Το αυθαίρετο του αυθόρμητου
Ιδού με τι (ξανα)συντάσσεται το αυθόρμητο: «Κυβέρνηση καραντίνας», Efsyn.gr, πρωτοσέλιδο, 9-11-2020
Οταν η μικροαστική επαναστατικότητα χάνει -για πολλοστή φορά- την ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης…
‘Η το άγχος «να φανούμε» ή -άλλη μια- μητέρα όλων των μαχών
- «Λόκνταουν στην πολιτική της», λέει η αφίσα του Περισσού, λες και στην πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι η ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας στη χώρα μας. Οι διάφοροι …επαναστάτες (θέλουν να;) ξεχνούν ότι σε μια καπιταλιστική χώρα το πάνω χέρι στην οικονομία τόχει η αστική τάξη.
- Πολλοί από τους σημερινούς «ούλτρα» (κάνουν ότι) ξεχνούν την αμαχητί προσχώρησή τους στο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.
- «Ενα διάστημα, όχι μεγάλο, πριν τις εκλογές του Οχτώβρη ’81 φάνηκε με κάποια σαφήνεια πλέον ότι ΚΑΙ οι Αμερκάνοι ΚΑΙ κυρίως οι βασικοί παράγοντες της οικονομικής ολιγαρχίας έβλεπαν με ‘’συμπάθεια’’ την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξουσία». Σ. Χαλβατζής, «Η πορεία της νεολαίας»,1986. Ο συγγραφέας θαρρούσε πως απευθυνόταν σε… λωτοφάγους. Παραθέτουμε τον πανηγυρισμό του Ριζοσπάστη την 19η Οχτώβρη του 1981: «Συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων», υπέρτιτλος, πρώτη σελίδα. Φανερό ποιοι, 25 χρόνια μετά το 1956, εξακολουθούσαν να σπέρνουν αυτταπάτες στην εργατική τάξη…
- Και επειδή ο Περισσός ανέσυρε την λέξη «προβοκάτσια» τώρα τελευταία, να θυμηθούμε το φύλλο 8 της εφημερίδας Πανσπουδαστική, οργάνου της Αντι ΕΦΕΕ, που τον Φλεβάρη του 1974 και αναφερόμενη στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973, χαρακτηρίζει προβοκάτορες του Ρουφογάλη και της ΚΥΠ τους πρώτους φοιτητές που προχώρησαν στην κατάληψη αυτή. Στην πρεμούρα τους να προβοκάρουν οι του Περισσού (τότε) έγραψαν για «350 προβοκάτορες» στο Πολυτεχνείο. Σαν πολλοί δεν ήταν για να κάνουν κατάληψη;
Βασίλης