρεται να πιστεύει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τη φωτίσει.
  • Από τη λίστα των αυτονόητων δε θα μπορούσε να λείπει ο δικαστικός μηχανισμός. Ετσι, μόλις το 39% φέρεται να απαντά ναι και μάλλον ναι στο αν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ το 59,8% φέρεται να απαντά όχι και μάλλον όχι. Οπως βλέπετε, για τη Δικαιοσύνη η «γνώμη των πολιτών» είναι μεν κακή, αλλά λιγότερο κακή σε σχέση με κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Αφού προβληθούν τα αυτονόητα, έτσι που ο καθένας να θεωρεί ότι πρόκειται για ένα… και γαμώ τα γκάλοπ, αξιόπιστο ως εκεί που δεν παίρνει άλλο, αρχίζει η δουλειά:

  • Να γίνουν πρόωρες εκλογές; Το 52,5% φέρεται να απαντά ναι και μάλλον ναι, ενώ το 44,7% φέρεται να απαντά όχι και μάλλον όχι! Δηλαδή, θεωρούν τα Τέμπη μείζον ζήτημα, θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες και προσπαθεί να τις συγκαλύψει, αλλά οι μισοί δε θέλουν πρόωρες εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση της συγκάλυψης! Ποιος ζητάει από τον Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές; Η ad hoc συμμαχία της αντιπολίτευσης που έκανε την πρόταση δυσπιστίας και ο Βελόπουλος. Τι λέει το γκάλοπ; Οτι ο Μητσοτάκης… νομιμοποιείται να μην πάει σε πρόωρες εκλογές.
  • Mπορεί ο «κανένας» να κερδίζει την πρώτη θέση για «καταλληλότερος ως πρωθυπουργός», όμως τον Μητσοτάκη χωρίζει χάος από τον δεύτερο Ανδρουλάκη (σχεδόν τριπλάσια αποδοχή)

Συμπέρασμα γκάλοπ: Μετά τον Μητσοτάκη, η απόλυτη λειψανδρία και λειψογυναικία. Μια χαρά για να το ξανασκεφτούν οι «νοικοκυραίοι» που διέπονται από το συντηρητισμό της σιγουριάς.

  • Εχει και συνέχεια. Πρόθεση ψήφου: H NΔ πέφτει 3,6% σε σχέση με τον Γενάρη, αλλά πέφτει και το ΠΑΣΟΚ (-1,8%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (-0,4%). Το ΚΚΕ, που έτσι κι αλλιώς δηλώνει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση, ανεβαίνει ελάχιστα (+0,2%),ο Βελόπουλος ανεβαίνει και κρατάει σταθερά την τρίτη θέση (+1,3%) και η Κωνσταντοπούλου κάνει άλμα και ξεπερνάει τον ΣΥΡΙΖΑ (+3,1%). Από τους υπόλοιπους, μόνο η Λατινοπούλου μπαίνει στη Βουλή, αν και εμφανίζει πτώση (-0,7%), ενώ Βαρουφάκης, ΝέΑρ, Κασσελάκης και Νίκη δεν μπαίνουν με την καμία.

Συμπέρασμα γκάλοπ: αν δε θέλετε να μπείτε σε περιπέτειες με τα «λαϊκιστικά άκρα» (Βελόπουλος, Κωνσταντοπούλου), συσπειρωθείτε στα τρία «συστημικά» κόμματα (στα υπόλοιπα ο… «αντισυστημισμός» τρέχει από τα μπατζάκια!) και ετοιμαστείτε για συγκυβέρνηση με κέντρο τη ΝΔ. Αν κάνουμε τολογαριασμό, η ΝΔ με λίγη ενίσχυση του σημερινού ποσοστού της και σε συμμαχία με τη Λατινοπούλου (στέλεχός της ήταν) μέχρι και δεξιά κυβέρνηση φτιάχνει. Αντίθετα, ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ δεν φτιάχνουν κυβέρνηση με τίποτα. Κι αν δε βγαίνει ο λογαριασμός με τη Λατινοπούλου, ευκαιρία για έναν ακόμα «μεγάλο συνασπισμό», όπως το 2012. Δηλαδή, ηλίθιοι είναι οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες που ασυζητητί μπαίνουν σε κυβερνήσεις με τη Δεξιά;

Αν εμφάνιζαν ένα γκάλοπ που θα έδειχνε τον Μητσοτάκη πανίσχυρο και τους πολίτες να τον επευφημούν για τους χειρισμούς του στο έγκλημα των Τεμπών, θα ήταν για μπάτσες. Πάρτι θα έκαναν στα καφενεία και στα σόσιαλ μίντια. Ενα γκάλοπ, όμως, με φτιασιδώματα αντικειμενικότητας μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

Κι αν χρειαστεί να φύγει από τη μέση ο Μητσοτάκης; Ουδόλως θα στενοχωρηθεί το Βαρδινογιαννέικο, παρά τις καλές σχέσεις με την «οικογένεια». Πάνω απ’ όλα είναι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και όχι το προσωπικό συμφέρον του Μητσοτάκη. Αυτή τη στιγμή, πάντως, με τη συγκεκριμένη δημοσκοπική κατασκευή, το κανάλι του βαρδινογιαννέικου αβαντάρει τη βασική επιλογή του Μητσοτάκη. Ποια είναι αυτή; Η διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε ταραγμένους καιρούς. Δεν το λέει με τον τρόπο του Λουδοβίκου του ΙΔ (‘État, c’est moi – το κράτος είμαι εγώ), το λέει έμμεσα, με ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο.

Το γκάλοπ του Βαρδινογιαννέικου σε πρώτο επίπεδο λειτουργεί εκτονωτικά (δίκιο έχετε να θεωρείτε ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει κτλ.), ενώ σε δεύτερο επίπεδο καλεί τους «νοικοκυραίους» ή «μεσαίο χώρο» ή «κεντρώους» ή όπως αλλιώς τους αποκαλούν κατά καιρούς, να αφήσουν στην άκρη το θυμό και να σκεφτούν το «καλό τους».

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη νεοναζιστών «Σπαρτιατών»: Ιδια μεθόδευση – νέα διακοπή (με κατεύθυνση νέας αναβολής)
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 8 Μάρτη

Σχετικά Αρθρα

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

Πολιτική 2 Οκτ 2025, 14:44

Συνεχίζει την απεργία ο Πάνος Ρούτσι – Σταματήστε τα κόλπα και ικανοποιήστε πλήρως το αίτημά του

Πολιτική 27 Σεπ 2025, 13:50

Απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Τι φοβάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Πολιτική 26 Σεπ 2025, 19:24

O τραγέλαφος της ελληνικής αστικής διπλωματίας

Πολιτική 25 Σεπ 2025, 10:46

Η Π. Τυχεροπούλου απαντά στον Ν. Σαλάτα: «Συκοφαντικός παροξυσμός, με προσωπικές επιθέσεις, αισχρά ψεύδη και απαράδεκτους υπαινιγμούς»

Επεσαν οι μάσκες στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική 24 Σεπ 2025, 20:19

Νόμιμα βγαίνει στο εξωτερικό ο Καιάδας για να «τραγουδήσει» τα εθνικοσοσιαλιστικά εμέσματά του

Τον αποφυλάκισαν χωρίς να του επιβάλουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Πολιτική 24 Σεπ 2025, 14:28
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ένας οργανωμένος στρατός που χρησιμοποιεί τακτική ανταρτοπόλεμου (video)

Σφοδρά χτυπήματα στην Πόλη της Γάζας σήμερα

29 Σεπ 2025, 20:10
Κόντρες

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

29 Σεπ 2025, 14:59
Παιδεία

Χιλιάδες τα εκπαιδευτικά κενά: Προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για το δημόσιο σχολείο

29 Σεπ 2025, 13:35
Η παπάρα

Αθλια παράσταση υποκρισίας του Μητσοτάκη

29 Σεπ 2025, 13:17
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo