Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας
  • ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας
  • Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο
  • ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Σεπ 2007, 00:00
♦ Βίοι παράλληλοι (1)

Θα αυξηθεί ή όχι ο ΦΠΑ μετά τις εκλογές; ‘Η μήπως θα μειωθεί από το ΠΑΣΟΚ, που είχε καταγγείλει την κατά μία μονάδα αύξησή του από την κυβέρνηση Καραμανλή; Το θέμα ετέθη κατ’ επανάληψη από τους δημοσιογράφους, οι αρχηγοί του δικομματισμού προσπάθησαν να το αποφύγουν, αλλά στις συνεντεύξεις που έδωσαν στη ΔΕΘ αναγκάστηκαν να απαντήσουν.
 
Ο Καραμανλής απάντησε ότι αύξηση του ΦΠΑ «δεν είναι στις προθέσεις μου», για να συμπληρώσει απνευστί: «Αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, σε δύο, σε τρία, ή σε τέσσερα χρόνια. Και αυτό βέβαια το καταλαβαίνετε όλοι»! Οταν από το προεκλογικό μπαλκόνι, μια βδομάδα πριν τις εκλογές και σε συνθήκες που η κυβέρνηση φοβάται ότι μπορεί και να μην ξαναείναι κυβέρνηση δίνεται τέτοια απάντηση, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει.
 
Ο Γιωργάκης στην αρχή το ‘παιξε φιλολαϊκός: «Εγώ μπορώ να σας πω ότι η δέσμευσή μας είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ ή μάλλον ακόμα περισσότερο, για να το πω πιο συγκεκριμένα, να μειώσουμε την ψαλίδα μεταξύ άμεσης και έμμεσης φορολογίας». Αμέσως τα στελέχη του σφύριξαν ότι είπε παπαριά και λίγο μετά το διόρθωσε, απαντώντας σε δημοσιογράφο που υπέβαλε άλλη, άσχετη με το ΦΠΑ ερώτηση: «Θέλω μάλιστα εδώ να διορθώσω ή να συμπληρώσω κάτι. Διότι μου είπαν ότι, πιθανώς δεν ήμουν σαφής. Είμαι πολύ σαφής και σε ότι αφορά το ΦΠΑ. Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ». Αρα, ο ΦΠΑ θα παραμείνει (τουλάχιστον) ο ίδιος. Πώς του ξέφυγε και προηγουμένως μίλησε για μείωση; Ελα μου ντε. Και γιατί δεν έμεινε στα περί μείωσης, που είναι και αβανταδόρικα σε σχέση με τα όσα δηλώνει ο Καραμανλής; Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ένα υπεύθυνο κόμμα της κεφαλαιοκρατίας και ξέρει να χαλιναγωγεί ακόμα και την προεκλογική του προπαγάνδα. Να μη καλλιεργεί προσδοκίες στο λαουτζίκο.
 
ΥΓ: Το βράδυ, στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Χρυσοχοΐδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει πως το ΠΑΣΟΚ θα μειώσει τον ΦΠΑ!

 

♦ Βίοι παράλληλοι (2)

Ποια είναι η κατεύθυνση της ανασυγκρότησης που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπόσχονται στην πυρόπληκτη Ηλεία; Και αυτό το θέμα τέθηκε στις συνεντεύξεις Τύπου της ΔΕΘ.
 
Ο Καραμανλής, αν και του επισημάνθηκε από εκπρόσωπο ΜΜΕ της Ηλείας, ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να μην φύγουν οι κάτοικοι από τον τόπο τους» απάντησε με γενικολογίες, χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένο. Χωρίς να δώσει ένα αδρό περίγραμμα κάποιου σχεδίου ανασυγκρότησης. Προσέξτε… σαφήνεια: «Εκείνο που ανήγγειλα λίγες ημέρες μετά τη θεομηνία, είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των περιοχών, όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά. Τα κίνητρα που θα δοθούν, οι επιδοτήσεις, και πιθανώς τα φορολογικά κίνητρα, θα εξειδικευτούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και μάλιστα σε διάλογο με τους φορείς του τόπου. Να είστε βέβαιος -θα σας ηχήσει ίσως λίγο φιλόδοξο αυτό- ήταν μία τραγωδία που ζήσαμε, αλλά μέσα από αυτή την τραγωδία ίσως μας δίνεται μία ευκαιρία, αν δράσουμε αποτελεσματικά, να κάνουμε τα πράγματα για τις περιοχές αυτές καλύτερα απ’ ότι ήταν»!!!
 
Ο Γιωργάκης είπε να το παίξει… συγκεκριμένος. «Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και αυτή είναι η πρότασή μας, συμβολίζεται από τη νέα Ολυμπία. Ουσιαστικά είναι μια πρόταση ανασυγκρότησης, που βασίζεται στον πολιτισμό, σε μια πανεπιστημιούπολη, στην οικολογική ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων, στην προστασία του περιβάλλοντος και σε μια τουριστική ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον»!!! Ντίσνεϊλαντ στην Ολυμπία και τουριστική ανάπτυξη. Οσο για τη φτωχή αγροτιά, την πλειοψηφία των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές, να πάει να…

 

♦ Ολα τα μωρά στην πίστα…

Μετά τον θεατρικό επιχειρηματία (ήτοι καπιταλιστή) και πρωταγωνιστή σε τηλεοπτικές σαπουνόπερες που… μορφώνουν και διαπαιδαγωγούν καθημερινά τον ελληνικό λαό, Κώστα Καζάκο, που τοποθετήθηκε συμβολικά (προφανώς, λόγω της τεράστιας πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς του μέσω της «Βέρας στο δεξί») επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μετά την κολλητή του μεγάλου δημοκράτη και πατριώτη Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη, Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Κανέλλη, στην οποία απονεμήθηκε έδρα στην Α’ Αθήνας (έχει μπόλικες, προχωρημένης ηλικίας θεούσες η περιοχή), ήρθε η ώρα να επανακάμψει και ένας φίλος από τα παλιά, με τον οποίο οι σχέσεις τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καθόλου καλές (μια εδρούλα είχε διεκδικήσει κι αυτός, διότι την εδικαιούτο, όπως έλεγε στην άψογη αρχαιοελληνική διάλεκτο με την οποία απευθύνεται στο χριστεπώνυμο πλήθος). Ο Κώστας Ζουράρις απευθύνει «κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ», όπως μας πληροφόρησε με διθυραμβικό δημοσίευμα ο «Ριζοσπάστης» (7.9.07). «Στο πλευρό των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ δίνει τη μάχη και ο πολιτειολόγος Κώστας Ζουράρις», μας πληροφορεί το δημοσίευμα (αλήθεια, γιατί σκέτα πολιτειολόγος και όχι εκδότης-διευθυντής της υπερσυντηρητικής «Μακεδονίας»;). Βέβαια, μετά τις εκλογές ο Ζουράρις μπορεί να τους ξαναπεράσει γενεές δεκατέσσερις, αλλά ποιος δίνει σημασία σ’ αυτά, όταν έχει μπροστά του τον υπέρτερο στόχο του διεμβολισμού του υπερσυντηρητικού-ελληνορθόδοξου ακροατήριου της Βόρειας Ελλάδας; Μόνο ένας Ζουράρις μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσα σε Καρατζαφέρη και Παπαθεμελή.
 
ΥΓ: Πολύ πιο σεμνή είναι η στήριξη του αρχιπλοιάρχου ε.α. Αντώνη Κακαρά, ο οποίος καλεί, από των στηλών της εφημερίδας του Περισσού, «τους συναδέλφους στρατιωτικούς εν ενεργεία και αποστράτους να στηρίξουν το ΚΚΕ χωρίς καμία επιφύλαξη και αναστολή», διότι «η πολιτική και οι θέσεις του ΚΚΕ και στον τομέα της Εθνικής μας Αμυνας είναι πρόσθετος λόγος να ενισχυθεί».

 

♦ Η ψήφος δεν έχει χρώμα

Και για να μην κατηγορηθούμε ότι παρατραβάμε την κριτική για την προσπάθεια του Περισσού να μαζέψει ψήφους από τα πιο δεξιά κοινωνικά στρώματα, σας ενημερώνουμε ότι –όπως μας ενημέρωσε ο «Ριζοσπάστης»- «την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, την Πυροσβεστική και τη Λιμενική Υπηρεσία Κορίνθου επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Κορινθία και ο Γιάννης Νάκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος (σ.σ. είναι ο υπεύθυνος για τους μπάτσους). Οι εκπρόσωποι του Κόμματος κάλεσαν τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας (sic!) να καταδικάσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν ΚΚΕ». Για ποιο λόγο; Διότι ο Περισσός τους αντιμετωπίζει «ως εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα», διότι «στήριξε από την πρώτη στιγμή το δικαίωμά τους στο συνδικαλισμό καθώς και τα αιτήματά τους ως μισθωτών». Δεν παρέλειψαν δε να υπογραμμίσουν ότι από τον αυταρχισμό και την καταστολή «δεν εξαιρούνται οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας»!
 
Το πρώτο που θα σημειώσει κάποιος είναι ότι με τέτοιες δραστηριότητες εκείνο που επιδιώκεται είναι η νομιμοποίηση των μπάτσων και νερόμπατσων ως «παιδιών του λαού». Ομως, είπαμε, η ψήφος δεν έχει χρώμα. Φτάνει να πέσει στην κάλπη.

 

♦ Μπίζνες και προπαγάνδα

Αρχικά, το δεσποταριάτο, με εντολή Χρυσόδουλου, ανακοίνωσε ότι προσφέρει για τους πυρόπληκτους 500.000 ευρώ. Μετά τη γενική αγανάκτηση, το ξανακοίταξαν και διπλασίασαν το ποσό. Εκείνο που δεν άλλαξαν είναι η απόφασή τους να ανοίξουν χωριστό λογαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων, ανεξάρτητο απ’ αυτόν του Ταμείου Μολυβιάτη. Κορόιδα είναι; Ο,τι λεφτά δώσουν για να κάνουν το κομμάτι τους, θα έχουν συγκεντρωθεί από αφελείς πιστούς. Κι ό,τι περισσέψει στα ταμεία των μητροπόλεών τους και στις μπίζνες. Χώρια τις κονόμες της «Αλληλεγγύης».
 
Ο Χρυσόδουλος, όπως είναι γνωστό, δεν δίστασε από το Μαϊάμι να κάνει και προπαγάνδα υπέρ της «δεξιάς του Κυρίου», μιλώντας για «ευρύτερο σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας μας ίσως κι εν όψει των εκλογών». Παραήταν χοντρή αυτή η δήλωση, για να την καταπιούν ακόμα και οι δεσποτάδες που κάνουν πολιτικό παιχνίδι κυρίως με υποψήφιους από τα δυο μεγάλα κόμματα κι όχι με το ένα ή το άλλο κόμμα. Ετσι, βγήκε ο Ανθιμος και άδειασε δημοσίως τον Χρυσόδουλο, ο οποίος κατάλαβε τη γκάφα κι έβαλε τον παρακοιμώμενό του (και) στο Μαϊάμι Θεόκλητο να δηλώσει ότι «παρανοήθηκαν οι δηλώσεις του μακαριωτάτου»!

 

♦ Στο στόχαστρο η μονιμότητα

Δεν είμαστε διεστραμμένοι, αλλά η δουλειά της εφημερίδας μας επιβάλλει να υφιστάμεθα όλες τις παπαριές των κομμάτων και των αρχηγών τους. Τα παρακολουθούμε εμείς, τα κοσκινίζουμε και ενημερώνουμε εσάς που αποφεύγετε το συνεχές μαρτύριο.
 
Οταν, λοιπόν, ρωτήθηκε ο Καραμανλής στη συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης για την έως τώρα πολιτική της κυβέρνησής του στις ΔΕΚΟ, απάντησε πως το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους. Μάλιστα, έξυπνα ενεργώντας, δεν εξέθεσε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αναφερόμενος στη δημόσια (βλέπε ΟΤΕ) ή σιωπηρή (βλέπε ΔΕΗ) συμφωνία με την κυβέρνηση σ’ αυτό το ιστορικού χαρακτήρα αντεργατικό μέτρο (πούλησαν τα παιδιά τους οι αλήτες).
 
Εκείνο, όμως, που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αυτή η τοποθέτηση του Καραμανλή προοιονίζεται και την προώθηση ανάλογης ρύθμισης και στο λεγόμενο στενό δημόσιο τομέα. Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και το Σύνταγμα δεν αποτελεί εμπόδιο. Η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων είναι επί θύρας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΛευκή επιταγή
Επόμενο άρθρο Αύριο ΑΠΟΧΗ μεθαύριο στο δρόμο

Σχετικά Αρθρα

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

Κόντρες 21 Ιούλ 2026, 21:15
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

7 Αυγ 2026, 14:14
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
Πολιτισμός

Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;

7 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση

7 Αυγ 2026, 05:29
Καταστολή

Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»

Γιατί τα σύνορα της Ισπανίας βρίσκονται στο Μαρόκο;

7 Αυγ 2026, 05:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
Διεθνή

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

6 Αυγ 2026, 18:18
Πολιτισμός

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

6 Αυγ 2026, 14:48
Διεθνή

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

6 Αυγ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

Ημέρα οργασμού.

Νεπάλ: Γιορτή γυναίκας.

1938: Δημιουργείται το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μάουτχαουζεν στο Λιντς της Αυστρίας.

1939: Το Ράιχ στρατολογεί όλους τους πολίτες 5-70 ετών για να προετοιμαστούν για πολεμική εργασία.

1987: Μετά από τη μεγαλύτερη απεργία στη Νότιο Αφρική, 340.000 μεταλλωρύχοι επιστρέφουν στα 52 ορυχεία άνθρακα και χρυσού, απολογισμός οκτώ νεκροί, 50.000 απολυμένοι και καμιά αξιοσημείωτη ικανοποίηση των αιτημάτων.

1987: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Τσάτσος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo