Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο
  • Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)
  • Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς
  • Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες
  • Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων
  • Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Αλληλεγγύη, όχι φιλανθρωπία – Κίνημα, όχι ΜΚΟ
Zoom

Αλληλεγγύη, όχι φιλανθρωπία – Κίνημα, όχι ΜΚΟ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Μαρ 2010, 00:00

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Στο προηγούμενο σημείωμα είδαμε ότι κλειδί για το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό είναι η αναγνώριση και η στήριξη της ένοπλης αντίστασής του, ανεξάρτητα από τους πολιτικούς φορείς που την εκφράζουν. Είδαμε ακόμα, ότι στο σημερινό κίνημα αλληλεγγύης κυριαρχούν οι πασιφιστικές-ανθρωπιστικές δυνάμεις (που είναι αποδεκτές σ’ ένα τέτοιο κίνημα, όμως δεν θα έπρεπε να διαδραματίζουν τον πρώτο ρόλο) και όχι οι δυνάμεις που στηρίζουν τους ένοπλους απελευθερωτικούς αγώνες. Τέλος, τοποθετήσαμε ως μέγα ζητούμενο αυτού του κινήματος την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ ενός πολιτικού κινήματος αλληλεγγύης που δεν θα καταγγέλλει μόνο τα σιωνιστικά εγκλήματα, αλλά δεν θα ντρέπεται και θα φοβάται να εκφράσει την υποστήριξή του στην ένοπλη αντίσταση.

Η πλειοψηφούσα τάση μέσα στο κίνημα αλληλεγγύης, διεθνώς, προσδιορίζει και τις μορφές με τις οποίες αυτό οργανώνεται και δρα. Το νέο φρούτο, οι ΜΚΟ, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και σ’ αυτό το κίνημα. Ομως, και συλλογικότητες που δεν έχουν τυπικά τη μορφή ΜΚΟ οργανώνονται και δρουν ως τέτοιες. Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της φύσης των ανθρώπων που παίζουν βασικό ρόλο σ’ αυτές τις συλλογικότητες. Ποιο είναι το βασικό σχήμα αυτού του τύπου των οργανώσεων; Ενας μικρός ηγετικός πυρήνας, που συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες, και μια ρευστή βάση (το πλάτος της ποικίλει από οργάνωση σε οργάνωση) τα μέλη της οποίας ονομάζονται εθελοντές και οι οποίοι συνήθως δεν παίρνουν μέρος στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Το πολύ να εκφράσουν τη γνώμη τους για δευτερεύοντα ζητήματα, διαδικαστικού συνήθως τύπου.

Ουσιαστικά, μεταφέρεται σε οργανώσεις που θέλουν να λέγονται κοινωνικές το μοντέλο οργάνωσης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και των αστικών κομμάτων. Λογικό και αναμενόμενο, θα έλεγε κανείς, αν σκεφτεί την ταξική αναφορά πολλών στελεχών και την ιδεολογική βάση συγκρότησης αυτών των οργανώσεων. Οταν αναφέρεσαι στο Παλαιστινιακό και περιορίζεσαι στη φιλανθρωπία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημαίνει ότι σκέφτεσαι αστικά (ανεξάρτητα από την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου). Επομένως, αστικό θα είναι και το μοντέλο οργάνωσης που θα αναπτύξεις. Ενα μοντέλο που φοβάται την πραγματική δημοκρατία και που δε μπορεί να «κατανοήσει» ότι υπάρχει μια άλλου είδους συλλογικότητα, πέρα από τη συλλογικότητα του καπιταλιστικού καταμερισμού της εργασίας. Μια συλλογικότητα που βοηθά κάθε ατομικότητα να αναπτυχθεί και που «ρουφάει» από κάθε ατομικότητα το μέγιστο που αυτή μπορεί να δώσει, πολλαπλασιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Μια συλλογικότητα που όχι μόνο δε φοβάται την κάθε ατομικότητα, αλλά αντίθετα προσπαθεί να δημιουργήσει μια καινούργια διαλεκτική ενότητα και όχι ένα άθροισμα ατομικοτήτων πυραμιδικής μορφής. Πώς όμως να τα κατανοήσουν όλ’ αυτά άνθρωποι που είτε δεν είχαν ποτέ τους την παραμικρή σχέση μ’ αυτό που ονομάζουμε κίνημα της κοινωνικής ανατροπής ή, αν κάποτε είχαν, την έχουν ενταφιάσει οριστικά βάζοντας το άτομο στο κέντρο της ζωής τους;

Από την άλλη, στις πλάτες αυτού του κινήματος στήνονται πολιτικές καριέρες, παίζονται παραγοντίστικα παιχνίδια, παίζονται ακόμα και κρατικά παιχνίδια. Αρκεί να αναφέρουμε τον βρετανό βουλευτή Τ. Γκάλογουεϊ, που εμφανίζεται περίπου ως… απελευθερωτής της Γάζας, και το ρόλο που παίζει εσχάτως το τουρκικό κράτος, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Υπάρχουν και «παράγοντες» που δεν έχουν στημένες πολιτικές καριέρες, αλλά φιλοδοξούν να στήσουν και άλλοι που ικανοποιούν απλώς τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό τους. Οταν παίζονται πολιτικά, κρατικά ή απλώς παραγοντίστικα παιχνίδια, τότε η πολιτική βάση του κινήματος αλληλεγγύης συρρικνώνεται. Η φιλανθρωπία και ο πασιφισμός ορθώνουν τείχη ψηλά και αποκλείουν κάθε μορφή στήριξης στην αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και στις οργανωμένες δυνάμεις της.

Δείτε την ιστορική εξέλιξη. Αυτό που πριν τρεις δεκαετίες φαινόταν φυσικό και δίκαιο, δηλαδή το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντιστέκεται με όλα τα μέσα για να κατακτήσει τη λευτεριά του, πλέον είναι καταδικαστέο ως «τρομοκρατία», όχι μόνο από τους επίσημους φορείς της «διεθνούς κοινότητας» (κράτη και ΟΗΕ), αλλά ακόμα και από σημαντικό μέρος του κινήματος αλληλεγγύης. Στην καλύτερη περίπτωση δεν υπάρχει άμεση καταδίκη της ένοπλης αντίστασης. Ομως, και μόνο οι όρκοι στη «μη βίαιη αντίσταση» αποτελούν μια μορφή καταδίκης του παλαιστινιακού ένοπλου αγώνα. Το ρεύμα αυτό ενισχύεται και από τον άκρατο οπορτουνισμό εκείνων που εκφράζουν μεν την αλληλεγγύη τους στην ένοπλη αντίσταση, είναι όμως έτοιμοι να βάλουν αυτή τη διακήρυξη «στο ράφι», υποτασσόμενοι στον πασιφισμό και τη φιλανθρωπία. Θυμίζουν τη συμπεριφορά των κομμάτων της κοινωνικής δημαγωγίας, που έχουν λαμπρά κοινωνικά προγράμματα «στο ράφι», αλλά πολιτική κάνουν με βάση «το εφικτό».

Αυτού του τύπου ο οπορτουνισμός, η υποταγή στην αστική ιδεολογία, όπως εκφράζεται στο κίνημα αλληλεγγύης, λειτουργεί μακροπρόθεσμα σε βάρος της ίδιας της αλληλεγγύης, σε βάρος της παλαιστινιακής υπόθεσης. Αλλωστε, ο «πραγματισμός» και το «κάνω πολιτική», χωρίς αρχές και συγκεκριμένους στόχους, πάντοτε ήταν εκδήλωση της αστικής πολιτικής. Παράλληλα, τέτοιες διαδικασίες –και στο ιδεολογικοπολιτικό και στο οργανωτικό επίπεδο– αποδιώχνουν ζωντανές δυνάμεις που θα μπορούσαν να δώσουν πνοή και να εξασφαλίσουν σ’ αυτό το κίνημα αλληλεγγύης το μακρόχρονο ορίζοντα που χρειάζεται. Δυνάμεις που δεν έχουν την υπομονή να χτίσουν ένα διακριτό αριστερό πόλο στο εσωτερικό αυτού του κινήματος και προτιμούν τη φυγή από τη μάχη (στάση εξηγήσιμη και κατανοητή, όχι όμως και αποδεκτή, τουλάχιστον από εμάς).

Το επιχείρημα που συνήθως ακούγεται είναι το «πλάτεμα του κινήματος». Επιχείρημα παλιό όσο οι λάσπες, ψωμοτύρι στο στόμα των κάθε είδους οπορτουνιστών, όλες τις εποχές. Κανένα κίνημα δεν «πλαταίνει» μ’ αυτό τον τρόπο. Εκείνο που «πλαταίνει» είναι η επιρροή διάφορων «παραγόντων» σ’ έναν κόσμο που την έννοια κίνημα την έχει χεσμένη. Η πρόσβαση στα αστικά ΜΜΕ, για παράδειγμα, δεν σημαίνει «πλάτεμα» κινήματος. Αντίθετα, ένα κίνημα που αναπτύσσεται από τα κάτω και αγκαλιάζει ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, μπορεί να επιβάλει κάποια πράγματα και στα αστικά ΜΜΕ.

Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: μπορεί να υπάρξει κίνημα αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση ως παρακολούθημα της αστικής πολιτικής ή πρέπει να πάει πέρα απ’ αυτή; Η απάντηση είναι αυτονόητη: ένα τέτοιο κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να πάει πέρα από την αστική πολιτική, γιατί αν γίνει παρακολούθημά της τότε αυτοακυρώνεται, μετατρέπεται σε κάτι άλλο απ’ αυτό που διακηρύσσει. Και βέβαια, αυτό το κίνημα δεν ταυτίζεται με το επαναστατικό κίνημα. Αντίθετα, έχοντας στον πυρήνα του την υποστήριξη του δικαιώματος ενός λαού στην εθνική του απελευθέρωση, δηλαδή ένα αίτημα που κάθε φιλελεύθερος άνθρωπος συμμερίζεται, μπορεί να πλατύνει και να αγκαλιάσει κοινωνικά στρώματα ευρύτερα απ’ αυτά που αγκαλιάζει η επαναστατική πολιτική. Μπορεί ν’ αγκαλιάσει ακόμη και ανθρώπους που απλώς ευαισθητοποιούνται από το μαρτύριο του παλαιστινιακού λαού. Αντί αυτοί οι άνθρωποι να γίνονται «πρώτη ύλη» για τηλεμαραθώνιους, να γίνουν αρωγοί σ’ ένα κίνημα πραγματικής αλληλεγγύης.

Πέτρος Γιώτης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠλησιάζουν τους 800.000 οι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι
Επόμενο άρθρο Οι εργατοπατέρες μοίρασαν τα κουκιά

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

Ημέρα κόκκινου χεριού (για παιδιά που στρατεύονται σε πολέμους).
ΗΠΑ: Ημέρα Λίνκολν.
Μιανμάρ: Ημέρα ένωσης.
1945: Υπογράφεται η συμφωνία της Βάρκιζας.
1946: Απολογισμός ενός έτους από τη συμφωνία της Βάρκιζας: 1.192 νεκροί, 6.413 τραυματίες, 70.000 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία, 100.000 καταδιωκόμενοι και 166 ομάδες ακροδεξιών οπλοφόρων δρουν στη χώρα.
1980: Βόμβα στη βιοτεχνία «Πέρλα» (ΕΛΑ).
1981: Βόμβες στα γραφείο της ΒΕΟ, της ΔΕΗ και σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης “Βυζάντιο” (ΕΛΑ).
1981: Καταστρέφεται από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της χωροφυλακής και προσωπάρχη της «Balkan Export» Καραυγουστή.
1992: Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Καν Καν» βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo