♦ Σκέψου σαν εργάτης, όχι σαν πελάτης (ανυπόγραφο σε τοίχο έξω από σχολείο στα Γιάννενα και έξω από σού-περ μάρκετ στην Αθήνα)
Αν και έχουμε την υποψία ότι ο ανώνυμος ποιητής κάτι θέλει να πει, που δεν το πιάνουμε ακριβώς, κάτι… αντικαταναλωτικό είχε κατά νου, εντούτοις συμφωνούμε 100% με το σύνθημα. Σκέψου σαν εργάτης και όχι σαν καταναλωτής. Αγωνίσου για ν’ αυξήσεις το μεροκάματο και μην περιορίζεσαι στη γκρίνια κατά της ακρίβειας.
♦ Πριν το πεις με λέξεις, πες το με τις επιλογές σου (σύνθημα με μαρκαδόρο στο αμφιθέατρο Γκίνη του Πολυτεχνείου)
Σε μια πρώτη ανάγνωση, το σύνθημα καλεί σε ενότητα λόγων και έργων. Αν το κοιτάξεις καλύτερα, όμως, δεν πρόκειται περί αυτού αλλά για κάτι άλλο. Για κάτι θολό, που παραπέμπει στον ακτιβισμό σε ατομική βάση ή σε συλλογική βάση που θα απορρέει από το αυθόρμητα σχηματισμένο άθροισμα ατομικοτήτων. «Δεν υπάρχει επαναστατικό κίνημα χωρίς επαναστατική θεωρία», είχε γράψει πριν από έναν αιώνα ο Λένιν. Σήμερα, στην εποχή των μεγάλων συγχύσεων, στην εποχή της καταθλιπτικής κυριαρχίας της αστικής ιδεολογίας, η απουσία του συγκροτημένου επαναστατικού λόγου είναι πιο φανερή από ποτέ. Κάτω οι λογάδες, λοιπόν, αλλά προσοχή και στον ά-λογο ακτιβισμό που ισοδυναμεί με εκτόνωση.
♦ Μουτζούρη πάρε θέση και άσε τα μεσοβέζικα – Στήριξε άσυλο-indymedia (σύνθημα σε τοίχο στο Πολυτεχνείο)
Εχει ένα προβληματάκι ο πρύτανης Μουντζούρης. Το ΛΑΟΣ έχει βάλει στο στόχαστρο το Indymedia και στις διάφορες κρατικές υπηρεσίες, δηλαδή στην κυβέρνηση, καλαρέσει η ιδέα να ασκηθεί πίεση πάνω στο Πολυτεχνείο για να πετάξει από τον server του το Indymedia. Εβαλαν, λοιπόν, μπροστά τον ΟΤΕ με διάφορα νομικίστικα τερτίπια να ασκήσει πίεση πάνω στην εταιρία που εξυπηρετεί με δίκτυο οπτικών ινών και το Πολυτεχνείο. Το Indymedi-a, βέβαια, έχει εναλλακτική λύση, όμως εδώ πρόκειται για ζήτημα αρχών. Αυτό είναι που δεν μπορούν να καταλάβουν τα διάφορα φασισταριά και οι τεχνοκράτες που τους κάνουν τη χάρη. Ο πρύτανης του ΕΜΠ, όμως, ξέρει πως αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με διατάγματα. Επειδή, λοιπόν, ξέρει, ας σταματήσει τα τσαλιμάκια και ας τους στείλει επίσημα στο διάολο. Στο κάτω-κάτω, τι θα κάνουν, θα πετάξουν το Πολυτεχνείο από το δίκτυο; Ούτε στα πιο εμπριμέ όνειρα του μπουμπούκου και της μπουμπού-κας.
♦ Θεσσαλονίκη, η μόνη πόλη που γράφεται με δύο Σίγμα και προφέρεται με δύο Λάμδα (Μύλος, Θεσσαλονίκη)
Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για σαλονικιώτικο αυτοσαρκασμό ή για αθηναϊκό δάκτυλο, όμως η προέλευση καθορίζει πολλά εν προκειμένω. Αν πρόκειται για σαλονικιώτικο αυτοσαρκασμό, τότε έχουμε ένα τεράστιο βήμα μπροστά, ένα βήμα αποδέσμευσης από το παλιό εκείνο σύνδρομο που φορτώνει τα πάντα στους «κωλοαθηναίους». Αν πρόκειται για αθηναϊκό δάκτυλο, τότε έχουμε μια πράξη εξαιρετικής γενναιότητας. Ξέρεις πόσο θάρρος χρειάζεται για να πας να γράψεις ένα τέτοιο σύνθημα στην καρδιά της νυχτερινής Θεσσαλονίκης; Είναι σαν να πας στο κέντρο της «Θύρας 4» και ν’ αρχίσεις να φωνάζεις «Ολυμπιακός»…