Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Aυτό το μήνυμα δε θα το διαβάσουν στις εκκλησίες, ούτε στα κανάλια
Διεθνή Πολιτική

Aυτό το μήνυμα δε θα το διαβάσουν στις εκκλησίες, ούτε στα κανάλια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2025, 11:12

Το Ισραήλ δεν έχει κανένα δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι διατηρούμε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, γιατί αυτό που το Ισραήλ αποκαλεί τρομοκρατικό μπορεί για εμάς να είναι εθνικό, αγωνιστές της ελευθερίας. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τους όρους που επιβάλλει το Ισραήλ. Επομένως, αυτό που το Ισραήλ καταδικάζει ή εξυψώνει δεν είναι απαραίτητα το ίδιο και για εμάς.

Ατάλα Χάνα, αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας

Ο αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Ατάλα (Θεοδόσιος) Χάνα, απηύθυνε χτες ένα μήνυμα στη μνήμη του εκλιπόντος γενικού γραμματέα της Χεζμπολά:

«Αγαπητοί φίλοι, σε λίγες ημέρες, ο Λίβανος θα γίνει μάρτυρας ενός μεγάλου και εξαιρετικού γεγονότος: της κηδείας της Αυτού Εξοχότητας, του Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, και των μαρτύρων που στάθηκαν στο πλευρό του. Εμείς, από την Ιερουσαλήμ, στεκόμαστε με σεβασμό και τιμή στις θυσίες που έκαναν ο Σαγιέντ Χασάν και οι σύντροφοί του, εκείνοι που στάθηκαν στο πλευρό της Παλαιστίνης, την υπερασπίστηκαν και πλήρωσαν βαρύ τίμημα γι’ αυτήν. Είμαστε πιστοί σε αυτές τις θυσίες. Ολοι οι Παλαιστίνιοι είναι πιστοί στις θυσίες του Σαγιέντ Χασάν και των συντρόφων του.

Ενώ εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας από την καρδιά της ιερής μας πόλης, θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό της Παλαιστίνης και την υπερασπίστηκαν στις πιο δύσκολες στιγμές και υπό τις σκληρότερες συνθήκες. Σήμερα, η παλαιστινιακή υπόθεση βρίσκεται αντιμέτωπη με συνωμοσίες. Οι εχθροί μας επιδιώκουν να εκτοπίσουν το λαό μας και να διαγράψουν την υπόθεσή μας. Αλλά οι Παλαιστίνιοι δε θα σηκώσουν ποτέ τη σημαία της παράδοσης. Κρατάμε σφιχτά τα δικαιώματά μας, τις αρχές μας και τις σταθερές μας αξίες. Η λέξη “παράδοση” δεν έχει θέση στο παλαιστινιακό λεξικό.

Αγαπητοί φίλοι, είμαστε όλοι μια οικογένεια, ένα έθνος, που αντιμετωπίζει τα αποικιοκρατικά σχέδια, τα οποία δεν στοχεύουν μόνο την Παλαιστίνη αλλά ολόκληρο το έθνος. Το μήνυμά μας ήταν και θα παραμείνει ότι η Παλαιστίνη είναι η πυξίδα. Οποιος έχει ως πυξίδα του την Παλαιστίνη βρίσκεται στη σωστή πλευρά, και όποιος η πυξίδα του δείχνει αλλού, βρίσκεται στη λάθος πλευρά. Τον καλούμε να διορθώσει την πορεία του και να θέσει την πυξίδα του στη σωστή κατεύθυνση.

Αγαπητοί φίλοι, το μήνυμά μας σήμερα είναι ότι, ως έθνος, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ανεξαρτήτως δογμάτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Θέλουν να μας διασπάσουν, να μας διχάσουν. Θέλουν να μιλάμε τη γλώσσα του θρησκευτικού διαχωρισμού. Θέλουν να μας διαιρέσουν ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, ακολουθώντας τη γνωστή αρχή “διαίρει και βασίλευε”. Θέλουν να μας διαιρέσουν για να προωθήσουν τα αποικιοκρατικά τους σχέδια που στοχεύουν την Παλαιστίνη και ολόκληρο το έθνος.

Θα παραμείνουμε, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι σε αυτήν την περιοχή, ένα έθνος, με την πυξίδα μας στραμμένη προς την Ιερουσαλήμ και την υπόθεσή μας να είναι η Παλαιστίνη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν, σε καμία δύναμη, να προωθήσει σχέδια που στοχεύουν σε περαιτέρω διαίρεση και διάσπαση. Είμαστε μια οικογένεια, έτσι ήμασταν και έτσι θα παραμείνουμε».

Ιερώνυμε και Διαρκή Ιερά Σύνοδε της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα δώσετε εντολή να διαβαστεί αυτό το μήνυμα την Κυριακή στις εκκλησίες της χώρας, συνοδευόμενο από δικές σας ευχές για ειρήνη κτλ (ξέρετε εσείς από τέτοια); Ασφαλώς, όχι. Και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε το λόγο.

Ούτε τα παπαγαλάκια θα μεταδώσουν την είδηση. Μολονότι είναι ο ορισμός της είδησης: ένας δεσπότης του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να απευθύνει μήνυμα για το θάνατο ενός μουσουλμάνου πολιτικού και θρησκευτικού ηγέτη. Οχι όποιου να ‘ναι, αλλά του επί δεκαετίες ηγέτη της Χεζμπολά, Χασάν Νασράλα, ενός επικηρυγμένου «τρομοκράτη». Για τα αστικά μίντια, όμως, είδηση είναι «ό,τι μας συμφέρει». Και η συγκεκριμένη είδηση «δεν συμφέρει», για ευνόητους λόγους.

Από τυπική εκκλησιαστική άποψη, το μήνυμα του αρχιεπίσκοπου Ατάλα δεν περιλαμβάνει τίποτα το «αντικανονικό». Παρόμοια πράγματα για εκπροσώπους άλλων θρησκευτικών δογμάτων έχουν αποστείλει κατά καιρούς όλοι οι εκπρόσωποι του ορθόδοξου ιερατείου. Ο Ατάλα Χάνα, όμως, μολονότι δεν έκανε τίποτα το θρησκευτικά και εκκλησιαστικά «αντικανονικό», διέπραξε το «έγκλημα καθοσιώσεως» να μιλήσει ως Παλαιστίνιος και δη ως αντιστασιακός Παλαιστίνιος. Κι επειδή δεν μπορούν να τον «ξυρίσουν», όπως προσπάθησε ο… σκανδαλιάρης Ειρηναίος παλαιότερα, τον καταδικάζουν στο «σκοτάδι».

Ο Ατάλα Χάνα γεννήθηκε στη Ράμλα σε οικογένεια ορθόδοξων Παλαιστίνιων. Πήγε σχολείο στην Ιερουσαλήμ, όπου έμαθε και ελληνικά και στη συνέχεια σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Μετά την αποφοίτησή του, επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ και ακολούθησε τον γνωστό ιερατικό δρόμο: διάκος, παπάς, αρχιμανδρίτης, επίσκοπος. Ως αρχιμανδρίτης ήταν εκπρόσωπος Τύπου του πατριαρχείου, όμως έκανε το «μέγα λάθος» να καταγγείλει τον πατριάρχη Ειρηναίο για παράνομη πώληση ακινήτων του πατριαρχείου σε Ισραηλινούς, γεγονός που άλλαζε τον χάρτη της Ιερουσαλήμ και είχε ξεσηκώσει τους Παλαιστίνιους.

Τον Ιούλη του 2002, δεύτερο χρόνο της Δεύτερης Ιντιφάντα, ο Ειρηναίος κατηγόρησε τον αρχιμανδρίτη Ατάλα ότι «υποστηρίζει την παλαιστινιακή τρομοκρατία» και τον ξήλωσε από εκπρόσωπο Τύπου. Η κοινότητα των αράβων ορθόδοξων στην Παλαιστίνη και την Ιορδανία κάλεσε το ελληνικό ΥΠΕΞ να παρέμβει και ξεκαθάρισε ότι ο Ατάλα θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου, με ή χωρίς την αποδοχή του από την ελληνική κυβέρνηση.

Μερικές μέρες αργότερα, ο Ατάλα συνελήφθη από τη σιωνιστική συνοριακή αστυνομία έξω από το σπίτι του στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, με ένταλμα του γενικού εισαγγελέα του Ισραήλ, Ελιακίμ Ρουμπινστάιν. Ανακρίθηκε ως ύποπτος για «σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις», «παράνομη είσοδο σε εχθρικές χώρες» (Συρία και Λίβανο) και «υπόκίνηση». Πέντε ώρες τον ανέκριναν. Ο Ατάλα δήλωσε πως επισκεπτόταν τακτικά τη Συρία και τον Λίβανο για να συμμετάσχει σε θρησκευτικές και δια-θρησκευτικές διασκέψεις και συζητήσεις, χρησιμοποιώντας το διαβατήριο Βατικανού που διέθετε. Τον άφησαν ελεύθερο, αφού κατάσχεσαν όλα τα νόμιμα διαβατήριά του.

Οταν τον άφησαν, ο Ατάλα κατήγγειλε πως η σύλληψή του έγινε «μόνο επειδή εξέφρασε την αντίθεσή του στη στρατιωτική κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ». Τόνισε πως η σύλληψή του σηματοδότησε «την πρώτη φορά που ένας χριστιανός ηγέτης και αξιωματούχος συλλαμβάνεται επίσημα, με έναν απάνθρωπο και απαράδεκτο τρόπο, που παραβιάζει κάθε ανθρώπινο ήθος, και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση».

Σε συνέντευξή του εξήγησε:  «Τους τελευταίους τρεις μήνες, εξαπολύθηκε εναντίον μου μια εκτεταμένη εκστρατεία δυσφήμισης σε αρκετές ισραηλινές εφημερίδες, κατηγορώντας με ότι υποστηρίζω την τρομοκρατία και τη βία και ότι επικροτώ τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η συκοφαντία, η επίθεση και η σύλληψή μου αποτελούν μέρος μιας αλυσίδας κατηγοριών που στοχεύουν στη μετάδοση ενός μηνύματος προς εμένα και τους υπόλοιπους χριστιανούς και μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες… Οι ισραηλινές αρχές έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία με στόχο να φιμώσουν όλες τις εθνικές φωνές στην Ιερουσαλήμ, ισχυριζόμενες ότι αυτές οι φωνές υποστηρίζουν την τρομοκρατία, τη βία κ.λπ. Πιστεύω ότι ο μόνος ενδιαφερόμενος φορέας είναι η ισραηλινή αρχή. Στην περίπτωσή μου, μπορεί να εμπλέκονται και κάποια στοιχεία από το εσωτερικό της Εκκλησίας, κάτι που δεν μπορώ να αγνοήσω, ειδικά δεδομένου ότι υπάρχουν άτομα που δεν συμμερίζονται τη στάση μου σε ζητήματα που αφορούν τη σύγκρουση Παλαιστίνιων και Ισραηλινών».

Ο Ατάλα ξεβράκωσε τον Ειρηναίο (οι παλαιότεροι θυμούνται το όργιο με τους Βαβίληδες και λοιπά… μαλάματα) και πρωταγωνίστησε στην εκθρόνισή του το 2005. Οταν ορίστηκε νέος πατριάρχης ο Θεόφιλος (με υπόδειξη της ελληνικής κυβέρνησης, που ελέγχει το πατριαρχείο!), χάρη στην πίεση των αράβων ορθόδοξων, ο Ατάλα χειροτονήθηκε αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας.

Στην αιμάσσουσα Παλαιστίνη μπορούν να «σταθούν» μόνο εκείνοι οι χριστιανοί ιερωμένοι που υπηρετούν την υπόθεση της εθνικής απελευθέρωσης. Και τέτοιοι υπάρχουν σε όλα τα χριστιανικά δόγματα. Μόνο που αυτοί απομονώνονται. Το κουμάντο το κάνουν ιερωμένοι που διορίζονται από κυβερνήσεις και από το Βατικανό. Οι παλαιστίνιοι ιερωμένοι που υπηρετούν την υπόθεση της εθνικής απελευθέρωσης είναι λίγοι, γι’ αυτό και ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσ’ στο γάλα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροFrom Jabalia with love
Επόμενο άρθρο Κρούσματα γρίπης των πτηνών Η5Ν1, υψηλής παθογονικότητας, και στην Ελλάδα 

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

Διεθνή 4 Ιούλ 2025, 21:30

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική 4 Ιούλ 2025, 20:22

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

Πολιτική 3 Ιούλ 2025, 22:02

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

Πολιτική 3 Ιούλ 2025, 14:53

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

Διεθνή 3 Ιούλ 2025, 07:32

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo