Σαν πλάκωσαν οι τρομεροί ληστές, αλιά μου,
Την πόρτα εγώ τους είχα διάπλατα ανοίξει·
Τους άκουσα που μου φώναξαν τ’ όνομά μου
Και βγήκα να τους δω έξω, δίχως άλλη νύξη.
Και πριν καλά-καλά λεχθεί έστω και μία λέξη,
Την αρμαθιά με τα κλειδιά έτρεξα να φέρω·
Νομίμως όλα εκτελέσθηκαν, και είχε τρέξει
Και η τήρηση των τύπων-τούτο μόνο ξέρω.
(Μπ. Μπρεχτ, «Σαν πλάκωσαν οι τρομεροί ληστές»)
> Πώς συμπίπτει ο Μάξιμος (Χαρακόπουλος) με τους παπάδες: και οι δύο πλευρές μάς καλούν να σκύψουμε… Gladiator και βάλε ο υπερδιπλάσιος Maximus.
> «Μάχη των απεργιών» – Ριζοσπάστης, 19/11/2016. Πρώτη σελίδα. Χιλιοπαιγμένη, κακοφτιαγμένη ταινία.
> «Ταλαιπωρία από τα μεγάλα κενά σε γιατρούς πρώτης γραμμής» γράφουν τα ΝΕΑ (www.tanea.gr/news/greece/article/5408889/baria-asthenis-h-protobathmia-frontida-ygeias/). Και συνεχίζουν: «η πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς δεν είναι (πάντα) εύκολη υπόθεση». Εκείνο το «πάντα» αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιο ποσοστό αναγκών της πρωτοβάθμιας καλύπτεται από την υπάρχουσα πολιτική. Ομως, «δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν». Κομμένο και το δεκάρικο λόγω αφραγκίας. Στον Καιάδα ο κόσμος, δηλαδή.
> Προκλητικός ο τίτλος των ΝΕΩΝ: «Λιγότερο θα ξοδέψουμε φέτος για τις χριστουγεννιάτικες αγορές». Δηλαδή εμείς ΚΑΙ οι καπιταλιστές; ΚΑΙ ο λαός ΚΑΙ το Κολωνάκι;
> Κάποιος να κλείσει την πόρτα: μπάζει… Ζουράρι.
> «Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων»: δείχνει σταθερά την έξοδο…
> Χωρίς αποδείξεις η φορολόγηση των εισοδημάτων του 2016: να τις βάλουμε εκεί που ξέρουμε, δηλαδή;
> Ερχεται, λοιπόν, ο Δραγα-σάκης και μιλάει («υπόσχεται») για φοροελαφρύνσεις από το 2019. Με ποια κυβέρνηση, όμως;
> «Στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη». Ριζοσπάστης; Οχι. ΤΑ ΝΕΑ, φωτό και αφίσα του ΠΑΜΕ. Τζάμι δεν θα σπάσει…
> Και τα δύο και γρήγορα (κατά δήλωσή του) μπορεί να κάνει ο Τραμπ: πρόεδρος-καπιταλιστής και καπιταλιστής-πρόεδρος. Ουδεμίαν, περί αυτών, έχομεν αμφιβολίαν.
> «Ερυθρά παλίρροια» στη Θεσσαλονίκη! Φασίστες, al armi!
> Απ’ το πολύ μπλα-μπλα στα οικονομικά θέματα μία πρόταση που εκφράζει την μαύρη ουσία: «Περικοπές 4 δισ. ευρώ στο τραπέζι τα μέτρα για τα επόμενα χρόνια».
> «Η Βρετανία θα είναι πιο κοντά στην Ελλάδα μετά το Brexit». Από την ομιλία του βρετανού πρεσβευτή στην Αθήνα. Brexit-Gremain, παντοτινή φιλία…
> Ο Κ. Στεφανόπουλος δεν είχε κάποια εποχή σχέση με το νοίκιασμα κτιρίου όπου στεγάζονταν τα λεγόμενα «φρουτάκια»;
> Αφού καθάρισαν (με) τα δικαιώματα της εργαζόμενης (λέμε…) και εργατικής νεολαίας, συγκυβέρνηση και ΝΔ συμφωνούν στην υποχρεωτική στράτευση στα 18.
> Ελα ρε, ο Κωστάκης (ο Καραμανλής) έκανε δήλωση.
> Αλλοίμονο! Να μην (ξανα)βολευτεί ο Ξυδάκης;
> Η «κεντροαριστερά» αναζητεί λύση στο αδιέξοδο (το μόνιμο, θα προσθέταμε εμείς).
> «Σκληρός» (παγκόσμια) ο «Δεκέμβρης του 2016» κατά Αντώνη Καρακούση (του ΒΗΜΑΤΟΣ). Επίλογος στο γραφτό του με ένα «Δυστυχώς» για την persona Τσίπρα (Ηχοι του Γενάρη του 2015…)
> Ποιο είπαμε είναι το νούμερο για την κυκλοφορία της «Αυγής»;
> Χωρίς κριτική το δημοσίευμα της «Αυγής» (online, 23/11/2016) για την κατά 3,6 ευρώ αύξηση των διοδίων στο δρόμο Ηγουμενίτσας-Αλεξανδρούπολης.
> Οι καλές σχέσεις ΣΑΝΕΛ με τους σιωνιστές συνεχίζονται: «Αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών στο Ισραήλ αποφάσισε ο Αλ. Τσίπρας μετά από συνομιλία με τον Μπ. Νετανιάχου».
> Για ένα ΜΑΣ (Μέτωπο Αει Σιχτίρ) μιλάει ο Θ. Καρτερός (www.avgi.gr/article/10811/7669499/metopo-aei-sichtir) απάντηση στο «Μέτωπο Θράσους» του Κ. Μητσοτάκη. Και πού θα βρει υποστηρικτές (γιατί πλάκα-πλάκα, οι 50 ψηφίσαντες συριζαίοι του Πειραιά για εκλογή αντιπροσώπων δεν αποτελούν ζύμη ούτε για…φράξια);
> Καθείς και η δικαστική ένωσή του (στην αστική δικαιοσύνη).
> Η κοπριά στα λάχανα και η Μπέτσι Ντεβός (συντηρητική, πάμπλουτη και… φιλάνθρωπη) στο υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ.
> Εγώ των ΗΠΑ αλλά δεν μ’ απάντησε.
> Τι τραβάει και η ψυχή του Τ. Θεοδωρόπουλου; «Το ζητούμενο είναι αν η Ευρώπη καταφέρει να αναγεννήσει τις συντηρητικές αξίες που την κάνουν Ευρώπη χωρίς να διαλυθεί» (www.kathimerini.gr/884821/opinion/epikairothta/politikh/allazei-kai-h-eyrwph).
> Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη, πάντα η εργατιά θα χάνει.
> Νάτες και οι αυξήσεις στα διόδια Καλαμάτας και Βελιγοστής: Ι.Χ. από 1,40 σε 1,90 ευρώ. Χριστούγεννα…
> «Black Friday» και «Λευκές Νύχτες»: ξεζούμισμα εργαζομένων μέχρι πτώσης.
> Να πάρουμε θέση για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, μέσω γκάλοπ του Εθνους, μας καλεί η εφημερίδα αυτή. 42 χρόνια μετά το θυμήθηκε;
> Φιλικός ο λόγος του Οσκαρ Λαφοντέν (Die Linke) προς τους SPDέδες: «Οι σοσιαλδημοκράτες πρέπει να επαναπροσανατολιστούν».
> Υπόσχεση, θανατερή του Φρ. Φιγιόν: 500.000 απολύσεις στο Δημόσιο.
> Καθόλου συνταρακτικό DOCUMENTΟ…
> «Τα πιο υψηλά ποσοστά χρήσης κοκαΐνης και γονόρροιας στην Ευρώπη τα έχει το Ηνωμένο Βασίλειο» – άλλη μια πρωτιά της ιμπεριαλιστικής Βρετανίας… (www.theguardian.com/society/2016/nov/23/uk-has-highest-rates-of-cocaine-use-and-gonorrhea-in-europe)
> Μισούν
Οι Φαίακες
Του Οδυσσέα τη φωνή.
Λιμάνι
Απάγγειο
Η απουσία του.
Βασίλης






