Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού
  • Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη
  • Σαν σήμερα 26 Γενάρη
  • Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας
  • Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου
  • Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούλ 2016, 00:00

Βλαχολιγούρια

Εμείς δε θα σχολιάσουμε τις ενδυματολογικές επιλογές και το εντυπωσιακό ή μη της εμφάνισης της κ. Μπαζιάνα, συμβίας του πρωθυπουργού Τσίπρα, στο Πεκίνο. Θα ρωτήσουμε απλά: τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι; Η κ. Μπαζιάνα δεν έχει κυβερνητικό πόστο. Η παρουσία της δεν επιβαλλόταν από το πρωτόκολλο (απόδειξη το ότι ο κινέζος ομόλογος του Τσίπρα δεν συνοδευόταν από τη σύζυγό του). Τι γύρευε στο Πεκίνο; Πεκίνο είν' αυτό, δεν είναι Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βρυξέλλες, όπου πετάγεσαι όποτε θέλεις. Ν' αφήσει να πάει χαμένη η ευκαιρία ενός ταξιδιού και μιας ξεχωριστής ξενάγησης που μόνο σε συζύγους πρωθυπουργών επιφυλάσσει η κινέζικη γραφειοκρατία; Οταν ο Τσίπρας ταξιδεύει ως πρωθυπουργός σε εξωτικά μέρη, η κ. Μπαζιάνα τον συνοδεύει (η προηγούμενη φορά ήταν στον Ιράν).  Αριστερή δεν την λες αυτή τη συμπεριφορά, μάλλον επαρχιώτικο κόμπλεξ και εκδήλωση λιγούρας.

♦ Αδίστακτοι ψεύτες

Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας στις 29 Ιούνη: «Το ΕΚΑΣ ως επίδομα ενίσχυσης του εισοδήματος των συνταξιούχων είχε συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια για την απονομή του και όχι με τα κριτήρια των κοινών διατάξεων συνταξιοδότησης. Ετσι προκλήθηκαν στρεβλώσεις σε βάρος της αρχής της ανταποδοτικότητας και της αναλογικότητας, που αποτελούν βασικές αρχές της κοινωνικής ασφάλισης (…) Ο μη ανταποδοτικός χαρακτήρας είχε ως αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλές αδικίες και δυσανάλογες διαφορές εισοδήματος μετά την καταβολή των συντάξεων και του ΕΚΑΣ (…) και να πλήττεται έτσι η ανταποδοτικότητα και η αναλογικότητα των εισφορών και παροχών. Με αυτές τις στρεβλώσεις το ΕΚΑΣ λειτούργησε και ως αντικίνητρο ασφάλισης».

Συνέντευξη Κατρούγκαλου στην ΕΡΤ στις 4 Ιούλη: «Το ΕΚΑΣ πράγματι δεν μπορέσαμε να το σώσουμε στον αναγκαστικό συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015.  Είναι κακό πράγμα  που κόβεται το ΕΚΑΣ (…) Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε προαναγγελθεί με το Email Χαρδούβελη από τον Δεκέμβριο του 2014 και ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού τον Ιούλιο του 2015 με τον 4336/2015. Δεν ήταν μέτρο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η κατάργηση του ΕΚΑΣ, ήταν κάτι που κληρονομήσαμε ως δεδομένο».

Το υπουργείο καμαρώνει για το κόψιμο του ΕΚΑΣ και το παρουσιάζει (το κόψιμο) ως απόδοση ασφαλιστικής δικαιοσύνης. Ο υπουργός λέει ότι είναι κακό πράγμα που κόβεται το ΕΚΑΣ και το φορτώνει (το κόψιμο) στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μπορεί κανείς να τρέφει την παραμικρή εμπιστοσύνη σε όσα λένε αυτοί οι αδίστακτοι ψεύτες; Ειδικά όταν υπόσχονται ότι δε θα κοπούν οι κύριες συντάξεις;

♦ Γινάτια

Ο αρχιμάνατζερ του ελληνικού παραρτήματος της Cosco, Αγγελος Καρακώστας, κόπηκε την τελευταία στιγμή από την αποστολή των καπιταλιστών που συνόδευσε τον Τσίπρα στην Κίνα. Οι Τσιπραίοι δεν του συγχώρησαν το γεγονός ότι τους έκανε ρόμπες με την επιστολή που έστειλε στη Βουλή, υποχρεώνοντάς τους να αλλάξουν το νομοσχέδιο παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco.  Κατά την άποψη των Τσιπραίων, θα μπορούσαν όλα να γίνουν παρασκηνιακά, ώστε να μην υποστεί αυτό το δημόσιο εξευτελισμό η κυβέρνηση. Ανθρωποι του τμήματος προπαγάνδας του Μαξίμου, όμως, έλεγαν και διάφορα άλλα. Οτι ο Καρακώστας ακολούθησε αυτή τη διαδικασία σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα της πρώτης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τον οποίο έχει επαγγελματική σχέση!

Δεν ξέρουμε ποια ακριβώς είναι η σχέση Καρακώστα-Σαγιά (ο Σαγιάς ήταν δικηγόρος του ΟΛΠ όταν έγινε η πρώτη σύμβαση με την Cosco), όμως οι Τσιπραίοι θα έπρεπε να θυμούνται πως δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Πώς βρέθηκε ο Σαγιάς, ένας μεγαλοδικηγόρος ειδικευμένος σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων, στο κρίσιμο πόστο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης της «πρώτης φορά Αριστεράς»; Και πώς βρέθηκε εκτός κυβέρνησης; Τι «ντιλ» οδήγησε στην πρόσληψή του και τι στην απομάκρυνσή του; Σκοτεινές υποθέσεις ανάμεσα σε σκοτεινούς ανθρώπους.

♦ Πωλητές ελπίδων

Ευτυχώς που ο Τσακαλώτος δυσκολεύεται με τα ελληνικά. Αλλιώς δε θα είχαμε την απίστευτου κυνισμού δήλωση που έκανε την περασμένη Δευτέρα στην ΕΡΤ, ότι αναζητούσαν με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές μια συμφωνία «κάτι που θα μπορούσαμε να το πουλήσουμε στον κόσμο ότι κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση»! Σκέφτεται στα αγγλικά, δεν μπορεί να τα μεταφράσει όλα σ' εκείνα τα περίεργα ελληνικά των απατεώνων συριζαίων, οπότε του ξεφεύγει και καμιά αλήθεια. Μια συμφωνία για να την πουλήσουν στον ελληνικό λαό ως τάχαμου αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης ήθελαν.

♦ Αιφνιδιασμός

Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι συριζαίοι βουλευτές δεν ήξεραν ότι στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής» συμμετέχει και μια offshore εταιρία. Η Αννέτα Καββαδία που προσπάθησε να απαντήσει στις πανηγυρικές ιαχές της αντιπολίτευσης ατύχησε πολλαπλά. Κι απλώς έκανε τα πράγματα χειρότερα. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Αυγής», είπε, έγινε με δημόσια εγγραφή, οπότε η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος συμμετέσχε στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου! 

Προφανώς και δεν ενδιαφερόταν να μάθει, έτσι δεν είναι; Θεώρησε πως κάποιος οφσοράς ξύπνησε ένα πρωί με τη φαεινή ιδέα ότι μπορεί να βγάλει μεγάλα κέρδη επενδύοντας στο μετοχικό κεφάλαιο της ανθούσας και αλματωδώς αναπτυσσόμενης εταιρίας που εκδίδει την «Αυγή»! Η περίπτωση να κρύβεται κάποιο κομματικό στέλεχος πίσω από την offshore (τόσους εργολάβους -και όχι μόνο- διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ) ή -ακόμα χειρότερα- να κρύβεται κάποιος καπιταλιστής που έριχνε γέφυρες από τότε, επενδύοντας στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα πρέπει ν' αποκλειστεί…

♦ Κρατούσε φανάρι

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη στα «Νέα» για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα: «Το Οχι άνοιγε έναν δρόμο: την ακύρωση του Μνημονίου, την έξοδο από την ευρωζώνη. Σηματοδοτούσε το τέλος της μνημονιακής Ελλάδας και της υποτέλειας. Η χώρα θα έμπαινε σε άλλη προοπτική. Το Οχι ήταν το συγκλονιστικό μήνυμα του ελληνικού λαού. Η απόρριψη του σχεδίου Γιούνκερ ήταν απόρριψη των Μνημονίων. Το έθαψε, το ξεπούλησε, το πρόδωσε ο Τσίπρας».

Κι ο Λαφαζάνης κρατούσε το φανάρι. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Γνωρίζοντας τα πάντα και αποφασισμένος να βοηθήσει τον Τσίπρα να ολοκληρώσει αυτό που τώρα αποκαλεί θάψιμο, ξεπούλημα, προδοσία. Μέχρι και από το προεδρικό μέγαρο πέρασε την επομένη του δημοψηφίσματος, εν γνώσει του ότι το Οχι έχει ήδη γίνει Ναι. Και μόνο όταν σιγουρεύτηκε ότι το τρίτο Μνημόνιο θα περάσει, με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μόνο τότε διαχωρίστηκε, προσδοκώντας πως θα μπορέσει να πάρει κόσμο του. Αλλά ο κόσμος δεν είναι τόσο ηλίθιος. Προτίμησε να απόσχει, παρά να ψηφίσει αυτόν που κρατούσε το φανάρι του Τσίπρα.

♦ Λαϊκίστικη ασχετίλα

Υπέρ της δυνατότητας να παίρνει κανείς δίπλωμα οδήγησης στα 17 τάχθηκε ο γνωστός και ως «Πάγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ» Φίλης. Οχι όμως και για τα δίκυκλα, επειδή «αυτά είναι άλλο πράγμα», όπως είπε. Ο αχαλίνωτος και αισχρός λαϊκισμός (εν προκειμένω να γλείψει τους δεκαεφτάρηδες, αλλά και τις οικογένειες, με τη διάκριση των δικύκλων) εύκολα σε οδηγεί στη γελοιότητα, όταν είσαι άσχετος. Ο Φίλης δεν πρέπει να έχει καβαλήσει μηχανάκι, μικρός ή μεγάλος. Αλλιώς θα ήξερε πως δίπλωμα για δίκυκλο μέχρι 50 κυβικά (πλέον και για τετράτροχο μέχρι 50 κυβικά, αυτό που στην αργκό λέμε «γουρούνα» – παρακαλούμε όχι υπαινιγμούς για τον υπουργό), βγάζεις από τα 16 χρόνια σου, αρκεί να έχεις την έγγραφη άδεια των κηδεμόνων σου. Παλιότερα αυτά τα διπλώματα τα έβγαζες στην Τροχαία, ενώ από το 2013 τα βγάζεις στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών (ισχύει πλέον ο ενιαίος τύπος διπλώματος για όλη την ΕΕ).

♦ Μεσαιωνικός σκοταδισμός

Χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο (πέραν του τίτλου), παραθέτουμε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών. Υπενθυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Αμανατίδης δεν είναι του Καμμένου, πούρος συριζαίος είναι:

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2016

Αντιφώνηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην προσφώνηση του Πρωτεπιστάτη (Καρυές, Αγιον Ορος)
Πανοσιολογιώτατε Πρωτεπιστάτα,

Οσιώτατοι Καθηγούμενοι και Αντιπρόσωποι των Σεβασμίων Πατριαρχικών Μονών,

Η αγιώνυμη πολιτεία του Αθωνα είναι ένα χιλιόχρονο κατόρθωμα της θερμής πίστης πολλών γενεών μοναχών, που άντεξε ακμαία ως τις μέρες μας. Σε εσάς αντιλαμβανόμαστε ζωντανή την παράδοση των πρώτων απόκοσμων ασκηταριών, που έκτισαν εδώ άνθρωποι «εκ του κόσμου, αλλ' ουκ εν τω κόσμω». Η μοναδική αυτή δημοκρατία των μοναχών συγκινεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, γιατί καταφέρνει την πλήρη ισότητα των κατοίκων της.

Ο ανθρωπισμός του Αγίου Ορους, πρωιμότερος και βαθύτερος από τον δυτικό ανθρωπισμό, παρήγαγε -σε αυτό το μικρό κομμάτι γης- τέχνη και πολιτισμό και κατάφερε να διαφυλάξει και να μεταφέρει με ασφάλεια μέσα στους αιώνες, τα έργα των αρχαίων συγγραφέων, που υπομονετικά αντέγραφαν σε περγαμηνές οι μοναχοί αυτού του τόπου. Οφείλουμε, λοιπόν, στους αθωνίτες ένα μεγάλο τμήμα του πολιτισμού μας.

Ερχόμαστε, σήμερα, μαζί με τον εξοχώτατο Πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, κ. Σεργκέι Γιεβγιένιεβιτς Ναρίσκιν, όπως και πολλοί πριν από εμάς, για να σας ακούσουμε και να κατανοήσουμε το αρχαίο μυστήριο της «δροσοβόλου καμίνου», που είναι το Αγιον Ορος.  Ο σεβασμός μας για την Αθωνική Πολιτεία και την παράδοσή της είναι δεδομένος, όπως δεδομένη πρέπει να θεωρείτε και τη διάθεση αρωγής μας. Σας ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή και το καλωσόρισμα.

♦ Γέλασαν και τα τσιμέντα

«Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απαιτεί να μη λες άλλα χθες, άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Γι' αυτό στη ΔΗΜΑΡ σταθερά έχουμε τη θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής». Μ' αυτό τον τρόπο ανακοίνωσε η ΔΗΜΑΡ ότι ο ένας και μοναδικός βουλευτής που πήρε σαν αντάλλαγμα από το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει τον εκλογικό νόμο των Τσιπροκαμμένων. Και βέβαια, κόντεψαν να πέσουν τα μπετά από τα γέλια, στο άκουσμα των λέξεων «πολιτική αξιοπιστία» από τα ορφανά του κυρ-Φώτη που αφού περιπλανήθηκαν σε μνημονιακές συμμαχίες, βρήκαν καταφύγιο στη στοργική αγκαλιά της Φώφης και του Σκανδαλίδη. Φρόντισαν, πάντως, να διευκρινίσουν ότι η διαφορετική τους θέση σε σχέση με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι «δεν θέτει σε κίνδυνο το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς». Αυτό δα έλειπε…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠέρα από τα λόγια
Επόμενο άρθρο Δεν είναι πολιτικά αφελείς, είναι πολιτικοί απατεώνες

Σχετικά Αρθρα

On the rocks

Κόντρες 23 Ιαν 2026, 14:17

Η σημασία της παύσης στη μουσική

Κόντρες 22 Ιαν 2026, 13:47

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

Κόντρες 21 Ιαν 2026, 14:44

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

Κόντρες 20 Ιαν 2026, 12:04

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

Κόντρες 19 Ιαν 2026, 14:11

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53
Ροή Ειδήσεων
Βαθύ Κόκκινο

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

26 Ιαν 2026, 10:24
Εργατικά

Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη

26 Ιαν 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

26 Ιαν 2026, 00:01
Εργατικά

Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας

25 Ιαν 2026, 19:49
Παιδεία

Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου

25 Ιαν 2026, 12:52
Διεθνή

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

25 Ιαν 2026, 11:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
Διεθνή

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

23 Ιαν 2026, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Γενάρη

23 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

Ημέρα τελωνείων.

Αυστραλία: Εθνική γιορτή.

Ινδία: Ημέρα δημοκρατίας, εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα απελευθέρωσης (1986).

1936: Το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη βουλή με το σχήμα του “Παλλαϊκού Μετώπου“.

1944: Εκτελείται ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Καλύβας (ΟΠΛΑ).

1965: Δολοφονείται ο ιρανός πρωθυπουργός Χασάν Αλί Μανσούρ.

1972: Βόμβα της ΑΑΑ στον περίβολο της γαλλικής πρεσβείας.

1975: Νεοναζί της οργάνωσης “Νέα Τάξη” επιδράμουν στο Πολυτεχνείο και μαχαιρώνουν τον φοιτητή Β. Γεωργιάδη.

1981: Βόμβες στα γραφεία της ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων και Ζωγράφου (Οκτώβρης ’80).

1990: Αθωώνεται στο εφετείο ο Αθανάσιος Μελίστας για τη δολοφονία Καλτεζά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo