Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούλ 2016, 00:00

Μια ωραία ατμόσφαιρα

Περίσσεψαν το νάζι και τα χαμόγελα. Μπροστά στο φακό προσπάθησαν να πείσουν ότι είναι… μια ωραία ατμόσφαιρα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, όμως, βγήκαν τα μαχαίρια. Ο Ρέντσι παραπονιόταν πάντοτε ότι Μέρκελ και Ολάντ τον αποκλείουν από τις συσκέψεις τους, όπου αποφασίζουν για το μέλλον της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Ο Ολάντ δε γουστάρει τη γερμανική επικυριαρχία, ως ρεαλιστής ιμπεριαλιστής πολιτικός όμως προσπαθούσε να καρπωθεί ό,τι οφέλη προσέφερε ο γερμανογαλλικός άξονας. Το κυοφορούμενο Brexit άλλαξε τις ισορροπίες, δημιούργησε ρευστότητα, έθεσε επί τάπητος τη διεκδίκηση μιας νέας μοιρασιάς. Ο Ολάντ έσπευσε να συναντήσει τον Ρέντσι και μετά να πάνε παρεούλα να συναντήσουν την Μέρκελ, «ενώνοντας» τις απαιτήσεις Γαλλίας και Ιταλίας. Βγήκε κάτι απ' αυτόν τον γύρο; Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Το παζάρι θα συνεχιστεί. Κι όπως κάθε παζάρι μεταξύ ιμπεριαλιστών, γίνεται με το μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν: ανάλογα με τη δύναμη του κεφαλαίου που εκπροσωπεί η κάθε πλευρά.

Για πολύ ξύλο

«Είμαστε στην κυβέρνηση όχι πάση θυσία, αλλά όσο θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και τους ποικίλους εκβιασμούς μπορούμε με αριστερή οπτική να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων». Αυτά αναφέρονται -μεταξύ πολλών άλλων- σε κείμενο που κατέθεσε η φράξια των 53+ στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζουμε μόνο ότι επίλεκτο στέλεχος και άτυπος επικεφαλής αυτής της φράξιας είναι ο Τσακαλώτος! Το υπενθυμίζουμε για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του σχολίου.

Η μόνη τους έγνοια

Η μόνη έγνοια των 53+ είναι μην κάνουν καμιά νέα διεύρυνση προς το Κέντρο οι Τσιπραίοι, οπότε ο δικός τους ρόλος θα υποβαθμιστεί και η φράξια τους δε θα έχει την πολιτική δύναμη που απέκτησε μετά την αποχώρηση των Λαφαζανικών. Γι' αυτό και σημειώνουν με νόημα ότι «στο πρόσφατο παρελθόν το κόμμα μας πλήρωσε ακριβά τις προσχωρήσεις παραγόντων που ελάχιστη σχέση είχαν με την αριστερά», και προσθέτουν ότι αντίθετα είναι ανοιχτοί, ορθάνοιχτοι στον απλό κόσμο που έρχεται ανιδιοτελώς να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια, είναι ανοιχτοί στον κόσμο των κοινωνικών κινημάτων και σε όσους έχουν αποδείξει ότι ο αξιακός τους κόσμος μπορεί να συμβαδίζει με το αξιακό φορτίο της αριστεράς.

Απλός κόσμος που δεν οργανώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα πάει να οργανωθεί τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Σε ποιούς «παράγοντες που ελάχιστη σχέση είχαν με την αριστερά» αναφέρονται; Στη Ραχήλ Μακρή; Σίγουρα. Στον Στάθη Παναγούλη; Ενδεχομένως. Στον Αλέξη Μητρόπουλο; Ποιος ξέρει; Πάντως, εμείς μπορούμε να τους θυμίσουμε μερικά ονόματα «παραγόντων» με τους οποίους κάθονται δίπλα-δίπλα στα υπουργικά έδρανα: Τζάκρη, Μπόλαρης, Κουρουμπλής, Κοτζιάς, Σπίρτζης, Τόσκας. Φαίνεται πως όλων αυτονών τους τρέχει η αριστεροσύνη από τα μπατζάκια.

Θρασύδειλοι

Κατέθεσαν και τροπολογία στην απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι 53+, η οποία έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ιδιοκτησία του «προγράμματος» του τρίτου Μνημόνιου, το οποίο ήταν αποτέλεσμα αδίστακτου εκβιασμού και πραξικοπήματος! Οι Τσιπραίοι δεν είχαν πρόβλημα να υιοθετήσουν «ολίγη» τροπολογία. Πέταξαν στα σκουπίδια τα περί εκβιασμού και πραξικοπήματος, ενώ οι 53+ είχαν φροντίσει να αλλάξουν τη διατύπωση, γράφοντας ότι το πρόγραμμα του τρίτου Μνημόνιου… δεν εξαντλεί το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Γι' αυτό μιλάμε για θρασυδειλία. Ψάχνουν πρόστυχες διατυπώσεις, τη στιγμή που ο επικεφαλής τους είναι ο πιο φανατικός υποστηρικτής του τρίτου Μνημόνιου.

Συμβαίνουν και αλλού

Εκείνοι που μιλούν και γράφουν εκστασιασμένοι για τη βρετανική κοινοβουλευτική παράδοση, που επιβάλλει το σεβασμό της λαϊκής βούλησης κτλ. κάνουν πως δεν βλέπουν τους καραγκιόζηδες του Brexit που προσπαθούν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, καθώς ο Κάμερον τους πέταξε την καυτή πατάτα στα χέρια.
Κάνουν πως δεν βλέπουν τον «πολύ» Νάιτζελ Φάρατζ να δηλώνει με θράσος σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ότι ναι μεν κατά την προεκλογική περίοδο υποσχόταν ότι 300.000 στερλίνες που πήγαιναν στις Βρυξέλλες θα πάνε κατευθείαν για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, όμως είχε κάνει λάθος και δεν μπορεί πια να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο. Ψηφοφόροι δηλώνουν σε εφημερίδες και σε διαδικτυακά μέσα ότι εξαπατήθηκαν, όμως οι «δικοί μας» εξακολουθούν να μιλούν και να γράφουν για… κοινοβουλευτικό πολιτισμό.

Ναι, υπάρχει μακρά κοινοβουλευτική παράδοση στη Βρετανία, πιο σταθερή από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ακόμα και από τη Γαλλία. Αυτή η παράδοση, όμως, έχει στη ρίζα της την πολιτική διαφθορά της βρετανικής εργατικής τάξης, που ουδέποτε κατάφερε να αποδεσμευτεί από τον τρεϊντγιουνιονισμό (βούτυρο στο ψωμί του Εργατικού Κόμματος) και να δημιουργήσει ένα άξιο λόγου επαναστατικό κίνημα. Οσο η εργατική τάξη άγεται και φέρεται πίσω από τη μοναρχία και τα αστικά κόμματα, η κοινοβουλευτική παράδοση θα συνεχίζεται. Οχι όμως χωρίς ψέματα και απάτες.

Ανέκδοτο

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνική του βάση! Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει καμπάνια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ με εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και αξιοποίηση του Διαδικτύου «για την προσέγγιση όσων δίνουν μάχη για την Αριστερά»!

Πρόκειται ασφαλώς για ανέκδοτο. Αυτοί δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της ορμητικής ανάπτυξής του, όταν κάλπαζε προς την εξουσία, θα το κάνουν τώρα που οι ψηφοφόροι τους (γιατί ψηφοφόρους είχαν, όχι κομματικά μέλη με διάθεση προσφοράς) τους βρίζουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, κατηγορώντας τους ότι τους εξαπάτησαν; Το πολύ-πολύ να οργανώσουν καμιά διαδικτυακή καμπάνια (λεφτά έχουν, τώρα που κατέχουν την «κουτάλα»). Ομως, κάθε κομματικός μηχανισμός έχει ανάγκη από αυτοπαραμύθιασμα. Ετσι αυτοσυντηρείται. Γι' αυτό και έβαλαν στην απόφαση της ΚΕ και τα περί ανασυγκρότησης.

Αρρώστεια

Εμείς σας το έχουμε πει, ότι ο Παπαδημούλης είναι εξαρτημένος από το twitter. Γι' αυτό κάνει τη μια μακακία μετά την άλλη. Με το που βγήκαν τα exit poll στην Ισπανία, έσπευσε να δώσει «συγχαρητήρια στους Podemos για τη μεγάλη επιτυχία» και να αποφανθεί με τη βεβαιότητα του μεγάλου ηγέτη: «Στόχος τώρα, μια προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία». Εφτιαξε και χάσταγκ στα ισπανικά, τρομάρα του: «#AdiosRajoy».

Δέκα ώρες αργότερα, αφού στο μεταξύ είχε αποδειχτεί ότι ο μεν Ραχόι ήταν θριαμβευτής, οι δε Podemos-Unidos είχαν πάρει ποσοστό μικρότερο από το άθροισμά τους στις προηγούμενες εκλογές, ο Παπαδημούλης έσπευσε να χαρακτηρίσει «φιάσκο» τα exit poll και να συμπληρώσει: «Εκανα λάθος. Οπως η ΝΔ στις εκλογές του 2000. Πάθημα – μάθημα». Και ποιος σε ανάγκασε να μιλήσεις πριν «μιλήσει» η κάλπη, ρε φίλε, όταν έχεις πολλά προηγούμενα με τα exit poll στην Ελλάδα;

Προβοκάτορας

«Οι προοδευτικοί του σήμερα, φίλες και φίλοι, ντρέπονται και δεν υπερηφανεύονται για τα όσα έκαναν οι Κολλάδες το 1990. Ελεος!». Μ' αυτά τα λόγια (μεταξύ πολλών άλλων) θέλησε να καρφώσει τη Φ. Γεννηματά ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Μαθημένος να διεκπεραιώνει αποστολές για λογαριασμό των αφεντικών του, των μιντιαρχών, το 'χει συνήθειο να μετατρέπεται σε χυδαίο και ποταπό προβοκάτορα και συκοφάντη. Εν προκειμένω, όχι μόνο και όχι τόσο σε βάρος του Ανδρέα Κολλά, όσο σε βάρος των εργατών της ΕΑΣ, που έδωσαν τότε ένα σκληρό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, που παραδόθηκαν ως πλιάτσικο από τον Μητσοτάκη στους περιβόητους «νοικοκυραίους». Του Κολλά, προέδρου τότε του σωματείου των οδηγών, θα έπρεπε να του στήσει άγαλμα το σύστημα. Γιατί όχι μόνο δεν υπέθαλπε τις «ακρότητες» των εργατών (από τα ξεβρακώματα «νοικοκυραίων» στην Ομόνοια και το ντύσιμό τους με φουστίτσες, μέχρι τα οδοφράγματα στο Βοτανικό και τις νυχτερινές καταδρομικές επιχειρήσεις για το σπάσιμο απεργοσπαστικών λεωφορείων), αλλά έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μετατρέψει εκείνο το ισχυρό απεργιακό κίνημα σε κίνημα διαμαρτυρίας, που στήριζε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για επάνοδο στην εξουσία.

Κοινοβουλευτικός κρετινισμός

Λένε πως ο παράγοντας που διέψευσε τα γκάλοπ στην Ισπανία, που απογείωσε τον καταρρέοντα Ραχόι και γκρέμισε στην τρίτη θέση τη συμμαχία Unidos Podemos ήταν το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit στη Βρετανία. Τα γκάλοπ, βέβαια, πέφτουν σταθερά έξω (εδώ στη Βρετανία έπεσε έξω το exit poll), όμως αν δεχτούμε αυτή την εκτίμηση πού οδηγούμαστε; Στο ότι ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός μαστίζει όχι μόνο τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά και τους ψηφοφόρους κομμάτων που επαγγέλλονται την «αλλαγή», τη «σύγκρουση με το κατεστημένο» κτλ. Δεν είναι παρά ένα φοβισμένο κοπάδι που άγεται και φέρεται από τις φοβίες.

Της αρπαχτής

Διαμαρτύρεται σε συνεντεύξεις του ο Χ. Αποστολόπουλος, πρόεδρος του συνδικάτου των γαλακτοβιομηχανιών (ΣΕΒΓΑΠ), διότι η Κομισιόν έδωσε την άδεια να κυκλοφορήσει στην Τσεχία προϊόν με τον όρο «Greek Yogurt». Οπως λέει, ναι μεν το γιαούρτι δεν έχει χαρακτηριστεί ως ΠΟΠ, όμως πρόκειται για «θρασύτατη κίνηση» λέει ο πρόεδρος των γαλακτοβιομήχανων, ζητώντας «να θέσουμε το ζήτημα υπόψη της ΕΕ». Και καταλήγει: «Εάν κάναμε εμείς το ίδιο πράγμα για την ιταλική παρμεζάνα, θα μας κήρυττε τον πόλεμο η Ιταλία, δεν θα αντιδρούσε απλά. Ετσι θα πρέπει να αισθάνονται και όσοι επιχειρούν να επιβουλευθούν τα εθνικά μας προϊόντα».

Μόνο που έχουν φροντίσει οι ίδιοι οι γαλακτοβιομήχανοι, ακολουθώντας τη λογική της αρπαχτής, να «αποεθνικοποιήσουν» το ελληνικό γιαούρτι. Εδώ και χρόνια εισάγουν τεράστιες ποσότητες εβαπορέ γάλακτος και τις χρησιμοποιούν παράνομα στην παρασκευή γιαουρτιού, με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Και είναι αυτοί που πίεσαν για τη νομιμοποίηση αυτής της παράνομης διαδικασίας (μέσω της περιβόητης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ). Ετσι, με όλους τους νόμιμους τύπους θα εισάγουν εβαπορέ γάλα, θα το διαλύουν με νερό και θα «μπλαστρώνουν» το μείγμα με πρωτεΐνη γάλακτος για να πήξει και να γίνει γιαούρτι. Οπως αντιλαμβάνεστε, αυτό το προϊόν όχι μόνο δεν έχει τα φόντα για να γίνει ποτέ ΠΟΠ, αλλά μόνο κατά σύμβαση μπορεί να ονομαστεί «Greek Yogurt». Γιατί «ελληνικό γιαούρτι» με εβαπορέ γάλα Δανίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας δε γίνεται. Οποιος θέλει φτιάχνει τέτοιο προϊόν και σου λέει: το ονομάζω «Greek Yogurt» υπονοώντας τον τρόπο παρασκευής και όχι τη γεωγραφική προέλευση. Αλλωστε, και οι Ελληνες φτιάχνουν γιαούρτι εισάγοντας εβαπορέ γάλα από όλη την Ευρώπη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλλαγή ρότας
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Κόντρες 3 Δεκ 2025, 14:33

H ώρα του Φραπέ

Κόντρες 2 Δεκ 2025, 15:25

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Κόντρες 1 Δεκ 2025, 11:37

Βομβαρδισμός ανακοινώσεων = υπουργός σε μεγάλο ζόρι

Κόντρες 28 Νοέ 2025, 19:36

Ποιος είν’ αυτός ο τυχερός;

Κόντρες 27 Νοέ 2025, 09:31

Nα μιλήσει ο… σεβάσμιος

Κόντρες 26 Νοέ 2025, 13:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo