Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά
  • Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους
  • Γάζα: Η ζωή συνεχίζεται με αισιοδοξία, παρά τον πόνο και τα βάσανα, από ένα λαό πάντα ακλόνητο (videos)
  • Ιταμές απειλές των καπιταλιστών του τουρισμού προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Κρήτης
  • Να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο της, να νικήσει το δίκιο
  • Σαν σήμερα 29 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Ολοι μαζί κι ο καθένας μόνος του
Βαθύ Κόκκινο

Ολοι μαζί κι ο καθένας μόνος του

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2022, 00:03

Ενα δημοσίευμα του Bloomberg ήταν αρκετό για να στήσουν τρελό χορό τα παπαγαλάκια: «Ευρωομόλογο απάντηση στην ενεργειακή κρίση», «Με γιγαντιαίο κοινό δανεισμό απαντά η ΕΕ στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», «Ευρωομόλογο μαμούθ προωθεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Αν είχαν λίγη τσίπα, θα είχαν προσέξει την τοποθέτηση του νεοφιλελεύθερου Κρίστιαν Λίντνερ, υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, που απέκλεισε την έκδοση ευρωομόλογου. Τουλάχιστον θα αυτοπροστατεύονταν. Εχουν συνηθίσει να γίνονται ρόμπες, όμως, και δεν τους νοιάζει.

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής που συγκάλεσε ο Μακρόν στις Βερσαλλίες (γνωστή η αδυναμία του για τη μεγαλοπρέπεια των Λουδοβίκων), έβαλε ταφόπετρα -τουλάχιστον σ’ αυτήν τη φάση- στο ευρωομόλογο. Ο Σολτς το ξέκοψε στον Μακρόν που είχε τη σχετική ιδέα (και σίγουρα έκανε τη διαρροή στο Bloomberg). Και δεν ήταν μόνος του, όπως δεν είναι μόνος του ο εκάστοτε γερμανός καγκελάριος όταν κόβει τη φόρα του «Νότου» για προσφυγή σε κοινό δανεισμό.

Τότε πώς θα χρηματοδοτηθεί το… μεγαλοφυές σχέδιο της Ούρσουλα(ς) για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο μέχρι τα τέλη του 2022; Συγγνώμη, αλλά πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε στα σοβαρά την Ούρσουλα. Η νέα μπούρδα της δικαιώνει για μια ακόμα φορά τη Μέρκελ, που την «πάρκαρε» στις Βρυξέλλες για να μην την έχει μέσα στα πόδια της στο Βερολίνο.

Για να απεξαρτηθεί η ΕΕ άμεσα από τις ρωσικές ενεργειακές πρώτες ύλες, θα πρέπει να έχει πολύ χρήμα διαθέσιμο για αγορά LNG και κατασκευή χώρων μεταφόρτωσης και χώρων αποθήκευσης. Χωρίς ευρωομόλογο, πώς θα βρεθούν οι πόροι για τέτοιου μεγέθους έργα; Ενώ οι ρωσικοί αγωγοί σου φέρνουν το φυσικό αέριο στην πόρτα σου, που λέει ο λόγος.

Και γιατί να χρηματοδοτήσει η Γερμανία την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, για να κατασκευάσουν τόσο μεγάλα ενεργειακά έργα, τη στιγμή που η απόδοση των δεκαετών γερμανικών ομολόγων διαφέρει γύρω στις 160 μονάδες βάσης από την απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών; Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι το γερμανικό ιμπεριαλιστικό κράτος; ‘Η θα εκχωρήσει τη διοίκησή του στην Ούρσουλα και στον Σαρλ, που τσακώνονταν μπροστά στον Ερντογάν ποιος/ποια θα καθήσει στην πολυθρόνα και ποιος/ποια στον καναπέ; Αστεία πράγματα.

Από την έκτακτη σύνοδο κορυφής βγήκε ένα συμπέρασμα για απεξάρτηση από τη Ρωσία το 2027 (ούτε που συγκινήθηκε το λακαρισμένο μαλλί της Ούρσουλας από τη νέα γκάφα). Διατυπωμένο με την απαραίτητη ασάφεια, ώστε να μπορεί να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, αν χρειαστεί.

Γιατί να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες; Γιατί οι Γερμανοί δεν τον κατασκεύασαν για πλάκα τον αγωγό Nord Stream 2. Kαι μη νομίζετε πως αν δεν λειτουργήσει αυτός ο αγωγός θα χάσουν οι Ρώσοι που τον κατασκεύασαν. Η χρηματοδότηση έγινε σχεδόν εξ ολοκλήρου από γερμανικές τράπεζες. Που δεν είναι το μόνο ενεργειακό project της Ρωσίας που έχουν χρηματοδοτήσει.

Ο Μαρσέλ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), δήλωσε προχθές πως αν η Ρωσία βρεθεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της προς διεθνείς πιστωτές τους επόμενους μήνες, λόγω των δυτικών κυρώσεων, οι γερμανικές τράπεζες θα υποφέρουν. Κάτι θα ξέρει, δεν νομίζετε;

Βεβαίως, αυτήν τη στιγμή γίνεται πόλεμος Δύσης-Ρωσίας στην Ουκρανία. Και η Γερμανία είναι αναγκασμένη να είναι με τη Δύση. Τόσο όσο, όμως. Κρατώντας ανοιχτό δίαυλο με τη Ρωσία και δημιουργώντας δίαυλο επικοινωνίας και με την Κίνα, στρατηγικό εταίρο της Ρωσίας.

Σ’ αυτό, η Γερμανία είναι μαζί με τη Γαλλία. Σολτς και Μακρόν εμφανίστηκαν ως Διόσκουροι και στην τηλεδιάσκεψη με τον Σι και στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν. Ως εκεί, όμως. Οταν πρόκειται για κινήσεις όπως η έκδοση ευρωομολόγου, είναι χώρια.

Χώρια είναι και στο ζήτημα του ευρωστρατού, που προωθεί ο Μακρόν από την εποχή της Μέρκελ (τότε που χαρακτήριζε το ΝΑΤΟ «κλινικά νεκρό»). Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός πρώτα θα εξοπλιστεί στο επίπεδο που του αντιστοιχεί και μετά θα κάνει οποιαδήποτε κίνηση σε επίπεδο ΕΕ (δείτε εδώ).

Αντίθετα, μαζί είναι στο ζήτημα της μη παραχώρησης στην Ουκρανία προενταξιακού στάτους. Το ζήτησε ο Ζελένσκι, το υποστήριξαν τα νατόδουλα καθεστώτα της Βαλτικής, αλλά οι «μεγάλοι» τους έβαλαν πάγο. Εστειλαν την… αγάπη τους στον Ζελένσκι κι αυτό ήταν όλο. Η Ολλανδία, μάλιστα, ζήτησε να μην υπάρξει στα συμπεράσματα της προεδρίας ούτε καν αναφορά στο άρθρο 49 των Συνθηκών της ΕΕ, που προβλέπει πώς εντάσσεται μια χώρα, για να μην… ερεθίσει τον Πούτιν. Ολλανδοί διπλωμάτες έλεγαν ότι την ίδια θέση έχει και η Γερμανία.

Ενας πόλεμος δημιουργεί πάντοτε μια ρευστή κατάσταση. Οταν στο ένα στρατόπεδο έχουν μαζευτεί κάμποσες ιμπεριαλιστικές χώρες, με ιδιαίτερα συμφέροντα η καθεμιά, είναι λογικό να υπάρχει σχετική ρευστότητα μέσα στην ίδια τη συμμαχία.

Ο γερμανο-γαλλικός άξονας θέλει να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο πόλεμος, με έναν συμβιβασμό με τη Ρωσία. Τα νήματα της μαριονέτας «Ζελένσκι», όμως, τα κινούν οι Αμερικάνοι. Οι οποίοι ξέρουν ότι η Ρωσία θα νικήσει στρατιωτικά, όμως όσο παραταθεί ο πόλεμος τόσο πύρρεια θα είναι η νίκη του Πούτιν, ενώ παράλληλα η ενεργειακή κρίση θα γονατίσει (έστω θα αδυνατίσει) τις ευρωπαϊκές μονοπωλιακές οικονομίες. 

Η κοινή στάση έναντι του πολέμου, όμως, δεν δημιουργεί και κοινό οικονομικό έδαφος Γερμανίας-Γαλλίας. Εξακολουθούν να είναι δυο οικονομίες του μονοπωλιακού καπιταλισμού με ανταγωνιστικά συμφέροντα και δυο ιμπεριαλιστικά κράτη που συμμαχούν όπου επιτάσσει το κοινό συμφέρον.

Κοντολογίς, και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία διαλύει την μπαρουφολογία για τη «μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», που αναμασούν οι αστοί πολιτικοί στη χώρα μας και τα παπαγαλάκια του συστήματος, που τη μια μέρα ντύνονται αμερικανοτσολιάδες και την άλλη ευρωλιγούρηδες.

Περιττεύει να πούμε πως τα όποια κέρδη θα τα μοιραστούν οι καπιταλιστές, το κάθε μπλοκ ανάλογα με τη δύναμή του, τις δε ζημίες θα τις φορτώσουν στις πλάτες των λαών. Οπως ακριβώς το έγραφε ο Μπρεχτ: Ο πόλεμός τους και η ειρήνη τους έχουν τα ίδια απαίσια χαρακτηριστικά.

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕίμαστε εργάτες, όχι επαίτες
Επόμενο άρθρο Να απορριφθεί ομόφωνα η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης του νεοναζιστή Γρέγου

Σχετικά Αρθρα

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01

Μας θέλουν πάμπτωχους και… γελαστούς

Βαθύ Κόκκινο 9 Απρ 2023, 10:36

Η ουσία της αστικής δημοκρατίας από στόματος Μακρόν

Βαθύ Κόκκινο 25 Μαρ 2023, 00:02

Ποιο εθνικό πένθος;

Βαθύ Κόκκινο 19 Μαρ 2023, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά

29 Οκτ 2025, 18:59
Κόντρες

Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους

29 Οκτ 2025, 15:16
Διεθνή

Γάζα: Η ζωή συνεχίζεται με αισιοδοξία, παρά τον πόνο και τα βάσανα, από ένα λαό πάντα ακλόνητο (videos)

29 Οκτ 2025, 12:40
Αγροτικά

Ιταμές απειλές των καπιταλιστών του τουρισμού προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Κρήτης

29 Οκτ 2025, 11:42
Εργατικά

Να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο της, να νικήσει το δίκιο

30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

29 Οκτ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Οκτώβρη

29 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Η 28η Οκτώβρη του 1940 και η στρατηγική ιδιοφυΐα του Νίκου Ζαχαριάδη

28 Οκτ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη

28 Οκτ 2025, 00:01
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, που απειλούνται με διαγραφή

27 Οκτ 2025, 18:45
Πολιτική

Kίνητρα στην αστυνομία για να κόβει αβέρτα πρόστιμα-χαράτσια του ΚΟΚ

27 Οκτ 2025, 18:40
Κόντρες

Βορίδης: Μια ζωή φασίστας

27 Οκτ 2025, 12:04
Καταστολή

70 καθηγητές Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Στο πλευρό των φοιτητών μας που δικάζονται με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ και απειλούνται με διαγραφή

27 Οκτ 2025, 08:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Οκτώβρη

27 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαλίλ Αλ-Χάγια: Αυτά συμφωνήσαμε, αυτά διαπραγματευόμαστε

26 Οκτ 2025, 21:15
Διεθνή

Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος προς Τζέι Ντι Βανς: Είσαι συνένοχος στη γενοκτονία

26 Οκτ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Οκτώβρη

26 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Ζιλμπέρ Σινουέ: Η πνοή του γιασεμιού

25 Οκτ 2025, 08:20
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Οκτώβρη

25 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστινιακές παρατάξεις: Ενωμένες στη γραμμή της Αντίστασης

Η ανακοίνωση μετά τη συνάντηση στο Κάιρο

24 Οκτ 2025, 19:28
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Οκτώβρη

Ημέρα διδύμων.

Ημέρα κατά της ψωρίασης.

Ημέρα κατά των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τουρκία: Ημέρα δημοκρατίας.

Κύπρος: Ημέρα αγνοουμένων.

1918: Ιδρύεται η ΓΣΕΕ από 44 εργατικές οργανώσεις που εκπροσωπούν 50.000 εργάτες από όλη τη χώρα.

1977: Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεσσαλίας επί δικτατορίας Ν. Παπαρήγας απειλεί με πιστόλι εργάτη μέσα στο εργοστάσιό του στον Βόλο.

2004: Χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, δύο κλούβες των ΜΑΤ κι ένα βαν της ΕΛΑΣ γλίτωσαν από λάθος κατά την έκρηξη του μηχανισμού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo