Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Kατα-κατα-καταρρέω…
  • Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη
  • Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους
  • Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»
  • Πατσαβουριές
  • «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Νοέ 2014, 00:00

♦ Οραμά τους η γαλέρα

«Επιστροφή στη δουλειά – Πώς μπορεί να βοηθήσει η δημοσιονομική πολιτική». Αυτός είναι ο τίτλος σε πρόσφατη έκθεση-μελέτη του ΔΝΤ. Η «επιστροφή στη δουλειά», όμως, δεν αφορά τα εκατομμύρια των ανέργων, αλλά τους συνταξιούχους! Βασικός στόχος του πακέτου μέτρων που προτείνει το ΔΝΤ είναι (αντιγράφουμε από το capital.gr):

«Η αύξηση της συμμετοχής των ηλικιωμένων στην απασχόληση. Γι' αυτό προκρίνεται ως θετικός ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης. Οσο μεγαλύτερο είναι το μερίδιο των ωφελειών από τη σύνταξη που δίνουν τα δημόσια ταμεία στο συνολικό εισόδημα των ηλικιωμένων τόσο μεγαλύτερη είναι η επιρροή της δημόσιας συνταξιοδοτικής πολιτικής πάνω στη συμμετοχή στην απασχόληση. Σε χώρες όπου τα σχήματα της ιδιωτικής ασφάλισης παίζουν σημαντικό ρόλο, μπορεί να παίξει ρόλο στην προώθηση της συμμετοχής των ηλικιωμένων στο εργατικό δυναμικό».

Μειώστε τις συντάξεις, για να αναγκάζονται οι συνταξιούχοι να επιστρέφουν στη δουλειά! Αυτή είναι η κατεύθυνση των βαρβάρων του ΔΝΤ. Δε νομίζουμε ότι χρειάζονται σχόλια. Απλώς, η συνειδητοποίηση ότι τα διεστραμμένα μυαλά τους μόνο τέτοια σκέφτονται, γιατί μόνο με την απόλυτη εξαθλίωση του προλεταριάτου μπορεί ο καπιταλισμός να εξασφαλίσει τη διαχείριση των κρίσεών του.

♦ Πανέτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιγράφουμε από το οπισθόφυλλο της «Αυγής» (22.10.2014): «Η άποψη που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή δεν ήταν "δεν αναγνωρίζω", αλλά "δεν αναγνωρίζω νέα συμφωνία αν δεν έχει και την έγκρισή μου". Τι έκανε μέχρι σήμερα η κυβερνητική πλευρά για να έχει την έγκριση και του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμες αποφάσεις που κρίνεται το μέλλον της χώρας; Τίποτα απολύτως».

Δεν είναι, βέβαια, η επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μ’ αυτόν τον ανεπίσημο τρόπο προωθούνται οι επίσημες θέσεις. Για να στέλνονται τα μηνύματα, αλλά να μην αναλαμβάνονται δεσμεύσεις. Ποιο είναι το μήνυμα που έστειλε η «Αυγή»; Φωνάξτε μας να συζητήσουμε, αν θέλετε να συναινέσουμε στη συμφωνία με τους δανειστές για την επιμήκυνση του χρέους. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα κόψει από τον Σαμαρά το βασικό προεκλογικό του όπλο, που είναι η νέα ρύθμιση για το χρέος. Γι’ αυτό το πιθανότερο είναι ο Σαμαράς να μην βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι (μολονότι πιέζεται από μιντιακά κέντρα) και ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει (σε χαμηλότερους τόνους) ότι «δε δεσμεύεται» από τη συμφωνία, την οποία βεβαίως θα εφαρμόσει κατά γράμμα ως κυβέρνηση. Με… αστερίσκους για εσωτερική κατανάλωση, βεβαίως.

♦ Κολπάκια

«Θα ζητήσω ξανά συνάντηση με τον Τσίπρα και τον Σαμαρά. Δεν θεωρώ εχθρούς μου τον Τσίπρα και τον Σαμαρά», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Και προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης έσπευσε να συμπληρώσει: «Μπορούμε να είμαστε κυβερνητικοί εταίροι και του Τσίπρα, αλλά και του Σαμαρά»!

Το κορυφαίο το άφησε για το τέλος: «Εχουμε μία κυβέρνηση που τρέμουν τα πόδια της αλλά πριν πέσει πρέπει να πάρει αποφάσεις»! Τι ακριβώς αποφάσεις να πάρει; Να κλείσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, υλοποιώντας μερικά ακόμη αντιδραστικά μέτρα, και να υπογράψει τη συμφωνία για την επιμήκυνση των δόσεων του χρέους. Μετά να γίνουν εκλογές και ο Θεοδωράκης να επιδιώξει κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργώντας ως φύλακας-άγγελος του συστήματος και ως άλλοθι για να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίζει τη λαϊκή πίεση που θα υποστεί.

♦ Αγνοί!

Εξοργισμένοι δηλώνουν (οι περισσότεροι ανώνυμα) οι ανεξάρτητοι βουλευτές από τις δηλώσεις των συριζαίων, ότι γίνεται παρασκηνιακό παζάρι για την εξαγορά κάποιων απ’ αυτούς ώστε να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι αγνοί, άσπιλοι και πάλλευκοι σαν το χιόνι και δε δέχονται να αφήνονται υπαινιγμοί σε βάρος τους.

Δεν κάνουν καμιά περατζάδα από ένα οποιοδήποτε καφενείο σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, να ρωτήσουν και τη γνώμη των απλών ανθρώπων για το θέμα της αγνότητάς τους (και όχι μόνο αυτών);

♦ Αγωνιούμε

Εμείς πάλι περιμένουμε με αγωνία το πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου που διερευνά τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών. Οπως μάθαμε από τους ίδιους, οι πολιτικοί που πέρασαν από το εισαγγελικό γραφείο δεν είχαν να εισφέρουν τίποτα συγκεκριμένο. Κάποιος διάβασε κάτι, κάποιος άλλος αναφερόταν στην… περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ένας τρίτος είχε κάνει δηλώσεις υπό την… επιστημονική του ιδιότητα κτλ. Μέσα στην εβδομάδα αναμενόταν να περάσουν για κατάθεση τα συμπεθέρια, οι καπιταλιστές Κόκκαλης και Μαρτίνος, οι οποίοι πάντρευαν τους γόνους τους και υποτίθεται ότι στο γαμήλιο γλέντι έγινε ο… έρανος υπέρ αναξιοπαθούντων βουλευτών. Φαντάζεστε τη σκηνή; Να σηκωθεί όρθιος ο Κόκκαλης και να πει: ναι, κύριε εισαγγελέα, στο γαμήλιο γλέντι ορισμένοι από εμάς αποφασίσαμε να μαζέψουμε λεφτά για ν’ αγοράσουμε μερικούς βουλευτές, να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και να γλιτώσει η χώρα τις περιπέτειες…

Παραπάει το δούλεμα, ρεεεε…

♦ Ημουν κι εγώ στο κότερο

Πανεύκολο ήταν για τον Περισσό να ανατρέξει στο αρχείο και να βρει τι έλεγε για το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη ο σημερινός υμνητής του ΣΥΡΙΖΑ και υβριστής του Γιωργάκη (και του Περισσού) Λάκης Λαζόπουλος. Ιδού το ποτ-πουρί που μας θύμισε η κομματική εφημερίδα του Περισσού:

«Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να δώσει στον κόσμο την αίσθηση ότι φεύγουμε από αυτό που ζούμε θα πάει πολύ καλά. (…) Θα πρέπει να καθαριστεί το σύστημα της πολιτικής, μέσα και βαθιά. Το γεγονός ότι ο Παπανδρέου ξεκαθάρισε με πολλούς το θεωρώ πολύ μεγάλο ατού» (συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», 4 Οκτώβρη 2009). «Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. (…) Ο Παπανδρέου (…) αν στο ελάχιστο πραγματοποιήσει αυτά τα οποία λέει, άλλη τύχη θα έχει» (συνέντευξη στο «Εθνος», 26 Σεπτέμβρη 2009). Ο Γ. Παπανδρέου «προλαβαίνει ακόμα να πηδήσει στο βαγόνι της Ιστορίας και να σώσει τον τόπο» (Απρίλης 2010, «Αλ Τσαντίρι»).

Ο τυπάκος αυτός πάει πάντοτε με το ρεύμα, για να μπορεί να πουλάει καλύτερα την τηλεοπτική πραμάτεια του.

♦ Μεσαία τάξη

Μια βραζιλιάνικη εφημερίδα δημοσίευσε έρευνα, σύμφωνα με την οποία ψηφοφόροι της Ντίλμα Ρούσεφ ήταν οι εργαζόμενοι που πληρώνονται με το βασικό μισθό ή λίγο πάνω απ’ αυτόν, ενώ τον αντίπαλό της Εσιο Νέβες ψήφισαν όσοι πληρώνονται με το μέσο μισθό και πάνω απ’ αυτόν. Το αποτέλεσμα, βέβαια, δε δικαιώνει την έρευνα, διότι η Ρούσεφ πήρε 51,5% και ο Νέβες 48,5%. Δε γίνεται να είναι αυτές οι κοινωνικές αναλογίες σε μια χώρα σαν τη Βραζιλία, στην οποία βασιλεύει η φτώχεια. Αν σχολιάζουμε τη συγκεκριμένη έρευνα είναι γιατί βασίζεται σ’ ένα ιδεολόγημα. Αυτό της «μεσαίας τάξης».

Η «μεσαία τάξη» εξαφανίζει τον πραγματικό ταξικό διαχωρισμό. Οι ειδικευμένοι εργάτες αθροίζονται με τους μικροαστούς και ένα τμήμα της κατώτερης αστικής τάξης και όλοι μαζί συναποτελούν τη «μεσαία τάξη». Το ιδεολόγημα έχει αποδειχτεί αρκούντως αποτελεσματικό, καθώς σ’ αυτό στηρίχτηκε για πολλές δεκαετίες η σοσιαλδημοκρατία, προωθώντας τη διάσπαση της εργατικής τάξης και «εξαγοράζοντας» πολιτικά και κοινωνικά κάποια εργατικά στρώματα.

Η κρίση τσάκισε κυριολεκτικά τη «μεσαία τάξη», όμως το ιδεολόγημα παρέμεινε. Στους ειδικευμένους εργάτες προβάλλεται ως όραμα η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, η οποία θα έρθει μέσω της ανάπτυξης και της εξόδου του καπιταλισμού από την κρίση. Ετσι, ανεξάρτητα από το πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό το όραμα, εξακολουθεί να αναπαράγεται ένας κάθετος διαχωρισμός στο σώμα της εργατικής τάξης. Η εργατική τάξη παύει να προβάλλει στην αστική κοινωνία ακόμη και ως τάξη «καθεαυτή», παύει να αυτοαναγνωρίζεται ως τάξη. Κι αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτικό το καθήκον της πολιτικής οργάνωσης της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, που θ’ αναλάβει το τεράστιο καθήκον της αποκατάστασης της ταξικής ενότητας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜετα-μνημόνιο
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Πατσαβουριές

Κόντρες 2 Σεπ 2026, 21:03

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

Κόντρες 1 Σεπ 2026, 20:09

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

Κόντρες 31 Αυγ 2026, 12:16

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

Κόντρες 29 Αυγ 2026, 09:52

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

Κόντρες 27 Αυγ 2026, 19:40

Η Ημέρα του Κλόουν

Κόντρες 26 Αυγ 2026, 20:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

Μονακό: Ημέρα απελευθέρωσης.

1843: Επαναστατική κίνηση στρατιωτικών μονάδων των Αθηνών και πολιτών υπό την αρχηγία των Καλλέργη, Μακρυγιάννη και Λόντου, με κύριο αίτημα την παραχώρηση συντάγματος και αποχώρηση των ξένων.

1919: Δικαίωμα ψήφου στις Ιταλίδες.

1929: Συλλαμβάνεται όλο το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» και κατηγορείται για εσχάτη προδοσία.

1938: Δ’ Διεθνής υπό τον Τρότσκι.

1953: Κατάσχεται το φύλλο της «Απογευματινής» επειδή δημοσίευσε συνέντευξη του Νίκου Ζαχαριάδη.

1958: Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1958: Αρχίζει το κούρεμα με την ψιλή ως μέσο καταστολής για τους «τεντιμπόηδες» (Ν.4000).

1972: Βόμβες της «Ομάδας Αρης» στο προαύλιο της ΓΣΕΕ.

1974: Ιδρύεται το ΠαΣοΚ (Ανδρέας Παπανδρέου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo