Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις
  • Σαν σήμερα 31 Αυγούστου
  • Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam
  • Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ
  • Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία
  • Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Οι «κινηματικοί» εισαγγελείς και οι μετανάστες
Zoom

Οι «κινηματικοί» εισαγγελείς και οι μετανάστες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Φεβ 2011, 00:00

Δεν είχαν ν’ αντιμετωπίσουν μόνο τη λυσσασμένη επίθεση της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των αστικών ΜΜΕ οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας και οι αλληλέγγυοι σ’ αυτούς. Δεν είχαν ν’ αντιμετωπίσουν μόνο τη βρόμικη προβοκατορολογική προπαγάνδα του Περισσού, που έδωσε και πάλι ρέστα. Είχαν ν’ αντιμετωπίσουν και ορισμένους «συμμάχους», οι οποίοι πήραν το ρόλο του εισαγγελέα που εγκαλεί «από κινηματικές θέσεις» τους «ανεύθυνους», οι οποίοι «παρέσυραν» τους μετανάστες.

Ο Π. Παπακωνσταντίνου, για παράδειγμα, παρατηρεί κατ’ αρχήν ότι «αποτελεί θετικό γεγονός ότι απετράπη η παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου», και ότι σ’ αυτό «συνέβαλε η στάση και η κινητοποίηση όλων των ριζοσπαστικών, αριστερών δυνάμεων», πρωτίστως δε «η μαχητική κινητοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Νομική και η κατηγορηματική τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα»! Αρχή με ψέμα, δηλαδή, καθόσον η μεν ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέβηκε στην Ακαδημίας με λίγους διαδηλωτές, εν αντιθέσει με τους πολύ περισσότερους που είχαν παραταχθεί στη Σόλωνος, επιπρόσθετα δε φρόντισαν ν’ αποχωρήσουν αρκετές ώρες πριν επιτευχθεί συμφωνία και επιτραπεί σε μετανάστες και αλληλέγγυους να αποχωρήσουν, τα δε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπαιξαν κανένα ρόλο διότι δεν τους επιτράπηκε να παίξουν (όσο για την τοποθέτηση της Παπαρήγα, στο κομματικό ακροατήριο απευθυνόταν και όχι στην κυβέρνηση).

Ολ’ αυτά, όμως, τα «αγαπησιάρικα» για τη σύμπασα αριστερά (πλην ΔΗΑΡΙ και μερίδας στελεχών του ΣΥΝ) είναι απλά η εισαγωγή για τα περαιτέρω. Αφού διαπιστώσει ότι «η κυβέρνηση και οι κυρίαρχοι κύκλοι κατάφεραν να υπονομεύσουν, εν τινι μέτρω, το άσυλο στα μάτια μέρους των πολιτών και να ερεθίσουν συντηρητικά αντανακλαστικά με την εκμετάλλευση των γεγονότων της Νομικής», το στέλεχος του ΝΑΡ περνά στο παραμύθι περί «πολιτικής ωριμότητας», θέτοντας το ερώτημα «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί πολιτικά σκόπιμη η άσκηση αυτού του δικαιώματος στο συγκεκριμένο χώρο, τη συγκεκριμένη στιγμή, με το συγκεκριμένο τρόπο». Απορροφημένος από τις ασχολίες του στον αστικό Τύπο, δεν μπαίνει καν στον κόπο να μάθει από ποιους συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και κάνει λόγο για «ένα φόρουμ αλληλεγγύης και κάποιες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου», που «πατρονάρουν τους μετανάστες σε μια τόσο σοβαρή πολιτική ρήξη».

Στο σάπιο μυαλό του δημοσιογράφου του συγκροτήματος Αλαφούζου χωρούν μόνο μετανάστες που πατρονάρονται. Και η πατρονεία γίνεται πιο αποκρουστική όταν σαν κοινοί προβοκάτορες τη «φορέσουμε» στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ο εισαγγελικός οίστρος συνεχίζεται με κατηγορίες ότι δεν εξασφαλίστηκε η «μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων, στο επίπεδο των ταξικών συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, μετώπων και κινήσεων στο εργατικό κίνημα» και ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση των φορέων του φοιτητικού κινήματος. Το ψεύδος και πάλι στην πρώτη γραμμή. Διότι η φοιτητική παράταξη την οποία υπανίσσεται ο Παπακωνσταντίνου είχε έγκαιρα ενημερωθεί, όπως έγκαιρα είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός φορέας στον οποίο συμμετέχει. Είχαν ενημερωθεί όχι απλά για να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί, αλλά για να συμμετάσχουν ισότιμα στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης. Θέλει, μήπως, ο Παπακωνσταντίνου να του πούμε ποιο στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήρθε στην ιδρυτική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, πολύ πριν αποφασιστεί η ημερομηνία ανόδου των μεταναστών στην Αθήνα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του και μετά… μην τον είδατε τον Παναή; Με τι θράσος γράφει όσα γράφει;

Με το θράσος του ανθρώπου που δεν θέλει την παραμικρή σύγκρουση με το σύστημα και δεν διστάζει να γράψει τα εξής: «Πώς μπορούν κάποιες αυτόκλητες “πρωτοπορίες” να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, υπολογίζοντας ότι την κρίσιμη στιγμή θα σπεύσουν να τους υπερασπιστούν πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς που δεν ρωτήθηκαν καν για τα καθέκαστα;». Τον Παπακωνσταντίνου και τους ομοίους του, βέβαια, δεν πρόκειται να τους ρωτήσουμε για οτιδήποτε (σιγά τα προσώπατα). Ούτε προσβλέπουμε ότι θα σπεύσει να μας υπερασπιστεί. Εχει σημασία πώς βλέπει κανείς τα πολιτικά του καθήκοντα. Οταν 300 μετανάστες έρχονται και σου λένε ότι θα πραγματοποιήσουν απεργία πείνας, ζητώντας την αλληλεγγύη σου, απαντάς ή ναι ή όχι. Από τις απαντήσεις που δόθηκαν κρίνεται κάθε πολιτική δύναμη που θέλει να λέγεται αντικαθεστωτική.

Ετερος «κινηματικός» εισαγγελέας, ο Ρ. Ρινάλντι της ΚΟΕ, μας κούνησε αυστηρά το δάχτυλο μέσω άρθρου με τίτλο «Δεν παίζουμε με το μεταναστευτικό!». Εξαφανισμένη και αυτή η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ από τη στήριξη της απεργίας πείνας των μεταναστών, αν και πλήρως ενημερωμένη και κληθείσα να συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, μας λέει τώρα, διά γραφίδος Ρινάλντι, ότι «η πρόσφατη πρωτοβουλία και κινητοποίηση με επίκεντρο τη Νομική έδειξε με πολύ κραυγαλέο τρόπο την προχειρότητα, την επιπολαιότητα, τη ρηχότητα μιας πολιτικής κατεύθυνσης που θεωρεί το μεταναστευτικό μόνο ως θέμα δικαιωμάτων και αγνοεί ή βάζει σε δεύτερη μοίρα τις πολιτικές του διαστάσεις. Είναι μια πολιτική κατεύθυνση που δείχνει να μη λαμβάνει υπόψη της τα θέματα που έχει αναδείξει η νέα συγκυρία, με το Μνημόνιο, την τρόικα, την ολομέτωπη επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα του μαζικού κινήματος».

Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω. Πληροφορούμε τον κ. Ρινάλντι ότι 300 μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας. Εναντι αυτής πώς τοποθετείται; Οσο για το αν –εμείς τουλάχιστον– παίρνουμε υπόψη μας το Μνημόνιο και την πολιτική του, ο κ. Ρινάλντι είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας παραδώσει μαθήματα. Γιατί εμείς αγωνιζόμασταν όταν αυτός ασχολούνταν με τις ίντριγκες και τους βυζαντινισμούς στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του συριζικού λαβύρινθου.

Με ύφος χιλίων πιθήκων, μάς λέει ακόμη ότι «η πρωτοβουλία ήλθε σε μια στιγμή που είχε αρχίσει να “σαλεύει το πλήθος”, να αναπτύσσεται ένα μαζικό κίνημα ανυπακοής σε αυξήσεις (διόδια, εισιτήρια κ.λπ.), ενώ είχε κάνει την εμφάνισή του, τον τελευταίο χρόνο, το μαζικό κίνημα μέσα από τις γενικές απεργίες και την αμφισβήτηση της γραφειοκρατικής ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος». Ολ’ αυτά είχαν γίνει –προφανώς υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Ρινάλντι και του Αλαβάνου– και ήρθε η απεργία πείνας των 300 μεταναστών και τα χάλασε. Γιατί, όμως, οι μεγάλοι τιμονιέρηδες Ρούντι και σία δεν ενέταξαν κι αυτόν τον αγώνα μέσα στο γενικό πλαίσιο, αφού εμείς οι άσχετοι δεν θέλαμε ή δεν μπορούσαμε να το κάνουμε;

Τις νουθεσίες των «κινηματικών» εισαγγελέων τις γράφουμε στο ίδιο σημείο που γράφουμε τις απειλές των εισαγγελέων και τις βρισιές των τηλεεισαγγελέων. Οι ίδιοι έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι διέπονται από μια μίζερη, κακομοίρικη, μικροκομματική λογική, που θέλει να υποτάσσει τα κινήματα στις ιδιαίτερες επιδιώξεις τους. Εμειναν έξω απ’ αυτόν τον αγώνα, ας μη μετατρέπονται και σε εχθρούς του.

Πέτρος Γιώτης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόντρες
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

1925: 150.000 ανθρακωρύχοι ξεκινούν τη μεγαλύτερη απεργία στα ορυχεία άνθρακα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

1930: Επεισόδια αρχειομαρξιστών – χωροφυλακής και συλλήψεις (Θεσσαλονίκη).

1934: 650.000 υφαντουργοί των ΗΠΑ σε απεργία.

1942: Εξαρθρώνεται η οργάνωση «Κόκκινη Εκκλησία» στη Γερμανία, μαζικές εκτελέσεις των συμμετεχόντων κομμουνιστών και αντιστασιακών κατά του φασισμού.

1967: Καταδίκη δεκατεσσάρων μελών του ΠΑΜ (Θεσσαλονίκη).

1980: Ιδρύεται το πολωνικό συνδικάτο “Αλληλεγγύη” (Γκντανσκ).

1981: Βομβιστική επίθεση της RAF στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ραμστάιν, δεκαεπτά τραυματίες.

1992: Τερματίζεται η μαρξιστική διακυβέρνηση στο Κονγκό.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo