Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ζορζ Αμπνταλλά: Περιμένοντας την απελευθέρωση
  • Πάρτε ζβάρα τα σιωναζίδια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Ιούλη
  • Τρώτε και πίνετ’ άρχοντες και γω να σας διηγούμαι (ριζίτικο)
  • Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Ολοι μαζί κι ο καθένας μόνος του
Βαθύ Κόκκινο

Ολοι μαζί κι ο καθένας μόνος του

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2022, 00:03

Ενα δημοσίευμα του Bloomberg ήταν αρκετό για να στήσουν τρελό χορό τα παπαγαλάκια: «Ευρωομόλογο απάντηση στην ενεργειακή κρίση», «Με γιγαντιαίο κοινό δανεισμό απαντά η ΕΕ στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», «Ευρωομόλογο μαμούθ προωθεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Αν είχαν λίγη τσίπα, θα είχαν προσέξει την τοποθέτηση του νεοφιλελεύθερου Κρίστιαν Λίντνερ, υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, που απέκλεισε την έκδοση ευρωομόλογου. Τουλάχιστον θα αυτοπροστατεύονταν. Εχουν συνηθίσει να γίνονται ρόμπες, όμως, και δεν τους νοιάζει.

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής που συγκάλεσε ο Μακρόν στις Βερσαλλίες (γνωστή η αδυναμία του για τη μεγαλοπρέπεια των Λουδοβίκων), έβαλε ταφόπετρα -τουλάχιστον σ’ αυτήν τη φάση- στο ευρωομόλογο. Ο Σολτς το ξέκοψε στον Μακρόν που είχε τη σχετική ιδέα (και σίγουρα έκανε τη διαρροή στο Bloomberg). Και δεν ήταν μόνος του, όπως δεν είναι μόνος του ο εκάστοτε γερμανός καγκελάριος όταν κόβει τη φόρα του «Νότου» για προσφυγή σε κοινό δανεισμό.

Τότε πώς θα χρηματοδοτηθεί το… μεγαλοφυές σχέδιο της Ούρσουλα(ς) για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο μέχρι τα τέλη του 2022; Συγγνώμη, αλλά πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε στα σοβαρά την Ούρσουλα. Η νέα μπούρδα της δικαιώνει για μια ακόμα φορά τη Μέρκελ, που την «πάρκαρε» στις Βρυξέλλες για να μην την έχει μέσα στα πόδια της στο Βερολίνο.

Για να απεξαρτηθεί η ΕΕ άμεσα από τις ρωσικές ενεργειακές πρώτες ύλες, θα πρέπει να έχει πολύ χρήμα διαθέσιμο για αγορά LNG και κατασκευή χώρων μεταφόρτωσης και χώρων αποθήκευσης. Χωρίς ευρωομόλογο, πώς θα βρεθούν οι πόροι για τέτοιου μεγέθους έργα; Ενώ οι ρωσικοί αγωγοί σου φέρνουν το φυσικό αέριο στην πόρτα σου, που λέει ο λόγος.

Και γιατί να χρηματοδοτήσει η Γερμανία την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, για να κατασκευάσουν τόσο μεγάλα ενεργειακά έργα, τη στιγμή που η απόδοση των δεκαετών γερμανικών ομολόγων διαφέρει γύρω στις 160 μονάδες βάσης από την απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών; Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι το γερμανικό ιμπεριαλιστικό κράτος; ‘Η θα εκχωρήσει τη διοίκησή του στην Ούρσουλα και στον Σαρλ, που τσακώνονταν μπροστά στον Ερντογάν ποιος/ποια θα καθήσει στην πολυθρόνα και ποιος/ποια στον καναπέ; Αστεία πράγματα.

Από την έκτακτη σύνοδο κορυφής βγήκε ένα συμπέρασμα για απεξάρτηση από τη Ρωσία το 2027 (ούτε που συγκινήθηκε το λακαρισμένο μαλλί της Ούρσουλας από τη νέα γκάφα). Διατυπωμένο με την απαραίτητη ασάφεια, ώστε να μπορεί να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, αν χρειαστεί.

Γιατί να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες; Γιατί οι Γερμανοί δεν τον κατασκεύασαν για πλάκα τον αγωγό Nord Stream 2. Kαι μη νομίζετε πως αν δεν λειτουργήσει αυτός ο αγωγός θα χάσουν οι Ρώσοι που τον κατασκεύασαν. Η χρηματοδότηση έγινε σχεδόν εξ ολοκλήρου από γερμανικές τράπεζες. Που δεν είναι το μόνο ενεργειακό project της Ρωσίας που έχουν χρηματοδοτήσει.

Ο Μαρσέλ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), δήλωσε προχθές πως αν η Ρωσία βρεθεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της προς διεθνείς πιστωτές τους επόμενους μήνες, λόγω των δυτικών κυρώσεων, οι γερμανικές τράπεζες θα υποφέρουν. Κάτι θα ξέρει, δεν νομίζετε;

Βεβαίως, αυτήν τη στιγμή γίνεται πόλεμος Δύσης-Ρωσίας στην Ουκρανία. Και η Γερμανία είναι αναγκασμένη να είναι με τη Δύση. Τόσο όσο, όμως. Κρατώντας ανοιχτό δίαυλο με τη Ρωσία και δημιουργώντας δίαυλο επικοινωνίας και με την Κίνα, στρατηγικό εταίρο της Ρωσίας.

Σ’ αυτό, η Γερμανία είναι μαζί με τη Γαλλία. Σολτς και Μακρόν εμφανίστηκαν ως Διόσκουροι και στην τηλεδιάσκεψη με τον Σι και στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν. Ως εκεί, όμως. Οταν πρόκειται για κινήσεις όπως η έκδοση ευρωομολόγου, είναι χώρια.

Χώρια είναι και στο ζήτημα του ευρωστρατού, που προωθεί ο Μακρόν από την εποχή της Μέρκελ (τότε που χαρακτήριζε το ΝΑΤΟ «κλινικά νεκρό»). Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός πρώτα θα εξοπλιστεί στο επίπεδο που του αντιστοιχεί και μετά θα κάνει οποιαδήποτε κίνηση σε επίπεδο ΕΕ (δείτε εδώ).

Αντίθετα, μαζί είναι στο ζήτημα της μη παραχώρησης στην Ουκρανία προενταξιακού στάτους. Το ζήτησε ο Ζελένσκι, το υποστήριξαν τα νατόδουλα καθεστώτα της Βαλτικής, αλλά οι «μεγάλοι» τους έβαλαν πάγο. Εστειλαν την… αγάπη τους στον Ζελένσκι κι αυτό ήταν όλο. Η Ολλανδία, μάλιστα, ζήτησε να μην υπάρξει στα συμπεράσματα της προεδρίας ούτε καν αναφορά στο άρθρο 49 των Συνθηκών της ΕΕ, που προβλέπει πώς εντάσσεται μια χώρα, για να μην… ερεθίσει τον Πούτιν. Ολλανδοί διπλωμάτες έλεγαν ότι την ίδια θέση έχει και η Γερμανία.

Ενας πόλεμος δημιουργεί πάντοτε μια ρευστή κατάσταση. Οταν στο ένα στρατόπεδο έχουν μαζευτεί κάμποσες ιμπεριαλιστικές χώρες, με ιδιαίτερα συμφέροντα η καθεμιά, είναι λογικό να υπάρχει σχετική ρευστότητα μέσα στην ίδια τη συμμαχία.

Ο γερμανο-γαλλικός άξονας θέλει να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο πόλεμος, με έναν συμβιβασμό με τη Ρωσία. Τα νήματα της μαριονέτας «Ζελένσκι», όμως, τα κινούν οι Αμερικάνοι. Οι οποίοι ξέρουν ότι η Ρωσία θα νικήσει στρατιωτικά, όμως όσο παραταθεί ο πόλεμος τόσο πύρρεια θα είναι η νίκη του Πούτιν, ενώ παράλληλα η ενεργειακή κρίση θα γονατίσει (έστω θα αδυνατίσει) τις ευρωπαϊκές μονοπωλιακές οικονομίες. 

Η κοινή στάση έναντι του πολέμου, όμως, δεν δημιουργεί και κοινό οικονομικό έδαφος Γερμανίας-Γαλλίας. Εξακολουθούν να είναι δυο οικονομίες του μονοπωλιακού καπιταλισμού με ανταγωνιστικά συμφέροντα και δυο ιμπεριαλιστικά κράτη που συμμαχούν όπου επιτάσσει το κοινό συμφέρον.

Κοντολογίς, και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία διαλύει την μπαρουφολογία για τη «μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», που αναμασούν οι αστοί πολιτικοί στη χώρα μας και τα παπαγαλάκια του συστήματος, που τη μια μέρα ντύνονται αμερικανοτσολιάδες και την άλλη ευρωλιγούρηδες.

Περιττεύει να πούμε πως τα όποια κέρδη θα τα μοιραστούν οι καπιταλιστές, το κάθε μπλοκ ανάλογα με τη δύναμή του, τις δε ζημίες θα τις φορτώσουν στις πλάτες των λαών. Οπως ακριβώς το έγραφε ο Μπρεχτ: Ο πόλεμός τους και η ειρήνη τους έχουν τα ίδια απαίσια χαρακτηριστικά.

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕίμαστε εργάτες, όχι επαίτες
Επόμενο άρθρο Να απορριφθεί ομόφωνα η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης του νεοναζιστή Γρέγου

Σχετικά Αρθρα

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01

Μας θέλουν πάμπτωχους και… γελαστούς

Βαθύ Κόκκινο 9 Απρ 2023, 10:36

Η ουσία της αστικής δημοκρατίας από στόματος Μακρόν

Βαθύ Κόκκινο 25 Μαρ 2023, 00:02

Ποιο εθνικό πένθος;

Βαθύ Κόκκινο 19 Μαρ 2023, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ζορζ Αμπνταλλά: Περιμένοντας την απελευθέρωση

19 Ιούλ 2025, 08:16
Πολιτική

Πάρτε ζβάρα τα σιωναζίδια

19 Ιούλ 2025, 06:08
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2025, 00:01
Η παπάρα

Τρώτε και πίνετ’ άρχοντες και γω να σας διηγούμαι (ριζίτικο)

18 Ιούλ 2025, 20:07
Κόντρες

Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ

18 Ιούλ 2025, 18:43
Διεθνή

Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!

18 Ιούλ 2025, 13:26
Διεθνή

Οι σιωναζιστές θέλουν να καταστρέψουν τον τάφο του σεΐχη Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

18 Ιούλ 2025, 12:01
Διεθνή

Ζορζ Αμπνταλλά: Η λαϊκή κινητοποίηση τούς ανάγκασε να με αποφυλακίσουν

18 Ιούλ 2025, 07:58
Παιδεία

Oι σιωνιστές καθορίζουν και το περιεχόμενο των ελληνικών σχολικών βιβλίων!

ΥΠΑΙΘΑ: Η ιστορική αναφορά στην Ιντιφάντα αφαιρέθηκε μετά από «εντέλλεσθε» του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

18 Ιούλ 2025, 06:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Kαι ξαφνικά, ο Τσιάρας… θυμήθηκε την ευλογιά και προσπαθεί να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

17 Ιούλ 2025, 20:42
Πολιτισμός

Αλάα Αλ-Ασουάνι: Ανεκπλήρωτη δημοκρατία

17 Ιούλ 2025, 17:57
Εργατικά

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

17 Ιούλ 2025, 12:52
Διεθνή

Νίκη! Eλεύθερος και με ψηλά το κεφάλι ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!

Οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να τον απελευθερώσουν, μετά από 41 χρόνια!

17 Ιούλ 2025, 11:37
Διεθνή

Aχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του σιωναζισμού

17 Ιούλ 2025, 10:22
Πολιτική

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν γουστάρουμε να ελέγξουμε Βορίδη-Αυγενάκη. Τελεία!

17 Ιούλ 2025, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποφασισμένος να συγκαλύψει την εγκληματική οργάνωση ο Μητσοτάκης

16 Ιούλ 2025, 22:05
Εργατικά

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

16 Ιούλ 2025, 14:22
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Α’.

1951: Δολοφονείται ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ.

1969: Ανευρίσκονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί της ΔΑ δίπλα στο μηχανοστάσιο του “Ηχος και Φως“.

1969: Βόμβα του ΚΕΑ στο Καλαμάκι.

1970: Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο.

1979: Η Μαρία Ντελουρντές Πιντασίλγκο γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Πορτογαλίας.

1989: Η βουλή αποφασίζει την παραπομπή των Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Πέτσου, Τσοβόλα και Ρουμελιώτη στην ειδική ανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

1989: Ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι εκλέγεται πρόεδρος της Πολωνίας.

2002: Συλλαμβάνονται οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Θεολόγος Ψαραδέλλης, και Βασίλης Τζωρτζάτος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo