Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους
  • «Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»
  • Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2012, 00:00


Tα περιστέρια που κρατούν ευλαβικά στα χέρια τους σε λίγο θ’ αφεθούν να πετάξουν στο νοτιοαφρικανικό ουρανό, πάνω από το άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα. Οι άνθρωποι που τα κρατούν στα χέρια τους είναι ο «κομμουνιστής» πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα και τα στελέχη της κυβέρνησης συνεργασίας του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, του «Κ»Κ Νότιας Αφρικής και των επίσημων συνδικάτων COSATU. Οι άνθρωποι που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με το αίμα δεκάδων εργατών ορυχείων, κατέφυγαν στην αγαπημένη τους προπαγάνδα. Εστησαν ένα ακόμη άγαλμα του Μαντέλα και στήθηκαν για να το εγκαινιάσουν αμολώντας λευκά περιστέρια στον ουρανό. Για να συμβολίσουν τι, άραγε; Την ειρήνη. Η ειρήνη ανάμεσα στη λευκή και τη μαύρη αστική τάξη έχει σίγουρα αποκατασταθεί, όμως το φυλετικό απαρτχάιντ έχει αντικατασταθεί από το ταξικό απαρτχάιντ. Αυτό το ταξικό απαρτχάιντ υπηρετούν οι υποκριτές με το ευλαβικό ύφος και τα λευκά περιστέρια στα χέρια.
 

♦ Ζητείται στατιστική

Οσοι έχουν καταφύγει σε γιατρό του ασφαλιστικού τους ταμείου και έφυγαν απ’ αυτόν με μια συνταγή γνωρίζουν πώς «δουλεύει το σύστημα». Ο γιατρός συνταγογραφεί τη δραστική ουσία. Συχνά, επειδή δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στα άγνωστης προέλευσης και ταυτότητας γενόσημα που έχουν πλημμυρίσει την αγορά, γράφει στις παρατηρήσεις και τα ονόματα ενός-δυο σκευασμάτων που έχει εμπιστοσύνη. Αν ο γιατρός δεν έχει γράψει τίποτα βοηθητικό, αναλαμβάνει ο φαρμακοποιός, ο οποίος λέει στον ασθενή: υπάρχει αυτό το γνωστό και σίγουρο φάρμακο, υπάρχουν ένα-δυο γενόσημα που είναι δοκιμασμένα, υπάρχουν κι αυτά τα γενόσημα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους και δεν μπορούμε να πούμε αν είναι καλά ή αν ενδέχεται να προκαλέσουν παρενέργειες.
 
Το Ταμείο καλύπτει μόνο το φτηνότερο γενόσημο. Αν ο ασθενής θέλει να πάρει το σκεύασμα που έχει συστήσει ο γιατρός ή κάποιο από τα σκευάσματα που συστήνει ο φαρμακοποιός, τον οποίο ο ασθενής εμπιστεύεται, θα πρέπει να πληρώσει τη διαφορά από την τσέπη του. Αν η διαφορά, συν τη συμμετοχή του επί της τιμής του φθηνότερου γενόσημου, ξεπερνά τις δυνατότητες του βαλάντιού του, παίρνει το άγνωστο γενόσημο και κάνει το σταυρό του να μην «πέσει στην περίπτωση». Ηδη, νοσοκομειακοί γιατροί μιλούν για παρενέργειες που έχουν εντοπίσει σε φτηνά γενόσημα (κυρίως αλλεργίες), ενώ δεν είναι βέβαιοι για την αποτελεσματικότητά τους.
 
Επειδή όλ’ αυτά έγιναν στο όνομα της καταπολέμησης της «αλόγιστης φαρμακευτικής δαπάνης», ζητείται μια στατιστική, η οποία να αναφέρει τι ποσό πλήρωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τι οι ασθενείς από την τσέπη τους. Αυτή τη στατιστική κανείς δεν πρόκειται να την κάνει, είμαστε όμως σίγουροι ότι θα έδειχνε πως η συνολική φαρμακευτική δαπάνη έπεσε πολύ λίγο (γιατί οι άνθρωποι, ακόμα και μέσα στη μεγάλη φτώχεια, προσπαθούν να προμηθευτούν το σκεύασμα εμπιστοσύνης που τους συστήνει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός, πληρώνοντας τη διαφορά από την τσέπη τους). Εκείνο που άλλαξε είναι η σχέση ανάμεσα στην κρατική και την ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη. Μ’ αυτό το κόλπο, ένα τεράστιο μέρος της δαπάνης μεταφέρθηκε στις τσέπες των ασφαλισμένων, εργαζόμενων και συνταξιούχων στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

 

♦ MKO-πλυντήριο

«Για την ΙΚΕΑ του ΟΜΙΛΟΥ FOURLIS ο άνθρωπος και το δικαίωμά του στην ποιότητα ζωής, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς είναι στοιχεία που κατεξοχήν διαμορφώνουν την κουλτούρα της εταιρίας». Στ’ αυτιά των εργαζόμενων η παραπάνω φράση ακούγεται ως ιταμή πρόκληση. Γιατί η ΙΚΕΑ όχι μόνο υποχρέωσε τους εργαζόμενους σε μεγάλη μείωση μισθών, αλλά ξεκίνησε και απολύσεις όσων αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση.
 
Η πρόκληση, όμως, γίνεται μεγαλύτερη όταν η ανακοίνωση της ΙΚΕΑ αφορά τη συνεργασία της με τη ΜΚΟ «Κλίμακα» για την επίπλωση του «Κέντρου Στήριξης Αστέγων» που λειτουργεί η ΜΚΟ. Μπορεί η συνεργασία να «ψηνόταν» από καιρό, δεν είναι όμως τυχαίο ότι ανακοινώθηκε τώρα, λίγες μέρες μετά το σάλο που ξέσπασε στην ΙΚΕΑ από τις μειώσεις μισθών και την απόπειρα κάποιων κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους, που βρήκαν αρωγούς και στους καταναλωτές. Αλλωστε, εργαζόμενοι είναι και αυτοί που πάνε να ψωνίσουν από τα μαγαζιά της ΙΚΕΑ. Για να φτιάξει, λοιπόν, το προφίλ της η εταιρία κατέφυγε στη ΜΚΟ, έκανε μια μικροπροσφορά (η οποία θα της έρθει τζάμπα, με τα γνωστά φορολογικά κόλπα) και η ΜΚΟ ανέλαβε να λειτουργήσει σαν πλυντήριο των κοινωνικά ανάλγητων αφεντικών του ομίλου Φουρλή.

 

♦ Επιτέλους
Επιτέλους, μια ανακοίνωση από την Ori-ginal, που τα τελευταία χρόνια είχε επιδείξει ανοχή σ’ ένα σωρό φασισταριά, κηλιδώνοντας την περήφανη ιστορία των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ. Η ανακοίνωση εκδόθηκε απ’ αφορμή τον ξυλοδαρμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη και αναφέρει τα εξής:
 
«Για να τελειώνουμε μια και καλή μ αυτό το καρκίνωμα των φασιστών, εμείς ως ORIGINAL 21, ως απόγονοι προσφύγων / μεταναστών και τέλος ως απλοί άνθρωποι, θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στα θρασύδειλα σκουλήκια που επιτέθηκαν στον ΑΕΚτζή Στρατούλη ότι είναι ανεπιθύμητοι και πλέον επικηρυγμένοι. Η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ περιλαμβάνει ανθρώπους χωρίς χρώμα και σύνορα. Οι μισάνθρωποι δεν χωράνε ανάμεσά μας. Ολοι ξέρουν ποιοι είμαστε και ειδικά αυτά τα σκουλήκια.

ΥΓ. Απλά να υπενθυμίσουμε στους θρασύδειλους ότι την επόμενη φορά δεν θα καταφέρουν να εξαφανιστούν τόσο γρήγορα… γι’ αυτό να είστε σίγουροι.

ORIGINAL 21».

Επειδή στην Original ξέρουν καλά ποια είναι τα φασισταριά και πού συχνάζουν, καλά θα κάνουν, για να ξεπλύνουν τη ντροπή, να πάνε να τους βρουν και να μάθουν (έχουν τον τρόπο) ποιοι ήταν αυτοί που ξυλοκόπησαν τον Στρατούλη. Αλλιώς η ανακοίνωση θα περάσει στη σφαίρα της υποκρισίας.

 

♦ Φιλόζωη νεοναζί!
Ελύθη η απορία για το κοινωνικό έργο της κυρίας αρχηγού, κατά κόσμον Ελένης Ζαρούλια. Από το βουλευτικό μισθό δίνει 2.800 στο κόμμα της, κρατάει τα υπόλοιπα και απ’ αυτά προσφέρει στο pet shop της γειτονιάς της για να παίρνουν διάφορες κυρίες τροφές για τα αδέσποτα. Αυτά δήλωσε με σοβαρό ύφος σε ραδιοφωνική της παρέμβαση. Ζήτησε, μάλιστα, απ’ όποιον αμφιβάλλει, να ρωτήσει τους υπαλλήλους του pet shop! Το… υψηλό πολιτικό επίπεδο δε θα το σχολιάσουμε. Εχουμε, όμως, μια άλλη ερώτηση.Για τις αποκαλύψεις σχετικά με το μπουρδελοξενοδοχείο New Dream θα δώσουν καμία απάντηση ο κύριος και η κυρία αρχηγού; Θυμίζουμε τι αποκάλυψε το «Εθνος»: Η Ελένη Ζαρούλια παραχωρεί δωρεάν (!) το οίκημα του μπουρδελοξενοδοχείου στην εταιρία «Λυδία ΑΕ», με πρόεδρο του ΔΣ τον αδελφό της, αντιπρόεδρο την ίδια και μέλος τον φύρερ. Η εταιρία με τη σειρά της ενοικιάζει το κτίριο στην «Π.Β. ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΑΕ», ιδιοκτησίας «βορειοηπειρωτών», η οποία το λειτουργεί σαν μπουρδελοξενοδοχείο. Ετσι, ο φόρος για την κυρία αρχηγού περιορίζεται μόνο στο τεκμαρτό εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση. Ενώ, λοιπόν, οι χρυσαυγίτες εξέδωσαν οργισμένο δελτίο Τύπου για να πουν ότι ο αρχηγός τους δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, έκαναν αβαβά τις αποκαλύψεις για το μπουρδελοξενοδοχείο της μαντάμ αρχηγού και βουλευτή τους επίσης.
 
Και κάτι ακόμη. Και μόνο αυτό το στοιχείο θα αρκούσε για ν’ ασχοληθούν δυο-τρεις τηλεοπτικές εκπομπές και να κάνουν τους νεοναζί ρόμπες ξεκούμπωτες. Οπως και το βουλευτή τους Ηλιόπουλο, που όχι μόνο διαμένει σε πεντάστερο ξενοδοχείο του Βόλου με δαπάνες της Βουλής, αλλά και εμφανίζεται να διαμένει σ’ αυτό μέρες κατά τις οποίες βρίσκεται στην Αθήνα (δημοσίευμα του zougla.gr). Κάτι Εισαγγελάτοι, κάτι Σρόιτερ, κάτι Παπαδάκηδες, κάτι Αυτιάδες, κάτι Μαυροτρύπες το ξέρουν πολύ καλά αυτό το άθλημα. Και έχουν τις σχετικές πληροφορίες. Δεν έκαναν τίποτα, όμως, επειδή το σύστημα χρειάζεται τους νεοναζί και δε θέλουν να τους τελειώσουν. Τους χρειάζονται σαν μπαμπούλα για το λαό.

♦ Πολιτικός απατεώνας


«Τα 11 δισεκατομμύρια (σ.σ. από τη δόση) σβήνουν 20 δισεκατομμύρια χρέους», δήλωσε ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες. Εμάς, όμως, δε μας βγαίνει με τίποτα ο λογαριασμός. Αλλωστε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σαμαράς το έκανε πιο μπερδεμένο: «Δώσαμε 11,5 δισεκατομμύρια και αγοράσαμε ελληνικό χρέος κοντά 32 δισεκατομμύρια. Δηλαδή, εάν κάνετε την αφαίρεση, σβήσαμε 20 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους». Πώς συμβαίνει να έχεις αγοράσει χρέος 32 δισ., αλλά να σβήνεις χρέος μόνο 20 δισ.; Οσο αγοράζεις τόσο σβήνεις, αφού δεν πρόκειται για κού-ρεμα, αλλά για επαναγορά σε χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική. Δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο Σαμαράς και καλό είναι να τα ξεκαθαρίσουμε. Με στρογγυλεμένους αριθμούς, για να μη μπερδευτούμε.
 
Οπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, το χρέος επαναγοράστηκε κατά μέσο όρο στο 35% της ονομαστικής τιμής των ομολόγων. Αρα, με τα 11,3 δισ. που δόθηκαν, αγοράστηκε χρέος ονομαστικής τιμής 32 δισ. ευρώ. Αρα, το συνολικό ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 32 δισ. ευρώ. Τότε γιατί ο Σαμαράς λέει «σβήσαμε χρέος 20 δισ.»; Απλούστατα, λέει ψέματα για να καλύψει τη νέα λοβιτούρα που περιλαμβάνει η νέα «εθνική νίκη». Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup στις 27 Νοέμβρη, υποτίθεται ότι θα εφαρμοστούν μια σειρά μέτρα (μείωση επιτοκίων, επιστροφή κέρδους από κεντρικές τράπεζες κ.λπ.) συν την επαναγορά, ώστε το ελληνικό χρέος να είναι «βιώσιμο» το 2020. Τη «βιωσιμότητα» μάλιστα την προσδιόρισαν στο 124% του ΑΕΠ το 2020, μετά από συμβιβασμό με το ΔΝΤ, που ήθελε ο στόχος να είναι 120% και πίεζε για κούρεμα. Οπως ανακοίνωσε ο Στουρνάρας, η μείωση του χρέους θα ήταν 40 δισ., εκ των οποίων τα μισά θα προέρχονταν από την επαναγορά και τα άλλα μισά από τα «ευεργετικά» μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup. Η επαναγορά, όμως, χάρη στο ψηλότερο ποσοστό που έδωσαν (ξεπερνώντας κατά 6% την απόφαση του Eurogroup, που όριζε μέση τιμή επαναγοράς στο 29%), έφτασε τα 30 δισ. Και υποχρέωσαν το ελληνικό κράτος να δανειστεί 11,3 δισ. για να την πραγματοποιήσει. Ετσι, από το σύνολο των 40 δισ. χρέους το ελληνικό κράτος φορτώθηκε την επαναγορά των 30 (μέσω νέου δανεισμού) και για τα άλλα μέτρα, που υποτίθεται ότι θα επιβάρυναν τους δανειστές, έμειναν μόνο 10 δισ. (από 20 που ήταν αρχικά).

♦ Κώστας Βάρναλης (1884-1974)

Στις 16 Δεκέμβρη, συμπληρώθηκαν 38 χρόνια από τη μέρα που έκλεισε τα μάτια του, πλήρης ημερών στα 90 χρόνια του, ο μέγιστος Κώστας Βάρναλης. Εξι χρόνια πριν το θάνατό του, πρόλαβε να γράψει και την Αυτονεκρολογία του, με το δικό του ανεπανάληπτο τρόπο. Παραθέτουμε τους τελευταίους στίχους της με την παραίνεση, ιδιαίτερα προς τους νέους, να σκύψουν στο έργο του Βάρναλη. Στις εποχές που διανύουμε, κατά τις οποίες επιπλέουν οι φελλοί, ο λόγος των πραγματικών ποιητών παραμένει πάντα επίκαιρος.
 
Τα μπουκωμένα στόματ’ αλυχτήσαν:
–καλότυχοι, ένας Βούργαρος λιγότερο!
–κακότυχοι, που δεν τονε προλάβαμε!
–κόβουμ’ έναν, φυτρώνουνε σαράντα !
Ευχαριστώ σας, γερατειά και πόνοι,
που εσείς με ξαποστείλατε, όχι ο Νόμος
(δυό φορές «επ’ εσχάτη προδοσία»!).
Κι ούτε με πολτοποίησε στη λάσπη
ένα τρίκυκλο αθώο («τροχαίον ατύχημα»!).
Ρίχτε με τώρα στα βαθιά της θάλασσας.
Τ’ αδούλωτα κορμιά δε βρίσκουν ούτε
μιας πιθαμής Ελλάδα να ησυχάσουν !
Νοέμβρης 1968

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣκληρή επιτήρηση της «κινεζοποίησης»
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

Κόντρες 11 Σεπ 2026, 14:40

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

Κόντρες 10 Σεπ 2026, 20:53

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

Κόντρες 9 Σεπ 2026, 14:54

Ναρκισσιστική διαταραχή

Κόντρες 8 Σεπ 2026, 19:21

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

Κόντρες 7 Σεπ 2026, 10:13

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

Κόντρες 4 Σεπ 2026, 15:48
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει

Οχετός υποκρισίας και αποποίησης ευθυνών μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

14 Σεπ 2026, 14:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

13 Σεπ 2026, 19:54
Διεθνή

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

13 Σεπ 2026, 11:29
Παιδεία

Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά

13 Σεπ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

12 Σεπ 2026, 14:15
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει τον ΛαΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo