Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία
  • O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!
  • Σαν σήμερα 17 Ιούλη
  • Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ
  • Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω
  • Φράξια με το φελλό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Μάι 2012, 00:00

♦ Σύννεφο πάει το δούλεμα

Να διορθώσει τον Γλέζο, που είχε πει στο πρωινάδικο του Mega ότι θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά 100 ευρώ το μήνα σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ, επιχείρησε ο Τσίπρας, μιλώντας στον Αυτιά, στο πρωινάδικο του ΣΚΑΙ. Και τα ‘κανε χειρότερα. Ο Γλέζος, είπε ο Τσίπρας, εννοούσε εισόδημα 20.000 ευρώ το μήνα. Αν είναι έτσι, τότε μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Τι αντιπροσωπεύει το κατοστάρικο για κάποιον που έχει μηνιαίο εισόδημα 20.000 ευρώ; Μόλις 0,5%. Και βέβαια, όσο ανεβαίνει το εισόδημα τόσο μειώνεται το ποσοστό αυτής της έκτακτης εισφοράς, αφού το κατοστάρικο θα είναι σταθερό.

Πόσοι δηλώνουν εισόδημα πάνω από 240.000 ευρώ το χρόνο; Δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε, όμως, από στοιχεία που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Τσίπρα (14-10-11), ότι εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο δηλώνουν 25.000 φορολογούμενοι. Αν υποθέσουμε ότι οι 20.000 (λιγότεροι είναι, αλλά το παίρνουμε ως υπόθεση εργασίας) έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 240.000 ευρώ το χρόνο, τότε τα 1.200 ευρώ το χρόνο από τον καθένα απ’ αυτούς μας κάνουν ένα συνολικό ποσό 24 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο! Μιλάμε, δηλαδή, για ένα αστείο για τα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού ποσό.

Το παράδειγμα δείχνει πόσο αλητήριοι είναι οι Συριζαίοι. Θεωρούν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους και ξεφουρνίζουν ό,τι τους κατέβει, εκτιμώντας ότι μπορούν να πούνε τα πάντα, γιατί όλα «πουλάνε» προεκλογικά.

♦ Διγλωσσία με μοιρασμένους ρόλους

«Αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης είναι οι άνεργοι. Μέτρα λοιπόν κατά της ανεργίας, όπως η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα πλαίσια που ήταν πριν, στα 440 ευρώ δηλαδή». Αλέξης Τσίπρας, στον Αυτιά (πρωινάδικο ΣΚΑΙ, 20.5.12).

«Το επίδομα ανεργίας θα ανεβεί;». «Οχι δεν υπάρχει καμιά αύξηση σε τίποτα απ’ αυτά». Γιώργος Σταθάκης, στους Χασαπόπουλο-Αναγνωστάκη (πρωινάδικο Mega, 20.5.12).

«Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας ρωτάνε αν θα κάνουμε προσλήψεις στο δημόσιο αυτοί οι οποίοι έχουν δεσμευτεί ότι θα απολύσουν 150.000 από το δημόσιο και μάλιστα, έχουν δεσμευτεί, με τις γνωστές επιστολές υποταγής των αρχηγών τους στους δανειστές μας. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα τους καλέσω να επισκεφτούμε μαζί, τις επόμενες μέρες, ένα δημόσιο νοσοκομείο. Να πάμε να επισκεφτούμε ένα θάλαμο με 40 και 50 χειρουργημένους ασθενείς που έχει μία νοσηλεύτρια. Και να αναρωτηθούμε μαζί, αν το δημόσιο το οποίο εμείς οραματιζόμαστε, αυτό που θα καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες είναι επαρκές ή ανεπαρκές εξαιτίας των δικών τους επιλογών». Αλέξης Τσίπρας, ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, 17.5.12.

ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Ακούνε ότι θα κάνετε 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Δεν ισχύει αυτό. Δεν είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το προεκλογικό.

ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Ακούστηκε όμως.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Είναι μία θέση που διατυπώθηκε το 10, το 09 συγνώμη, πριν εμφανιστεί η κρίση. Δεν είναι ακριβές.

ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Δεν το έχετε διαψεύσει πάντως.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει τέτοια θέση στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Γιώργος Σταθάκης σε εκπομπή του Real fm (17.5.12).

«Θα καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο». Αλέξης Τσίπρας, στον Αυτιά (πρωινάδικο ΣΚΑΙ, 22.4.12, πριν τις εκλογές δηλαδή).

«Υπάρχει μία δανειακή σύμβαση, η οποία θεωρούμε ότι είναι αρνητική για τη χώρα. Αυτή τη δανειακή σύμβαση θέλουμε να την αναθεωρήσουμε. Για να την αναθεωρήσουμε θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο και τα βήματα εκείνα, όπου θα την καταγγείλουμε και θα ξανασυζητήσουμε με τους συμβαλλόμενους για να την αναδιαπραγματευθούμε τη σύμβαση». Αλέξης Τσίπρας, στον Αυτιά (πρωινάδικο ΣΚΑΙ, 20.5.12).

«Κανείς δεν ζητάει ότι θα καταργηθεί διά νομοθετικής πράξης η δανειακή σύμβαση. Καταγγέλλουμε την εσωτερική οικονομική πολιτική, η οποία είναι συνδεδεμένη με τη δανειακή σύμβαση (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά το σκέλος της δανειακής σύμβασης που αφορά στην αναχρηματοδότηση του χρέους και στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, αυτή είναι η δανειακή σύμβαση, χωρίς τον όρο ότι θα πρέπει να κάνετε αυτά τα 132 μέτρα, θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προφανώς, χωρίς καμία διάθεση να ληφθούν μονομερείς ενέργειες». Γιώργος Σταθάκης, στους Χασαπόπουλο-Αναγνωστάκη (πρωινάδικο Mega, 20.5.12).

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε ολόκληρο κατεβατό από παρόμοιες εκδηλώσεις διγλωσσίας. Δεν πρόκειται για τον Στρατού-λη, τον Γλέζο ή κάποιο άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους κατεξοχήν αρμόδιους να κατεβάζουν τη γραμμή στα ΜΜΕ, τον Τσίπρα και τον Σταθάκη. Τι δείχνουν όλ’ αυτά; Οτι δεν πρόκειται για πολιτικές «αρρυθμίες», αλλά για μια σκόπιμη διγλωσσία, με μοιρασμένους τους ρόλους ανάμεσα στον Τσίπρα (αυτός μιλάει «μπαλκονάτα») και στον Σταθάκη (αυτός μιλάει σαν «ρεαλιστής» οικονομολόγος).

♦ Μπούμερανγκ

Εμείς το είχαμε γράψει πριν τις εκλογές της 6ης Μάη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρωταγωνίστησε στη βρόμικη προπαγάνδα κατά της αποχής, προσπαθώντας να την αποπολιτικοποιήσει με τη θεωρία της χαμένης ψήφου, θα δει την τακτική της να επιστρέφει σαν μπούμερανγκ και να τη χτυπάει κατακέφαλα. Οπως και έγινε. Τώρα, άλλος απευθύνει δραματικές εκκλήσεις προς τον Περισσό να καλέσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε εκλογικό μέτωπο και άλλοι καλούν δημόσια σε μη κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιούνη και σε «κριτική στήριξη» του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόστος θα καταβληθεί στις κάλπες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, καβάλα στο κύμα, αποθεώνει παρασκηνιακά τη θεωρία της χαμένης ψήφου. Και με βάση τις τοποθετήσεις της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (όχι τις δικές μας, που είναι τοποθετήσεις αρχών), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο.

♦ Kωλοτούμπες

Οτι «βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οργανωμένης προβοκατόρικης επίθεσης, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μετέχει», καταγγέλλει η ΚΟΕ, αναφέροντας ότι κάποια ΜΜΕ περιφέρουν «παλιές αφίσες της ΚΟΕ με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ». Ως εδώ καλά, αλλά πολιτικό ενδιαφέρον έχει η συνέχεια. Η αφίσα, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΕ, «έκφραζε μια κλασική θέση της Αριστεράς, η οποία μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στόχευε στην εθνική και κοινωνική χειραφέτηση. Στόχευση που διατηρεί και σήμερα στο ακέραιο την επικαιρότητά της». Στη συνέχεια, όμως, η επικαιρότητα εξατμίζεται, διότι –όπως αναφέρεται– «είναι πια το διευθυντήριο των Βρυξελλών, και ειδικά ο γερμανικός παράγοντας, που οδηγεί την Ελλάδα στο προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ». Γι’ αυτό και «είναι προφανές ότι η ΚΟΕ δεν συντάσσεται και αντιτίθεται αποφασιστικά στο σχέδιο της “κατοχικής δραχμής”»! Και μετά απ’ όλ’ αυτά τα «ήξεις αφήξεις», φτάνουμε στο ζουμί: «Με βάση τα παραπάνω, το ότι εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ είναι γνωστό». Και τι το αντικαθιστά; Το σύνθημα «Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη»!

♦ Παζάρια επί παζαριών

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν θα κατέβει αυτόνομα σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν σε συνθήκες διπολισμού». Αυτό ανακοινώθηκε στις 19 Μάη, μετά την «1η πανελλήνιας συνάντησης στελεχών της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ». Δε θα κατέβουν μεν στις εκλογές (ποιούμενοι την ανάγκη φιλοτιμία), όμως το σχήμα θα συνεχίσει τη λειτουργία του! Επειδή φούντωσαν οι φήμες ότι η Κατσέλη τα έχει ήδη βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε την περασμένη Τρίτη να πει σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι η ίδια δεν θα συμμετέχει σε κανένα ψηφοδέλτιο στις επικείμενες εκλογές, γιατί θέλει ως πρόεδρος της ΚΣ «να βγω να πω στον κόσμο, το τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εκλογές, ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί ο κόσμος πρέπει να μην φοβηθεί και να στηρίξει ακηδεμόνευτες δυνάμεις».

Αυτό είναι ακατανόητο. Δηλαδή, αν κατέβαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είχε τη δυνατότητα να πει στον κόσμο αυτά που πιστεύει; Ενα από τα δυο συμβαίνει: ή χάλασε το παζάρι με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το παζάρι προχωρά και η Κατσέλη θα δεχτεί έκκληση να συμμετάσχει και θα… ενδώσει.

♦ Πίκρα και γκάφες

Πικράθηκαν πολύ οι ΣΥΡΙΖΑίοι από το φτύσιμο του Ολάντ και επιβεβαίωσαν το στίχο «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Ετσι, η μία γκάφα διαδέχτηκε την άλλη. Γκάφα πρώτη: δεν ανακοινώνεις ότι ζήτησες συνάντηση, αν πρώτα δεν την έχεις δέσει παρασκηνιακά. Γκάφα δεύτερη: δεν δηλώνεις ότι το πρωτόκολλο εμπόδισε τον Ολάντ να σε συναντήσει, γιατί το πρωτόκολλο παραβιάζεται συνεχώς και θα ‘πρεπε να το ξέρεις. Γκάφα τρίτη: δεν βγάζεις την πίκρα σου με καλαμπουράκια τύπου «Ολαντρέου», αλλά υπολογίζεις τον αντίκτυπο που θα έχει το καλαμπουράκι. Ειδικά όταν είσαι εσύ αυτός που έχεις αγιογραφήσει τον Ολάντ, μιλώντας για «νέο άνεμο» που πνέει στην Ευρώπη.

Οι γκάφες, όμως, συνεχίστηκαν και επί γερμανικού εδάφους. Αντί να συνειδητοποιήσουν ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία τους φτύνει, γιατί ακόμα δεν έχει πειστεί ότι θα πάρουν τη θέση του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν συνάντηση και από την ηγεσία του SPD. Εφαγαν και πάλι πόρτα και έβαλε λυτούς και δεμένους το Die Linke για να πετύχει μια συνάντηση όχι με τον πρώτο στην ιεραρχία του SPD και ομόλογο του Τσίπρα, Στάινμάγιερ, αλλά με τον διακοσμητικό Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο οποίος, αμέσως μετά, φρόντισε να βγει στο Mega και να δηλώσει, με ύφος διευθυντή σχολείου που φώναξε στο γραφείο του τον άτακτο μαθητή: «Κάλεσα τον κ. Τσίπρα για να του πω ότι η πολιτική του οδηγεί στην αθέτηση των συμφωνιών. Η μονόπλευρη αθέτηση των συμφωνιών θα οδηγήσει σε αθέτηση των συμφωνιών και από την πλευρά της Γερμανίας και των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Δεν θα συνεχίσουμε και από την πλευρά μας τις πληρωμές προς την Ελλάδα. Οι συμφωνίες έχουν υπογραφεί και πρέπει να τηρούνται. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι και εμείς στη Γερμανία έχουμε δυσκολίες να εξηγήσουμε στους ψηφοφόρους μας γιατί πρέπει να πληρώνουν για την Ελλάδα»! Δεύτερη χλαπάτσα, δηλαδή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔεδομένα
Επόμενο άρθρο Διαχειριστική λογική, κοινωνική απάτη

Σχετικά Αρθρα

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

Κόντρες 14 Ιούλ 2026, 19:01

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

Κόντρες 13 Ιούλ 2026, 14:46

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

Κόντρες 10 Ιούλ 2026, 09:52

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

Κόντρες 8 Ιούλ 2026, 20:48
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

Ημέρα διεθνούς δικαιοσύνης.

Ιράκ: Ημέρα επανάστασης.

1936: Πραξικόπημα του Franco, εξέγερση Καταλονίας και Μαρόκου, έναρξη ισπανικού εμφύλιου.

1955: 21 υπόδικοι και έξι κατάδικοι στελέχη του ΚΚΕ δραπετεύουν από τις φυλακές Βούρλων στον Πειραιά ανοίγοντας σήραγγα.

1979: Τέλος του εμφυλίου στη Νικαράγουα, νίκη των Σαντινίστας.

1982: Γίνεται στην Ικαρία ο πρώτος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για συμμετοχή στη 17Ν.

2009: Βομβιστική επίθεση στην οικία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo